Огляд Xiaomi Redmi 4A - кращий смартфон з Китаю. Недорого! - Super G

  1. розпаковуємо
  2. Дизайн
  3. дисплей
  4. Технічні характеристики Xiaomi Redmi 4A
  5. продуктивність
  6. ігри
  7. Відео
  8. Якість фото і відео
  9. програмні фішки
  10. якість звуку
  11. Час автономної роботи
  12. підсумок

Після виходу Xiaomi Redmi 4 і його Pro-версії все якось забули про саму молодшу модель - Redmi 4A. І даремно! Смартфон вийде дуже бюджетний і дуже якісний. Відмінна збірка, прекрасний дисплей, гарна продуктивність. За такі гроші у нас немає права вимагати чогось ще, тим не менш, смартфон готовий дати більше. купував тут повернути Кешбек

Перш ніж почнемо, варто розкрити основний козир цього смартфона - ціну. Інакше сприймати пристрій адекватно не вийде. Ні, я ні в якому разі не хочу сказати, що майбутнього власника чекає величезна кількість компромісів. Якраз навпаки. Його чекає ціла купа приємних сюрпризів, які може піднести смартфон вартістю в $ 71, а саме стільки коштує наш девайс на батьківщині, в Китаї. У рублях це навіть менше 5 000 рублів. Ще не в шоці? Тоді приступаємо до огляду Xiaomi Redmi 4A.

зміст:
- Розпаковуємо
- Дизайн
- Дисплей
- Технічні характеристики
- Продуктивність
- Якість фото і відео
- Програмні фішки
- Якість звуку
- Час автономної роботи
- Підсумок

розпаковуємо

Навіть в самих останніх, флагманських апаратах упаковка не представляє з себе нічого цікавого (виняток - Mi MIX). Чого вже там говорити про найдешевшому телефоні компанії?

Перед нами звичайна коробка з щільного картону. Розміри зовсім мініатюрні, місця рівно стільки, скільки необхідно для всього комплекту. Якщо що, вага всієї посилки у мене не перевищив 324 грам. Ось вам орієнтир.

Усередині кабель Micro USB і блок живлення на 5В і 1А. Відповідно, ніякої швидкої зарядки тут немає. Від продавця мені дістався тільки перехідник на наші розетки, зате смартфон був в запечатаній, заводській упаковці.

Дизайн

Численні китайські підпільні виробництва привчили нас, що в будь-якому, навіть самому дешевому смартфоні зараз повинен бути металевий корпус. Та й про сканер відбитків пальців треба б не забути. Куди без нього? Так, все це є в останніх бюджетників, проте якість реалізації ... скажімо так, викликає тугу.

Xiaomi пішли іншим шляхом. Зробили пластиковий корпус (економія раз), прибрали дактилоскопічний сенсор (економія два), а вивільнені кошти витратили на те, на що треба витрачати в першу чергу - більш-менш продуктивний процесор, хороший екран і, звичайно, зробили упор на збірку. Забігаючи вперед скажу, що за всіма цими параметрами до Xiaomi Redmi 4A не підкопаєшся.

Забігаючи вперед скажу, що за всіма цими параметрами до Xiaomi Redmi 4A не підкопаєшся

Незважаючи на велику кількість пластику, корпус зібраний відмінно. Нічого не скрипить, не люфтить.

Конструкція монолітна, всі деталі прилягають один до одного максимально щільно.

У природі зустрічається тільки два кольори: золотий і рожевий. Змінюється забарвлення тільки задньої кришки, фронтальна частина завжди біла. Підхід досить дивний. Гаразд, припустимо вони прибрали чорний колір, бо нудно і приїлося. Але за що під роздачу потрапила срібляста забарвлення?

Якщо не брати смартфон в руку, то розпізнати пластикове тільце досить складно. Хапаєш звірка і вага видає в ньому пластикову природу. Знову ж таки - в цьому немає нічого страшного, бо зроблений апарат на совість. Просто таке ось зауваження.

