Огляд Meizu M5 Note: чарівний середняк

  1. зміст Відео огляд Комплектація і дизайн Програмне забезпечення Камера Продуктивність і тести...
  2. Програмне забезпечення
  3. Камера
  4. Продуктивність і тести
  5. висновки

зміст
  1. Відео огляд
  2. Комплектація і дизайн
  3. Програмне забезпечення
  4. Камера
  5. Продуктивність і тести
  6. висновки

Meizu, колись відома тільки своїми флагманами, в останні роки випускає все більше моделей недорогих пристроїв. Першим в кінці 2014 року став фаблет M1 Note, котрий зазнав за два з невеликим роки три перевидання. Цифра 4 була з традиційних для Азії упереджень пропущена (що не завадило марці випустити свого часу MX4 і MX4 Pro), тому чергове покоління доступних фаблет Meizu отримало ім'я M5 Note. Ця модель майже в усьому повторює M3E, який, в свою чергу, мало відрізняється від M3 Note ( огляд ). Продажі M5 Note вже скоро почнуться в Росії, ціни складуть 17-19 тисяч рублів (в залежності від пам'яті). Давайте подивимося, що за ці гроші може запропонувати нове «блакитне чарівність» (так перекладається Meilan - китайська назва бюджетної серії Meizu).



Технічні характеристики Meizu M5 Note:


  • Мережа: GSM, CDMA, EVDO, WCDMA, TD-SCDMA, TD-LTE, FDD-LTE
  • Платформа: Flyme OS на базі Android 6.0 Marshmallow
  • Дисплей: 5,5 ", 1920х1080 точок, 401 ppi, 10-точковий мультитач, 450 ніт, контрастність 1000: 1
  • Камера: 13 Мп, фазовий автофокус, 5 лінз, f / 2,2, подвійний світлодіодний спалах різних тонів, запис відео 1080p @ 30fps і 768p @ 120fps
  • Фронтальна камера: 5 Мп, f / 2,0, 4 лінзи, запис відео 1080p @ 30fps
  • Процесор: 8 ядер, до 1,8 ГГц, 64 біта, MediaTek MT6755M
  • Графічний чіп: Mali-T860
  • Оперативна пам'ять: 3/4 ГБ
  • Внутрішня пам'ять: 16/32/64 ГБ
  • Карта пам'яті: microSD
  • A-GPS, ГЛОНАСС, Beidou
  • Bluetooth 4.0LE
  • Wi-Fi (802.11a / b / g / n), 2,4 / 5 ГГц
  • microSD
  • світлодіодний індикатор
  • Сканер відбитків пальців mTouch
  • Акумулятор: незнімний, 4000 мАг, швидка зарядка до 24 Вт
  • Розміри: 153,6х75,8х8,1 мм
  • Вага: 175 г


Відео огляд



Комплектація і дизайн



Meizu M5 Note поставляється в білій коробці, виконаній в фірмовому стилі Meizu. Крім самого смартфона, в неї акуратно вкладені документація, голочка для витягання SIM-лотка (один слот - nano-SIM, інший - nano-SIM або microSD), USB-кабель і зарядний пристрій (до 24 Вт). Традиційний комплект без надмірностей.



Meizu M5 Note буває золотистим, сріблястим, темно-сірим і синім, передня панель має білий колір у всіх кольорах, крім темно-сірої. У дизайні смартфона важко знайти щось незвичайне, він гранично стандартний. Металевий корпус, пластикові смужки, кнопка з вбудованим сканером відбитків пальців під екраном (це mTouch - дотик означає «назад», натискання - «додому», натискання з утриманням - «блокування»; сканер відгукується на дотик, але із сплячого стану телефон пробуджується тільки натисканням; меню багатозадачності відкривається свайпом вгору). Усюди блискучі фаски, вони оточують і передню панель, і спинку, і камеру, і навіть спалах. Всі кнопки (гучність і блокування) зібрані на правому торці, всі роз'єми - на нижньому, там же динамік. Чорні рамки навколо екрану невеликі, можна закрити на них очі. Апарат ідеально зібраний, ніяких аномалій в розміщенні кнопки mTouch не виявлено (пора б уже припинити її обговорювати). Претензій до ергономіки також немає, хоча при переході з чогось компактного потрібно звикання.



5,5 "IPS-екран смартфона має роздільну здатність 1920х1080 пікселів, цей параметр залишається незмінним ще з самого першого M1 Note. Як наслідок - відмінний білий колір, не найглибший чорний і чіткі межі об'єктів. Максимальної яскравості вистачає, щоб використовувати смартфон на вулиці сонячним днем, а мінімальна НЕ випалює очі, коли читаєш з екрану в темряві. Кути огляду максимальні, але під сильними діагональними нахилами є слабка інверсія, яка ніяк не заважатиме вам на практиці. Сенсорний десятіточечний. Завдяки олеофобним покриття алец легко ковзає по екрану, а залишаються їм відбитки легко стираються.


Програмне забезпечення


Meizu M5 Note працює на операційній системі Android з фірмовою прошивкою Flyme, як і всі інші поставляються в Росію смартфони компанії (в Китаї є моделі з YunOS і Ubuntu Touch). На момент написання цього тексту шоста версія оболонки для M5 Note ще не вийшла, але вона не повинна змусити себе довго чекати. Новітня прошивка - Flyme 5.2.11.0G, вона заснована на Android 6.0 Marshmallow. Оболонка добре знайома нашим читачам «зі стажем», щоб не повторюватися, позбудемося скриншотами і посиланням на огляд Meizu MX6 , Де ми говорили про Flyme 5 докладніше.



