Огляд акустичної системи формату 2.1 Microlab TMN-9BT: З прицілом на мобільність

  1. Технічні характеристики Microlab TMN-9BT
  2. Функціональність Microlab TMN-9BT
  3. Зовнішній вигляд Microlab TMN-9BT
  4. Як поводиться Microlab TMN-9BT в роботі
  5. Акустична система формату 2.1 Microlab TMN-9BT - купити чи ні

Прогрес не стоїть на місці, і щоб наздогнати його, необхідно придумувати нестандартні рішення

Прогрес не стоїть на місці, і щоб наздогнати його, необхідно придумувати нестандартні рішення. А тому звичним здавалося б пристроїв додаються нові функції, які здатні підігріти інтерес покупця. На цей раз ми поговоримо про звук.

Сучасні комп'ютерні ігри та фільми рясніють спецефектами - вибухи, вереск шин машин і т.д. Але адекватно передати їх і атмосферу під силу не кожній акустичної системі. І якщо ви любите соковиті баси, то звичні колонки формату 2.0 навряд чи зможуть вам допомогти і передати всю міць низьких частот.

Від якісного звуку може також залежати і перемога в грі. Тому як тільки хороша акустика здатна виділити на загальному тлі і донести до гравця тихі кроки підкрадається противника.

Компанія Microlab схильна до експериментів, чергове оновлення лінійки акустики призвело до появи декількох цікавих моделей, одну з яких ми і розглянемо в цьому огляді. На цей раз в нашу тестову лабораторію приїхала система формату 2.1 Microlab TMN-9BT, в яку крім двох колонок входить підсилювач низьких частот. Загальне захоплення мобільними пристроями не оминуло розробників і цієї моделі.

Подивимося, чи виправдає новачок наші надії, як в плані звучання, так і з функціональної точки зору.

Технічні характеристики Microlab TMN-9BT

  • Інтерфейси: Bluetooth 4.2, 2хRCA, USB-A;

  • Вихідна потужність: 40Вт (11 + 11 + 18 Вт);

  • Частотний діапазон: 30-20000 Гц;

  • Співвідношення сигнал / шум:> 75 Дб;

  • Рівень спотворень;

  • Додаткові функції: зчитувач карт пам'яті SD, медіапрогравач;

  • Розміри (ШхВхГ): Сабвуфер - 226x265x230 мм? Сателіт - 111x133x187 мм.

Функціональність Microlab TMN-9BT

Функціональність Microlab TMN-9BT

Першою несподіванкою, з якою я зіткнувся в цій настільної акустичної системі формату 2.1, стало те, що виробник крім стандартних інтерфейсів підключення оснастив її бездротовим Bluetooth-інтерфейсом. Так що тепер не становить проблеми вивести звук з мобільного пристрою. І це, на мій погляд, вкрай актуально, тому як багато хто воліє використовувати для розваг смартфони та планшети, все далі відходячи від звичних ПК.

Другий момент - акустична система оснащена слотом для карт пам'яті формату SD, на які можна записати музичні треки в найпоширеніших форматах і вона буде їх відтворювати в автоматичному режимі. Втім на задній панелі є кнопки управління вбудованим медіаплеєром.

Також відзначу наявність порту USB, до якого можна підключати флеш-накопичувачі. Його можна використовувати також для зарядки смартфона або планшета. І ці функції дійсно корисні.

Таким чином в акустичній системі Microlab TMN-9BT чітко простежується явна націленість виробника на мобільних користувачів.

Таким чином в акустичній системі Microlab TMN-9BT чітко простежується явна націленість виробника на мобільних користувачів

Зовнішній вигляд Microlab TMN-9BT

При всьому багатстві інтегрованих функцій, для систем формату 2.1 ця модель виглядає досить компактно і багато місця не займає. Якість збірки традиційно високе - зазорів практично не видно.

Корпуси колонок і сабвуфера виконані з практичного немаркого МДФ, але глянсовий пластик все ж використовується. Широкосмугові випромінювачі колонок виглядають серйозно, вони захищені металевими сітчастими гратами. Та й твітери, що відповідають за високі частоти, на мій погляд, виглядають не менш цікаво.

Та й твітери, що відповідають за високі частоти, на мій погляд, виглядають не менш цікаво

Підсилювач низьких частот зроблений добротно, він має значну масу і забезпечений фазоінвертором .

Підсилювач низьких частот зроблений добротно, він має значну масу і забезпечений   фазоінвертором

На задній стороні є панель управління з роз'ємами для підключення колонок і джерела сигналу (в комплекті кабель 3,5 мм-2RCA). Там же є регулятори гучності і баса. А блок живлення тут вбудований в сам сабвуфер.

А блок живлення тут вбудований в сам сабвуфер

Як я згадував вище, для з'єднання з джерелом звуку може використовуватися як дротове підключення через стандартний 3,5-мм роз'єм, так і бездротове за допомогою сучасного інтерфейсу Bluetooth 4.2, що забезпечує невисоке споживання енергії і цілком якісну передачу звуку. З'єднання встановлюється просто, наочним його показником служить не дратівливий зайвої яскравістю індикатор.

Як поводиться Microlab TMN-9BT в роботі

Результати тестування показали, що мінімальна робоча частота тут знаходиться на рівні 60 Гц, що можна назвати хорошим результатом. АС звучить досить масштабно і переконливо - але, на жаль, часом низи виявляються занадто великими. З іншого боку, високі частоти неможливо дорікнути в зайвій яскравості. Вони подаються дуже м'яко і приємно, що згладжує гострі кути в записах низької якості. Звукова сцена порівняно широка, окремі інструменти добре виділені, їх звучання не викачується в загальну кашу.

Середня ціна цієї акустичної системи становить близько 5 000 руб., І Microlab TMN-9BT, на наш погляд, відіграє їх по повній. Якість звуку при провідному підключенні і по Bluetooth змінюється незначно. Хіба що в останньому випадку на високій гучності виникає трохи більше спотворень, але цей фактор більшою мірою залежить від віддаленості системи від джерела сигналу. Ефективна дальність зв'язку при використанні інтерфейсу Bluetooth, як випливає з вимірів, становить близько 9 м.

Ефективна дальність зв'язку при використанні інтерфейсу Bluetooth, як випливає з вимірів, становить близько 9 м

Акустична система формату 2.1 Microlab TMN-9BT - купити чи ні

Кампанія Microlab в черговий раз непогано попрацювала над своєю моделлю. Ця акустична система володіє вагомим звучанням з пристойною опрацюванням низьких частот, при цьому має невисоку вартість і хороше функціональне оснащення.

переваги:

  • Можливості, як проводового підключення джерела сигналу, так і по Bluetooth;
  • Зчитувач карт пам'яті SD;
  • USB-порт для підключення флеш-накопичувачів і зарядки мобільних пристроїв;
  • Вбудований медіаплеєр.

недоліки:

  • При мінімальних налаштуваннях сабвуфера, низьких частот трохи більше, ніж потрібно.

Новости