Огляд iPhone 5c всіх кольорів

  1. Другий емоційний iPhone
  2. комплект
  3. новий вигляд
  4. екран
  5. Залізо
  6. Камера
  7. звук
  8. система
  9. автономність
  10. ціни
  11. Характеристики
  12. підсумок

розкрити суть   iPhone 5c   в тексті дуже непросто

розкрити суть iPhone 5c в тексті дуже непросто. Модель по суті відрізняється від попередника iPhone 5 тільки корпусом, який на папері програє безапеляційно - пластик проти алюмінію, кілька великі розміри і вага. Чекаючи апарат на тест, я не на секунду не сумнівався в настрої майбутнього огляду: невиправдано дорогий бюджетник, можливість ще попродавали обкатати залізо, пил в очі квітами. І після кількох днів використання iPhone 5c в якості основного телефону я радий, що не сів тоді за текст. Витратив би час даремно.

Другий емоційний iPhone

Першим і до 2013 року єдиним емоційним телефоном компанії був iPhone (2G). Нехай девайс вміщував потужний заряд інновацій, спочатку він не тягнув навіть на модне тоді визначення "смартфон". Але телефон чіпляв. Його хотілося тримати в руці, водити пальцем по склу екрану, перевертати фотографії акселерометром. І за ці емоції користувачі були готові пробачити дуже багато.

Слідом Apple випустила 5 класних телефонів, стабільно нарощуючи апаратні можливості і покращуючи софт. Всі ці пристрої були краще iPhone 2G, але не одне не могло змагатися в емоційності. Хіба що частинка її додавалася до імені "iPhone".

Хіба що частинка її додавалася до імені iPhone

І ось через 6 років це якість відроджується в другій, асортиментної моделі 2013 року - iPhone 5c. Телефон, який не здатний підкупити залізом або преміальними матеріалами, унікальних програмних можливостей він теж позбавлений. Є тільки 5 яскравих колірних варіацій. І тим не менше емоційність відродилася.

комплект

Комплект без сюрпризів, а ось коробка iPhone 5c дісталася в спадок від iPod touch . В плюсах можливість оцінити колір пристрою, не розкриваючи бокс, в мінусах відсутність фіксаторів у кришки. Як би не хотілося, використовувати її для зберігання всякої милої серцю дрібнички не зручно. Але це так, причіпки. всередині:

  • iPhone 5c
  • кабель Lightning
  • Мережевий адаптер
  • Гарнітура EarPods в чохлі
  • Скріпка для вилучення NanoSIM-трея
  • Різної корисності папірці

новий вигляд

iPhone 5c упакували в цільну пластикову оболонку п'яти кольорів: білого, жовтого, зеленого, блакитного і рожевого. Використання менш міцного, ніж алюміній, матеріалу вилилося в трохи зрослі габарити і вага: 124.4 x 59.2 x 9 мм, 132 г (проти 123.8x58.6x7.6 мм, 112 г у iPhone 5 / 5s).

З квітами, до речі, вийшло цікаво. Представляючи модель, та й на офсайте Apple не подбала про відповідність кольорів рендерів реальним пристроїв. Особливо постраждала жовта варіація - вона істотно більш бліда, ніж очікували користувачі (та й перші покупці через інтернет). Кому-то спокійні забарвлення сподобалися більше, ніж отруйні офіційні зображення, але знайшлося й чимало розчарованих.

На наших знімках кольору iPhone 5c виглядають гранично вірогідно:

Знімки до огляду iPhone 5c робили в креативному просторі   Часопис Знімки до огляду iPhone 5c робили в креативному просторі Часопис . Заодно попиваючи тамтешній класний кави

Звичне розташування органів управління залишилося незмінним: Home на передній панелі, Power на верхньому торці, роздільні клавіші регулювання гучності витягнутої форми і важіль беззвучний режим на лівій грані. Вони виконані з того ж матеріалу, що і корпус телефону.

Вони виконані з того ж матеріалу, що і корпус телефону

Кнопки пласіковие, форма змінилася в порівнянні з iPhone 5 / 5s Кнопки пласіковие, форма змінилася в порівнянні з iPhone 5 / 5s

Дизайн iPhone 5c наблизив його до заявленого iPad mini образу - плоска спинка і плавний вигин до граней. З боку екрану перехід різкіший, від злегка піднятою скляній панелі відразу до пластику. Чи був потрібен телефону "буфер" у вигляді дизайнерського елемента, як у побратимів або попередніх моделей? Ні, мінімалізм дизайну явно пішов iPhone 5c на користь.

