Огляд Moto G4 Plus

  1. Комплектація і перші враження
  2. Дизайн і зручність використання
  3. дисплей
  4. звук
  5. Сканер відбитка пальця
  6. камери
  7. Апаратна платформа і ПО
  8. автономність

Місяць тому компанія Motorola показала нову лінійку Moto G4

Місяць тому компанія Motorola показала нову лінійку Moto G4. У нас в країні недавно почалися продажі попередньої версії і, звичайно ж, є огляд . Старт продажів застарілої моделі, який трапився практично одночасно з її оновленням, пов'язаний не з дивною політикою компанії, а з її поверненням на наш ринок. Як би там не було, G4 вже продається в окремих країнах (наприклад, у Великобританії) і досить скоро замінить попередницю на полицях магазинів по всьому світу. У нас в редакції з'явився роздрібний зразок, про який я зараз і розповім.

Моделей в лінійці: 0

Комплектація і перші враження

Варто почати з того, що в лінійці тепер не одна модель, а відразу три. Найпростіша G4 Play оснащується 5-дюймовим дисплеєм (720р), процесором Snapdragon 410, відео Adreno 306, 2 ГБ ОЗУ, 16 Гб накопичувача, батареєю ємністю 2800 мАг і камерами з роздільною здатністю 8 і 5 МП. Стандартна модель G4 отримала дисплей 5,5 '' (Full HD), Snapdragon 617, Adreno 405, опцію з накопичувачем на 32 ГБ, батарейку ємністю 3000 мАг, камери 13 МП і 5. Найкрутіша модель Plus відрізняється від стандартної наявністю сканера відбитка пальця , 16 МП для основної камери, опцією з 64 ГБ накопичувача і 4 ГБ оперативної пам'яті. Старші моделі підтримують фірмову зарядний пристроїв TurboCharger і мають у своєму розпорядженні широким асортиментом різнокольорових задніх панелей. Також для окремих регіонів доступні моделі з двома SIM-слотами.

У нас виявилася модель G4 Plus з 16 ГБ накопичувача і 2 ГБ оперативної пам'яті. Варто відзначити, що комплектація вже краще, ніж у торішньої моделі: крім комплектного зарядного пристрою TurboCharger (минула модель мала звичайним «повільним» ЗУ), в коробці зі смартфоном з'явилася і гарнітура. Бонус маленький, але в багатьох випадках може виявитися корисним. Ще однією приємною дрібницею стали два перехідника з Nano-SIM на Micro-SIM. Відсутність захисту від води нітрохи не збентежило, а швидкість роботи може порадувати з перших хвилин.

Дизайн і зручність використання

Зовнішність пристрою змінилася порівняно з G 2015 року, але складно сказати, що смартфон чимось особливо виділяється в своєму ціновому сегменті. Дизайн дуже простенький, в той же час нічого поганого про нього сказати не можна. Розмір корпусу в цифрах виглядає так: 153 х 76,6 х 7,9 мм. Товщина в найбільшому місці трохи більше - 9,8 мм. В цілому ж, використовувати такий смартфон однією рукою складно, адже дотягнутися пальцем в різні кути дисплея досить-таки непросте завдання. Але це справа звички і призвичаїтися можна досить швидко. Адже якщо люди звикли до розмірів того ж iPhone 6 (s) Plus, то і з таким пристроєм впораються.

Сильних змін в підборі матеріалів корпусу не відбулося. Спереду, вельми очікувано, скло. Бічна рамка візуально нагадує метал, але вона пластикова. Знімні задні панелька теж пластикова, вона має приємну структуру і зовсім не слизька. Збірка хороша, без видимих ​​вад. Вага всієї конструкції склав 155 грам.

Основні кольори оформлення стандартні, чорний і білий. Є 8 варіантів кольору задніх панелей, серед яких немає жовтого і зеленого. Точніше ознайомитися з квітами краще прямо на сайті виробника для наочності. До нас же в кращому випадку доберуться тільки змінні панельки (в будь-якому випадку, доставка зі Штатів не буде великою проблемою), а Moto Maker, що дозволяє вибрати колір акцентів і зробити гравірування, як був екзотикою, так нею і залишиться. Але варто зазначити, що стандартні варіанти виглядають приємно і точно влаштують більшість покупців. Побувавши у нас класичний чорний смартфон виглядає охайно і особисто мені сподобався.

