Огляд кращих фітнес-браслетів з пульсомірів

  1. Фітнес-браслет з пульсомірів і тонометром - чи є сенс витрачатися?
  2. Як використовувати спортивний браслет з пульсомірів?
  3. Наскільки точні пульсометри в фітнес-браслетах?
  4. Огляд фітнес-браслетів з пульсомірів: топ кращих моделей
  5. Кращий фітнес-трекер з GPS
  6. Кращий смарт-браслет для відстеження сну
  7. Кращий фітнес-браслет для здоров'я
  8. Кращий браслет для відстеження пульсу
  9. Кращий недорогий фітнес-браслет
  10. TomTom Spark 3 Cardio + Music. Кращий для бігу та плавання
  11. Підведемо підсумок

Зберегти в закладки Збережено Вилучено 0

Сьогодні просто займатися спортом - нецікаво. Нам потрібні дані про частоту пульсу, інформація про витрачені калорії, як сну, пройдену відстань і кількості кроків. І в цьому нам допомагають спортивні браслети з датчиком серцевого ритму.

Чи варто купувати фітнес-браслет c вимірюванням тиску, точні чи показники пульсометра і які ж самі надійні з усіх існуючих на ринку трекерів - на всі ці питання ми дамо вам відповідь в нашому огляді.

Фітнес-браслет з пульсомірів і тонометром - чи є сенс витрачатися?

Фітнес-браслет з пульсомірів і тонометром - чи є сенс витрачатися

Як правило, фітнес трекери розраховані на непрофесійних спортсменів. Якщо ви займаєтеся спортом для себе і вам не потрібні точні дані биття серця, але ви хочете досягти своїх цілей або високих результатів, то в цьому випадку підійде спортивний браслет. Він стильний, легкий і тонкий.

Серйозним спортсменам для отримання точних і докладних даних краще використовувати або годинник з оптичним датчиком серцевого ритму, або додатковий пристрій у вигляді нагрудного ременя з датчиком серцевого ритму.

Якщо відстеження ЧСС не так важливо, але ви хочете знати кількість кроків або простежити за якістю сну, є пристрої, набагато дешевше тих, які пропонують оптичний датчик серцевого ритму. Практично в кожному спортивному браслеті є крокомір, акселерометр або датчик руху.

Що стосується вимірювання артеріального тиску за допомогою розумного браслета, то поки що не існує носиться пристрої для зап'ястя, яке б точно оцінював тиск Що стосується вимірювання артеріального тиску за допомогою розумного браслета, то поки що не існує носиться пристрої для зап'ястя, яке б точно оцінював тиск. Ще в 1992 році компанія Casio першою випустила розумні годинник BP-100 з цією здатністю, проте вони не отримали популярності серед користувачів. Сьогодні на китайському ринку можна знайти браслет, що вимірює артеріальний тиск, але довіряти його показаннями не варто. Експерти закликають до моніторингу кров'яного тиску будинку. Набагато ефективніше це зробити з використанням спеціального приладу - тонометра, причому дотримуючись певних правил (положення руки, розміщення манжети і т.д.).

Як використовувати спортивний браслет з пульсомірів?

Щоб спортивний браслет, який має вбудований пульсометр, показував більш точні показники серцебиття, існує кілька правил, дотримуватися яких слід при використанні трекера.

  1. Розробники радять носити трекер на недоминантной руці, щоб уникнути зайвих частих рухів, які можуть дати помилкові дані при аналізі деяких фізичних дій. В основному, в пристрої пропонується відзначити, на якій руці воно буде розташовуватися. Але в деяких моделях цієї функції немає.
  2. Датчик серцевого пульсу повинен прилягати до шкіри. Наявність на вашій кисті татуювання, рясної волосатості або інших перешкод може вплинути на контакт оптичного датчика з шкірою, тим самим, піддавши пристрій до передачі неточних даних.
  3. Датчик повинен бути в тісному контакті зі шкірою. Іншими словами, ремінець браслета необхідно щільно затягнути, але не дуже стискаючи зап'ясті.
  4. Щоб пульс добре зчитувався, розмістіть фітнес-трекер трохи далі від згину кисті на відстані 2-3 см, а в деяких випадках і одного-тдвух пальців своєї руки, щоб датчик не потрапляв на сухожилля або кістка.
  5. Потрібно мати на увазі, що заняття спортом при низькій температурі повітря значно впливати на точність ЧСС, оскільки змінюється сила кровотоку, за допомогою якого оптичний датчик визначає ритм серця.