Пристрій унікальне тим, наскільки змінюється його сприйняття в залежності від "кута зору". Розглядаючи лежить на столі апарат, а в особливості порівнюючи його з iPhone 5 / 5s, вирізняєш лише яскраві кольори. В іншому - очевидний крок назад. Але враження змінюються радикально, варто взяти телефон в руку. Пластик дивує якістю, він монолітний і має неперевершену словами гладкість. Форма корпусу теж на рідкість вдала - вивірені пропорції, ідеальний вигин. iPhone 5c неймовірно гарний тактильно, він ідеально "лягає" в долоню, їм хочеться користуватися: дзвонити, серфить веб, писати повідомлення, грати.

iPhone 5c в порівнянні з iPhone 5, білі кольори iPhone 5c в порівнянні з iPhone 5, білі кольори

Дивно, але емоційність моделі розкривається тільки після першого дотику.

екран

Apple очікувано НЕ вплуталася в безглузду гонку за першість в "ppi", зберігши вірність екрану Retina. Він рівно такий же, як і встановлений в iPhone 5, не відрізнити і від дисплея iPhone 5s . Матриця IPS, діагональ 4 ", дозвіл 640 x +1136 точок, щільність 326 ppi. Нічого вражаючого уяву, але зате при ньому ідеально чітка і достовірна картинка з в міру глибоким чорним, відмінні кути огляду і гідна поведінка на сонці. Єдина можлива зачіпка може стосуватися невеликій діагоналі, але зате телефон зберігає "однорічний" форм-фактор і комфортні для шкарпетки в кишенях габарити.

Залізо

Апаратно модель повністю дублює iPhone 5. Нехай платформа вже рік присутній на ринку і на тлі стрімкими стрибками поспішають в майбутнє конкурентів не вражає цифрами, назвати її застарілою не вийде. Адже одна справа паперові характеристики і навіть "папуги" в синтетичних тестах, а зовсім інша - реальна швидкість роботи. А тут iPhone 5c на висоті: чуйний, швидкий, плавний. Чисто суб'єктивно, нова iOS 7 на ньому працює навіть краще, ніж на iPhone 5. Підозрюю, справа в оптимізації.

Під кольоровою оболонкою трудиться система-на-чіпі Apple A6. Процесор двоядерний, працює на чистоті 1,3 ГГц, графічне ядро ​​PowerVR SGX 543MP3 з трьома ядрами. Оперативної пам'яті в телефоні як і у попередника 1 Гб, а ось варіацій накопичувача для зберігання даних менше: 16 Гб і 32 Гб. 64 Гб доступні ексклюзивно для преміального iPhone 5s .

Камера

Камера

Камери у iPhone 5c дві. Основна iSight не зазнала змін на тлі попередника - 8 Мп, сенсор 1 / 3.2 '', знімки з максимальним здатністю 3264 x 2448, відео в 1080p при 30 fps зі стабілізацією. Є класичний набір можливостей: світлодіодний спалах, автофокус, тач-фокус, гео-теггінг, розпізнавання осіб в кадрі, зйомка панорам, HDR.

Якість зйомки перейшло у спадок, іншими словами воно відмінне. Якщо в пору iPhone 4S тільки формувалося переконання, що телефон може замінити фотоапарат, то iPhone 5 змусив замовкнути останніх скептиків. Причому не важливо, які сюжети вам до душі. Приклади знімків:

Камера iSight на 1.2 Мп обзавелася зворотним підсвічуванням сенсора. На практиці це апаратне поліпшення гарантує більш достовірну картинку в умовах поганої освітленості. Наочний приклад:

Наочний приклад:

Лук з iPhone 5c зліва, c iPhone 5 праворуч

Відео фронтальна камера знімає в 720р при 30fps, є визначення осіб в кадрі.

звук

За цим параметром телефони сімейства давно задають рівень конкурентам. Голос співрозмовника передається чітко і голосно, необхідність викриття динамік на максимум виникне хіба що на дуже гучній вечірці. Три мікрофона прекрасно вловлюють всі ваші тональності, в достатній мірі відсіваючи зовнішні шуми. Повертатися до "простих звонилка" після iPhone 5c точно не захочеться.

Визовной динамік один, але досить гучний. Чи не хрипить, не дзвенить і не спотворює улюблені mp3-шки. Як, втім, і нову колекцію системних мелодій.

система

На телефон встановлена ​​iOS 7, альтернативи у вигляді «не буду оновлюватися - залишуся на iOS 6» не передбачається. Повторюся, що система працює дуже спритно, різниця в порівнянні з куди більш продуктивним iPhone 5s в інтерфейсі мінімальна. Так як iPhone 5c представляє нове покоління телефонів, доступні всі фішки операційки: Air Drop, FaceTime Audio, фільтри в фотоплівці і камері. Крім того, власники новинки отримують в подарунок пакет додатків від Apple: iPhoto, iMovie, Pages, Keynote і Numbers.

