Огляд Sony Alpha NEX-C3

  1. Огляд Sony Alpha NEX-C3 - тест беззеркальной камери зі змінною оптикою, технічні характеристики, функції,...

Огляд Sony Alpha NEX-C3 - тест беззеркальной камери зі змінною оптикою, технічні характеристики, функції, відгуки та враження, тестові знімки.

У беззеркальной камері зі змінними об'єктивами Sony NEX-C3 використовується велика 16-мегапіксельна матриця формату APS-C і поворотний монітор з високою роздільною здатністю 920000 точок. Серед режимів і можливостей зйомки - PASM, сюжетні програми, i-AUTO, HDR, RAW, HD-відео MP4 720p, зйомка панорам однієї проводкою, в тому числі 3D. Інтерфейс орієнтований під початківців користувачів, вбудована велика система підказок і порад по зйомці.

КОРОТКІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Матриця 16.2 Мп; 4912x3264; APS-C (23.4х15.6 мм) Об'єктив Системи Sony-E. Тестувався об'єктив Sony E 18-55 / 3.5-5.6 OSS. Об'єктиви Sony Alpha, Minolta і Konica Minolta - через адаптер, без автофокусування. Носій Карти пам'яті SD / SDHC / SDXC або MS Duo / Pro Duo / Pro-HG Duo. Монітор 3.0 ", 920000 точок Формат файлів RAW, JPEG, RAW + JPEG; відео - MP4 до 1280х [email protected] (9 або 6 Мб / с), зі стереозвуком Зв'язок Сполучений USB / AV, міні-HDMI, ДУ Габарити

110x60x33 мм (дані виробника, корпус без виступаючих частин)
115x63x100 мм (наші вимірювання, габаритні розміри з об'єктивом 18-55 / 3.5-5.6 в неробочому стані)
115x63x (94-117) мм (наші вимірювання, габаритні розміри з об'єктивом 18-55 / 3.5-5.6 в робочому стані)

Положення в лінійці NEX-3 - NEX-C3 - NEX-5

Рік тому в огляді Sony Alpha NEX-5 ми міркували про термін для позначення цього класу фотоапаратів, на той момент щодо нового, і ратували за вираз «недзеркальні камери» - хоча усвідомлювали, що російська традиція робити з усіх англомовних термінів пряму кальку в кінці кінців запанує, і англійське «mirrorless» буде переводитися буквально, як «беззеркальная». Так і вийшло, термін «беззеркальние камери» став загальновживаним.

До речі кажучи, зараз в англійській мові для позначення цих камер все частіше використовують абревіатуру MILC (mirrorless interchangeable lens camera, беззеркальная камера зі змінною оптикою). На слух вона сприймається забавно, як «milk» (молоко). А ще смішніше інше скорочення - EVIL (electronic viewfinder interchangeable lens), яке і звучить, і пишеться, як «зло» (evil). Втім, в російській мові подібних напівжартівливій позначень поки не передбачається - «беззеркальние камери», нехай буде так.

Зараз, напевно, вже все знають головні переваги бездзеркальних камер - поєднання матриці великого формату (як у дзеркальних камер), можливості переставити об'єктив (вибравши оптимальний для конкретного завдання) і відносно невеликих габаритів (в порівнянні з зеркалками). Попередня модель лінійки, NEX-3, була на момент свого випуску наймініатюрнішою з усіх беззеркалок, а нова NEX-C3 ще трохи менше. Правда, це відноситься тільки до корпусу; стандартний «китовий» об'єктив 18-55 / 3.5-5.6 істотно збільшує габарити камери, так що вона перестає бути рекордно маленькій. Хоча вся ця війна міліметрів, на наш погляд, особливого сенсу не має - все беззеркалки, за великим рахунком, відносяться до однієї габаритно-ваговий категорії - вони менше дзеркальних апаратів, але не настільки малі, щоб їх можна було покласти в кишеню.

Основна відмінність NEX-C3 від попередньої моделі NEX-3 - це нова матриця, дозвіл якої складає 16 Мп. Крім того, певним чином покращено інтерфейс, з'явилися ефекти обробки зображення, а також режим «Творче фото» (Creative Control), де пояснення щодо установки важливих знімальних параметрів даються на простій і зрозумілій навіть дитині мовою. За заявою розробників, енергоспоживання знижене на 20%, хоча, відверто кажучи, акумулятор розряджається все одно досить швидко, і придбання другого (як мінімум) акумулятора нам представляється вельми бажаним, особливо в разі інтенсивного використання камери.

Автор: Дмитро Крупський

Повернутися до списку оглядів
Перейти до обговорення на форумі

Новости