Xiaomi очевидно не вітають 2.5D-скла і якось мляво переходять на них у своїй продуктовій лінійці. Флагмани отримують скла з зовсім трохи закругленими краями, а наш герой взагалі оснастили старої-доброї плоскою панеллю. Марка і покоління його не уточнюються. Зате є олеофобним покриття, досить якісне, треба визнати.

Зате є олеофобним покриття, досить якісне, треба визнати

Над екраном у нас все стандартно: датчики світла і відстані, фронтальна камера і спікерфон. Відразу зроблю зауваження по сенсорам.

Відразу зроблю зауваження по сенсорам

В один момент у мене перестали працювати всі датчики.

Екран не відключався при піднесенні телефону до вуха, автояркость не працювала, акселерометр не перевертається картинку в горизонтальну орієнтацію в додатку камери. Все вилікувалося скиданням налаштувань до заводських.

Однак регулювання підсвічування все одно працює погано: запізнюється, неадекватно коригує яскравість екрану.

Можливо, все виправлять в найближчих оновленнях ПЗ. Поки що тільки так (версія MIUI 8.1.2.0 Stable).

Знизу цілком звичайні сенсорні клавіші. Підсвічування тут немає, так що в темряві натискаємо наосліп. Зате кнопки можна перепризначити на своїй зручності з меню налаштувань.

Зате кнопки можна перепризначити на своїй зручності з меню налаштувань

Якби сюди помістили USB Type-C, то довелося б переоснащувати виробничу лінію, закуповувати нові комплектуючі - загалом, пару доларів на кінцевий прайс довелося б накинути. Ні нам, ні Xiaomi цього очевидно не треба, тому у нас тут давно знайомий Micro USB порт. Якщо що, OTG працює.

Радує, що китайці незмінні в плані управління побутовою технікою зі смартфона. Саме з цієї причини зверху ми виявляємо ІК-порт і роз'єм для навушників.

Задню кришку дизайнери постаралася якось обіграти, щоб вона не виглядала нудно. Жолобки намалювали, а також помістили сюди дзеркальний значок компанії. В принципі, спрацювало - зовнішність девайса нудьгу НЕ наганяє.

В принципі, спрацювало - зовнішність девайса нудьгу НЕ наганяє

Ближче до нижньої частини виявляємо зовнішній динамік. Від такого дешевого пристрою очікуєш найгіршого. На щастя, мої очікування не виправдалися. Якість спікера цілком собі пристойне, по гучності він середній. Вже добре.

Вже добре

Однак його розташування на задній стінці вельми сумнівно. Коли девайс лежить на спинці, то звук з динаміка може істотно приглушатися.

Найприємніше в Redmi 4A - його співвідношення габаритів, розміру екрану і тонкого корпусу.

Їм дійсно приємно користуватися, а головне, смартфон не відлякає власників всяких там iPhone 3S / 4, яким давно пора змінити свої ледве дихають агрегати на щось більш сучасною та адекватно працює.

XR4A якраз порівнювати з його побратимом Redmi 3S (огляд тут ). В останнього є метал в корпусі, дактилоскопічний датчик, а процесор трохи цікавіше (QS 430 проти 425-ого). Проте, 4A мені подобається більше. І виною тому відсутність огидно випираючого пластикового бортика, як в XR3S. Така ось не велика по суті деталь, а призначений для користувача досвід перевертає цілком і повністю.

дисплей

По цьому пункту у мене немає абсолютно ніяких претензій. А з чого вони повинні бути, коли у нас тут стоїть якісна IPS-матриця, є олеофобним покриття, достатній запас по яскравості і цілком собі пристойний екран з точки зору характеристик.

  • діагональ 5 дюймів
  • дозвіл 1280 x 720 пікселів
  • щільність 296 ppi
  • контрастність 1000: 1

Поведінка матриці під різними кутами огляду цілком передбачуване. При відхиленні по прямих лініях ніякого криміналу немає, якщо повернути апарат уздовж діагональної осі, то з'являється легкий туман - нормальне явище для більшості IPS-панелей.

У меню присутні стандартні настройки колірної гами, режим з жовтим світінням, нібито безпечним для очей, і пробудження екрану за подвійним тапу. Остання фішка однозначно корисна, рекомендую активувати і зробити її звичкою.

