Огляд автомобільного GPS-навігатора Garmin Nuvi 3597LMT

  1. Вступ Продовжуючи тему про пошук ідеальних девайсів (а ми вже говорили, що такий пошук може тривати...

Вступ

Продовжуючи тему про пошук ідеальних девайсів (а ми вже говорили, що такий пошук може тривати все життя, але користуватися то хочеться вже сьогодні), звертаємо свій погляд на автомобільні навігатори. Чого ж хоче сучасний користувач від навігатора? Бути може, легкого управління і голосових підказок про поточну ситуацію на дорозі? Або легкос'ёмного кріплення, щоб не витрачати купу часу на зняття та установку навігатора? А може, просто щоб навігатор було не соромно встановити в дорогому автомобілі? Навігатор Garmin Nuvi 3597LMT, про який ми сьогодні поговоримо, має набагато більше переваг, ніж ми тільки що перерахували. І якщо вже все так оптимістично, спробуємо знайти в ньому недоліки.

Зовнішній вигляд і пристрій Garmin Nuvi 3597LMT

Так склалося, що 99% сучасних автомобільних навігаторів практично не відрізняються за зовнішнім виглядом. Середньостатистичний навігатор - це чорний пластмасовий прямокутник з великим дисплеєм і ... все. Ну правда - немає серед них як такого розмаїття. Максимум на що вистачає фантазії виробників - варіювати діагональ дисплея, скруглять кути, та розбавляти чорний колір сірими вставками. Деякі здогадуються використовувати в корпусі прогумовані вставки ... В автомобільному навігаторі ...

На тлі такого "різноманітності" Garmin Nuvi 3597LMT виглядає віддушиною, як ніби саме в цей раз до розробки моделі підпустили дизайнерів. Зізнатися чесно, в перший раз ми сплутали навігатор з мобільним телефоном. Відразу зробити другою визнання - вже після тестування Garmin Nuvi 3597LMT ми до сих пір хочемо смартфон з таким же корпусом.

Почнемо з простого - габарити Garmin Nuvi 3597LMT складають 138х77х13 мм, вага - 192 грами. Дійсно, розміри - трохи більше ніж у сучасних смартфонов- "лопат". Але дизайн дуже схожий - величезний п'яти дюймовий дисплей роздільною здатністю 800х480 пікселів (що більш ніж достатньо для навігатора) закритий склом. Скло відмінно поєднується з цілісним металевим корпусом.

І найцікавіше в корпусі ... хоча ні, не правильно. У корпусі дві цікавих фішки. Перша - наявність на задній частині спеціального магнітного кріплення, друга - ергономіка корпусу, вона ніби запозичена у портативної ігрової приставки. Характерні виступи з боків, наче зроблені для зручності використання в руках. Але це ж автомобільний навігатор, він же замислювався для стаціонарного використання.

На фотографії вище чітко видно примхи дизайнерів. А ось про автомобільне кріплення потрібно розповісти вже зараз. Тримач у Garmin Nuvi 3597LMT не простий, а магнітний. Виглядає це так: на корпусі є квадратний поглиблення, всередині якого - контактна площадка. На самому власнику, відповідно, виступ і відповідна частина контактів.

Варто піднести держатель до навігатора і він тут же примагничивается з достатнім тяжінням, щоб роз'єднати їх було під силу тільки людині, але ніяк не російських дорогах.

На тримачі є miniUSB роз'єм для підключення до бортової мережі автомобіля. Для підключення навігатора до комп'ютера не потрібно тягати з собою кредл - такий же miniUSB порт є під контактною площадкою на навігаторі.

Кронштейн з присоскою має компактні розміри і за рахунок конструкції (повна відсутність дискретних положень) дозволяє абсолютно точно встановити положення навігатора щодо водія. Чесно кажучи, складно придумати ще більш зручне кріплення. Зняти і встановити навігатор - легше і зручніше магнітного кріплення бути не може в принципі. При цьому неправильно (догори ногами) встановити не вийде - магніти спеціально встановлені так, що з'єднуються вони тільки в одній позиції.

Як видно з фотографій, у Garmin Nuvi 3597LMT є лише одна фізична кнопка - вимикач харчування, знаходиться він ззаду. Знизу на торці знаходиться слот для microSDHC карток. Також навігатор оснащений досить гучним динаміком (ззаду) і мікрофоном (спереду). Більш того, додатковий динамік розташовується в самому кредл. Про miniUSB порт ми вже говорили. На цьому все - мінімалістично, але досить.

Як ми вже говорили, виробник реально дав волю дизайнерам. На тлі убогих китайських конкурентів Garmin Nuvi 3597LMT виглядає як витвір мистецтва. І цей твір приємно не тільки оглядати, але й тримати в руці. Приємний на дотик металевий корпус, слизьке захисне скло. Ергономічні виступи. Ну чому це не смартфон на базі Android? Хоча за габаритами це вже ближче до планшетів або так званим падфонам, але суть справи не змінює.

Тепер про недоліки. Адже ми обіцяли, що будемо ретельно їх шукати (хоча це схоже на пошукам голки в стозі сіна). Мабуть, єдине, до чого ми можемо причепитися - невеликий зазор між склом і корпусом знизу і особливо зверху. З боків такого зазору немає, тому і кидається в очі. Але швидше за все це технологічний зазор, який покликаний захистити скло при падінні (щоб металевий корпус при деформації не пошкодив до того ж і скло).


Чого ж хоче сучасний користувач від навігатора?
Бути може, легкого управління і голосових підказок про поточну ситуацію на дорозі?
Або легкос'ёмного кріплення, щоб не витрачати купу часу на зняття та установку навігатора?
А може, просто щоб навігатор було не соромно встановити в дорогому автомобілі?
Ну чому це не смартфон на базі Android?

Новости