Єдине, що (суб'єктивно) може викликати невдоволення в дизайні пристрою, це область під дисплеєм. Тут трохи дивний квадратний сканер відбитка пальця, який відчутно виступає з корпусу, і поруч з ним проріз розмовного мікрофона. З іншого боку ще є світловий індикатор, але спрацював він тільки раз, при оновленні системного ПО. Виглядає це все незграбно, особливо проріз мікрофона. Рішення трохи дивне. Хоча на чорній лицьовій панелі мікрофон не так виділяється. А сканер відбитка міг сміливо стати кнопкою «Додому», наприклад, і бути втопленим глибше в корпус. Але цього не сталося.

Загалом, дизайн лінійки Moto G в четвертому поколінні став трохи серйозніше, але втратив впізнавані риси оформлення. Тепер гаджет більше схожий на щось з Lenovo, ніж на минулі Moto. Не сказав би, що це погано, адже виглядає пристрій цілком привабливо. Та й на дизайні все не зупиняється, Moto G4 Plus ще є чим порадувати. Хоча кого-то може розчарувати відсутність захисту від вологи, яка була у попередниці.

дисплей

Як можна легко зрозуміти за розмірами пристрою, дисплей у нього великий - 5,5 дюймів з Full HD-дозволом. (Але ж зовсім недавно такі діагоналі вважалися гігантськими). Посварити дисплей складно, засмутить він хіба що тих, хто вважає за краще AMOLED-матриці, адже тут встановлена ​​IPS. Щільність пікселів 401 ppi. Природно, окрему точку розглянути не вийде. Заводське калібрування не найкраща, але помітити це можна лише поруч з флагманами. При цьому відображається картинка виглядає добре під будь-яким кутом. Під прямими сонячними променями трохи не вистачає поляризационного шару, але підсвічування досить.

З таким дисплеєм відмінно працювати, його розмір дозволяє з більшим комфортом виконувати будь-які завдання. Датчик освітлення працює вже краще, ніж в попередніх пристроях, але все одно не завжди потрапляє на потрібне значення. І тим не менше, порівнюючи з G 2015 року, дисплей став помітно краще в усіх відношеннях.

На тлі конкурентів смартфон виглядає вельми гідно, на око виявити вади дисплея G4 Plus без прямих порівнянь вельми проблематично. У повсякденному використанні особисто мені дисплей дуже сподобався. Крім нормальної картинки, є фірмова додаток Active Display, яке злегка перемалювали і зробили трохи охайніше. Прогрес є, і він тільки позитивний. Особисто я, повторюся, залишився ним дуже задоволений.

звук

Динамік для лінійки G теж був помітно поліпшився. Для початку, тепер основний динамік ділить місце з розмовним, а не під дисплеєм. Він так само дивиться на користувача, тільки під іншим кутом, і тепер у нього немає мембрани, що захищає гаджет від проникнення води. На звуці це позначається дуже добре, все звучить голосно і чітко. Він відмінно підходить не тільки для супроводу простого відео і повідомлень, а й хороший для музичних композицій. Так, це не рівень Moto X Style або HTC One, з ними мало хто зараз може зрівнятися, але динамік G4 Plus легко потягається з, наприклад, таким в iPhone 6.

У комплекті зі смартфоном тепер є гарнітура. Це звичайні навушники-вкладиші, не самі зручні і з досить посереднім якістю, але для голосового спілкування їх буде достатньо. На хороші навушники смартфон здатний посилати цілком пристойний звук. У свою чергу, розмовний динамік і передача голосу теж не підкачали.

Сканер відбитка пальця

Поки єдиний смартфон Motorola, який продається з дактилоскопічний сканером - G4 Plus. Він легко налаштовується при першому включенні і добре працює. Додати можна максимум 5 відбитків. За час роботи з пристроєм сканер буквально пару раз не зміг розпізнати палець з першого дотику, але переважно він працює швидко і без проблем, точно швидше першого покоління Touch ID в iPhone. Але що не дуже добре реалізовано, так це його форма: випирає квадрат, який нагадує кнопку «Додому», але такою не є. Якби він хоча б не так випирають з корпусу, було б приємніше. До цього можна швидко звикнути, але рішення не саме естетичне. Благо, працює воно відмінно.

