Огляд Apple iPad Air 2

  1. Зовнішній вигляд
  2. екран
  3. Технічні характеристики
  4. Камера
  5. В підсумку
  6. Відеоогляд iPad Air 2

Всі ми пам'ятаємо, як в минулому році хвалили iPad Air за "став тоншим і легшим своїх попередників". Хто б тоді міг подумати, що до наступного покоління можна буде застосувати ті ж слова? І ось, через два тижні після анонсу, новий планшет компанії Apple дістався до нас в офіс. Зустрічайте! iPad Air 2 - один з найбільш тонких планшетів в світі.

Зовнішній вигляд

Так, ви можете сказати, що при створенні iPad Air 2 його забули показати дизайнерові, і взагалі, таке відчуття, що планшет "запхали" в корпус від попередньої версії. Але варто тільки взяти його в руках (обережно, далі буде багато "яблучного пюре") і розумієш, що сильно змінювати зовнішній вигляд особливого сенсу і не було, а ті дрібні зміни, які розробники внесли в конструкцію корпусу, зробили його ще краще.

На момент презентації iPad Air 2 гордо носив звання самого тонкого планшета в світі, його товщина, щоб ви розуміли, становить 6,1 мм, а це навіть менше, ніж в iPhone 6 (тут повинна бути жарт про те, що він гнеться). При цьому ширина і висота корпусу не змінилися, що цілком логічно, адже діагональ так і залишилася 9,7 дюймів. У порівнянні з минулим поколінням зменшився і вага, тепер пристрій на 32 грами легше - 437 грам.

Як я писав вище, змін в планшеті не так і багато, але в Apple все-таки зважилися на дуже відповідальний крок - прибрали з правого торця важіль, який відповідав за перехід в беззвучний режим. Нічого критичного в цьому немає, адже багато власників Android-планшетів навіть не знали, що такі бувають і спокійно жили без нього. Мабуть цей керуючий елемент виявився "найслабшою ланкою", яким довелося пожертвувати заради ТАКИЙ товщини. Заодно трохи поміняли вид клавіш регулювання гучності.

Любителям механічної клавіші Home тепер доведеться не просто, адже в iPad Air 2 її замінили на Touch ID. Чи потрібна ця технологія в планшеті? Безумовно. Це не тільки підвищує рівень безпеки пристрою, але і прискорює процес виконання деяких завдань (наприклад, є можливість швидко здійснювати покупки). До речі, тепер можете хвалитися своїм друзям ніщебродам, що у вас на планшеті є сапфірове кнопка "Додому". Це практично ні на що не впливає при використанні, зате піднімає самооцінку власника і все таке.

Це практично ні на що не впливає при використанні, зате піднімає самооцінку власника і все таке

Що стосується нижнього торця, то виробники різних аксесуарів (особливо док-станцій) просто зобов'язані подякувати Apple за те, що вони не стали змінювати звичний роз'єм Lightning на щось більш "інноваційне". А ось через зменшення товщини про сумісність чохол від iPad Air можете забути. До речі, трохи змінилися грати динаміків, як на мене, вони стали навіть красивіше.

До речі, трохи змінилися грати динаміків, як на мене, вони стали навіть красивіше

Про якість складання навіть не доводиться говорити - все зроблено на найвищому рівні. Корпус, як завжди, металевий, але тепер купертіновци вирішили трохи урізноманітнити колірний ряд, і до сірого (Space Gray) і сріблястому (Silver) додали варіант "під золото" (Gold).

Корпус, як завжди, металевий, але тепер купертіновци вирішили трохи урізноманітнити колірний ряд, і до сірого (Space Gray) і сріблястому (Silver) додали варіант під золото (Gold)

екран

Незважаючи на те, що екран так і залишився з діагоналлю 9,7-дюймів і роздільною здатністю 1 536 х 2048 (Retina, 264 PPI), деякі зміни він все-таки зазнав. На презентації нам сказали, що прибрали повітряний прошарок між IPS-матрицею і захищеним склом. Це, звичайно, дуже круто, але проблема в тому, що під час анонса iPad Air минулого покоління нам теж таке говорили. Цілком можливо, що перед показом нового продукту прошарок повертають назад, щоб потім її прибирати (тут повинен бути мем Genius).

Крім цього поліпшили покриття антивідблиску, яке тепер на 56% краще захищає екран від сонячних променів (тільки мені не зовсім зрозуміло, як розробники визначили цей відсоток). Але якщо вийти на вулицю і порівняти iPad Air першого і другого покоління, то різниця буде не особливо помітна - дисплеї вицвітають, а в дуже складних ситуаціях навіть буває напряжно прочитати текст. Зате олеофобним покриття на своєму місці.

Цьому планшету можна було б пробачити все, але не один єдиний недолік - на екрані залишаються розводи. Так, ви все правильно зрозуміли. На екрані. Залишаються. Розлучення. Причому не потрібно докладати до цього якісь зусилля. Берете планшет в руки (звичайнісіньким чином) - і від пальців, які підтримує планшет за задню частину, на екрані з'являються сліди. У мене колись був китайський планшет Ainol, і навіть там таких проблем не виникало.

