Огляд металошукача Garrett Ace 250: ціни, відгуки, інструкція

  1. Збирання та налагодження
  2. вибір котушки
  3. Відгуки та типові проблеми
  4. Підсумкові висновки: кому і на що йти на коп з «аською»

Garrett Ace 250 дуже зручний у використанні і транспортуванні. Штанга є розбірний і ділиться на три частини, які легко з'єднуються за допомогою кріпильних кнопок. Виїмки для цих кнопок дозволяють відрегулювати довжину металошукача від 106 до 129 см під потрібний зріст людини. Зроблена штанга з легкого металу і важить 1,2 кг, що дозволяє користуватися Аською навіть жінкам і дітям.

У комплекті присутній власник руки, який так само можна відрегулювати під зручне положення спеціальним гвинтом. На S-образної штанзі розташований блок управління. Водонепроникна котушка кріпиться на нижню штангу шплинтом і фіксують гайками, і з'єднується з блоком управління проводом зі штекером.

Водонепроникна котушка кріпиться на нижню штангу шплинтом і фіксують гайками, і з'єднується з блоком управління проводом зі штекером

Зовнішній вигляд металошукача Garrett Ace 250

Американський металошукач Гаррет Ace 250 є одним з найпопулярніших металошукачів в Росії та інших країнах, не дивлячись на те, що його випуск почався більше 10 років тому. Його співвідношення ціни і характеристик є головною перевагою серед інших металошукачів. В даний час Аську 250 можна придбати за 250 - 330 $, в залежності від місця покупки.

Робота заснована на індукційному балансі при дуже низьких частотах. Процесор дозволяє точно і швидко обробити отриманий сигнал і максимально точно вказати вид металу.

Garrett Ace 250 оснащений 12-ти ступінчастою шкалою дискримінації, що дозволяє дуже надійно впорядкувати сміття. 5 режимів роботи допоможуть швидко налаштуватися під пошук всіх металів, кольорові метали, реліквії, монети або створити свій список металів. За допомогою металошукача Ace 250 можна без проблем шукати втрачене пляжне золото з сріблом або старі монети і реліквії в полях та інших місцях.

Так само в ньому є:

  • настройка потужності металошукача;
  • індикатор рівня заряду батареї;
  • індикатор глибини знахідки;
  • вбудований пінпоінтер, який захистить вас від втрати часу на викопування великих ям в пошуку маленької знахідки.

Так виглядає панель управління

Збирання та налагодження

Як і багато металошукачі, Garrett Ace 250 не доставляє складнощів в збірці, настройці і роботі. Досить руками з'єднати всі деталі йдуть в комплекті. Провід обертаємо навколо штанги і підключаємо до блоку управління. Після установки 4-х батарейок типу АА, включаємо Аську на кнопку Power, і приступаємо до пошуку, задавши потрібні налаштування нижчепереліченими клавішами:

  1. Sensitivity. Дозволяє виставити рівень чутливості до металів. Рекомендується виставляти 6 при роботі в більш однорідних землях або на пляжі, а так само при пошуку дрібного металу на глибині. При наявності великої кількості сміття, рівень треба знизити.
  2. Discrim і Elim. Копка Discrim є курсором для вибору виду металів, а кнопкою Elim можна додавати і прибирати реагування на цей метал. Ці кнопки працюють у всіх режимах, але зроблені настройки зберігаються тільки в режимі користувача - Custom.
  3. Pinpoint. При утриманні, працює функція пінпоінтера - вказівка ​​точного місцезнаходження цілі. Переміщенням над метою добиваємося максимального рівня чутливості на екрані, і копаємо під центром датчика.
  4. Mode. Даною кнопкою вибираємо необхідний режим роботи Гаррета:
    • All-metal. Вибираємо, коли йде пошук будь-яких металевих об'єктів;
    • Jewelry. Цей режим необхідний для пошуку дорогоцінних металів, наприклад на пляжі;
    • Coins. Режим монет.
    • Relics. Націлений пошук старовинних речей, шляхом усунення реагування на сміття.
    • Custom. Призначений для користувача режим, який можна налаштувати під свої потреби клавішами Discrim і Elim.

Нижче представлено відео про включення, налаштування і елементах екрана Garrett Ace 250.

Важливо пам'ятати, що Garrett Ace 250 потрібно включати тільки з підключеною котушкою. Бажано також зафіксувати провід стяжками або ізоляційною стрічкою для виключення його руху під час роботи.

Повну інструкцію для Аськи 250 можна завантажити за засланні на нашому сайті .

вибір котушки

Ася 250 розрахована на роботу з різними датчиками від різних виробників.

Підбором їх розміру і типу (моно або ДД), можна покращувати і змінювати характеристики металошукача

Котушки різних типів на МД Garrett Ace 250

Подвійні мають більш націлений і глибинний пошук на дрібні дорогоцінні предмети, і здатні трохи краще працювати в мінералізованою грунті. Розмір безпосередньо впливає на глибину знахідки і на локалізацію мети. Перевагу краще віддати середнім розмірам, які мають середні показники. А набравшись досвіду і визначившись з цілями і завданнями, можна поекспериментувати з іншими типами і розмірами датчика.

