Огляд Xiaomi Redmi Note 3

  1. Комплектація
  2. Дизайн
  3. дисплей
  4. Апаратна платформа, сканер відбитків пальців
  5. Час роботи
  6. Дзвінки, мультимедіа
  7. камери
  8. Програмна оболонка і особливості використання
  9. підсумки

Події відбуваються на локальних ринках малоцікаві рядовим українським покупцям, якщо тільки мова йде не про ринок Китаю
Події відбуваються на локальних ринках малоцікаві рядовим українським покупцям, якщо тільки мова йде не про ринок Китаю. Meizu M1 і M2 Note , Xiaomi Redmi Note 2 , Meizu M1 Metal і Xiaomi Redmi Note 3 - всі ці смартфони були створені з розрахунком на величезний місцевий ринок і для конкуренції з локальними гравцями, але стали дуже популярні і у нас. До кінця 2015 року вималювалася проста схема - популярний масовий смартфон повинен бути недорогим, продуктивним, з нормальними камерами, екраном і акумулятором, а ще краще, якщо у нього буде металевий корпус і, наприклад, сканер відбитків пальців. Як ви вже зрозуміли, сьогодні мова піде саме про такому апараті.

Моделей в лінійці: 2


Смартфон надано магазином Xiaomi.ua

Комплектація

В останніх апаратах Xiaomi спостерігаються зміни і перше з них видно відразу, як тільки коробка зі смартфоном потрапляє у ваші руки.

Redmi Note 3 - перший апарат компанії, який поставляється в коробці не з темного переробленого картону (не рахуючи Mi 4C, там просто поміняли колір упаковки). Оформлення боксу дуже нагадує продукцію Apple - те ж зображення пристрою зверху, білий фон і габарити, мінімально перевищують пристрій всередині.

Наповнення не зазнало ніяких змін: зарядка, кабель, скріпка і документація.

Дизайн

Xiaomi Redmi Note 3 - перший апарат в бюджетній лінійці Redmi з нерозбірним корпусом, виконаним з металу. Ще це один з найбільш металевих смартфонів компанії, адже раніше вона обмежувалася тільки бічними рамками, або прихованою під пластиком рамою, а тут алюміній прикриває більшу частину спинки.

Знизу і зверху є невеликі пластикові вставки - вони потрібні для нормальної роботи антен. Розташування функціональних елементів традиційне для компанії, зручне. Над екраном є динамік, камера, набір датчиків і діод повідомлень, під дисплеєм - три сенсорні кнопки з білим підсвічуванням.

На лівій грані - лоток для двох MicroSIM, праворуч - клавіші включення і регулювання гучності. Зверху можна знайти роз'єм 3,5 мм, мікрофон системи шумозаглушення і віконце інфрачервоного порту, знизу - основний мікрофон і роз'єм MicroUSB. Останній, як і на багатьох інших Xiaomi, зрушать убік.

Ззаду розмістили основну камеру, спалах і сканер відбитків пальців, всі вони обрамлені акуратними фасками і мінімально втоплені всередину. У нижній частині - широка сітка мультимедійного динаміка.

Смартфон випускається в трьох кольорах: темно-сірому, сріблястому і золотом.

З точки зору якості збірки до апарату немає претензій. Нерозбірну корпусу автоматично гарантує певну жорсткість конструкції, та й деталі в нашому смартфоні підігнані одна до одної ідеально. Втім, якщо поставити собі за мету, то сильно скручуючи корпус, можна домогтися мінімального люфту або поскрипувань - це все-таки не iPhone.

Якісь особливості ергономіки Redmi Note 3 виділити важко - перед нами апарат з типовими для своєї діагоналі екрана розмірами, середньою вагою і товщиною корпуса. Кути заокруглені, тому смартфон добре лягає в долоню і з певною натяжкою їм можна користуватися однією рукою. Взимку шкіра рук буває сухішою, тому в деяких ситуаціях корпус виявляється слизьким, але тут все індивідуально.

Якщо порівнювати Redmi Note 2 і 3, то в дизайні відбулося багато хороших змін. За рахунок неразборного корпусу позбулися скрипів і люфту кришки, які іноді з'являлися в минулому поколінні, а завдяки металевій спинці смартфон виглядає і відчувається дорожче, ніж є насправді.