Наскільки точні пульсометри в фітнес-браслетах?

Наскільки точні пульсометри в фітнес-браслетах

Монітор серцевого ритму всередині вашого трекера може бути не таким точним, як обладнання, що використовується в офісах лікарів і лікарнях. Але дослідники говорять, що smartwatch і спортивні браслети є достатньо точними для більшості потреб споживачів.

Незважаючи на це, критики стверджують, що пристрої не виконують свої оголошені обіцянки і можуть надавати користувачам неточні відомості. Питання почали виникати в 2016 році, коли був поданий позов на компанію Fitbit щодо технології в їх трекерах. Користувачі скаржилися, що отримують помилкові дані при перевірці їх серцебиття під час тренувань.

Лікарі та дослідники попереджають, що трекери не є медичними пристроями.

Технології в машинах ЕКГ і світлодіодних індикаторах в трекерах активності абсолютно різні. Оптичний датчик всередині браслетів і годин дасть лише результати на основі відбиття світла через шкіру під час кожного удару серця, коли як ЕКГ включає в себе розміщення електродів на поверхні шкіри для вимірювання електричних імпульсів.

Крім того, на показники серцебиття впливають такі фактори, як шар жирової тканини користувача, перешкоди від поту, м'язів і сухожиль, низька температура повітря, а також, наскільки щільно і правильно сидить пристрій на зап'ясті.

В цілому, дослідники та експерти заохочуються улучшающейся технологією і продовжують сприяти використанню фітнес-трекерів для надання додаткової інформації про здоров'я користувача.

Огляд фітнес-браслетів з пульсомірів: топ кращих моделей

Кращий фітнес-трекер c пульсомірів

Кращий фітнес-трекер c пульсомірів

Разом з тим, що Charge 2 вважає кроки і стежить за сном, цей пристрій вивчає серцевий ритм і контролює частоту серцевих скорочень. Також браслет оцінює VO2 Max - спортивну підготовку, показник якої повинен збільшуватися зі зростанням фізичної форми спортсмена. Крім цього, тут є спеціальні дихальні тренування.

Дані ЧСС стають вельми нестійкими при дуже інтенсивних тренуваннях, і це означає, що цей гаджет не підходить для дуже активних користувачів.

За моніторинг фаз сну відповідають режими Sleep Stages і Insights, роблячи Charge 2 надзвичайно ефективним трекером сну. Браслет підключається до модуля в смартфоні за допомогою функції ConnectedGPS, щоб отримати швидкісну і дистанційну статистику.

Висновок. З доданої функцією VO2 Max, тренуванням дихання і гладкою конструкцією, поряд з іншими різними варіантами Fitbit, Charge 2 пропонує найповніший фітнес-діапазон. Це - зручний, стильний спортивний браслет з сенсорним дисплеєм і відмінним програмним забезпеченням за доступною ціною. Детальніше читайте в нашому огляді .

Підрахунок кроків Так Контроль автоматичного вимкнення Так Пульсометр Так, PurePulse, 24/7 VO2 Max Так Дихальна гімнастика Так GPS Немає Автоматичне відстеження активності Біг, велосипед, ступені, йога Водонепроникність Немає Підтримка повідомлень зі смартфона Так Термін служби батареї 5 днів Ціна $ 129,95

плюси:

  • Хороші дані VO2 Max
  • зручний дизайн
  • великий дисплей
  • автоматичне відстеження
  • Сповіщення про простоях
  • Підтримка інтервального тренінгу
  • Вправи по диханню
  • заміна ремінців

мінуси:

  • Дисплей залишає відбитки пальців
  • Немає захисту від води
  • Немає системи глобального позиціонування

Кращий фітнес-трекер з GPS

На відміну від багатьох спортивних браслетів, пристрої Garmin не блищать красою дизайну, але коли справа доходить до функціональності, - вони на перших місцях
На відміну від багатьох спортивних браслетів, пристрої Garmin не блищать красою дизайну, але коли справа доходить до функціональності, - вони на перших місцях. Vivosmart HR + має оптичний монітор серцевого ритму, акселерометр, барометричний висотомір і практично будь-який датчик, про який можна подумати.

