Огляд Doogee S70 - першого ігрового смартфона з захистом від води і ударів

  1. Зміст Ігрові смартфони - один із трендів на мобільному ринку. Поки що їх випуском займається тільки...
  2. Комплектація і зовнішній вигляд
  3. Екран і звук
  4. продуктивність
  5. автономність
  6. Камера
  7. Програмне забезпечення
  8. захист
  9. підсумки

Зміст

Ігрові смартфони - один із трендів на мобільному ринку. Поки що їх випуском займається тільки обмежене число виробників: Razer, Xiaomi, ZTE і ASUS. Нещодавно в цей список додалася компанія Doogee зі своїм новим гаджетом S70 . Він може похвалитися не тільки наявністю спеціального ігрового режиму, але і повним захистом від зовнішніх впливів.

До змісту ↑

Технічні характеристики

Корпус Металеве шасі, композитний матеріал, скло Corning Gorilla Glass, IP68 Дисплей 5,99 дюйма, FHD (2 160 × 1. 080 пікселів) Платформа Процесор MediaTek Helio P23; графічний прискорювач ARM Mali G71-MP2 Оперативна пам'ять 6 ГБ Вбудована пам'ять 64 ГБ, можливість установки карт пам'яті до 128 ГБ Камери Основна - 12 + 5 Мп; фронтальна - 16 Мп Зв'язок Два слота: nanoSIM і nanoSIM + microSD;
4G: B1 (2 100), B2 (1 900), B3 (1 800), B4 (1 700/2 100 AWS 1), B5 (850), B7 (2 600), B8 (900), B17 (700 ), B20 (800), B38 (TDD 2 600), B39 (TDD 1 900) B40 (TDD 2 300), B41 (TDD 2 500);
3G: B1 (2 100), B8 (900);
2G: CDMA BC0 (800), CDMA BC1 (1 900), B2 (1 900), B3 (1 800), B5 (850), B8 (900) Бездротові інтерфейси Wi-Fi 802.11 a / b / g / n 2 , 4/5 ГГц, Bluetooth 4.0, GPS, ГЛОНАСС, A-GPS, NFC Слоти розширення USB Type-C; microSD (до 128 ГБ, замість другої сім-карти) Датчики освітленості, наближення, тиску, електронний компас, дактилоскопію, гіроскоп Операційна система Android 8.1 Oreo Акумулятор 5 500 мА · год (незнімний), бездротова зарядка Габарити 80,8 × 171,8 × 13,6 мм Маса 278 г

Чіпсет Helio P23 - це відносно свіжа платформа, яка зараз зустрічається в багатьох смартфонах середнього рівня. Процесор MT6763 включає в себе вісім ядер Cortex-A53, що працюють на частоті до 2,3 ГГц. Він виготовлений по 16-нанометровому техпроцесу, швидкодія приблизно відповідає Snapdragon 625. Для звичайних задач цього цілком достатньо, але в ігровому смартфоні хотілося б бачити більш потужне рішення. До складу чіпсета входить також графічний прискорювач Mali-G71 MP2, який має 32 графічних ядра з тактовою частотою 770 МГц.

До складу чіпсета входить також графічний прискорювач Mali-G71 MP2, який має 32 графічних ядра з тактовою частотою 770 МГц

Смартфон оснащений 6 ГБ оперативної пам'яті, чого достатньо для роботи будь-яких програм. 64 ГБ внутрішньої дозволять встановити необхідні додатки і зберігати дані. Також можна збільшити місце за допомогою зовнішньої карти, яка вставляється замість другої сімки.

Також можна збільшити місце за допомогою зовнішньої карти, яка вставляється замість другої сімки

Навігаційна система в Doogee S70 працює швидко і надійно: навіть в приміщенні смартфон бачить до десяти супутників GPS / ГЛОНАСС і впевнено отримує дані від декількох з них. Час холодного старту не перевищує 15-20 секунд, а при повторному запуску для визначення місця розташування потрібно і того менше. У Doogee S70 є датчик тиску, який вимірює висоту над рівнем моря і допомагає поліпшити роботу навігаційної системи. Така функція зустрічається в смартфонах рідко.

