Огляд радар-детектора iBOX PRO 700 GPS

  1. iBOX PRO 700 GPS
  2. Функції та налаштування
  3. iBOX PRO 700 GPS в роботі

Радар-детектори часто виносять мозок власникам кількістю складних і малозрозумілих налаштувань. Часом бабусі в смартфоні простіше розібратися, чим водієві - в «антирадар» ... Тому розробники iBOX PRO 700 GPS зробили так, щоб навіть самий далекий від техніки гуманітарій міг вийняти прилад з коробки, включити і відразу почати ним користуватися без жодних регулювань!

iBOX PRO 700 GPS

  • Приймач - супергетеродин + цифрова обробка DSP
  • Діапазони - K (24 050 - 24 250 МГц), Ka (33 400 - 36 000 МГц), Ku (13 400 - 13 500 МГц), X (10 475 - 10 575 МГц), лазерний (800 посилання - 1 100 Нм)
  • Виявлення радарів типу «Стрілка», «Кордон», «Одіссей», «Робот», «Автоураган», «Кречет», «Місця», «Потік», «Автодор»
  • Вимкнення окремих діапазонів
  • Визначення координат (ГЛОНАСС + GPS)
  • Оновлювана база стаціонарних радарів
  • Електронний компас

Дизайн і конструкція

Дизайн iBOX PRO 700 GPS - досить традиційний для пристроїв цієї категорії, я б навіть назвав його консервативним. Прилад пофарбований в чорний колір фарбою з ефектом «soft touch» - його приємно взяти в руки, але зберігати бажано в тканинному мішечку, щоб уникнути появи неохайних потертостей по кутах і гранях.

Органи управління і конекту зосереджені на верхній грані і на лівому. Зверху розташовуються чотири кнопки, а збоку - гніздо живлення (круглий 3,5-міллітровий штекер), miniUSB для оновлення бази радарів, а також коліщатко регулювання гучності.

Зверху розташовуються чотири кнопки, а збоку - гніздо живлення (круглий 3,5-міллітровий штекер), miniUSB для оновлення бази радарів, а також коліщатко регулювання гучності

Старе добре коліщатко для управління включенням-виключенням приладу і гучністю сигналів, до речі, - приємне відміну iBOX 700 PRO від багатьох конкурентів! Як не крути (що стосовно до коліщатка звучить каламбурно), але це найбільш зручний варіант управління.

Як не крути (що стосовно до коліщатка звучить каламбурно), але це найбільш зручний варіант управління

У комплектації пристрою користувача чекає кілька приємних сюрпризів. По-перше, гнучкість у виборі кріплення приладу - в комплекті йде традиційний кронштейн на скло на присосках, а також магнітна «таблетка», яку можна закріпити на торпедо двостороннім скотчем, і противоскользящий силіконовий килимок. По-друге, штекер прикурювача шнура харчування має своє вбудоване гніздо прикурювача, прикрите кришечкою - якщо у вас в машині всього один 12-вольта роз'єм, то крім iBOX 700 PRO, ви зможете підключити зарядний пристрій для телефону або іншого гаджета!

По-друге, штекер прикурювача шнура харчування має своє вбудоване гніздо прикурювача, прикрите кришечкою - якщо у вас в машині всього один 12-вольта роз'єм, то крім iBOX 700 PRO, ви зможете підключити зарядний пристрій для телефону або іншого гаджета

«Потроха» пристрою демонструють недурну культуру виробництва - плата акуратна, рупор антени литий. За визначення координат в приладі відповідає якісний GPS / ГЛОНАСС-модуль відомої тайванської компанії Cirocomm. На його керамічної антени видно подряпини - але це не ознаки необережного поводження з компонентами при складанні - так виглядає підстроювання антени «за місцем», оскільки в різних гаджетах навігаційний блок розташовується теж по-різному, а геометрія плати і сусідні деталі впливають на характеристики смуги прийому !

На його керамічної антени видно подряпини - але це не ознаки необережного поводження з компонентами при складанні - так виглядає підстроювання антени «за місцем», оскільки в різних гаджетах навігаційний блок розташовується теж по-різному, а геометрія плати і сусідні деталі впливають на характеристики смуги прийому

Функції та налаштування

Власне, пора б вже пояснити суть заголовка цього огляду. «Пристебнись, Росія!» - це злегка обіграна кумедна фраза, якої iBOX PRO 700 GPS вітає водія при включенні запалення. В оригіналі вона звучить як «Пристебніть ремені безпеки! Росія », де« Росія »позначає тип активних регіональних налаштувань швидкісних лімітів для голосових попереджень, а також включення тих чи інших баз координат радарів. Прилад розрахований на роботу в Росії і країнах СНД (Білорусь, Казахстан, Вірменія, Азербайджан і т. П.), І при оновленні в нього закачуються відразу всі бази.

