Огляд ДБЖ IPPON Back Comfo Pro 800

  1. опис
  2. Внутрішній пристрій

джерело: http://www.ixbt.com/power/ups/ippon_back_800.shtml
Автор: Олександр Данілін
Опубліковано: 15 февраля 2007 р

Сьогодні ми тестуємо ДБЖ торгової марки IPPON , Які виробляються на потужностях тайванської фірми Centralion Industrial INC . До країн СНД ДБЖ даної марки поставляє компанія MERLION .

опис

ДБЖ IPPON діляться на 5 груп. Тестований ДБЖ належить до серії Back Comfo Pro. Серія Back Comfo Pro відрізняється наявністю додаткових євророзеток і підвищеною зручністю використання. У серії представлені ДБЖ потужністю 400, 600 і 800 ВА.

Виробник заявляє наступні характеристики вироби:

Вхідна напруга, частота 220 В + 20% -30%, 50 Гц Вихідна (при роботі від батарей) напруга, частота 220 В ± 10% 50 Гц ± 1 Гц Автоматичний регулятор напруги 1 підвищує ступінь і 1 знижує Вихідна потужність 800 ВА / 480 Ватт Форма вихідного сигналу апроксимувати синусоїда Час перемикання на батарею 2-6 мс Час роботи від батареї 5-30 хвилин в залежності від потужності навантаження. Функція запуску обладнання без підключення до електромережі Є Тип, напруга і ємність батареї Необслуговувана герметична свинцево-кислотна батарея 12 В 9 Ач. Час зарядки батарей до рівня 90% після розряду до рівня відключення навантаження під половинним навантаженням. 8 годин Індикатори 2 світлодіоди Звукова сигналізація "Резервний режим", "Батареї розрядилися", "Перевантаження", "Заміна батареї", "Збій". Самодіагностика Автоматична діагностика при роботі

Захист від імпульсів

Є Захист по входу Вхідний автоматичний запобіжник електронний захист від короткого замикання і перевантаження. Захист від короткого замикання по виходу Є Автоматичне відключення при перевантаженні Є Захист телефонії Фільтр RJ-11 Енергозбереження Автоматичне відключення при потужності навантаження менше 25 Вт Інтерфейс RS-232, USB Моніторинг програмне забезпечення WinPower2004 Розміри Ш × Д × 124 × 300 × 210 мм Вага 7 Кг

вихідні роз'єми

4 × IEC320 + 2 Євророзетки Рівень акустичного шуму на відстані 1 метра від пристрою <40 Дб Умови роботи 0-90%
від 0 до + 40 ° C 4 × IEC320 + 2 Євророзетки Рівень акустичного шуму на відстані 1 метра від пристрою <40 Дб Умови роботи 0-90%   від 0 до + 40 ° C

ДБЖ поставляється в картонній коробці. Поліграфія витримана в строгих фірмових кольорах. Вирізи під ручки відсутні. Пристрій надійно захищене від зовнішніх впливів (пакет і пінопластові вставки). Країна виробник ні на ДБЖ, ні на коробці не вказана.

Комплект поставки включає в себе:

  • керівництво користувача російською мовою *
  • гарантійний талон російською мовою *
  • кабель для включення в електромережу
  • два кабелі для підключення обладнання (роз'єм IEC 320)
  • інтерфейсний кабель для зв'язку з ПК (RS-232)
  • інтерфейсний кабель для зв'язку з ПК (USB AB)
  • телефонний кабель RJ-11
  • CD з програмним забезпеченням WinPower

* - У керівництві користувача дан список з 77 авторизованих сервісних центрів в 48 містах СНД. Гарантія на пристрій становить 24 місяці з дня продажу, але не більше ніж 30 місяців з дня виробництва.

Гарантія на пристрій становить 24 місяці з дня продажу, але не більше ніж 30 місяців з дня виробництва

Дизайн вироби елегантний і функціональний. Розрахований на підлогову або настільну вертикальну установку. На передній панелі, у виїмці, розташований вимикач харчування і індикатори. У нижній частині корпусу є прорізи вентиляції. Верхнє вентиляційний отвір є також ручкою для перенесення.

Верхнє вентиляційний отвір є також ручкою для перенесення

Розетки для підключення обладнання розділені на дві групи, з резервуванням харчування (праворуч) і тільки з захистом від перенапруг (зліва). Кожна група має дві IEC320 розетки і одну євророзетку. Гнізда RJ-11 для захисту від перенапруг в телефонній лінії теж розташовані у верхній частині корпусу. Все це забезпечує зручну комутацію навантажень.

Все це забезпечує зручну комутацію навантажень

Задня панель має інтерфейсні роз'єми, USB і RS-232, для зв'язку з ПК. Зліва від роз'ємів розташований автоматичний запобіжник на 8 А. У нижній частині задньої панелі знаходиться кришка батарейного відсіку. Для мережевого роз'єму місця не знайшлося, з ДБЖ виходить «хвостик» довжиною 50 см, з роз'ємом IEC. Для зручності фіксації кабелів, передбачені два знімних затиску. Пристрій має чотири пластикові ніжки.

Внутрішній пристрій

В ДБЖ встановлений акумулятор NPW 45-12 виробництва англійської фірми YUASA , Ємністю 9 Ач, робоча напруга 12 В. Серія HPW відрізняється збільшеною на 75% віддачею в режимі 10 хвилинного розряду.

Серія HPW відрізняється збільшеною на 75% віддачею в режимі 10 хвилинного розряду

Процедура заміни батареї проста, описана в інструкції. Для заміни батареї потрібно відвернути пару гвинтів, зняти кришку відсіку і вийняти батарею. Для зручності вилучення до батареї приклеєний «язичок».

Для зручності вилучення до батареї приклеєний «язичок»

Дизайн внутрішнього устрою ДБЖ традиційний, в нижній частині знаходиться трансформатор і батарея, у верхній - плата електроніки.

Дизайн внутрішнього устрою ДБЖ традиційний, в нижній частині знаходиться трансформатор і батарея, у верхній - плата електроніки

Вся основна електроніка розташована на одній одношарової друкованій платі, застосовується текстолит хорошої якості, монтаж елементів виконаний задовільно. Відповідність елементів принципової схемою підписано. Блок розеток розміщений на верхній панелі, вони з'єднуються з платою електроніки через роз'єми. Блок захисту RJ-11 автономний, захист реалізована для центральної жили. Заземлення передбачено схемою, але не розпаяно.

Заземлення передбачено схемою, але не розпаяно

Мережевий фільтр відсутній, захист від кидків напруги реалізована за допомогою варистора. Комутацію обмоток здійснюють реле, максимальний комутований струм на одне реле становить 7 А при напрузі 270 В, що в даному випадку дозволяє підключати навантаження з максимальною піковою потужністю до 1800 ВА. Інвертор на чотирьох транзисторах CEP83A3 виробництва Chino-Excel Technology Co. формує апроксимувати синусоїда. Силові транзистори розташовані на масивному загальному радіаторі площею 120 кв.см. Транзистори посаджені на радіатор через термопрокладку і притиснуті гвинтами. Кожен транзистор має потужність 100 Вт, робоча напруга 30 В і діапазон робочих температур до 175 ° C.



Новости