Огляд чотирьох фітнес-трекерів не дорожче $ 100

  1. Xiaomi Mi Band 2
  2. iFeelGood ProSport HR
  3. MOOV Now
  4. Misfit Shine 2
  5. В автоматичному режимі трекер вміє розрізняти ходьбу, біг і сон. Інші запускаються вручну з трекера...

Незважаючи на те, що ринок фітнес-браслетів перенасичений пристроями на будь-який смак і гаманець, знайти девайс з вдалим поєднанням ціна / якість / функціонал досить непросто. Пристрої за $ 15 рідко приносять користі більше звичайного шагомера, а цінник понад $ 150 починає переманювати погляд в сусідні табори спортивних і смарт-годин.

Про те, що вміють сучасні моделі трекерів і як їх вибрати, ми розповіли в окремому матеріалі . Зараз же саме час подумати про вибір конкретної моделі.

Xiaomi Mi Band 2

Зручність і дизайн. Першу версію Mi Band, а потім і її модифікацію Mi Band 1S, можна по праву вважати «народним вибором» - саме ці дві моделі багатьом відкрили очі на подібну категорію пристроїв, не в останню чергу завдяки доступному ціннику і величезній різноманітності змінних браслетів.

Друге покоління фітнес-браслета Mi Band 2 від Xiaomi отримало OLED-дисплей і сенсорну кнопку. Через це модель трохи «підросла» в розмірах, так що якщо ви надумаєте «оновитися», ваші старі браслети, як і шнур для зарядки, не підійдуть.

Незважаючи на те, що ринок фітнес-браслетів перенасичений пристроями на будь-який смак і гаманець, знайти девайс з вдалим поєднанням ціна / якість / функціонал досить непросто

Сенсорна кнопка на фото праворуч від дисплея

Браслет і раніше зручно сидить на руці і практично не відчувається, ремінець при цьому виконаний з гіпоалергенного термопластичного силікону, так що до якості збірки і матеріалів питань не виникає.

Проте, браслет може розстібнутися якщо зачепитися краєм ремінця за що-небудь, але часті випадки випадання датчика ремінця, як було в попередніх версіях, вдалося «вилікувати».

Функціональність. «Спілкування» з трекером відбувається через єдину сенсорну кнопку, яка вміє циклічно змінювати інформацію на дисплеї за схемою: Час -> Кроки -> Пульс -> Заряд -> Час.

Будь-яка інша інформація на однорядковому дисплеї трекера може з'явитися тільки в вигляді повідомлення з піктограмою програми. Весь інший функціонал (насправді не маленький) доступний через мобільний додаток.

Додавання дисплея в останню версію трекера дозволяє користувачеві вимірювати пульс без телефону, що дуже зручно при ранкових і вечірніх вимірах в режимі «одного відкритого очі».

Оптичний датчик ЧСС

Автономність Mi Band від версії до версії зменшувалася спочатку з 50 до 30 днів і для другого покоління становить 15-20 днів, що як і раніше вражає.

Контакти для зарядки

Мобільний додаток Mi Fit. Для роботи з трекером, необхідно мати підтримка Bluetooth 4.0 або вище.
Android-версія суттєво не відрізняється від «яблучної», при цьому власникам смартфонів Xiaomi доступна функція розблокування смартфона браслетом. Вона може бути корисна, коли на дисплеї телефону необхідна для вас інформація, а руки зайняті або вимазані арахісовим маслом. 😀

Після створення облікового запису і підключити до телефону, в додатку Mi Fit можна налаштувати служби і сервіси, від яких ви хочете отримувати повідомлення. Їх іконки будуть виводитися на екран трекера, але сам текст ви прочитати не зможете.

Тут же можна задати добову мета по кроках, налаштувати будильник, вибрати тип активності і почати її запис. Всі списки і діаграми по вашим показниками - кроки, кілометраж, пульс і вага також доступні тільки в додатку (кроки, правда, можна подивитися на самому трекері).

З урахуванням того, що фітнес-трекери Xiaomi дуже популярні, на ринку досить стороннього ПО, що розширює їх функціональність - наприклад, що біжить текстовим рядком з ім'ям абонента (в т.ч. на кирилиці) або відображення дати.

Вердикт. Mi Band 2 можна рекомендувати як «живучого середнячка» - не сильно зарядженого функціонально, але стабільно працюючого підприємства і перевіреного часом. Якщо ж у вас є й інші смарт-девайси від Xiaomi, що використовують єдину програму Mi Fit (ваги, тонометри, термометри), то вибір цієї моделі практично визначений.

Вартість: 799 грн . (Версія з одним чорним браслетом)
849 грн . (Комплект з кольоровим і чорним браслетами)

iFeelGood ProSport HR

Зручність і дизайн. Фітнес-трекер вважається зручним, якщо ви його відчуваєте тільки коли він завібрує.

iFeelGood ProSport HR пройшов цей тест, а з девайсами з вбудованим USB-коннектором це буває нечасто. Останній непомітно ховається в ремінець трекера і показується тільки перед зарядкою.