Можливість занурення на глибину до 5 АТМ роблять пристрій одним з обраних трекерів активності з базовими функціями smartwatch, які можна носити 24 години на добу.

Висновок. Завдяки вбудованому GPS для вимірювання темпу і відстані, міцної водонепроникної конструкції і автономному режиму роботи до тижня, Vivosmart HR + став орієнтованим на фітнес трекером, призначеним для хардкорних бігунів, плавців і велосипедистів.

Підрахунок кроків Так Контроль автоматичного вимкнення Так Пульсометр Оптичний датчик пульсу, 24/7 GPS Так Автоматичне відстеження активності Біг, ходьба, велосипед, ступені, плавання Водонепроникність 5 АТМ (50 м) Підтримка повідомлень зі смартфона Так Термін служби батареї 5 днів як фітнес-трекера , 8 годин з активним сигналом системи глобального позиціонування Ціна $ 220

плюси:

  • Великий моніторинг активності
  • GPS
  • Великий термін автономної роботи
  • Повідомлення зі смартфона можуть бути повністю прочитані на екрані трекера
  • ЧСС на дисплеї у вигляді графіка
  • водонепроникність

мінуси:

  • Оптичний датчик серцевого ритму недосконалий
  • короткий браслет
  • непривабливий дизайн
  • Немає розумного будильника
  • Відсутність підсвічування на дисплеї

Кращий смарт-браслет для відстеження сну

Додавши в цю модель монітор серцевого ритму, Fitbit зробила з Alta чудовий спортивний трекер
Додавши в цю модель монітор серцевого ритму, Fitbit зробила з Alta чудовий спортивний трекер. До того ж компанія пропонує користувачам величезний асортимент змінних ремінців, щоб браслет відповідав стилю і був придатним для повсякденного носіння.

Технічний аспект Alta HR включає простежування сну, серцевого пульсу і загального стану. Моніторинг сну грунтується на розпізнаванні його фаз, а також обліку періодів неспання, все детально ми описали тут .

За допомогою ЧСС, об'єднаних з даними акселерометра, браслет краще розуміє, в який з фаз знаходиться користувач. У тому числі скільки разів людина прокидався, коли як стандартна картина може показати загальне час відпочинку. У додатку Fitbit можна побачити графіки, що розкривають повне розуміння того, як кожен з етапів впливає на організм.

Висновок. Незважаючи на відсутність GPS і режиму тренування, відбувається автоматичне розпізнавання вправ і реєстрація даних, що відмінно підійде для любителів займатися фітнесом.

Підрахунок кроків Так Контроль автоматичного вимкнення Так Пульсометр Так, оптичний датчик пульсу, 24/7 GPS Немає Автоматичне відстеження активності Витрачені калорії, біг, еліптичний тренажер, їзда на велосипеді Водонепроникність Немає Підтримка повідомлень зі смартфона Так Термін служби батареї 7 днів Ціна $ 149,95

плюси:

  • Глибоке простежування сну і його розуміння
  • Точні свідчення ЧСС і лічильника кроків
  • Тонкий і зручний дизайн
  • Багато варіантів змінних браслетів
  • Тривалий час автономної роботи

мінуси:

  • Екран іноді не реагує на дотик
  • Пряжка трохи ненадійна
  • немає альтиметра
  • Відсутня розумний будильник
  • Датчик серцевого ритму не для інтенсивних тренувань
  • Немає системи глобального позиціонування

Кращий фітнес-браслет для здоров'я

Гарне поєднання функціональності і доступності, точне підрахування кроків, безперервний контроль серцевого ритму, безліч зібраних даних і повідомлень, але відсутність вбудованої системи глобального позиціонування і можливості змінити ремінці - все це слід враховувати любителям спортзалів
Гарне поєднання функціональності і доступності, точне підрахування кроків, безперервний контроль серцевого ритму, безліч зібраних даних і повідомлень, але відсутність вбудованої системи глобального позиціонування і можливості змінити ремінці - все це слід враховувати любителям спортзалів.

