Огляд Transcend JetDrive Lite

Коли мова заходить про сховище вашого ноутбука, думаю, ніхто не скаже, що його взагалі може бути досить. Вірніше не так, у організованих людей його може бути як раз досить, але багато - навряд чи. Я придбав MacBook Air 13 "з 512 ГБ SSD і відразу знав - організовувати себе доведеться, тому що до цього в моєму MacBook Pro було 1,2 ТБ простору і воно теж було зайнято. Я вже писав, що для зберігання всієї медіатеки я придбав окреме сховище, але що робити, коли не вистачає місця для файлів, які повинні бути з тобою завжди?

Вихід для мене знайшовся, причому я його поклав око ще на Computex 2014 в павільйоні Transcend . Компанія там представила оригінальне рішення для картдрідеров - ніби як і SD-карта (що ж незвичайного то), а ніби і рішення для використання на постійній основі. Загалом, суть в чому? JetDrive Lite - це маленька SD-картка, яка вставляється в слот вашого MacBook Air або Pro (про сумісні моделі нижче), але при цьому вона зроблена так, щоб її не потрібно було виймати. JetDrive Lite вставляється в слот цілком, залишаючи зовні тільки маленьку частину для того, щоб карту можна було вийняти.

Єдиний мінус всій цій інсталяції в тому, що слот для карт пам'яті тепер зайнятий. Втім, якщо потрібно перекинути файли, JetDrive Lite легко дістати і потім знову вставити, але я вирішив, по крайней мере, в межах офісу, користуватися зовнішнім USB 3.0 кардридером. А джетдрайв використовувати для зберігання потрібного для монтажу контенту, в основному - звукових бібліотек, які займають багато місця.

А джетдрайв використовувати для зберігання потрібного для монтажу контенту, в основному - звукових бібліотек, які займають багато місця

Незважаючи на те, що форма сховища - його головна перевага перед звичайними SD-картками та USB-флешками , JetDrive Lite має й інші плюси. Наприклад, швидкості запису / читання перевищують середньостатистичні у USB-флешок і SD-карт. Тут максимальні показники становлять 60 МБ / с і 95 МБ / с для запису і зчитування відповідно, а мені пару раз вдалося навіть перевершити ці показники в синтетичному тесті.

Тут максимальні показники становлять 60 МБ / с і 95 МБ / с для запису і зчитування відповідно, а мені пару раз вдалося навіть перевершити ці показники в синтетичному тесті

А головне - карти виготовлені за технологією COB (chip-on-board), яка робить їх удароміцними, пило-та вологонепроникними. А значить, на цій карті можна зберігати найцінніші файли.

А значить, на цій карті можна зберігати найцінніші файли

Звичайно, якби у мене в MacBook було всього 128 ГБ SSD і я зіткнувся б з нестачею сховища, я б, в першу чергу, розглянув би саме заміну SSD-накопичувача, як зробив , Наприклад, Толік, про що він незабаром розповість. Але у мене і так максимальна кількість ГБ - 512, тому для мене JetDrive Lite - відмінний вихід.

Перед тим, як придбати собі такий розширювач пам'яті, ознайомтеся з підтримуваними пристроями: JetDrive Lite 130 підходить для всіх MacBook Air, випущених з 2011 року; JetDrive Lite 330 - для всіх MacBook Pro (Retina) 13 ", випущених з 2012 року; JetDrive Lite 350 - для MacBook Pro (Retina) 15 ", випущених в середині 2012 і початку 2013 років; JetDrive Lite 360 ​​- для MacBook Pro (Retina) 15 ", випущених в кінці 2013 і середині 2014 років. Всі типи накопичувачів мають однакові швидкості запису / читання і можуть бути на 64 або 128 ГБ. Наочно - в табличці нижче.

Дійсно, простіше способу я придумати не зміг. З огляду на те, що проблема, яку покликаний вирішити JetDrive Lite, зовсім не надумана, впевнений, попит на гаджет буде. Єдине, що може збентежити - це вартість, в наших краях за 128 ГБ просять близько 2100 грн (160 доларів), а за 64 ГБ - 1400 грн (95 доларів). З іншого боку, звичайні SD-карти з такою швидкістю запису і аналогічною кількістю ГБ обійдеться не набагато дешевше, а часом і дорожче.

Подробиці можна уточнити на офіційній сторінці Transcend.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Я вже писав, що для зберігання всієї медіатеки я придбав окреме сховище, але що робити, коли не вистачає місця для файлів, які повинні бути з тобою завжди?
Загалом, суть в чому?

Новости