Технічні характеристики

Новий планшет отримав 64-бітний процесор Apple A8X, який на 40% крутіше і могутніше чіпа A7, використовуваного в попередньому поколінні iPad Air. У компанії вирішили трохи здивувати IT-світ і зробили цей процесор трьохядерним (прям напрошується аналогія про машину на трьох колесах), працює він на тактовій частоті 1,4 ГГц. В принципі, Apple ніколи особливо не парілась над "цифрами", а в першу чергу займалася оптимізацією. Можу сміливо сказати, що в парі з 2 ГБ оперативної пам'яті пристрій дозволяє відкривати більше вкладок в Safari і тримати більше додатків в тлі.

Вперше в планшетах Apple з'явився і додатковий співпроцесор M8, який постійно "моніторить" і збирає дані зі всіх датчиків (а їх в iPad Air 2 не так і мало): гіроскоп, акселерометр, компас і барометр. Уже за всіма записок Стіва Джобса старою традицією існує дві версії iPad: Wi-Fi і Wi-Fi + LTE (Apple SIM). Що стосується технології бездротової передачі даних, то її трохи поліпшили, Wi-Fi ac може передавати дані на швидкості до 866 Мбіт / с. Якщо ви мажор вибрали версію з LTE, то у вашому розпорядженні буде цілих 20 LTE-діапазонів. Ну, а про такі дрібниці, як Bluetooth і GPS, я навіть згадувати не буду - вони є.

Ситуація з вбудованою пам'яттю така ж, як і в iPhone 6 - від версії на 32 ГБ вирішили відмовитися. Тепер покупцям доступні версії на 16 ГБ, 64 ГБ і 128 ГБ. Обійдуться вони в 499 доларів, 599 доларів і 699 доларів відповідно. Акумулятор в iPad Air 2 ємністю 7340 мА · год, в Apple обіцяють, що цього повинно вистачити на 10 годин роботи в режимі високого навантаження, тобто на практиці планшет може вільно "прожити" кілька днів без підзарядки.

Повні технічні характеристики виглядають таким чином:

  • Розміри: 240 х 169,5 х 6,1 мм.
  • Вага: 437 г.
  • Операційна система: iOS 8.1.
  • Процесор: трьохядерний Apple A8X, тактова частота 1,4 ГГц.
  • Дисплей: 9,7 дюймів, 1536 х 2048 (Retina), 264 PPI.
  • Пам'ять: 16 ГБ, 64 ГБ, 128 ГБ.
  • ОЗУ: 2 ГБ.
  • Камери: основна - 8 МП, фронтальна - 1,2 МП.
  • Бездротові технології: Wi-Fi, Bluetooth 4.0.
  • Інтерфейсні роз'єми: 3,5-мм для навушників, Lightning-роз'єм.
  • Акумулятор: 7340 мА · год.

Камера

Ті часи, коли на людей, що фотографують планшетом, дивилися, як на психічно хворих, давно пройшли. В Apple це прекрасно розуміють і активно вдосконалюють даний момент в своїх пристроях. Таким чином, друге покоління iPad Air отримала не тільки круту фронтальну FaceTime-камеру, яка вміє записувати відео в Full HD, але і покращений модуль на задній панелі - iSight (8 МП і f / 2.4). Я не можу сказати, що якість знімків можна порівняти з тими, що робить iPhone 6 або хоча б iPhone 5s, але результати виходять дійсно непоганими. Максимальна роздільна здатність панорам - 43 МП! Відео знімається в 1080p при 30 к / с, також є можливість записувати уповільнено (Slo-mo, 120 к / с) і серіями (Time Lapse).

В підсумку

Існує таке неписане правило, що якщо купувати смартфон, то на Android, а якщо планшет - iOS (а тут, самі розумієте, без варіантів - iPad). Air 2 безумовно заслуговує хороших слів в свою сторону. Але тонкість, яку нам так розхвалили на презентації, вилізла боком (практично в прямому сенсі). Розлучення, що з'являються на екрані при самому звичайному кейсі використання, змушують задуматися над тим, чи варто взагалі купувати собі новинку? А якщо ви є власником iPad Air першого покоління, то питання про оновлення можна навіть не ставити. Ось дійсно, все добре, але ТАКІ проблеми з екраном відбивають бажання користуватися планшетом. Хочеться вірити, що це у нас бракована модель, але ми вже отримали кілька відгуків про те, що проблема трапляється, найчастіше в версіях на 128 ГБ, як у нас. Серйозно, при Джобса такого не було!

Відеоогляд iPad Air 2


Відеоогляд iPad Air 2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Хто б тоді міг подумати, що до наступного покоління можна буде застосувати ті ж слова?
Чи потрібна ця технологія в планшеті?
Розлучення, що з'являються на екрані при самому звичайному кейсі використання, змушують задуматися над тим, чи варто взагалі купувати собі новинку?

Новости