Vivosmart 3 досить зручний, щоб носити його 24/7, а також абсолютно безпечний для використання в басейні і корисний своєю здатністю давати дані про плавання. Ви можете записувати тренування, змінювати налаштування, тестувати VO2 Max, а також встановлення сигналів тривоги або таймери і синхронізувати зі смартфоном.

Крім повідомлень про календарні події, виклики та смс ви можете отримувати повідомлення з додатків, перевіряти погоду, керувати своєю музикою і знаходити свій телефон. Крім оптичного монітора серцевого ритму, Vivosmart 3 має акселерометр, датчик освітленості і барометричний висотомір. А на додаток до кроків, він моніторить сон, спалюються калорії, кількість пройдених ступенів, відстань і навіть рівень стресу.

Висновок. Vivosmart 3 - це солідний вибір. За прийнятну ціну ви отримуєте докладні показники, безліч варіантів повідомлень і хороший час автономної роботи. Читайте наш повний огляд Garmin Vivosmart 3 .

Підрахунок кроків Так Контроль автоматичного вимкнення Так Пульсометр Так, оптичний, 24/7 VO2 Max Так Дихальна гімнастика Так GPS Немає Автоматичне відстеження активності Біг, сон, важка атлетика, плавання, ступені, відстань, рівень стресу Водонепроникність 5 АТМ (5 м) Підтримка повідомлень зі смартфона Так Термін служби батареї 5 днів Ціна $ 139,99

плюси:

  • Всебічне відстеження активної діяльності
  • Безліч пропонованих функцій
  • пульсометр
  • Гарний час автономної роботи
  • Безпечний для купання
  • зручний
  • Доступна ціна

мінуси:

  • Погано читається інформація на дисплеї під прямими променями сонця
  • Немає системи глобального позиціонування
  • Ні змінних ремінців
  • При високій інтенсивності неточні дані про ЧСС

Кращий браслет для відстеження пульсу

У нашому огляді   Топ розумних годин з найточнішими пульсометра   ми описували моделі смарт годин, які пропонують найточніші датчики для вимірювання пульсу
У нашому огляді Топ розумних годин з найточнішими пульсометра ми описували моделі смарт годин, які пропонують найточніші датчики для вимірювання пульсу. До них можна віднести і Nokia Steel HR, проте це не зовсім розумні годинник, це - гібрид.

Більшість функцій, упакованих в цей пристрій, направлено на активних користувачів. Незважаючи на те, що зовні спортивний браслет виглядає, як класичні аналоговий годинник, його дисплей пропонує інформацію про щоденне прогрес активності з встановленим лімітом 100%. Усередині циферблату знаходиться цифровий дисплей, що відображає повідомлення та деякі дані: кількість пройдених кроків, витрачених калорій, ударів серця, а також відстань.

Висновок. Точний датчик вимірювання серцевих скорочень - одна з відмінних рис цих спортивних годин, коли вони використовуються під час бігу. Одназначно, як розумний браслет Nokia Steel HR є одним з найбільш функціональних і кращих в даному рейтингу.

Підрахунок кроків Так Контроль автоматичного вимкнення Так Пульсометр Так, оптичний, 24/7 GPS Немає Автоматичне відстеження активності Біг, сон, теніс, баскетбол, плавання, ступені, відстань
Водонепроникність 5 АТМ (5 м) Підтримка повідомлень зі смартфона Так Термін служби батареї 25 днів Ціна $ 179,95

плюси:

  • Елегантний класичний дизайн
  • Великий термін життя батареї
  • функціональність
  • водонепроникність

мінуси:

  • Немає GPS, не вдалося підключитися до модуля в смартфоні
  • Погано сконструйоване зарядний пристрій

Кращий недорогий фітнес-браслет

Кращий недорогий фітнес-браслет

Оцінюючи в $ 33,49, Xiaomi вдалося вбудувати в Mi Band 2 датчик серцевого ритму. З екраном для перегляду часу і щоденної активності, датчиком серцевих скорочень і моніторингом сну ви не знайдете подібного браслета за цією ціною.