Перед першим використанням потрібно оновити базу координат радарів. Робиться це просто - з офіційного сайту виробника ibox.su скачується файл з розширенням .exe, детектор підключається до комп'ютера і запускається «екзешник». Оновлення відбудеться швидко і без зайвих маніпуляцій мишкою і клавіатурою.

Управляється пристрій чотирма кнопками, які хоча і мають подвійне призначення, освоюються елементарно, завдяки підказкам при кожному натисканні.

Кнопка «DIM» (вона ж «+») перемикає по колу три рівня яскравості екрану
Кнопка «DIM» (вона ж «+») перемикає по колу три рівня яскравості екрану.
Кнопка «CITY» (вона ж «-») перемикає по колу регіон дії (Москва, Росія, Казахстан - він же все СНД).
Кнопка «MUTE» включає і відключає режим розумного приглушення звуку залежно від швидкості.
Кнопка «PROG» включає меню налаштувань - з кожним її натисканням змінюється пункт меню.

Налаштування всередині пунктів меню здійснюються кнопками «плюс» і «мінус» - вони включають і відключають функцію (наприклад, той чи інший діапазон) або регулюють її чисельне значення (наприклад, в настройках попереджень про перевищення швидкості).

Всі регулювання вкрай прості і робляться на слух.

При цьому принципово важливою для функціонування приладу є фактично тільки настройка пункту меню, який називається «Межа сили сигналу» і регулюється від 0 до 9. Нуль - максимальна чутливість, 9 - максимальне загрубленіе. Це, власне, регулювання, що дозволяє відсікати перешкоди. Але, в принципі, настройка за замовчуванням (3) є оптимальною, і її можна не чіпати.

Дисплей (дуже чіткий і яскравий, до речі!) В свою чергу відображає:
- годинник, коли машина стоїть
- вашу швидкість, коли ви їдете поза зоною дії радарів
- відстань в метрах до радара, коли детектор зловив сигнал

) В свою чергу відображає:   - годинник, коли машина стоїть   - вашу швидкість, коли ви їдете поза зоною дії радарів   - відстань в метрах до радара, коли детектор зловив сигнал

Електронний компас на екрані показує напрямок руху. Червоні символи «Ka» всередині компаса загоряються, якщо камера-радар виявлена ​​за допомогою GPS. А червоні символи «X», «K», «СТ» і «La» - коли сигнал радара прийнятий радіо-детектором або лазерним детектором. Власне, завдяки цьому можна легко визначати, чи є камера муляжем!

Власне, завдяки цьому можна легко визначати, чи є камера муляжем

iBOX PRO 700 GPS в роботі

Під час тестування в умовах Москви і Підмосков'я iBOX PRO 700 GPS навіть із заводськими настройками показав хороший баланс чутливості і стійкості до перешкод - оскільки за замовчуванням в приладі грамотно відключені неактуальні в РФ X-діапазон, Ka і Ku. Помилкові спрацьовування, проте, були, але в невеликій кількості. База даних досить повна і актуальна, успішно і завчасно виявляються радари «Стрілка,« Кордон »,« Одіссей »,« Робот »,« Автоураган »,« Кречет »,« Місця »,« Потік »і« Автодор ».

«Розумний» прилад, до речі, міряє не тільки поточну швидкість, але і вираховує середню, яка як раз важлива для подолання ділянок з системами «Автодору». Не секрет, що багато водіїв влітають на ділянку «Автодор» з помітним перевищенням, а потім зменшують швидкість до навіть менше допустимої, щоб знизити середню. Зазвичай це робиться «на око», і є ризик потрапляння на штраф. А iBOX PRO 700 GPS не тільки підкаже, коли ділянку з «Автодору» починається і закінчується, але і зажадає сповільнитися, якщо середня швидкість від точки входу до точки виходу буде надлишковою!

А iBOX PRO 700 GPS не тільки підкаже, коли ділянку з «Автодору» починається і закінчується, але і зажадає сповільнитися, якщо середня швидкість від точки входу до точки виходу буде надлишковою

Досить приємною і корисною виявилася функція «Куранти» - завдяки їй при зміні кожної години звучить мелодійний сигнал. Така опція присутня в багатьох наручних годинниках - вона дозволяє ненав'язливо контролювати час. Ще одна корисна «фішка» - «Антисон». Вона досить проста, але ефективна - кожну хвилину звучить вимога - «Натисніть кнопку CITY!» - це дратує, але не дає заснути, якщо ситуація екстремальна: доїхати треба, але ти буквально вирубувати ...

» - це дратує, але не дає заснути, якщо ситуація екстремальна: доїхати треба, але ти буквально вирубувати

Підсумуємо. Єдине, чого особисто мені не вистачало при використанні приладу - функції додавання координат точки помилкового спрацьовування - все інше було адекватно і зручно. Роздрібна ж вартість гаджета - близько 6 500 рублів. Це немало, але якість роботи iBOX PRO 700 GPS в цілому виявилося на висоті, плюс на прилад надається аж п'ятирічна гарантія з моменту покупки.

Опитування

Ви користуєтеся антирадаром?

Новости