камери

З усієї лінійки G4, Plus має найкращою основною камерою - як мінімум, на папері. Це 16-мегапіксельний сенсор з гібридом фазової і лазерної фокусування. Є і подвійний спалах. Але почнемо з поганого: запускається камера дуже довго. Це може зайняти 5-10 секунд. На цьому її слабкі сторони закінчуються, адже якість знімків дуже гарне, особливо як для пристрою, якому далеко до флагманів. Кольори, баланс білого, HDR - автоматичний режим відмінно підбирає все потрібні налаштування. При слабкому освітленні знімки, звичайно, галасливі і втрачають багато деталей, але це поки точно так же і у більш дорогих пристроїв. Приклади знімків, на мій погляд, дуже гарні.

Відео камера пише максимум в FullHD-дозволі. Якість запису хороше. Стабілізація не найкраща, але для недорогого смартфона результат відмінний. Є можливість запису уповільненої відео, але його дозвіл всього 540р.

Додаток камери для Moto перемалювали. З'явилася кнопка «спуск затвора» і ручні настройки. Також перероблена функція Tap-to-Focus: якщо раніше при тапе по дисплею камера фокусувалася і робила знімок відразу, то тепер це тільки фокусування. Таке додаток вже подобається куди більше, ніж раніше.

Фронтальна камера з роздільною здатністю 5 МП і ширококутним об'єктивом робить хороші селф. Любителі таких знімків і відеозв'язку порадіють її можливостям.

Апаратна платформа і ПО

Фанатів топового заліза в недорогих смартфонах ( «убивць флагманів») залучити не вийде. У Moto G4 Plus встановлено восьміядерний процесор Snapdragon 617 з графікою Adreno 405, 2 або 4 ГБ (доступно тільки з максимальною ємністю накопичувача) ОЗУ, а також 16, 32 або 64 ГБ ПЗУ. Тут же є підтримка LTE, два слота для SIM, слот для microSD, але немає NFC. У тестах це абсолютно не найсильніший пристрій, але в повсякденному використанні немає абсолютно ніяких проблем.

Крім того, що власник може комфортно використовувати всі прості програми, в іграшки теж можна пограти з не найнижчими налаштуваннями графіки. У нас в редакції побувала модель з 2 ГБ оперативної пам'яті, але не можна сказати, що цього недостатньо для сучасних ігор і додатків. Відчутний нагрів можна зустріти тільки під час ігор і важких завдань, але назвати його сильним не можна.

Відчутний нагрів можна зустріти тільки під час ігор і важких завдань, але назвати його сильним не можна

Як і раніше, в смартфонах Motorola найактуальніша версія ОС Android з мінімальними змінами. Це вже знайомі жести для запуску ліхтарика, камери і функція Moto Display. Але глобальних змін не відбулося, це все той же стоковий Android. Знову ж таки, дуже хочеться скористатися стороннім лаунчером (чого я в цей раз не робив), адже стандартний розмір іконок недозволено великий, як для 5,5-дюймового екрану. Але це вже справа смаку - на роботі це ніяк не позначається.

автономність

Ємність незнімного акумулятора склала 3000 мАг. У моєму випадку цього вистачало на день-півтора, екран при цьому був активний 5-5,5 годин. Це дуже хороший результат. Більш того, в комплекті з гаджетом є і фірмовий TurboCharger, який зарядить пристрій з 0% за 1 годину 45 хвилин. Але користувач не буде часто розряджати пристрій в 0, так що звичайна зарядка займе трохи менше часу. Просто лежачи вночі без діла батарея втратить 3-5%. В цілому ж, швидка зарядка може поміняти вашу звичку підключати смартфон до розетки на ніч. А максимального заряду точно вистачить на активний день.

Редакція дякує магазин Motorola-U за наданий для огляду Moto G4 Plus

Новости