ОГЛЯД: Garmin vívofit - браслет-крокомір, який працює рік без підзарядки

  1. Загальна інформація про vívofit
  2. Що робить vívofit?
  3. кардиодатчики
  4. інтерфейс пристрою
  5. Разом

Кому лінь читати весь огляд, пропоную спойлер. Garmin vívofit - кращий і найбільш продуманий браслет для відстеження щоденної активності та занять спортом з тих, які мені траплялися. Він не позбавлений недоліків, але це краще, що є на сьогоднішній день. Про це і буде розповідь нижче.

Загальна інформація про vívofit

Я вибрав для себе браслет кольору морської хвилі тому, що у мене такого кольору окантовка на сумці. А ще я не хотів вганяти вас в депресію чорним кольором, дратувати червоним і т. Д.

Д

Всі кольори Garmin vívofit

Цей колір здався мені найбільш модним, і його я взяв.

Браслет відмінно підійшов до моєї улюбленої сумці :) Браслет відмінно підійшов до моєї улюбленої сумці :)   Майже однаковий колір Майже однаковий колір

Варто сказати, що це була моя перша і остання помилка. Гумовий ремінець такого кольору збирає бруд зі столів, ноутбуків і всього, на чому лежать ваші руки. Колір мазкий, і чистюлі будуть змушені протирати браслет щодня. Благо робити це нескладно: миєте руки і разом з ними миєте браслет, немов він частина вашого тіла. До речі, vívofit поставляється c двома браслетами: побільше і поменше. На моє не надто товсте зап'ясті підходять обидва. Один - впритул, другий - внахлест. Варто сказати, що ця штука позбавлена ​​головного недоліку Jawbone UP24 , Який міг злетіти від тертя з рукавами при переодяганні і заважав працювати на комп'ютері своєї залізної затичкою. Garmin vívofit сидить на руці як влитий: рука в рукаві, рука на компі, рука під подушкою - ви просто забуваєте про нього. Думаю, що він буде трохи напружувати в спеку, якщо ви сильно потієте. Але зараз все просто відмінно.

Що робить vívofit?

Цей браслет - класичний крокомір. Гумові ремінці змінні, а в ядрі знаходиться дуже міцний пластиковий герметичний датчик.

Він водонепроникний настільки, що Garmin гарантує його непотоплюваність на глибині до 50 метрів. Так, ви вірно почули, він водонепроникний. Приймайте з ним ванну, плавайте в басейні, стрибайте з вишки, пірнайте фрідайвом на початковому рівні. Він може бути з вами.

Непотоплюваний браслет з роком безперервної роботи

Настільки вражаюча водостійкість забезпечується тим, що в датчику немає роз'ємів. Зовсім. Щоб його перезарядити, потрібно змінити батарейки. А перед цим треба відкрутити чотири болтика. Напряг? Ні, тому що браслет тримає заряд рік. Вам його просто не потрібно заряджати, як інші браслети. Рік роботи забезпечують дві батарейки, які продаються в будь-якому часовому кіоску.

Особливо цікаво, що браслет має інтерфейси з'єднання Bluetooth (BTLE) і ANT +!

Особливо цікаво, що браслет має інтерфейси з'єднання Bluetooth (BTLE) і ANT +

У датчику є BTLE і ANT +!

За BTLE браслет:

  • з'єднується з сумісним iOS- або Android-пристроєм з встановленою програмою Garmin Connect і скидає накопичені дані (в браслеті вони можуть зберігатися до 10 днів!).

За ANT + браслет:

  • з'єднується з комплектним кардиодатчики (про нього нижче) і знімає ваші показники ЧСС;
  • з'єднується з ПК зі встановленою програмою Garmin Express (треба вставити в USB-порт адаптер ANT +, який є в комплекті) і так само скидає дані про кроки та інших активностях.

кардиодатчики

Комплектний кардиодатчики здався мені дивним.

