Огляд відеореєстратора teXet DVR-1GP (відео реєстратор Тексет)

Серед всіх реєстраторів, які побували досі на тестах у Kolesa.Ru, компактний teXet DVR-1GP виявився лідером як за характеристиками, так і - що головне - за якістю записуваного відео. І хоча пристрій не обійшлося без мінусів, але їх з надлишком переважують плюси.

Комплект, який знаходимо в коробці, звичайний «базовий користувальницький»: сам реєстратор teXet DVR-1GP, кронштейн для кріплення на скло, автомобільне ЗУ і кабель miniUSB-USB для підключення до ПК.

Корпус teXet DVR-1GP зроблений цілком з гладкого чорного пластика, який справив враження цілком міцного і якісного. Порадувала і збірка - в руках реєстратор відчувається як така собі крепенькая «монолітна деталь».

Незважаючи на компактні розміри, з «фізичної» ергономікою управління справи у teXet DVR-1GP йдуть добре. Розташовані по обидва боки дисплея спарені кнопки-гойдалки (і ще одна така ж - на верху корпусу) мають чіткий «інформативний» хід, що дозволяє користуватися ними на дотик - наприклад, коли реєстратор стоїть на кронштейні, включити або вимкнути запис, або зробити фото ( скріншот) в процесі відеозйомки. Також дуже зручно працювати з реєстратором, тримаючи його в обох руках - прокручувати меню чи гортати альбом відеотреків тут виходить прямо як на «плейстейшене».

Але ось сама реалізація меню у реєстратора, на мій особистий погляд, абсолютно неправильна. Технічно, звичайно, все добре - меню teXet DVR-1GP анітрохи не гальмує, воно просте і інтуїтивно зрозуміле. Але, як я думаю, для настільки невеликого за розміром дисплея в 1.5 дюйма не підходить меню у вигляді вертикальних списків, та до того ж ще по чотири пункти на одному екрані. Щоб вибрати потрібні налаштування, доводиться сильно напружувати зір і вчитуватися в дрібний шрифт.

Тим часом, зручні кнопки управління як ніби створені для меню з «кадрової» структурою - у вигляді змінюваних на екрані іконок акаунтів. (Яке, до речі, було реалізовано на першому реєстраторі «Тексет» - компактної моделі з маленьким дисплеєм teXet DVR-02 ). Втім, зауважимо, що реєстратор - НЕ мобільник, і постійно лізти в меню тут не потрібно, і разок пощурів очі, можна паче не вправлятися в тестах на гостроту зору.

Втім, зауважимо, що реєстратор - НЕ мобільник, і постійно лізти в меню тут не потрібно, і разок пощурів очі, можна паче не вправлятися в тестах на гостроту зору

Встановлюємо teXet DVR-1GP в робоче положення. Кронштейн, підходить самому пристрою, дуже компактний, і дозволяє поставити реєстратор практично на самий верх лобового скла, під саму рамку. Або навпаки, ближче до нижнього краю - кому як подобається. У будь-якому випадку, загальна конструкція «реєстратор + кріплення» виходить невелика, і для неї легко знайти те оптимальне місце на лобовому склі, щоб зручно було користуватися без шкоди оглядовості.

Спеціально відзначу спосіб кріплення самого реєстратора до кронштейну. У teXet DVR-1GP використовується система з оригінальною «тривимірної» засувкою-фіксатором, що дозволяє «в один рух» знімати і ставити реєстратор, що дуже цінно для режиму багатьох коротких поїздок, коли доводиться раз у раз залишати машину на вулиці. Правда, до кріплення потрібно звикнути і пристосуватися - фіксатор досить жорсткий, і спочатку весь час здається, що ось-ось що-небудь відламати.

«За замовчуванням» запис відео починається автоматично при подачі живлення на реєстратор, де заводські настройки можна змінити - наприклад, встановивши включення із заданою затримкою за часом, або «ручне». До речі, є і вбудований акумулятор (500 мА / год), що дозволяє реєстратору деякий час працювати автономно, що може стане в нагоді в разі, коли потрібно вийти з машини і зняти, наприклад, відкритий люк, відсутність загороджень, і отримані автомобілем ушкодження. За нашими випробувань, в режимі максимальної якості відео батареї вистачало приблизно на 30 хвилин зйомки.

teXet DVR-1GP знімає відео в дозволі 1920 на 1080 пікселів (FullHD / 1080p), яке є зараз найбільшим Внутрішньої установки. При бажанні, вибравши відповідний пункт в меню налаштувань, дозвіл можна зменшити до розмірів 1440 на 1080, 1280 на 720 (стандартне HD / 720p) і 848 на 480 точок.

Запис може йти циклічно, відрізками по 1, 5, 10, 15, 30 і 45 хвилин, або безперервно в один великий файл. Паралельно з відеофайлами (MOV) записуються прив'язані до них файли dat, що містять геотрекі (у нас адже реєстратор з GPS!) І дані гіроскопа.

Всі файли зберігаються на карту пам'яті microSD (до 32 Гб) на яку при першій установці в реєстратор, автоматично записується з флеш-пам'яті оригінальна програма «Player», призначена для паралельного перегляду відеотреків, маршруту на карті Google і показань датчика-гіроскопа.

За нашими спостереженнями, точність позиціонування GPS-приймача у teXet DVR-1GP і відображення місця розташування на карті Google практично завжди відповідало реальному.

Особливо хочу відзначити відмінну реалізацію програми перегляду, що в першу чергу стосується її автоматичної установки на карту. На відміну від багатьох інших моделей з подібним функціоналом, тут нічого не потрібно спеціально завантажувати і ставити на свій ПК, завдяки чому користувач без зусиль відразу отримує повний доступ до всієї функціональності пристрою. При цьому, так само доступний і простий інтерфейс програми, робота з якої не складе ніяких труднощів для тих, хто володіє хоча б «азами» користувача Windows.

Втім, при бажанні, записані відеофайли можна дивитися і в штатному медіаплеєрі «Вінди» - все треки відмінно «крутилися» на наших ПК, без будь-яких «гальм» і «перескакування» - аби сам комп'ютер «тягнув» відео FullHD.

При «рекомендованою ціною» в 6 490 рублів, Texet DVR-1GP виглядає просто «забійним» пропозицією на ринку, в усякому разі на даний момент. Чудова якість відео, що нагадує такий собі «телефільм», сама дружня реалізація програми перегляду треків з геотеги, широка можливість з налагодження (які в повному обсязі в рамках огляду описати не вдалося). В цілому, за поєднанням «характеристики - функціональність - ціна» нічого близького до DVR-1GP зараз не спостерігається серед «офіційних» брендованих пристроїв, реалізованих в торгових мережах.

До речі, що стосується налаштувань DVR-1GP, повідомлю в якості епілогу, що в новій версії прошивки можна буде відключати тільки «штамп» значення швидкості, залишивши при цьому дату і час.

PS Не забудьте прочитати на нашому порталі огляд нової версії даного відеореєстратора teXet DVR-2GP

!

Новости