Огляд планшета Prestigio MultiPad Wize 3797 3G

  1. Технічні характеристики
  2. Зовнішній вигляд і особливості
  3. Операційна система
  4. тестування
  5. висновок

Популярність мобільної техніки в сучасному світі можна легко пояснити. Багато років людям доводилося бути прив'язаними до стаціонарних видів техніки, будь то телефони або персональні комп'ютери. З приходом в побут людини високотехнологічної переносний техніки змінилося дуже багато чого. Люди стали відчувати себе більш вільними. Прагнуть до більшої мобільності, досить обзавестися невеликим планшетом, на якому можна успішно виконувати більшість повсякденних завдань, які раніше доводилося робити за ПК. Зрозуміло, на сьогоднішній день компактні планшети ще не можуть повноцінно замінити персональні комп'ютери, так як їх продуктивність досить далека від необхідної. Але кроки в бік підвищення продуктивності, якості роботи на подібній мобільній техніці і її автономності ведуться постійно. Тож не дивно, що багато компаній ведуть свою роботу з удосконалення подібної техніки, а хтось успішно використовує напрацювання інших компаній. Ринок мобільних пристроїв зараз настільки великий, що часом вкрай важко визначитися з вибором і саме в таких випадках на допомогу шукає приходять огляди пристроїв.

Сьогодні i2HARD розповість вам про продукт бренду Prestigio. Під цим брендом на ринок випускається багато різноманітних гаджетів, але говорити ми будемо, як ви вже зрозуміли, про планшет. Prestigio MultiPad Wize 3797 3G - недорогий компактний планшет, що володіє досить-таки непоганими характеристиками. Пропонуємо вам ознайомитися з його особливостями і можливостями, щоб ви змогли вирішити, чи варто цей девайс уваги і тієї суми, яку за нього просять.

Технічні характеристики

  • Особливості: датчик прискорення, GPS, FM-радіо;
  • Колір: темно-сірий;
  • ЦПУ: Intel Atom x3 C3230-RK, 1,2 ГГц;
  • Кількість ядер процесора: 4;
  • Графічний відеопроцессссор: чотирьохядерний Mali-450 MP4;
  • Частота графічного процесора: 600 МГц;
  • Дисплей: 7 ", 1280 х 800, IPS, ємнісний, MultiTouch до 5 одноразових дотиків;
  • Поворот екрану: G-сенсор;
  • Розмір внутрішньої пам'яті: 8 ГБ;
  • Розмір ОЗУ: 1,5 ГБ;
  • Карта пам'яті: підтримка microSD карт об'ємом до 64 ГБ;
  • Технологія стільникового зв'язку: 3G, 2G;
  • Інтерфейси: microUSB (USB 2.0), microSD, mini-SIM, 3,5 мм мініджек;
  • Wi-Fi інтерфейс: 802.11b / g / n;
  • Камери: фронтальна 0,3 Мпікс, основна 2 Мпікс;
  • Програмне забезпечення: Android 5.1;
  • Акумулятор: Li-pol, 2800 мАч;
  • Розміри: 190 х 115 х 9,5 мм;
  • Вага: 0,27 кг.

Упаковка і комплектація

Поставляється Prestigio MultiPad Wize 3797 3G в невеликій коробці з щільного картону, оберненої в поліетилен. Оформлення упаковки витримано у фірмовому стилі - переважають червоний і чорний кольори, присутній рельєфний візерунок у вигляді клітин, що нагадує плетіння.

Усередині планшет щільно зафіксований в пластиковій вставці. Екран від пошкоджень під час транспортування додатково захищений листом спіненого поліетилену.

У комплектацію входять: мережевий зарядний пристрій, USB кабель, документація, купон для участі в конкурсі .

Характеристики зарядного пристрою - 5 В 2 А.

Зовнішній вигляд і особливості

На лицьову сторону планшета наклеєно дві плівки - декоративна, з рекламними вставками, а за нею звичайна захисна. На жаль, наклеєна друга не без «бульбашок». Деякі з них вийшло видавити, деякі ж, куди потрапили частинки пилу, так і залишаться, поки у користувача не з'явиться можливість наклеїти іншу плівку.

Рамки досить-таки широкі, що для планшетів, на відміну від смартфонів, мінусом не є, так як саме в області рамок він зазвичай і утримується. Наявність вузьких рамок призводило б до частих випадкових натиснень.

У верхній частині лицьового боку знаходяться фронтальна камера і розмовний динамік. Здійснювати звичайні голосові дзвінки ви не зможете, так як SIM-карта у випадку з MultiPad Wize 3797 3G використовується тільки для виходу в інтернет. Але це не виключає можливість здійснення дзвінків, наприклад, через Skype.

Зворотний бік зроблена з приємного темно-сірого матового пластика. Позитивною особливістю цього пластика є не тільки його вигляд, а й те, що на ньому практично не залишаються сліди від рук.