дисплей

як і в попереднику , В Redmi Note 3 встановлений IPS екран діагоналлю 5,5 дюймів з роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів. Матрицю прикриває захисне скло з олеофобним покриттям. Хоча формально характеристики не змінилися, в новому смартфоні дисплей краще. Наприклад, це видно по результатам замірів колориметром:

Пристрій / Характеристика Максимальна яскравість, кд / м2 Мінімальна яскравість, кд / м2 Контрастність Xiaomi Redmi Note 2 355 7 1: 618 Xiaomi Redmi Note 3 403 7 1: 863

Ці зміни помітні і неозброєним оком. У нас немає Redmi Note 2 для прямого порівняння, але по відчуттях перенесення кольорів екрану стала більш насиченою і контрастною. Олеофобное покриття залишилося плюс-мінус таким же - палець ковзає добре, а відбитки пальців хоча і з'являються, але легко стираються.

Якщо оцінювати екран комплексно, то перед нами хороший дисплей, з відмінними кутами огляду, спокійною природною передачею кольору і відмінною калібруванням.

Можна налаштувати контрастність і колірну температуру - це стане в нагоді, якщо хочеться налаштувати екран «під себе». Ще є режим читання, що заливає екран жовтим, що сприяє зменшенню втоми очей (в теорії).

У дисплея немає критичних недоліків - все добре з яскравістю і контрастністю, і з передачею кольору теж. Втім, є причіпки - він не включається за подвійним постукування і позбавлений режиму підвищеної чутливості для управління в рукавичках, а в деяких ситуаціях датчик авторегулировки яскравості завищує рівень підсвічування.

Апаратна платформа, сканер відбитків пальців

Xiaomi Redmi Note 2 був побудований на базі платформи MediaTek Helio X10 - вдалого восьмиядерного чіпа (ядра Cortex-A53 частотою 2 ГГц) з продуктивною графікою PowerVR G6200, тому в новому смартфоні не стали нічого кардинально міняти. До значних змін можна віднести хіба що відмова від слота карт пам'яті МicroSD і те, що старша версія з 32 ГБ ОЗУ тепер оснащується 3, а не 2 ГБ оперативної пам'яті. Як і належить сучасному пристрою, в Redmi Note 3 є Wi-Fi стандарту 802.11 a / b / g / n / ac (2,4 + 5 ГГц), Bluetooth 4.1 і GPS / GLONASS. Ще є FM-радіо і інфрачервоний порт для управління побутовою технікою.

Вперше в продуктах Xiaomi з'явився сканер відбитків пальців. Як і в пристроях лінійки Nexus або смартфонах Huawei, він розташований ззаду, під камерою. Компанія заявляє, що розпізнавання відбитка відбувається за 0,3 секунди. Все це дуже схоже на правду.

Смартфон може зберігати відбитки п'яти пальців, а точність і швидкість розпізнавання порівнянна з iPhone 6s - досить просто торкнутися сканера, після цього смартфон розблокується, включається екран і ви потрапляє на робочий стіл.

До швидкості роботи інтерфейсу, плавності анімації або продуктивності в іграх немає ніяких претензій, цей відносно бюджетний смартфон може потягатися навіть з флагманами. Але варто враховувати деяку ненажерливість оболонки MIUI, система займає приблизно 1 ГБ оперативної пам'яті, тому, якщо потрібен запас, краще віддати перевагу старшій версії з 3 ГБ оперативної пам'яті і 32 ГБ ПЗУ (ми тестували саме таку).

Час роботи

У нерозбірному корпусі встановлений акумулятор на 4000 мАг (на 1000 мАг більше, ніж в Redmi Note 2). Від смартфонів з ємними батареями завжди чекаєш якихось рекордів, але реальний час роботи зросла пропорційно ємності (інші комплектуючі умовно не змінилися).

При середньому навантаженні Redmi Note 3 може пропрацювати два повних дні показуючи 4 години активного екрану. У більшості випадків, коли я використовував смартфон в своєму звичному режимі, він працював півтора дня, показуючи 5,5 годин екрану. Зазвичай мій профіль використання включає синхронізацію двох Google-акаунтів, використання мобільного інтернету, листування в Viber і Facebook, читання Twitter, мінімум телефонних розмов, трохи музики, відео з YouTube, синхронізацію шагомера по Bluetooth - навантаження не рекордна, але цілком достатня.