На головному екрані крім годин можна стежити за погодою

Дисплей має класичний прямокутний вид, при цьому корпус в середній частині розширено, що має підвищити його впізнаваність серед інших брендів на ринку. Під дисплеєм знаходиться ледь помітна сенсорна кнопка, яка в меню виконує функцію вибору.

Крім стандартного чорного, є ще 5 кольорових ремінців. Вони доступні як опція при покупці (+150 грн), але також продаються окремо (за 200 грн).

Функціональність. Дисплей ProSport HR має 3 області зчитування торкань. Це дозволило прискорити навігацію по меню і реалізувати деякі корисні функції, наприклад, управління плеєром в телефоні. Відтворення / Пауза і перемикання треків Уперед / Назад розташовуються на одному екрані, що дуже зручно під час заняття спортом - не потрібно тягнутися до телефону, досить бути з ним в радіусі дії Bluetooth.

Пульс можна виміряти прямо з браслета, на окремому екрані. Також є екран для управління спуском затвора, правда, сам додаток камери потрібно запускати зі смартфона.

Найбільше нам сподобався вибір з 5 головних екранів, watchfaces. Вони дуже різні і по дизайну, і по інформативності, до того ж їх легко міняти.

Один з п'яти головних екранів, watchface, який можна змінювати

З рідко зустрічаються функцій є відображення прогнозу погоди (поточної і на кілька днів), але через вогкуватої прошивки опція може працювати не коректно. Сподіваємося, в новій прошивці це виправлять.

Розпізнавати активності в автоматичному режимі трекер не вміє, так що перед початком пробіжки спочатку потрібно вибрати потрібний екран і запустити активність вручну.

Через досить великого (за мірками трекера) екрану і акумулятора на 65 мАг девайс потрібно буде заряджати раз в тиждень.

USB коннектор, який непомітно ховається в ремінець USB коннектор, який непомітно ховається в ремінець   зарядка трекера зарядка трекера

Мобільний додаток VeryFitPro. Для створення профілю, перевірки статистики, завдання цілей або зміни налаштувань iFeelGood рекомендує використовувати мобільний додаток VeryFitPro. Його інтерфейс мало чим відрізняється від аналогічних програм і розібратися з ним досить просто.

Режим App Live View дозволяє відстежувати ваші активності, кроки і пульс в реальному часі, а на вкладці «пристрої» можна налаштувати декілька варіантів нагадувань - наприклад, про необхідність порухатися або прийняти ліки.

Вердикт. Девайс непогано справляється з головними функціями фітнес-трекерів, на кшталт моніторингу активності, кількості кроків і різних нагадувань, а управління музикою дійсно зручно за рахунок витягнутого місткого дисплея. Але частина функцій поки що спотикається об різні програмні недоробки. До них відноситься віджет погоди, відображення тексту повідомлень і імені абонента, а також не до кінця локалізований інтерфейс.

Проте, за свій цінник iFeelGood ProSport HR оснащений досить щедро, і якщо нові прошивки виправлять поточні програмні «милиці», iFeelGood ProSport HR знайде свого покупця.

Вартість: 899 грн . (Версія з одним чорним браслетом)
1049 грн . (Комплект з кольоровим і чорним браслетами)

MOOV Now

Зручність і дизайн. З усіх фітнес-трекерів, представлених в цьому огляді, MOOV Now виглядає найбільш футуристично. Алюмінієвий «таблетками» датчик поставляється в комплекті з двома браслетами різної довжини - більш короткий для зап'ястя і довгий для щиколотки. Вони виконані з еластичного гіпоалергенного силікону, рясно перфоровані, при цьому дуже зручні і зовсім не відчуваються.

Вони виконані з еластичного гіпоалергенного силікону, рясно перфоровані, при цьому дуже зручні і зовсім не відчуваються

Девайс відмінно «сидить» на руці і зовсім не відчувається

Сам датчик також є кнопкою зі світлодіодом. Вона використовується при сполученні, а також на початку і кінці тренування; діод ж допомагає переконатися в тому, що ви її (кнопку) натиснули.

Функціональність. Назва MOOV Now натякає на те, що девайс заточений на роботу з даними в реальному часі. Це сильно прив'язує його до смартфону, але функції, реалізовані в мобільному додатку, роблять трекер без перебільшення унікальним у своєму роді.

Він вміє аналізувати техніку бігу, фіксувати безліч показників під час плавання, розпізнавати різні типи ударів (кардіо-бокс) і зчитувати каденс (обертання педалей велосипеда або частота кроків при бігу).

Трекер комплектується двома ремінцями різної довжини для кріплення на зап'ясті і щиколотку

Голосові підказки при цьому допомагають відразу ж відкоригувати критично важливі параметри, а також повернуться в заданий користувачем або рекомендований додатком цільовий діапазон. Таким чином, навіть монотонна тренування, стає набагато більш захоплююче.