Внизу розташований основний динамік, гучності якого буде достатньо для перегляду відеороликів, наприклад, будинки, де рівень фонового шуму мінімальний. У громадському транспорті, наприклад, щось почути стає важко. Тут позначається як положення динаміка, так і його максимальна гучність.

Зверху знаходиться вічко основний 2 Мпікс камери і знімна кришка.

За нею ви виявите два роз'єми, один з яких для карти пам'яті типу microSD, а другий для SIM-карти стандартного розміру (вона ж mini-SIM).

На правій грані розташувалися кнопка включення / вимикання / розблокування і гойдалка регулювання гучності. Ліва ж сторона залишилася без будь-яких роз'ємів або кнопок.

Зверху розташовані наступні роз'єми: 3,5 мм mini-jack і microUSB. У нижній частині знаходиться тільки отвір для мікрофона.

7 "IPS матриця, як їй і належить, відмінно справляється з передачею кольору. Для зазначеної діагоналі дозволу 1280 х 800 цілком достатньо, якщо не придивлятися, то окремі пікселі розгледіти навряд чи вийде. Відносно запасу яскравості - він достатній для роботи проти яскравого світла, наприклад , на сонце. на жаль, відсутня датчик освітленості, за допомогою якого можна було б реалізувати автоматичне налаштування яскравості екрану в залежності від навколишнього освітлення.

Операційна система

У Prestigio MultiPad Wize 3797 3G використовується все ще актуальна версія Android 5.1 Lollipop. Істотних модифікацій з боку виробника в ОС не проводилося, що дуже добре. При першому включенні потрібно провести стандартний набір дій - установка мови, реєстрація користувача і так далі. Після всього цього вам відкриється головний екран.

Набір попередньо встановлених додатків невеликий, та й до того ж більшість непотрібних вам сторонніх додатків можна видалити.

З цікавого можу відзначити eReader Prestigio - фірмова досить зручна читалка, з можливістю озвучування тексту книг.

Також варто згадати про Freedome. Дане ПО використовується для захисту онлайн-активності за допомогою шифрування з'єднання і приховування реального IP-адреси.

Все інше - це стандартні програми або не дуже актуальний, має більш цікаві в усіх планах аналоги, софт. Ну і окремо варто згадати наявність FM-радіо.

Вбудована добірка шпалер в основному представлена ​​барвистими абстракціями.

Вбудована добірка шпалер в основному представлена ​​барвистими абстракціями

Також присутній весь стандартний набір віджетів.

Також присутній весь стандартний набір віджетів

Як вже говорилося раніше, оболонка не має істотних модифікацій з боку виробника. Користувачеві доступний типовий набір налаштувань.

Користувачеві доступний типовий набір налаштувань

З 8 ГБ заявлених користувачеві надано лише 3,41 ГБ. Деяку частину можна звільнити шляхом видалення непотрібного програмного забезпечення, але загальний доступний обсяг все одно не перевищить зазначені на скріншоті 4,61 ГБ. Чому так мало, запитаєте ви? А все тому, що інша частина віддається під операційну систему і інше, супутнє нормальній роботі, програмне забезпечення.

А все тому, що інша частина віддається під операційну систему і інше, супутнє нормальній роботі, програмне забезпечення

З нестандартних функцій можна відзначити наявність можливості настройки режиму енергозбереження.

З нестандартних функцій можна відзначити наявність можливості настройки режиму енергозбереження

Відносно ОЗУ, після включення і завантаження всіх додатків ми бачимо наступну картину. З 1,5 ГБ заявленого обсягу, 391 МБ ОЗУ споживає операційна система, 170 МБ ОЗУ «їдять» встановлені додатки і ще 881 МБ залишається вільним.

З 1,5 ГБ заявленого обсягу, 391 МБ ОЗУ споживає операційна система, 170 МБ ОЗУ «їдять» встановлені додатки і ще 881 МБ залишається вільним

У разі потреби, наприклад, якщо стандартна комбінація для вас незручна, ви можете вивести кнопку для зняття скріншота на екран (див. Нижній лівий кут).

Нижній лівий кут)

Додатки можна встановлювати як у вбудовану пам'ять, так і на встановлену карту пам'яті.

Додатки можна встановлювати як у вбудовану пам'ять, так і на встановлену карту пам'яті

тестування

Чотирьохядерний процесор Intel Atom x3 C3230-RK в сукупності з чотирьохядерним графічним прискорювачем Mali-450 MP4, на жаль, не можуть забезпечити належну продуктивність в більшості 3D-додатків, наприклад, у багатьох сучасних 3D-іграх. Але, варто зазначити, що дана зв'язка непогано справляється з більшістю звичайних повсякденних завдань. Так, наприклад, інтернет-серфінг, перегляд відео, спілкування в соціальних мережах і інші дії, які потрібні більшості користувачів недорогих планшетів, проходять без проблем. Чогось більшого від планшета, вартість якого коливається в районі 5 тисяч рублів, очікувати і не варто. Далі пропоную ознайомитися з результатами тестування в різноманітних бенчмарках.

