Огляд Jawbone UP24: просто додай Bluetooth

У той час, поки більшість виробників тільки пробують сили на ринку розумних браслетів, компанія Jawbone випускає вже третє покоління такого пристрою, яке отримало назву UP24

У той час, поки більшість виробників тільки пробують сили на ринку розумних браслетів, компанія Jawbone випускає вже третє покоління такого пристрою, яке отримало назву UP24. Накопиченого нею досвіду повинно бути достатньо для створення передового гаджета, який залишить теперішніх та майбутніх конкурентів далеко позаду. Чи вийшло у Jawbone зробити ідеальний браслет для здорового способу життя, і чим він відрізняється від попередньої версії , Читайте в огляді нижче.


Дизайн і конструкція

Зовні Jawbone UP24 важко відрізнити від попередньої моделі, новинку видає тільки змінений фактурний малюнок на корпусі.

Але це тільки на перший погляд, насправді пристрій стало трохи тонше попередньої версії, і в основному завдяки тому, що в ньому використовується 2,5 мм штекер, а не 3,5 мм як раніше.

Крім того, змінився зовнішній вигляд єдиною механічною керуючої кнопки, вона також стала менше.

В цілому ж дизайн Jawbone UP24 мало змінився, і це трохи розчаровує. Компанії варто було б приділити йому більше уваги, адже третій рік поспіль використовувати один і той же дизайн собі не дозволяють навіть більш імениті виробники.

Зі старого дизайну випливає і основна проблема Jawbone, яку компанія або не бачить, або не хоче бачити. Справа в тому, що її браслети часто виходять з ладу, не доживши навіть до кінця гарантійного терміну. Я знаю користувачів, які встигли поміняти по три пристрої за останній рік, благо служба підтримки компанії безкоштовно змінює їх без зайвих питань. З певною часткою ймовірності, у Jawbone UP24 може бути така ж проблема. Адже конструкція браслета не змінилася.

Адже конструкція браслета не змінилася

Це як і раніше тонкий зігнутий лист ресорної сталі, на якому прикріплена електроніка, покрита шаром гіпоалергенної гуми. Ступінь згинання такої конструкції обмежена, і за заявами самої Jawbone браслети виходять з ладу тому, що користувачі неправильно їх надягають і знімають. Для роз'яснення як це правильно робити компанія навіть випустила навчальний відеоролик.

Можливо, якщо користуватися цією інструкцією проблем і не виникне, але саму конструкцію, яка має ймовірність подібної поломки, не можна назвати надійним. На руку UP24, безумовно, відіграє той факт, щоб в браслеті для синхронізації зі смартфоном використовується Bluetooth, і знімати його з руки потрібно не так часто як раніше.

зносостійкість

Практично весь корпус Jawbone UP24 покритий гіпоалергенної гумою чорного або оранжевого кольору. Це приємний на дотик матеріал, який також не викликає роздратування на шкірі. Єдиний його мінус полягає в тому, що його поверхня легко затирається, це відбувається при зіткненні браслета з одягом або двох його частин. Але на зовнішній вигляд пристрою це сильно не впливає.

Як попередня модель, Jawbone UP24 має захист від води, браслет можна занурювати на глибину до 1 метра на час до 30 хвилин. Плавати з браслетом не рекомендується, а от знімати його перед душем не обов'язково.

Зручність використання

Слідуючи інструкції Jawbone, надівається і знімається UP24 досить легко. А ось на самій руці браслет фіксується гірше, ніж той же Fitbit Force, на увазі особливостей конструкції. Дуже часто UP24 чіпляється за одяг і намагається зігнутися неправильним чином.

Як і у випадку з минулою версією, існує три розміри UP24 в залежності від розміру зап'ястя. Підібрати для себе правильний варіант не складає труднощів, на сайті є детальна інструкція, як це зробити. Якщо розмір обрано правильно, носити UP24 комфортно, він не тисне на руку.

Управління Jawbone UP24 можна здійснювати або зі смартфона, або за допомогою різній послідовності натискань кнопки на корпусі пристрою. Реалізовано це також зручно, як і в попередніх версіях браслета.

Синхронізація

Jawbone UP24 поки вміє працювати тільки зі смартфонами iPhone і підключається до них через протокол Bluetooth 4.0.

Незважаючи на те, що цей протокол зв'язку успішно використовується величезній кількості аксесуарів, працює він в UP24 зі змінним успіхом. Додаток не завжди з першого разу бачить браслет, в результаті його часто доводиться вимикати. Можливо, це програмна проблема, і її скоро виправлять.

До комп'ютера Jawbone UP24 можна підключати для підзарядки від порту USB. Реалізовано це через спеціальний перехідник з 2,5 мм входом. Синхронізація пристрою з комп'ютером не передбачена.

сон

За допомогою вбудованого акселерометра Jawbone UP24 вміє відслідковувати якість сну людини, визначаючи, як швидко він засинає, як глибоко спить, і на основі цих даних вираховує фази сну.