Важлива особливість - наявність модуля NFC, який можна використовувати для безконтактної оплати. Ще тут є бездротова зарядка, що особливо зручно: для доступу до роз'ємів захищеного пристрою доводиться кожен раз відколупувати заглушки.

До змісту ↑

Комплектація і зовнішній вигляд

Комплектація і зовнішній вигляд

Смартфон поставляється в непоказною коробці з переробленого картону, використовувати який для упаковки своїх гаджетів першою почала, якщо нам не зраджує пам'ять, компанія Xiaomi.

Смартфон поставляється в непоказною коробці з переробленого картону, використовувати який для упаковки своїх гаджетів першою почала, якщо нам не зраджує пам'ять, компанія Xiaomi

У комплект входить сам телефон, зарядний пристрій з підтримкою швидкої зарядки, з'єднувальний кабель USB Type-C, OTG-перехідник, адаптер для навушників, запасна захисна плівка і супровідна документація. На екран наклеєна ще одна захисна плівка.

На екран наклеєна ще одна захисна плівка

Зовнішній вигляд смартфона типовий для захищеного пристрою. Основну частину лицьової поверхні займає екран. Він оточений товстими рамками, які трохи виступають над поверхнею дисплея. Важлива конструктивна особливість, яка допомагає зберегти екран при падіннях. На сайті компанії написано, що тут встановлено скло Corning Gorilla Glass 4.

На сайті компанії написано, що тут встановлено скло Corning Gorilla Glass 4

Над екраном знайшлося місце для об'єктива фронтальної камери, розмовного динаміка, сенсорів наближення і освітлення. Фронтальна камера використовується також для розблокування по обличчю. Працює ця функція досить впевнено, причому навіть в умовах недостатнього освітлення.

Працює ця функція досить впевнено, причому навіть в умовах недостатнього освітлення

Бічні грані посилені міцними металевими накладками. На правій стороні знаходиться кнопка харчування і гойдалка для регулювання гучності.

На правій стороні знаходиться кнопка харчування і гойдалка для регулювання гучності

Лоток для сім-карт знаходиться на лівій грані. Він закритий гумовою заглушкою, яка захищає від води і пилу. Замість однієї з сімок можна встановити додаткову карту пам'яті.

Замість однієї з сімок можна встановити додаткову карту пам'яті

На торці смартфона перебуває роз'єм USB Type-C для підзарядки і передачі даних. Він досить глибоко втоплений в корпусі, тому далеко не кожен провід для нього підійде. Ще один аргумент на користь бездротової зарядки.

Ще один аргумент на користь бездротової зарядки

Якщо подивитися на задню кришку, то в очі впадає масивна металева пластина з об'єктивами подвійний камери, спалахом і датчиком відбитків пальців. У нижній частині є два прорізи, в яких розташовані зовнішні динаміки.

У нижній частині є два прорізи, в яких розташовані зовнішні динаміки

В цілому дизайн Doogee S70 не несе в собі ніяких одкровень. Перед нами добре скроєний і добротно зібраний захищений смартфон, зовнішній вигляд якого мало чим відрізняється від десятків китайських побратимів.

До змісту ↑

Екран і звук

Doogee S70 оснащений екраном з діагоналлю 5,99 дюйма і здатністю 1 080 × 2 160 пікселів. Виробник повідомляє, що в смартфоні використовується якісна матриця від LG. В процесі тестування у нас не з'явилося сумнівів у цьому.

Якість картинки відмінна: фарби живі, зображення чітке, колірний баланс налаштований правильно. Кути огляду по вертикалі і по горизонталі наближаються до 170 градусів, при цьому зображення на екрані майже не змінює кольору.

Смартфон оснащений датчиком освітлення, завдяки якому яскравість екрану автоматично змінюється в залежності від навколишнього оточення. Однак працює ця функція з деяким запізненням, тому при різкій зміні освітленості доводиться ще деякий час чекати. Зате запас яскравості солідний, що дозволяє комфортно користуватися смартфоном навіть під прямими сонячними променями.