Спочатку основним постачальників додаткових котушок для Garrett Ace 250 була фірма Nel. Потім до виробництва підключилися фірми Detech і Mars MD. Рідні котушки компанії Garrett мають своє місце в якості пошуку, і для новачка вони будуть найкращим вибором. Але після досягнення деякого досвіду, можна сміливо випробувати продукти Nel і Mars MD, які допоможуть по максимум розкрити потенціал Аськи.

Компанія Нел відома своїми ДД котушками, що дозволяють на 10-30% поліпшити показники глибини виявлення. Як заявляє фірма Nel і доводять багато копачі, глибина пошуку дрібних металів може досягати 40 см і більше, при правильному підборі розмірів і типу. Найпопулярнішою і самої продукції, що закуповується котушкою даної фірми є Nel tornado. Її тип ДД, є захист від вологи. Глибина виявлення більше 30 см. Є захист для корпусу.

Котушка Nel Tornado

Компанія Марс МД також показує непогані результати. Датчики для Гаррет переважно подвійні, хоча і мають найчастіше круглу форму. Більш легкі, незважаючи на свої розміри. Водонепроникність, захист корпусу і хороші показники глибини дозволять зробити якісний пошук, що не поступається іншим фірмам.

Котушка Марс МД

Відгуки та типові проблеми

Як і було сказано вище, металошукач Garrett Ace 250 є дуже популярною моделлю на ринку металошукачів завдяки своїй низькій ціні і високим характеристикам і якості. Безліч користувачів Аськи 250 по достоїнству оцінили його - це можна побачити з позитивних відгуків на популярних сайтах-отзовіках і топових сайтах про металошукачі. Нижче представлені деякі з них:

До позитивних якостей Garrett Ace часто відносять простоту використання, ціну і якість. Крім позитивних якостей, з відгуків так само можна винести і деякі загальні недоліки. З них відсутність у Гаррет регулятора звуку і відбудови від грунту, але це вирішується навушниками з регулятором, правильної налаштуванням і досвідом роботи з цим металошукачем.

Деякі копачі скаржаться на проблеми в роботі Аськи, але в більшості випадків вони легко вирішувані. Ось деякі з них:

Питання: Чому при включенні без котушки, металошукач сигналить. А іноді починає глючити без будь-яких причин.

Відповідь: Garrett Ace 250 не призначений для роботи без датчика, і глюки - це норма. Якщо він на місці, варто врахувати наступні чинники: увімкнений мобільний телефон, наявність неподалік ліній електропередач, газопроводів, кабельних каналів, інших металошукачів, антен. Так само дуже важливо щільно закріпити провід до штанги, для виключення перешкод і працювати при достатньому заряді батареї.

Питання: При зміні температури навколишнього середовища виникають перешкоди?

Відповідь: Справа може бути в корозії - треба пропаять контакти пластин для батарейок. Буває, що провідність порушується через температурного розширення, в цьому випадку можна поєднати елементи живлення безпосередньо до плати.

Питання: Люфт штанги, розбовталася котушка і поролонова ручка ковзає по штанзі.

Відповідь: Механічний знос - невід'ємна частина будь-якого металошукача. Замість поролоновою ручки можна скористатися ізолентою або термоусадкой, або закріпити ручку клеєм. Болт можна замінити. В іншому можна скористатися різними слюсарними порадами для Garrett Ace на форумах шукачів скарбів.

Підсумкові висновки: кому і на що йти на коп з «аською»

В кінцевому підсумку можна сказати, що Аська 250 підійде як новачкам, так і професіоналам. Навчитися з таким якісним пристроєм зможе будь-який початківець копач. Додається інструкція допоможе правильно налаштувати металошукач. І вибравши необхідні настройки можна знайти бажані речі навіть там, де їх, здавалося б, не може бути. Нижче представлено відео, для тих, хто хоче подивитися на Гаррет Аську 250 в дії.

Сам Garrett Ace 250 вже володіє всіма апаратними та програмними настройками. І завдяки безлічі пропонованих котушок, його можна заточити під професійний пошук будь-якої необхідної мети.

Якщо мета пляжні коштовності, то відмінно підійде снайперська, що відрізняється маленьким розміром, або середня котушки. Глибина не досягатиме максимальних відміток, але як показує досвід багатьох шукачів скарбів, цього і не треба. Досить налаштувати Аську на дорогоцінні метали, і при ретельному пошуку, все втрачене або забуте золото і срібло буде знайдено. Перевага маленьких розмірів - легка локалізація знахідки.

Тим, хто бажає збагатитися на масової збірці чорного металу, можна скористатися датчиками великих розмірів, що досягають великих показників глибини. Вибравши потрібний режим пошуку, і правильно подстроив чутливість, можна визначити, де лежить цілісний шматок металу, а де просто металевий сміття.

Для стародавніх реліквій потрібно вибрати відповідний режим. Витративши деякий час, і знайшовши ці цінності, почне накопичуватися досвід, який в майбутньому значно спростить пошук, і допоможе визначитися з розміром котушки для Garrett Ace.

Для поліпшення Аськи можна скористатися навушниками, це допоможе чітко розрізняти звук і з часом відрізняти мотлох від цінної знахідки. Замість комплекту батарей можна скористатися акумуляторами. Це не вплине на роботу металошукача, але дасть значний приріст часу роботи пристрою.

Питання: При зміні температури навколишнього середовища виникають перешкоди?

Новости