Мобільний додаток Moov Coach & Guided Workout. За своєю суттю, мобільний додаток заслужено претендує на роль вашого особистого тренера. З виходом другої версії девайса, окремі додатки для кожного виду активності були зібрані в одну функціональну фітнес-платформу, що набагато зручніше для користувача.

Записати активність, подивитися історію тренувань дня / тижня / місяця, оцінити прогрес і досягнення, а також порівняти їх з друзями - все це можна зробити на окремих вкладках внизу головного екрану.

На вкладці «активності» можна вибрати програму тренувань або звичайне тренування із заданою метою або без.

Всі голосові підказки в реальному часі виходять від вашого телефону і вкрай важливо, щоб в цей час він залишався в радіусі дії Bluetooth, - інакше при розриві і подальшому відновленні зв'язку дані будуть спотворені «вилетів» періодом часу і втратять свою цінність.

Напис на застібці просить вас порухатися

Вердикт. З усіх трекерів даного огляду, MOOV Now можна охарактеризувати як «самий спортивно орієнтований». Він може стати відмінним напарником по тренуваннях, особливо для тих, хто не розлучається з навушниками, і не буде відволікати в інший час.

З недоліків можна відзначити відсутність вібро (актуально для більшості трекерів на батарейках), а також відсутність локалізації - необхідна англійська або португальська як мінімум початкового рівня.

Вартість: 1999 грн .

Misfit Shine 2

Зручність і дизайн. Найдорожчий трекер нашого огляду виявився за сумісництвом і самим стильним.

Строго кажучи, цей красень за поточним курсом коштує $ 105, так що ми трохи не "влізли» в ліміт.

12 різнокольорових світлодіодів утворюють циферблат на сенсорної поверхні трекера

Датчик з авіаційного алюмінію, кольорове розмаїття світлодіодів, якісний поліуретановий браслет - трекер виглядає на свій цінник.

Крім фіксації девайса на браслеті, є також можливість його установки на спеціальний утримувач з прищіпкою, що дозволяє фіксувати трекер на чому душа забажає - ремені, кишенях, ключах, а сам трекер має вушко, що дозволяє носити його як кулон.

Користувачі першої версії Misfit Shine дуже часто скаржилися на «втікання» датчика з ремінця і рано чи пізно це закінчувалося образливою і не дуже дешевою його втратою. У другій версії виробник зробив висновки і комплектація доповнилася спеціальною вставкою, яка в більшості випадків допомагає, але «виштовхування» все ще можливі. Для трекера вартістю $ 100 це дійсно сумно.

Функціональність. Так як дисплея у даній моделі немає, все візуальне сповіщення користувача відбувається через досить комплексну систему «знаків» з різнокольорових діодів.

Команди відключення будильника, відображення часу і управління плеєром (або затвором камери) «зав'язані» на кількості торкань по сенсорної поверхні корпусу, - це дозволило позбутися від кнопок.

На руці трекер виглядає вельми незвично

Вібро у Misfit Shine 2 є, але через потребу в економії заряду багато користувачів скаржаться на його «слабкість». Хтось пропускає свій «розумний» будильник і оглядає все сни, а хтось забуває порухатися або невчасно зауважує SMS.

В автоматичному режимі трекер вміє розрізняти ходьбу, біг і сон. Інші запускаються вручну з трекера після вибору активності через додаток.

Девайс вміє відслідковувати сон, але з цим теж не все гладко. Так, якщо ви вирішите поспати вдень, цей сон в статистиці не відобразиться - трекер не розпізнає більше одного сеансу сну за добу, при цьому він може вібрувати з нагадуванням порухатися, якщо ця функція активна.

Так, якщо ви вирішите поспати вдень, цей сон в статистиці не відобразиться - трекер не розпізнає більше одного сеансу сну за добу, при цьому він може вібрувати з нагадуванням порухатися, якщо ця функція активна

Невелика товщина датчика збільшує шанси на його «втечу» з ремінця

Мобільний додаток Misfit. Мабуть, це та частина, з якою Misfit впоралася найкраще. Інтерфейс досить приємний, функціональний і повинен припасти до душі більшості.

Крім набору поширених функцій, на різні комбінації торкань можна призначити дуже унікальні: наприклад, керування слайдами презентації або включення смарт-світильника з трекера - дуже зручно перед відходом до сну.

Swimmers edition від звичайної версії відрізняється наявністю пари плавальних функцій, і якщо запропоновані кольори вам до душі або ж ви фанат бренду Speedo (фахівці якого доклали руку до даної версії трекера), то немає сенсу брати звичайну за тією ж ціною.

Логотип speedo на задній частині корпусу каже, що це версія Swimmers edition

Вердикт. Дуже стильний і привабливий трекер, але, з урахуванням недоробок (моніторинг сну і не дуже надійна фіксація датчика в браслеті) і чималу вартість, рекомендувати його можна або в якості статусного аксесуара, або заради якоїсь унікальної функціональності, яка потрібна далеко не всім.

Вартість: 2899 грн .

Зведена таблиця за чотирма розглядаємим моделям.

Новости