Огляд смартфона Apple iPhone 8 і його порівняння з iPhone 7

  1. зміст
  2. Зовнішній вигляд
  3. дисплей
  4. камери
  5. продуктивність
  6. Програмне забезпечення
  7. Час автономної роботи
  8. підсумок

У цьому матеріалі ми порівнюємо iPhone 8 і iPhone 7, тому давайте уявимо, що на даний момент ви - власник смартфона iPhone 6 і хочете оновитися. Або у вас на руках iPhone 7 і ви думаєте - а чи варто воно того?

зміст

  1. Зовнішній вигляд
  2. дисплей
  3. камери
  4. продуктивність
  5. Програмне забезпечення
  6. Час автономної роботи
  7. підсумок

iPhone X відпадає відразу. По-перше, у нього досить висока вартість, що робить апгрейд, наприклад, з торішнього iPhone не дуже розумним. По-друге, це дійсно «новий» смартфон від компанії з Купертіно. Тому, взагалі незрозуміло, чи потрібен він вам? Ну а iPhone 8 Plus відпадає через свого розміру, не всім же взимку сніг потрібно відгортати.

Отже, вибір падає тільки на Apple iPhone 8 Отже, вибір падає тільки на Apple iPhone 8. Давайте подивимося, чим же відрізняються ці два пристрої і чи потрібно оновлюватися? На перший погляд може здатися, що iPhone 8 - самий нудний апарат з трьох представлених. Це смартфон з невеликим дисплеєм, однією основною камерою і все тим же зовнішнім виглядом, який не змінювався вже три роки. Але це тільки на перший погляд, якщо «копнути глибше», то ви зрозумієте, що смартфон має флагманський процесор A11 Bionic, новий дисплей, поліпшену камеру і підтримку бездротової зарядки.

Ось саме так я міркував, коли до мене в руки перший раз потрапив Apple iPhone 8. Але після декількох тижнів тесту я зрозумів одне - Apple iPhone 8 гідний смартфон гідної компанії! І ось чому ...

Зовнішній вигляд

Зовнішній вигляд смартфонів компанії з Купертіно не змінювався вже 3 або 4 роки. Одягніть на той же iPhone 7 і iPhone 8 чохол і ви навряд чи відрізните ці два смартфона. Фронтальні панелі обох пристроїв повністю ідентичні. Вся різниця помітна лише на задній стінці. На відміну від минулорічного iPhone 7, задня кришка новинки тепер не з алюмінію, а покрита склом. Так, вона просто скляна, і це прекрасно. Хоча одна претензія до зовнішнього вигляду новинки все ж є.

Якщо iPhone 7 в руках відчувався монолітним, то через те, що в новинці з двох сторін скло, а по середині алюмінієва вставка, смартфон здається злегка не монолітним. Кожен раз, коли береш його в руки, ти відчуваєш ту грань, яка розділяє скло дисплея від скла, яке знаходиться на спинці апарату.

Але незважаючи на такий недолік, перехід до скла зробив свою справу: смартфон тримати в руках все ж приємніше, ніж його попередника. Так, тепер він став більш крихким, тепер ставитися до смартфону потрібно ще дбайливо. Ну а що не зробиш заради краси? Що стосується відбитків пальців, то на спинці смартфона їх не видно тільки в тому випадку, якщо ви придбали пристрій в сірому кольорі. Якщо бажаєте в чорному, будьте ласкаві носити з собою ганчірочку з мікрофібри.

В іншому це все той же старий iPhone 7. Дисплей з діагоналлю 4,7 дюйма, відсутній роз'єм для навушників і один з найшвидших сканерів відбитків пальців. Косметичні зміни настільки малі, що чохол від вашого iPhone 7 відмінно підійде і новинку.

дисплей

Скажу відразу, дисплей iPhone 8 вражає. Є, звичайно, і причіпки до того, що діагональ досить маленька, але, якщо вам потрібно більше, купуйте версію «Plus». Всі кольори дуже контрастні і насичені, вони так і просяться назовні. Але при цьому, вони природні і не «тиснуть» на очі, як перші AMOLED-матриці.

І знову ж таки, якщо ви власник iPhone 7, то ви практично не помітите різниці, оскільки в обох смартфонах використовують ідентичні дисплеї. Як і у попередника, iPhone 8 має дисплей з діагоналлю 4,7 дюйма і дозволом 1334 × 750 точок. До того ж, він має підтримку колірного профілю DCI-P3.

До того ж, він має підтримку колірного профілю DCI-P3

Головною відмінністю дисплея від попередника є підтримка технології під назвою TrueTone. Зміна температури кольору в залежності від оточення, змінюється дуже гладко і зовсім непомітно для ока. І знаєте, це одна з тих «фішок», яка повинна бути у всіх дисплеях без винятку.

Незважаючи на те, що в новинці встановлена ​​не HDR-матриця, дисплей відповідає стандарту Mobile HDR Premium. Перегляд HDR-контенту на смартфоні можливий за допомогою програми «Video / TV», або ж через Netflix.

Як на мене, єдиним недоліком дисплея Apple iPhone 8 є його щільність пікселів, вона дорівнює 325 ppi. Так, розглянути окремі пікселі неможливо, але за таку вартість можна було зробити і краще.

камери

Камери смартфонів від «купертіновцев» завжди були одними з кращих на ринку. Вони завжди пропонували користувачам відмінну передачу кольору, і цей смартфон теж не виняток.

Як у випадку з iPhone 7, новинка також має дозвіл сенсора основний камера 12 Мп зі світлосилою f / 1.8, а фронтальний - 7 Мп з апертурою f / 2.2. Але як показала практика, це або зовсім інший модуль, або в компанії дуже добре попрацювали над алгоритмами обробки зображення. На відміну від свого старшого брата з приставкою «Plus», камера iPhone 8 позбавлена ​​усіляких незвичайних режимів і обробки зображення за допомогою штучного інтелекту.