Дзвінки, мультимедіа

Xiaomi Redmi Note 3 підтримує одночасну роботу двох MicroSIM на базі одного радиомодуля. Налаштування їх роботи стандартні - можна задати «сімку» для дзвінків і інтернету, в додатках Телефон і Повідомлення відображаються значки двох SIM-карт. Обидві можуть працювати в мережах 3G і 4G - ці параметри вказуються в налаштуваннях. Для кожної карти можна встановити свою мелодію вхідного дзвінка і повідомлення.

Відносно якості прийому сигналу мобільних мереж або гучності динаміків, чутливості мікрофона до смартфону зауважень немає - все працює належним чином. Окремо можна відзначити обидва динаміка - у розмовного є хороший запас гучності, а викличний гучний і якісний, в більшості ситуацій він не перекривається або не заглушають повністю.

Окремо можна відзначити обидва динаміка - у розмовного є хороший запас гучності, а викличний гучний і якісний, в більшості ситуацій він не перекривається або не заглушають повністю

Вібродзвінок середньої сили, іноді його можна і не відчути. У нього не найприємніша, злегка деренчливий вібрація, наприклад, я відключив вібрацію при натисканні сенсорних клавіш, хоча в більшості випадків цього не роблю. Якість відтворення музики на звичному середньому рівні - хороша гучність, все нормально з деталізацією, немає сторонніх шумів.

камери

У смартфона дві камери - основна з роздільною здатністю 13 Мп (f / 2.2), двухтоновий світлодіодним спалахом і фазовим автофокусом і фронтальна на 5 Мп (f / 2.0), обидві можуть знімати Full HD відео. У порівнянні з минулим поколінням змін мінімум - додали подвійну спалах і навчили «Фронталки» знімати відео в Full HD, судячи зі знімків, модулі залишилися або такими ж.

Фотографії, зроблені в автоматичному режимі

Це означає, що фотографії зроблені днем ​​на вулиці або в добре освітлених приміщеннях будуть якісними, з достатньою деталізацією, натуральної передачею кольору і правильним балансом білого.

Фотографії, зроблені в режимі HDR

Ще відзначимо швидку роботу фазового автофокусу і традиційно якісну реалізацію режиму HDR.

Приклад знімків, зроблені фронтальною камерою

Вечірні або нічні фото виглядають вже менш вражаюче - падає деталізація, набагато довше відбувається фокусування. У складних умовах зйомки недорогим смартфонам поки нічого протиставити флагманів.

Програмна оболонка і особливості використання

Смартфон працює під управлінням MIUI 7.1, заснованої на Android 5.0.2. При оновленні з MIUI 7 до MIUI 7.1 функціональність оболонки не змінилася, принаймні, видимих ​​змін мені знайти не вдалося - перед нами все та ж прошивка з інтерфейсом, де всі встановлені додатки розміщуються на робочих столах і упорядковано відповідно до папок. Є підтримка тем оформлення, що змінюють значки додатків, оформлення вбудованих програм, меню налаштувань. В системі можна гнучко налаштувати безліч параметрів, включаючи роботу програм у фоновому режимі, роботу з повідомленнями, доступ програм до особистих даних і мобільного інтернету - це стане в нагоді тим, хто любить налаштовувати все під себе.

На жаль, в останній рік в політиці Xiaomi відбуваються зміни, які зменшують зручність використання її пристроїв. На момент написання огляду для апарату доступні тільки офіційні китайські прошивки (без локалізації і сервісів Google) і прошивки, перекладені фанатськими спільнотами. Природно, нас цікавлять останні, але для їх установки потрібно використовувати комп'ютер і ПО Flash Tools або займатися процедурою розблокування завантажувача і установкою стороннього recovery - це не дуже зручно.