Комплектний кардиодатчики здався мені дивним

Комплектний кардиодатчики дивний

Я бачив дуже масивні датчики Polar, маленькі і акуратні Suunto, середні TIMEX і Wahoo. Цей не просто великий, в ньому ще й багато пластмаси в грудному відділі. Такого немає ні в кого ... При всій своїй масивності він добре носиться на тренуваннях, щільно сидить і ніде не тре. Він дивний, але хороший. Якщо не збираєтеся в ньому бігати IRONMAN або «ультри», то іншого вам не потрібно.

Маючи в руках браслет і кардіомонітор, важливо розуміти, що його постійно носити не потрібно. Це знущання над собою. Як тільки ви відправляєтеся на кардиотренировки в зал або готуєтеся вийти на пробіжку, надягайте на себе його і займайтеся. На виході ви отримаєте в веб-системі Garmin Connect записаний біг або кардиотренировки з правильно порахувати енергетичним витратою! Більш того, браслет більш-менш точно (± 10%) визначає відстань пробіжки. Якщо ви не дата-фрік, то просто живіть, бігайте, займайтеся в залі, і все само буде враховуватися. У басейні кардиодатчики не працює.

інтерфейс пристрою

Vívofit має ЖК-екран без підсвічування. Тобто в темряві на нього треба чимось посвітити. На ньому є цифровий блок + смуга статусу вашої нерухомості. На екрані ви можете бачити:

  • поточний час;
  • поточну дату;
  • ЧСС, якщо на вас кардіомонітор;
  • пройдені кроки за сьогодні;
  • залишилися кроки за планом, який складає динамічно для вас Garmin або ви самі собі поставили в Connect;
  • приблизне число пройдених кілометрів;
  • спалені калорії (пасив + актив).

Перемикання між екранами відбувається за допомогою єдиної апаратної кнопки на браслеті стековим чином. Ще на екрані ви побачите червону смужку. Вона збільшується від того, що ви залипнули на дивані або за компом. Коли вона стане повністю червоною, треба походити, розім'ятися. Вібро в браслеті немає, а тому ви просто не будете помічати ці моменти. Це правда. UP24 дзижчить, і ви помічаєте, тут - немає.

UP24 дзижчить, і ви помічаєте, тут - немає

Індикатор показує, що я засидівся

Якщо апаратну кнопку потримати секунду, то браслет переходить в режим синхронізації. Пріоритетним інтерфейсом він вважає ANT +, а потім BTLE. Це означає, що якщо у вас відкрито додаток Garmin Connect на смартфоні і програма Garmin Express на компі з увіткненим переходником ANT +, то синхронізація буде з компом. Економія - наше все тут.

Економія - наше все тут

Якщо потримати кнопку 2 секунди, то браслет увійде в режим трекінгу сну. Глибокий, неглибокий і таке інше. Нічого особливого. Я перестав стежити за сном через пару днів - просто забував включати цей режим перед сном. Чесно кажучи, дана фіча - данина моді. Ви або виспалися, чи ні, і ніякої браслет краще цього вам не розповість.

Разом

Цей браслет кращий. Але тільки для тих, кого не напружує гіковскіе дизайн з стилі старої фантастики і відсутність вібрації. Ще я б його рекомендував тим, хто бігає з годинником від Garmin і користується їхньою системою Connect. Якщо ви біжите в годиннику для побудови GPS-треку і коучингу і в браслеті одночасно, то всередині розумного хмари все гаджети розуміють, чия робота важливіша, і не відбувається подвійного підрахунку активності.

Додайте сюди разючу автономність і відсутність потреби в ще одній зарядці / зайнятому USB-порте, повну водонепроникність до кордонів вашого занурення, непомітність носіння, і ви отримаєте майже ідеальний фітнес-гаджет. Питання тут залишається тільки один: роботу фітнес-браслетів сьогодні все частіше і краще роблять смартфони. Але це не скасовує крутості Garmin vívofit, який стає частиною вас.

Garmin vívofit

Що робить vívofit?
Напряг?

Новости