Додаткові настройки контрастності і колірного балансу відсутні, тому доведеться задовольнятися тими, які зробили розробники. Втім, повторимося, зображення на екрані Doogee S70 виглядає добре і навряд чи у когось виникне бажання що-небудь змінити.

Зовнішній динамік розташований на задній кришці. Звучання досить якісне. Дивно, але пристрій здатний видавати навіть низькі частоти, так що цілком може бути використано для відтворення музики та перегляду фільмів. Запас гучності дозволяє робити це навіть у компанії.

Що стосується навушників, то майбутнім власникам Doogee S70 необхідно відразу налаштуватися на використання бездротової гарнітури. Звичайний 3,5-міліметровий роз'єм тут відсутня, а кожен раз підключати комплектний перехідник не дуже зручно.

До змісту ↑

продуктивність

Чіпсет Helio P23 володіє середньою продуктивністю, тому доцільність його використання в ігровому пристрої викликає питання. Проте ми бачимо спробу витиснути з нього максимум.

У синтетичних тестах Doogee S70 показує трохи кращі результати, ніж інші смартфони на тій же апаратній платформі. Ми точно не знаємо, в чому тут причина, але це найспритніший смартфон на Helio P23, який нам зустрічався.

Швидкодії Doogee S70 з головою вистачає для звичайних користувальницьких завдань, в тому числі інтернет-серфінгу, спілкування в соціальних мережах, перегляду відео, відтворення музики. Але чи достатньо цього для того, щоб він міг носити звання геймерского смартфона?

Нам здається, що немає. Ігрова продуктивність цього гаджета досить посередній. У цьому сенсі Doogee S70 не дуже відрізняється від безлічі інших смартфонів, які виробники і не думають називати ігровими. Складні ігри на максималку не підуть, на жаль.

Складні ігри на максималку не підуть, на жаль

Компанія Doogee всюди рекламує цей смартфон разом з ігровим джойстиком G1 . При цьому він не входить в комплект поставки, його потрібно купувати окремо. Більш того, виявилося, що цей джойстик не підходить за розмірами для Doogee S70. Розсувна конструкція дозволяє надійно закріпити смартфон, але бічні грані прилягають нещільно, а під задньою кришкою залишається простір.

Проте слід визнати, що програмне сполучення G1 і смартфона працює бездоганно. У більшість популярних ігор, наприклад Asphalt 9, WoT Blitz, Shadowgun Legends, PUBG, грати можна відразу ж після підключення джойстика. А для решти існують спеціальні програми настройки комфортного використання ігрового контролера. Одна з них - Octopus - встановлена ​​в смартфоні.

До змісту ↑

автономність

У смартфоні встановлена ​​батарея на 5 500 мА · год, що, з огляду на солідні габарити пристрою, не виглядає вражаючим. Бачили ми захищені смартфони і з більш солідним акумулятором.

У синтетичних тестах Doogee S70 показав себе на диво добре. В PCMark Work 2.0 Battery Test, що імітує виконання типових користувальницьких завдань (інтернет-серфінг, робота з зображеннями, редагування документів, відтворення відео і аудіо) смартфон протримався майже 14 годин. Це означає, що в реальному житті можна сміливо розраховувати на 3 дні звичайного використання або 4-5 в режимі економії.

Додатковий плюс - підтримка швидкої зарядки, яка дає можливість зарядити смартфон за годину приблизно до 75%.

До змісту ↑

Камера

Камера

Задня камера смартфона подвійна. У ній використовується 12-мегапіксельний сенсор SONY IMX363. Виробник другого невідомий, тестовими програмами він не визначається. Взагалі, у нас склалося враження, що в зйомці він участі не бере. Портретний режим відповідний - у вигляді чіткого програмного гуртка в точці фокусування на тлі розмитого задника.

Портретний режим відповідний - у вигляді чіткого програмного гуртка в точці фокусування на тлі розмитого задника

Разом з тим якість фотографій при нормальному освітленні можна назвати хорошим. Вони демонструють правильну передачу кольору, непогану деталізацію і практично повна відсутність шумів. Такі картинки можна сміливо показувати не тільки на смартфоні, але і на великому моніторі або навіть телевізорі.