Почнемо з AnTuTu, де планшет зміг набрати 18799 балів. Очікуваний скромний результат.

Очікуваний скромний результат

Geekbench3.

Geekbench3

3DMark.

3DMark

Vellamo.

Vellamo

NenaMark2 v2.4.

4

Результат тестування в AnTuTu Video Tester. Це програмне забезпечення є інструментом для тестування відтворення відео в рамках операційної системи Android. Як бачимо, більшість форматів відео в FullHD планшет «пережовує» нормально, а ось з відео в кращій якості вже є істотні проблеми.

Як бачимо, більшість форматів відео в FullHD планшет «пережовує» нормально, а ось з відео в кращій якості вже є істотні проблеми

Завдяки додатку AnTuTu Tester нам вдалося підтвердити наявність підтримки 5-ти одночасних дотиків ...

Завдяки додатку AnTuTu Tester нам вдалося підтвердити наявність підтримки 5-ти одночасних дотиків

... а також дізнатися рейтинг часу автономної роботи, який нас, відверто кажучи, засмутив.

а також дізнатися рейтинг часу автономної роботи, який нас, відверто кажучи, засмутив

C Wi-Fi планшет проблем не відчуває. Прекрасно ловить сигнал навіть через 2 стіни. Заміри проводились в прямої видимості від роутера з відстані 1 метр, через одну дерев'яну стіну з відстані 5 метрів, а також через дерев'яну і цегляну стіни з відстані 10 метрів.

Заміри проводились в прямої видимості від роутера з відстані 1 метр, через одну дерев'яну стіну з відстані 5 метрів, а також через дерев'яну і цегляну стіни з відстані 10 метрів

Продуктивність в іграх, на жаль, підкачала. Якщо з простими іграми, на зразок Castle Clash, планшет справляється відмінно, то з 3D-іграми, такими як Dead Trigger 2 справи гірші. Більш-менш комфортно пограти ви зможете тільки на мінімальних налаштуваннях графіки. У тому ж Subway Surfers присутні невеликі затримки.

У тому ж Subway Surfers присутні невеликі затримки

Відносно GPS - все працює як треба. На відкритій місцевості розташування було визначено за 8 секунд.

На відкритій місцевості розташування було визначено за 8 секунд

Так як планшет працює з 3G, було б нерозумно упускати можливість протестувати швидкість передачі даних. Тестування проводилося 3 рази, вибиралися різні найближчі сервера (оператор Мегафон).

Тестування проводилося 3 рази, вибиралися різні найближчі сервера (оператор Мегафон)

Окремо про автономність. Акумулятора ємністю 2800 мАг для такого планшета явно замало. Всього ~ 3 години активного користування і вже потрібно шукати розетку. По всій видимості, енергоефективність «начинки» ще далека від ідеалу і вимагає роботи над нею. Ну і зменшення ємності акумулятора на догоду розмірами теж позначилося не в кращу сторону.

Тепер про камери. Що фронтальна, що основна - пересічні і підійдуть тільки для відеозв'язку при хорошому освітленні. Автофокусу немає, тому знімки виходять розмитими. При нестачі світла картинка стає дуже темною і гучної, розгледіти що-небудь стає абсолютно неможливо.

Приклади фото основної камери:

Приклади фото основної камери:

Приклади фото фронтальної камери:

висновок

Якщо вам не потрібно високопродуктивний пристрій, наприклад, для ігор або роботи в якомусь спеціалізованому програмному забезпеченні, то ця модель може стати чудовим помічником. Приблизно за 5000 рублів ми отримуємо непоганий девайс, який допоможе впорається з більшістю повсякденних завдань, раніше виконуваних за ПК. Моніторинг стрічки в соціальних мережах, спілкування, перегляд відеороликів, читання, прослуховування музики, інтернет дзвінки - це лише мала частина з усіх можливостей цієї моделі. Наявність 3G дозволить бути незалежним від Wi-Fi. Не тішить лише час автономної роботи, звичайно ж, хотілося б бачити результат краще. В іншому MultiPad Wize 3797 3G вийшов ... нормальним планшетом. Продукти такого плану мають хороший попит, тому можна бути впевненим в тому, що свого покупця «таблетка» від Prestigio знайде точно.

плюси:

  • Якісна збірка і матеріали;
  • Дисплей з гарною передачею кольору;
  • Наявність розмовного динаміка для здійснення дзвінків через інтернет;
  • Підтримка мереж 2G / 3G.

мінуси:

  • Час автономної роботи;
  • Відсутність можливості здійснювати стандартні голосові дзвінки;
  • Посередні камери.

PS Не забудьте взяти участь в конкурсі від Prestigio - «Вболіваємо за наших», в якому розігрується більше 2000 призів!

Чому так мало, запитаєте ви?

Новости