Огляд банківського устаткування. Ультрафіолетовий детектор валют.

Ультрафіолетовий детектор валют.Сфера використання і призначення детектора для аналізу грошових средств.Опісаніе і можливості детекторів для торгівлі.

Розвиток сучасних технологій друку та поліграфії привело до появи, так званих «фахівців» по ​​виготовленню фальшивих грошей. Якщо буквально недавно для того що б зобразити грошовий знак була необхідна спеціальна, художня підготовка, то на даний момент необхідно мати якісну оргтехніку. За допомогою, якої можна отримати досить високу якість друку. Природно кошти мають захист від таких підробок. Але шахраї не будуть нести підроблену купюру в банк. Вони, перш за все, постараються реалізувати її в місцях великого скупчення людей, наприклад на ринках, і базарах, а також в тих торгових точках, де недостатня освітленість. Безумовно, найпростішим пристроєм для захисту є ультрафіолетовий детектор валют . Особливістю є те, що грошові кошти багатьох країн друкуються на спеціальному папері, що має певні властивості поглинання ультрафіолетового свічення. Завдяки наявності такого недорого і простого обладнання ви зможете якісно захистити себе від шахраїв. Як і будь-яке інше торгове обладнання, детектори для грошей мають різні, конструктивні виконання, завдяки яким ви зможете застосовувати їх в різних сферах.


Детектори поділяють на:



  • ручні;

  • Детектори валют настільного виконання;

  • Багатофункціональні ультрафіолетові детектори


Ручні ультрафіолетові детектори валют, як правило, застосовуються у виїзній торгівлі. Ще, необхідно відзначити що такі пристрої часто використовуються для визначення автентичності документів суворої отчётності- довіреностей, державних актів, акцій і ін. Позитивним моментом в роботі є можливість автономного живлення і дуже доступна вартість пристрою.



А ось пристрої стаціонарного виконання найбільш затребувані в торгівлі і сфері послуг. Як правило, стаціонарні моделі ультрафіолетових детекторів мають також невисоку вартість і невеликі розміри. Завдяки цьому детектори легко розміщуються на робочому місці, наприклад продавця продуктового магазину. Залежно від виробника ви завжди зможете купити детектор валют різного, конструктивного виконання і навіть підібрати колір корпусу виробу, який найбільш буде підходити під Ваш інтер'єр торгової точки.



Відмінною особливістю багатофункціональних детекторів є додаткова можливість проводити аналіз грошових коштів не тільки за допомогою ультрафіолетового свічення, а й наприклад на проводити аналіз на просвіт, для визначення водяних знаків. Також у багатьох моделях передбачений аналіз за розміром купюри. Необхідно відзначити, що такі ультрафіолетові детектори мають більш високу вартість і найбільш часто застосовуються в банківських установах.


В не залежності від моделі і типу детекторів валют, покупка такого виробу, як правило, окупається після першої ж підробленої купюри.


Новости