Грунтуючись на цих даних, працює розумний будильник, який повинен спрацьовувати в проміжку часу, коли людина знаходиться в найменш глибокої фазі сну. Працює це таким чином, в додатку Jawbone користувач заводить будильник на певний час і вказує проміжок часу, від 10 до 30 хвилин, коли його потрібно розбудити. На практиці не можна сказати, що пристрій допомагає легше прокидатися, але з ним простіше стежити за тривалістю свого сну і змушувати себе лягти раніше.

Браслет для здорового способу життя

Jawbone UP24 вміє рахувати кроки, витрачені калорії, а також приблизну відстань. Основне призначення пристрою - це відстеження активності для того, щоб користувач міг поглянути на себе з боку і поміняв звички.

Браслет за замовчуванням пропонує власнику здійснювати не менше 10 тис кроків в день і спати не менше 8 годин. Впоратися навіть з цим завданням досить не просто, доводиться жертвувати транспортом на користь піших прогулянок і змушувати себе раніше йти спати. В цілому, це дійсно допомагає, особливо якщо є мотивація виглядати і відчувати себе краще. Без неї UP24 не допоможе, а буде припадати пилом на полиці.

Заняття спортом

Під час фізичної активності в UP24 можна активувати режим її відстеження. Це дозволить зафіксувати дані про тривалість заняття, дистанції, інтенсивності, середньому темпі і спалених калоріях.

Для базової фіксації своїх тренувань з подальшим аналізом, цього буде достатньо, але не для всіх видів фізичної активності. Сучасні спортивні годинник пропонують набагато більше функцій не тільки для відстеження активності, але і для планування тренувань. В цьому плані UP24 виручає можливість підключатися до популярних додатків для занять спортом, серед яких популярні MyFitnessPal, RunKeeper і Strava.

Браслет обмінюється з ними даними, що дозволяє розширити картину. Але все одно потрібно пам'ятати, що UP24, перш за все, призначається для повсякденного відстеження активності, і не є спеціалізованим пристроєм для тренувань, хоча і не виключає подібну функціональність.

автономність

автономність

У Jawbone UP24 встановлений акумулятор на 38 мАг, якого достатньо для 5-7 днів автономної роботи, в залежності від інтенсивності використання бездротової синхронізації.

харчування

Крім фізичної активності, ще однією стороною змісту себе в хорошій формі, є здорове харчування.

Крім фізичної активності, ще однією стороною змісту себе в хорошій формі, є здорове харчування

Для цього в UP24 є база даних продуктів, яка за останній рік значно поповнилася. Користувач може вводити назву продуктів і готових страв вручну, або ж сканувати їх штрих-коди. В Україні це працює не з усіма продуктами.

коментар експерта

Анастасія Голобородько, кулінарний журналіст, блогер, фуд-редактор bit.ua

Контроль над споживанням продуктів в додатку Jawbone UP - це повна картина по споживанню калорій і їх витраті. Програма розкладає всю введену їжу на білки-жири-вуглеводи-омега-3-клітковину-соль-холестерин і т.д. Велика база включає всі відомі продукти, а також страви - навіть живучи в Таїланді, не складає труднощів знайти потрібний спринг-рол або гострий суп. На батьківщині в базі легко перебували кілька видів сиру, включаючи домашній, кілька варіацій борщу, житній хліб - в загальному, місцеві спеціалітети в кожній країні представлені цілком. Ще варто пам'ятати, якщо вирішили вводити по-чесному, про масла і соусах (заради чесної картини калорійності) - цього в базі теж по максимуму - від усіх видів рослинного до різних йогуртів. Непогано працює система зчитування по штрих-кодами - від молока до шоколаду.

В підсумку

У порівнянні з попередніми моделями Jawbone UP24 змінився незначно, настільки, що власникам UP другого покоління практично немає сенсу оновлюватися, особливо з огляду на зрослу ціну. У той час, коли на ринок виходить все більше конкурентів, Jawbone продовжує тупцювати на місці. Дрібні поліпшення, безумовно, йдуть розумним браслетів компанії на користь, і не можна сказати, що вони не важливі. Проте, їх недостатньо для того, щоб компанія, яка по суті першою вийшла на ринок розумних браслетів, залишилася на ньому лідером. Сьогодні Jawbone необхідний якісний крок вперед. Купівля UP24 на тлі наступаючих конкурентів має сенс при необхідності інтеграції браслета в сторонні додатки, такі як MyFitnessPal, RunKeeper і Strava. Крім того, в арсеналі Jawbone як і раніше знаходиться відмінний додаток, а також велика база продуктів, в цьому плані компанії поки немає рівних. В інших випадках, варто почекати або нової версії браслета, або подивитися на рішення конкурентів.

сподобалося:

+ Автономність
+ Крокомір
+ Розумний будильник
+ Додаток
+ Водонепроникність
+ Просте управління
+ База продуктів

Не сподобалося:

- що приїлися дизайн
- Ні інформаційного дисплея
- Перебої з синхронізацією
- Підтримка тільки iPhone
- Не дуже надійна фіксація на руці

Продукт наданий на тестування інтернет-магазином iLand.ua

Новости