Камера


Meizu M5 Note оснащений 13-Мп фронтальною камерою з роздільною пятіелементной оптикою, що забезпечує светосилу f / 2,2. Є фазова автофокусування, спалах складається з двох світлодіодів різних тонів. У додатку є відразу десять режимів: авто, ручний режим (витримка до 10 с, ISO до 1600, ручний фокус і багато іншого), відео, портрет (з прикрасою особи), панорама, зміна фокуса, уповільнена зйомка, сканер (QR-кодів ), макро і GIF. Знімки нижче зроблені в авторежимі. Як можна бачити, макро непогано виходять і так (толку від виділеного режиму я взагалі не знайшов), а ось далекі плани даються смартфону з працею: він схильний змащувати в кашу деталі. Нічні кадри - теж проблема, з двох десятків прикладів я можу назвати вдалими максимум два. Судіть самі:



Режим GIF дозволяє робити анімації до шести секунд. Дозвіл - смішні здатністю 320х320.



У режимі «Зміна фокуса» Meizu M5 Note робить кілька знімків з різним фокусною відстанню, які потім можна переглядати по одному або склеїти в кадр, де у фокусі знаходиться відразу все. (Показуйте цей абзац кожному, хто буде переконувати вас, що для постфокуса потрібна подвійна камера - маркетологи посилено плодять таких.)


Фаблет знімає панорами краще, ніж багато інших смартфони. Дозвіл отриманого у мене знімка склало 31,6 Мп (зазвичай смартфони з його цінової категорії роблять панорами максимум 3-4 Мп).



Відео пишеться з роздільною здатністю 1920x1080 пікселів і частотою кадрів 30 fps. Радує якісний запис звуку, не радує погана робота автоматичного фокусування (зате вона хоч є). Слоу-мо пишеться з чотириразовим уповільненням, дозвіл роликів становить 1024х768 пікселів. Фронтальна камера має роздільну здатність 5 Мп. Відео пишеться 1080p @ 30fps. Приклад Селфі:



Продуктивність і тести


Meizu M5 Note заснований на MediaTek Helio P10, в ньому 3/4 ГБ ОЗУ і 16/32/64 ГБ ПЗУ (нам дісталася версія на 3 ГБ + 16 ГБ, в ній є 1,4 ГБ ОЗУ і 10 ГБ ПЗУ). Meizu так сподобався чіпсет MediaTek Helio P10, що вона випустила вже п'ять моделей з ним. Як не дивно, це не рекорд: у Gionee їх шість. Але Gionee використовує різні версії SoC, а Meizu сконцентрувалася на MT6755M, в якому швидкі ядра мають частоту до 1,8 ГГц, а інші уповільнені до 1 ГГц. Частота відеоприскорювача Mali-T860 в ньому теж невелика. Meizu M5 Note пропонує три режими продуктивності, бенчмарки прогонялись в найвищому. Ось що вийшло:

У цьому ж режимі я спробував пограти в ігри: Asphalt Екстрім сильно лага на максимальних налаштуваннях і нормально йшов на середніх (використовувалося дозвіл HDPI), Unkilled з високою деталізацією при стрільбі по фреймрейтом поступився «Пластилінової вороні» (невеликі лаги були навіть із середньою), Hungry Shark World пригальмовує, з Ninja Spinki Challenges ніяких проблем. Через металевого корпусу і не дуже продуманого тепловідведення апарат схильний нагріватися під навантаженням.



Meizu M5 Note оснащений акумулятором ємністю 4000 мАг. Ще пару років це дозволило б віднести фаблет до категорії «довгожителів», але зараз вже не сприймається як щось надприродне. У нашому традиційному тесті на відтворення відео без звуку з максимальною яскравістю і всіма включеними бездротовими модулями він розрядився зі 100% до 15% за вісім годин. За годину в Asphalt Екстрім розряд становив 20%. Ці результати кращі за середні. При реальному використанні можна розраховувати на 2 дні від однієї зарядки. До речі, про неї. Вона тут швидка - як пам'ятаєте, до 24 Вт. Батарея заряджається повністю приблизно за півтори години, але під час зарядки телефоном проблематично користуватися, так як він стає гарячим.


Батарея заряджається повністю приблизно за півтори години, але під час зарядки телефоном проблематично користуватися, так як він стає гарячим

висновки



Meizu M5 Note володіє непоганим, хоча і мінімально самобутнім, дизайном, відмінним екраном і хорошим акумулятором. У плюси можна записати і зручну оболонку Flyme, яка скоро оновиться і надасть новий досвід. Камера має безліч цікавих функцій, але не дуже добре справляється з головною з них, якісно фотографуючи лише при певних умовах. Головний же мінус - чіпсет MediaTek MT6755M, що позбавляє надій як на задоволення «важкими» іграми, так і на почуття приємного холоду від металевого корпусу.


Економте на замовлення в інтернеті завдяки кешбек! Завжди повертайте гроші з покупок разом з нами і LetyShops. При реєстрації прямо зараз ви отримуєте Premium-аккаунт в подарунок з підвищеною комісією кешбек.


© Олег Лазарєв і Євген Макаров. Mobiltelefon


Новости