Огляд Огляд BlackMagic Pocket Cinema Camera

Про налаштуваннях дійсно трохи, просто тому що тут не багато самих налаштувань.

Як ми вже знаємо BlackMagic Pocket Cinema Camera може знімати в форматах ProRes HQ, ProRes 422, ProRes LT, ProRes Proxy і CinemaDNG RAW. При цьому в камері є 2 режими: Film і Video. Режим кінозйомки Film дозволяє знімати відео з динамічним діапазоном 13 ступенів з максимально повним збереженням обсягу даних для подальшої корекції. Режим відеозйомки Video використовує стандарт, призначений для телебачення високої роздільної здатності, зйомка ведеться в більш стислі форматах, що добре для швидкої обробки. Варто звернути увагу, що запис відео в RAW-форматі можлива тільки в режимі Film. Максимальна частота кадрів в секунду у всіх форматах - 30, так що зі slowmotion тут навряд чи вдасться побалуватися. Крім того камера дозволяє знімати Time Lapse з інтервалом від 2 кадрів до 10 хвилин.

З звичних всім налаштувань камери першим можна побачити ISO. Його розбіг невеликий - від 200 до 1600. Чому то немає навіть звичного показника 100. Робочим ISO тут скоріше можна назвати 800, на 1600 вже лізуть шуми, але при такому скромному розмірі матриці це цілком очікувано. Баланс білого тут представлений у вигляді значень колірної температури зі значеннями від 2500 до 8000 кельвінів, що в загальному-то не викликає особливих питань, хоча і не дуже звично.

А ось наступна настройка може спершу злегка спантеличити початківців кінематографістів, які мали до цього справа тільки з DSLR-камерами. Витримка тут виражається не в частоті спрацьовувань, а в куті затвора. Цей термін, добре відомий професійним кінематографістам залишився з часів плівкових камер, які представляли собою обертові диск, кут розкриття яких і визначав витримку.

Цей термін, добре відомий професійним кінематографістам залишився з часів плівкових камер, які представляли собою обертові диск, кут розкриття яких і визначав витримку

Установка значення діафрагми об'єктива вручну з камери на жаль неможливо, проте кнопка IRIS автоматично встановлює діафрагму на сумісних об'єктивах в залежності від значення кута затвора. При цьому в режимі відеозйомки автоматично встановлюється середня експозиція кадру.

BlackMagic Pocket Cinema Camera оснащена досить непоганим вбудованим стереомікрофоном, а так само аудиовходом під зовнішній мікрофона. Налаштування дозволяють вибрати один або 2 канали запису звуку, а також управляти їх рівнями.

Інші налаштування, такі як дата й мови, налаштування дисплея і рамок кадрування, носять скоріше утилітарний характер, і призначені для зручності користування камерою.

Окремо хочеться відзначити, що з прошивкою 1.9.3. в камері з'явилися рівні звуку і гістограма, що в значній мірі полегшило користувачам життя. Той факт, що відео спеціально записується досить бляклим для подальшої обробки поста, в поєднанні з не найяскравішим екраном, не завжди дозволяв коректно оцінити експозицію без використання зовнішнього монітора. Поява ж гістограми нарешті вирішило цю проблему.

Автор: Марина Шик

Повернутися до списку оглядів
Залишити коментар

Новости