На відміну від свого старшого брата з приставкою «Plus», камера iPhone 8 позбавлена ​​усіляких незвичайних режимів і обробки зображення за допомогою штучного інтелекту

Немає нічого зайвого. Дістав, зробив фото, отримав дуже якісний і деталізований знімок. Все геніальне просто! Єдине, що відрізняє камеру iPhone 8 від попередника - це можливість запису відео з роздільною здатністю 4К при 60-ти кадрах в секунду.

Що стосується фронтальної камери, то тут все по-старому. При денному світлі ви однозначно отримаєте чіткий і деталізований знімок, але в умовах поганого освітлення - руками краще не смикати, інакше на фото можуть з'явиться змазування. Незважаючи на це, система оптичної стабілізації стала працювати ще краще, ніж в попередника. Як на мене, система стабілізації перевершує всі Android-флагмани, які на даний момент є на ринку.

Ну а куди ж без невеликої ложки дьогтю? Slow-Mo відео, 240 кадрів в секунду, не можна нормально і без милиць переглянути на ПК або Mac. Для цього вам необхідно вручну експортувати відео з потрібною частотою кадрів, щоб повністю оцінити ефект уповільненого відтворення.

У підсумку, можна сказати, що iPhone 8 має відмінну камеру, яка дозволить вам швидко і якісно робити фотографії, практично, в будь-яких умовах. А це величезний крок вперед, в порівнянні зі смартфонами iPhone 6 і iPhone 7.

продуктивність

Як я вже говорив на самому початку, в якості основного процесора використовується нова розробка компанії Apple чіп A11 Bionic. Це чіп, який має шість ядер і в синтетичних тестах «виносить» будь-який смартфон на Android.

Це чіп, який має шість ядер і в синтетичних тестах «виносить» будь-який смартфон на Android

Результат смартфона в синтетичному тесті AnTuTu!

Додатки на смартфоні відкриваються і закриваються миттєво, навіть «важкі» ігри запускаються досить швидко. Якщо говорити за власними відчуттями, то iPhone 7 працює все так само швидко, як і iPhone 8. При цьому, результати синтетичних тестів показують, що саме новинка працює швидше. Це зрозуміло, ви на око побачите різницю між 300 км / год і 370 км / год? Ось також і в цьому випадку.

Повернемося до чіпу A11 Bionic. Як заявили на презентації самі представники компанії, «Bionic» - це просто маркетинг. Але при цьому процесор має окремий чіп Neural Engine, який призначений для машинного навчання. Зокрема, даний чіп використовується для більш швидкої обробки зображення, яке смартфон отримує з камери.

Допомагають процесору працювати 2 ГБ оперативної пам'яті. Вбудованої пам'яті може бути 64 або 256 ГБ.

Програмне забезпечення

Особисто я віддаю перевагу iOS будь-якої версії Android, яка випущена на сьогоднішній день. Якщо я зараз почну вам розповідати про всі переваги і нововведення iOS 11, то це займе ще не один екран тексту. Так що раджу вам почитати наш огляд iOS 11 ось тут .

Час автономної роботи

На жаль, ємність вбудованого акумулятора трохи зменшилася, в порівнянні з iPhone 7, 1821 мАг проти 1920 мАг у торішньої моделі. Моє звичайне використання смартфона включає в себе 3-4 години прослуховування музики і перегляду різних сайтів, можу годину пограти в улюблені ігри і / або подивитися серіал або фільм. В такому режимі, батарея iPhone 8 з легкістю працює близько 12 годин. Але якщо використовувати його в екстрим-режимі (навігатор, багато пошти, месенджери і камери), то, звичайно ж, до вечора смартфон попроситься до розетки.

Що помітно змінилося, це сам процес зарядки. Нарешті Apple зглянулися над своїми фанатами і в 2017 році вирішили свої смартфони оснастити підтримкою функції швидкої зарядки. Так, за допомогою фірмової зарядки, представники компанії обіцяють, що смартфон буде заряджатися до 50% всього за 30 хвилин. Непогано, чи не так?

Якщо говорити коротко і не вдаватися в подробиці, iPhone 8 працює ані трохи не гірше, ніж інші смартфони цієї ж компанії, в тому числі і минулорічний iPhone 7 .

підсумок

Apple iPhone 8 так само вражає, як і засмучує. Зокрема, є питання до зовнішнього вигляду смартфона. Apple, ну ось взагалі не серйозно третій рік випускати «однакові» смартфони! Але це скоріше справа смаку, ніж об'єктивний мінус.

iPhone 8 - просто відмінний смартфон. Як би банально і дивно це не звучало. Це той апарат, який просто працює, не гальмує і має пристойний час автономної роботи. Чи варто оновлюватися? Якщо у вас на руках iPhone 6 або 6S, то однозначно варто. Якщо ви на даний момент маєте в своєму розпорядженні iPhone 7, то тут вже чистої води смаківщина.

Так, новинка працює швидше, має поліпшену камеру і можливість бездротової зарядки. І ви знаєте, купуйте iPhone 8, не пошкодуєте. Магія Apple, як то кажуть!

Або у вас на руках iPhone 7 і ви думаєте - а чи варто воно того?
Тому, взагалі незрозуміло, чи потрібен він вам?
8. Давайте подивимося, чим же відрізняються ці два пристрої і чи потрібно оновлюватися?
Ну а що не зробиш заради краси?
Ну а куди ж без невеликої ложки дьогтю?
Це зрозуміло, ви на око побачите різницю між 300 км / год і 370 км / год?
Непогано, чи не так?
Чи варто оновлюватися?

Новости