Більше про можливості iOS 7 читайте в нашому огляді .

автономність

Презентуючи апарат, представники Apple заявили про зростання часу автономної роботи в порівнянні з попередником, хоча ємність Li-Po батареї не змінилася - 1510 мА / ч. Якщо в цифрах:

  • Час розмови в мережі 3G - до 10 годин
  • Серфінг в інтернеті - до 8 годин (3G), до 10 годин (LTE, Wi-Fi)
  • Відтворення відео - до 10 годин
  • Відтворення аудіо - до 40 годин
  • Час очікування - до 250 годин

У iPhone 5s номінально аналогічна автономність. На практиці різниця новинок в порівнянні з iPhone 5 не настільки помітна. При моєму сумбурному робочому режимі iPhone 5c стабільно тримав день, до вечора рівень заряду падав до 10-15%. Не виключаю, що модель все ж більш живуча, але різниця з моєї "п'ятіркою" не так велика, як хотілося б. З іншого боку, час роботи зовсім не поганий, особливо на тлі деяких розеткозавісімих конкурентів.

ціни

iPhone 5c без дотацій оператора (а з ними і контрактних зобов'язань) в США коштує рівно на $ 100 дешевше, ніж iPhone 5s з аналогічним об'ємом пам'яті:

  • iPhone 5c 16 Гб - $ 549
  • iPhone 5c 32 Гб - $ 649

C урахуванням роботи на річному залозі від iPhone 5 (- $ 100, якщо б модель не пішла з ринку, а змістилася на рівень нижче), а також використання куди більш дешевого ніж алюміній пластика, апарат цілком міг би коштувати і дешевше. $ 499 за молодшу модель було б в самий раз. Але залишимо це на совісті Apple.

Характеристики

Зв'язок UMTS / HSPA + / DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900 і 2100 MHz); GSM / EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25) - модель A1533 (GSM) Передача даних DC-HSDPA, 42 Mbps; HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, LTE, 100 Mbps; EV-DO Rev. A, up to 3.1 Mbps чіпсет Apple A6 (процесор двоядерний 1,3 ГГц, графіка з трьома ядрами PowerVR SGX 543MP3) ОЗУ 1 Гб Пам'ять 16/32 Гб для зберігання даних Екран 4 "IPS 16 млн. Квітів, 640x1136 пікселів, 326 ppi , Corning Gorilla Glass Бездротові підключення Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, двостандартні, режим точки доступу; Bluetooth 4.0 c A2DP Проводове підключення USB 2.0 Камера iSight: 8 Mп зі зворотним підсвічуванням сенсора, знімки 3264x2448 пікселів, відео 1080p з 30 fps, стабілізація, автофокус, LED-спалах, тач-фокус, гео-теггінг, визначення осіб, одновреманная запис відео і фото, панорама, HDR, серійна зйомка. FaceTime: 1.2 Mп c зворотного під гілкою сенсора, 720p з 30 fps Навігація A-GPS і GLONASS Сенсори акселірометр, гіроскоп, наближених, цифровий компас Батарея Li-Po 1510 мА * ЧВ режимі очікування: до 250 ч Час розмови: до 10 год Відтворення музики: до 40 год Габарити, вага 124.4 x 59.2 x 9 мм, 132 г Кольори білий, зелений, жовтий, синій, рожевий

підсумок

iPhone 5c неоднозначний, але безумовно привабливий. Порівнювати його належить з iPhone 5s, який за різницю в $ 100 пропонує більш продуктивне залізо, поліпшену камеру і сенсор відбитків пальців. Що може протиставити "сішка"? Соковиті кольори - безперечно. Але куди важливіше, що модель несе сильний емоційний заряд. Його не передати словами, не показати на знімках або відео. Потрібно брати телефон в руку і зчитувати цей посил Apple. Якщо вдасться - вам не уникнути захоплення цим пристроєм.

Купувати iPhone 5c чи ні - складне питання. техногіков, айфонографія , Білих комірців і тим, для кого думка навколишнього соціуму критично, краще взяти старшу модель. А ось якщо iPhone для вас є в першу чергу телефоном, нехай і з досить просунутими смарт-можливостями, та ще важливі тактильні відчуття і рівень комфортності використання, тоді можете сміливо брати iPhone 5c. Чи не розчаруєтеся.

- 5355 грн. ($ 654)

Чи був потрібен телефону "буфер" у вигляді дизайнерського елемента, як у побратимів або попередніх моделей?
Що може протиставити "сішка"?

Новости