Тут немає GPS для точного вивчення маршруту або будь-яких додаткових функцій для бігунів, тому будьте обережні, якщо ви потребуєте в подібному функціонал.

Результати даних Mi Band 2 не так точні, як у інших спортивних браслетів, але це хороший бюджетний варіант для новачків у фітнесі. Тим, хто серйозно займається спортом і потребує мотивації, варто поглянути на більш дорогі трекери, такі, наприклад, як від компанії Fitbit.

Висновок. Низька ціна, дисплей, розумний будильник і великий час автономної роботи піддали нас спокусі включити Mi Band 2 в рейтинг кращих бюджетних фітнес-браслетів.

Підрахунок кроків Так Контроль автоматичного вимкнення Так Пульсометр Так GPS Немає Автоматичне відстеження активності Біг, ходьба, сон Водонепроникність IP67, захист від поту, бризок і дощу Підтримка повідомлень зі смартфона Так Термін служби батареї 20 днів Ціна $ 33,49

плюси:

  • Легкий, зручний
  • наявність екрану
  • Хороший термін роботи батареї
  • моніторинг сну

мінуси:

  • ненадійний трекер
  • Додаток не мотивує
  • мало функцій

TomTom Spark 3 Cardio + Music. Кращий для бігу та плавання

Кращий для бігу та плавання

Spark 3 Cardio + Music забезпечує безперервний моніторинг серцевого ритму, має вбудовану систему глобального позиціонування з вивченням маршруту, відмінний час автономної роботи і пропонує потокове відтворення музики. Всі ці функції обрамлені легким і водонепроникним дизайном.

Крім бігу фітнес-браслет автоматично моніторить безліч фізичних дій. Тут ви не знайдете повідомлення зі смартфона, ідентифікатор абонента і простою, але оснащений трехосевим акселерометром, датчиком пульсу і компасом, Spark 3 стежить за активними хвилинами, калоріями, відстанню і кроками.

Всі підтримувані види діяльності, включаючи велоспорт, тренування в тренажерному залі і плавання, мають свої власні меню, де можна налаштувати цілі та виконати інші надбудови: розмір колеса велосипеда або довжину басейну.

Висновок. TomTom Spark 3 - чудові годинник бігунів. А нова функція Route Exploration, що дозволяє створювати і завантажувати запущені маршрути безпосередньо в трекер, - це цікаве і гідне доповнення для любителів бігати, які хочуть досліджувати нові області.

Підрахунок кроків Так Контроль сну Ні Пульсометр Так GPS Так Автоматичне відстеження активності Біг, ходьба, плавання, велоспорт Водонепроникність 4 АТМ (40 м), придатний для плавання в басейні Підтримка повідомлень зі смартфона Ні Термін служби батареї 11 годин з GPS 5 годин з датчиком ЧСС і музикою, 3 тижні в режимі відстеження активності Ціна $ 249,99

плюси:

  • GPS
  • пульсометр
  • Відтворення музики без смартфона
  • Тривалий час автономної роботи
  • великий дисплей
  • водонепроникність

мінуси:

  • Необхідно підключення до ПК для завантаження музики і маршруту
  • Немає повідомлень про повідомлення в смартфоні

Підведемо підсумок

Фітнес-браслети можуть допомогти вам більше рухатися, краще спати і поправити загальний стан здоров'я. Правильний вибір трекера повинен бути заснований на ваших індивідуальних потребах та обліком, наскільки активна ваше повсякденне життя. У цьому допоможе наше керівництво Як вибрати спортивний пульсометр .

Діліться своєю думкою в коментарях, а якщо виникли питання, задавайте - ми постараємося на них відповісти.

  • Чи була корисною інформація?
  • Так немає

Фітнес-браслет з пульсомірів і тонометром - чи є сенс витрачатися?
Як використовувати спортивний браслет з пульсомірів?
Наскільки точні пульсометри в фітнес-браслетах?
Фітнес-браслет з пульсомірів і тонометром - чи є сенс витрачатися?
Як використовувати спортивний браслет з пульсомірів?
Наскільки точні пульсометри в фітнес-браслетах?
Чи була корисною інформація?

Новости