В умовах недостатнього освітлення зображення мають значно гірше. Їх не врятує ні майстерність фотографа, ні редагування в Photoshop. Кількість цифрового шуму зашкалює, навколо джерел світла з'являється якийсь ореол, а колірна гамма обмежена чорним і сірим.

Фронтальна камера Doogee S70 має в своїй основі сенсор Samsung S5K3P9SP з дозволом 16 Мп. З головними своїми завданнями - забезпеченням відеозв'язку і створенням Селфі - вона справляється добре.

До змісту ↑

Програмне забезпечення

В якості операційної системи використовується Android 8.1. Розробники неабияк покопирсався в її надрах і внесли як візуальні, так і функціональні зміни.

В першу чергу кидаються в очі монохромні системні ікони і видозмінені кнопки в меню швидких налаштувань. Їх зовнішній вигляд ніяк не сполучається з сучасним Material Design від компанії Google, тому в загальному програмна оболонка виглядає сирої виробом китайських програмістів. Це враження посилюють численні помилки в перекладі.

У комплект встановленого програмного забезпечення, крім стандартного набору програм Google, входить також кілька специфічних утиліт, покликаних підкреслити ігрове призначення Doogee S70. Мова йде перш за все про Game Mode, що забезпечує запуск ігор в режимі високої продуктивності. При цьому на телефоні закриваються всі фонові завдання, а також блокуються вхідні дзвінки та повідомлення, щоб гравця нічого не відволікало.

В цілому програмне забезпечення Doogee S70 працює стабільно і швидко. Але йому, на жаль, ще далеко до того рівня, який пропонують смартфони іменитих брендів. Цей гаджет підтримує бездротові поновлення, але за час тестування жодного патча випущено не було. А шкода, кривої переклад добре б виправити.

До змісту ↑

захист

захист

Зазвичай захист невбиваних смартфонів відповідає стандарту IP68. Однак в Doogee вирішили, що цього мало. Їх новий смартфон додатково підтримує куди більш вимогливі стандарти IP69K і MIL-STD-810G. Останній, до речі, використовується Міністерством оборони США і НАТО для оцінки військового обладнання і комплектуючих.

Останній, до речі, використовується Міністерством оборони США і НАТО для оцінки військового обладнання і комплектуючих

Всі наші випробування Doogee S70 витримав без проблем. Ні закопування в пісок, ні купання в морській воді, ні численні приземлення на асфальт ніяк йому не нашкодили. Тільки на бічних гранях з'явилося кілька відмітин, які на такому бойовому смартфоні виглядають виключно як прикраса.

Тільки на бічних гранях з'явилося кілька відмітин, які на такому бойовому смартфоні виглядають виключно як прикраса

До змісту ↑

підсумки

підсумки

Doogee S70 - це цікавий захищений смартфон, який може стати жертвою власної рекламної кампанії. В маркетингових цілях його для чогось видають за геймерський, хоча для цього немає підстав. Насправді він не може похвалитися ні потужним залізом, ні унікальною системою охолодження, ні будь-якими іншими характерними особливостями, які притаманні ігровим гаджетам.

Плюси Doogee S70

  • Хороша збірка і матеріали.
  • Датчик тиску.
  • 6 ГБ оперативної пам'яті.
  • NFC, підтримка безконтактних платежів.
  • Автономність, бездротова зарядка.
  • Хороший екран і звук зовнішнього динаміка.
  • Надійний захист від зовнішніх впливів.

Мінуси Doogee S70

  • Середня продуктивність.
  • Відсутність 3,5-міліметрового роз'єму.
  • Сире програмне забезпечення.

На момент написання статті вартість Doogee S70 в офіційному магазині на AliExpress становить 15 554 рубля . У комплекті з ігровим джойстиком смартфон обійдеться вам 18 206 рублів.

Автор висловлює подяку компанії Doogee за надане для тестування пристрій.

Але чи достатньо цього для того, щоб він міг носити звання геймерского смартфона?

Новости