Природно, нас цікавлять останні, але для їх установки потрібно використовувати комп'ютер і ПО Flash Tools або займатися процедурою розблокування завантажувача і установкою стороннього recovery - це не дуже зручно

Смартфон, куплений в Китаї, може прийти з будь прошивкою (в тому числі і з вірусами), якщо купуєте в Україні, то магазин може продати і відразу адаптований апарат. У будь-якому випадку, велика частина підтримки ляже на плечі користувача і якщо вам не знайомі слова recovery, прошивка, ви не знаєте що таке форум 4pda, то від покупки, напевно, краще утриматися.

підсумки

Xiaomi Redmi Note 3 - відмінний смартфон, в якому вкрай важко знайти критичні недоліки. Компанія помітно поліпшила і без того вдалий Redmi Note 2. Нова модель стала дорожче, але внесені зміни стоять переплати. Один тільки металевий корпус і сканер відбитків пальців виводять відчуття від використання апарату на новий рівень, смартфон відчувається набагато більш дорогим пристроєм, ніж є насправді. Є й дрібні зміни - став краще екран, при збереженні розмірів збільшилася ємність акумулятора, з'явилася версія з 3 ГБ оперативної пам'яті, додали подвійну спалах. Якщо критично важливими параметрами є наявність слота для карти пам'яті і розбірний корпус, то варто віддати перевагу минулій версії. Смартфон вийшов хорошим в цілому і ще кращим з точки зору співвідношення ціна / якість, але перед оформленням замовлення або походом в магазин радимо оцінити свої сили і подумати, чи підійде він вам в силу названих вище особливостей. Ми ж робимо на них знижку і називаємо Redmi Note 3 одним з кращих серед актуальних недорогих смартфонів.

сподобалось:

+ Металевий корпус і швидко працюючий сканер відбитків пальців

+ Хороший екран, ємний акумулятор, нормальні камери, дві SIM-карти

+ Продуктивна платформа і хороша швидкість роботи

+ Співвідношення ціна / якість

Не сподобалося:

- Ні слота microSD

- Усложнившаяся процедура перепрошивки смартфонів Xiaomi

Дякую магазину Xiaomi.ua за надання смартфона Redmi Note 3 для тестування

Xiaomi Redmi Note 3 3 / 32GB (Gray)   Повідомити про появу в продажу Xiaomi Redmi Note 3 3 / 32GB (Gray)
Повідомити про появу в продажу

Тип Смартфон Тип SIM-карти Micro-SIM Стандарт 2G (GSM) / 3G (WCDMA) / 4G (TDD / FDD-LTE) Високошвидкісна передача даних GPRS, EDGE, HSPA + Кількість SIM-карт 2 Операційна система Android 5.1 з фірмовою оболонкою MIUI 7 Оперативна пам'ять, ГБ 3 Вбудована пам'ять, ГБ 32 Слот розширення - Розміри, мм 150 x 76 x 8.7 Вага, г 164 Захист від пилу і вологи - Акумуляторна батарея Li-Po, 4000 мАг Час роботи (дані виробника) прослуховування музики - до 60 ч, режим очікування - до 264 год Діагональ, дюйми 5,5 Дозвіл 1920х1080 Тип матриці IPS PPI 400,53 Датчик регулювання яскравості + сенсорний екран (тип) сенсорний (ємко тной) Процесор Mediatek Helio X10 (MT6795) Тип ядра Cortex-A53 кількість ядер 8 Частота, ГГц 2 Основна камера, МП 13 Автофокус + Відеозйомка 1920 × 1080 пікселів Спалах світлодіодний Фронтальна камера, МП 5 Інше 5 лінз, діафрагма F2.2, підтримка HDR, panorama Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac Dual Band, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi Direct Bluetooth 4.1 LE GPS + (A-GPS, GLONASS) IrDA + NFC - Інтерфейсний роз'єм USB 2.0 (OTG ) Аудіороз'єм 3,5 мм MP3 плеєр + FM-радіо + Тип корпусу моноблок Матеріал корпусу алюміній Тип клавіатури екранний введення Ще Металевий корпус; сканер відбитків пальців; Датчики: електронний компас, датчик наближення, датчик освітленості, акселерометр, гіроскоп; функція швидкої зарядки: 60 відсотків заряду за півгодини (Quick Charge 2.0); Комплектація: Блок зарядного пристрою з USB входом, Дата-кабель microUSB, Гарантійний талон, Інструкція з експлуатації

Новости