Технічні характеристики Xiaomi Redmi 4A

  • процесор Qualcomm Snapdragon 425 (MSM8917, 64-біт, 28 нм) з частотою до 1,4 ГГц
  • графіка Adreno 308 з робочою частотою до 500 МГц
  • оперативна пам'ять 2 ГБ (після перезавантаження вільно 870 МБ)
  • сховище даних 16 ГБ
  • підтримка карт пам'яті Micro SD є (до 128 ГБ)
  • IPS-дисплей діагоналлю 5 дюймів і роздільною здатністю 1280 x 720 пікселів (щільність 296 ppi), контрастність 1000: 1
  • фронтальна камера 5 Мп (f / 2.2)
  • основна камера 13 Мп (f / 2.2, 5-лінзовий об'єктив, запис 1080p-відео)
  • акумулятор 3 120 мАг
  • ОС Android 6.0.1 (оновлення до Android 7.0 буде)
  • Оболонка MIUI 8.1.2.0 (стабільна)
  • сенсори: акселерометр, датчик світла і відстані, ІК-порт, гіроскоп
  • роз'єми: Micro USB, 3,5 мм аудіовихід
  • габарити: 139,9 x 70,4 x 8,5 мм
  • вага 131,5 грам

Бездротові можливості:

  • 2G, 3G, 4G (Full Netcom 2.0, смуги LTE: 1, 3, 7, 38, 39, 40, 41)
  • підтримка 2х SIM-карт: Micro і Nano (слот комбінований з картами пам'яті)
  • Wi-Fi (802.11 a / b / g 2,4 ГГц), Bluetooth 4.1
  • навігація: GPS, ГЛОНАСС, Beidou

Як бачите, такою близькою російському серцю 20-ій смуги в наявності немає. Проте, 4G працює і будь-яких проблем зі зв'язком, стабільністю сигналу я не помітив.

Незважаючи на те, що у нас тут вбудованої пам'яті цілих 16 ГБ, користувачеві доступно всього-на-всього 8,1 ГБ. За замовчуванням в пам'ять предустановленна купа непотрібного в наших краях китайського софта. Більшу частину важких додатків можна запросто видалити з пункту налаштувань «Додатки» або прямо з робочого столу.

В результаті звільняємо ще трохи більше гігабайти і отримуємо приблизно 9,2 ГБ вільного простору. І все одно цього вкрай мало, бо зазвичай в 16-гігабайтних Android-девайсах вільно близько 11-12 «гигов». Благо, можна встановити картку розширення.

Благо, можна встановити картку розширення

до

до

після

Навігаційна система працює без проблем. «Холодний старт» займає від сили 10 секунд, а далі супутники підхоплюються вже гронами, включаючи і китайської навігаційної системою Beidou.

продуктивність

У плані роботи інтерфейсу, анімації, перемикання між додатками - немає абсолютно ніяких візуальних затримок і гальм. Так, відкриття програм не можна назвати блискавичним. Смартфон періодично замислюється, однак повторюся, ніяких лагів немає.

Багато бюджетники від Xiaomi в рутинних завданнях працюють спритно і без затримок. Однак коли ти починаєш ганяти апарат вздовж і впоперек (десятки відкритих в тлі утиліт), повідомлення, інтернет-серфінг, гортання стрічок Instagram і Facebook, смартфон починає злегка підтуплюємо. Однак такий сценарій використання досягається далеко не завжди, та й хто заважає періодично вивантажувати зайві додатки з фону?

Окремим рядком, а точніше, скриншотами про системні тестах.

ігри

Asphalt 8 «злітає» без всяких проблем і на високих налаштуваннях графіки. Осідань по кадрам немає, проте ідеальна плавність досягається все ж на середніх параметрах. Це буде важливо для перфекціоністів.

World of Tanks поводиться по-різному. На мінімальних настройках все прекрасно, проте і середні параметри наш смартфон потягне без проблем. В такому випадку частота fps сягатиме 35-40 кадрів в секунду. На максимальному рівні частота не перевищує 12-15 fps.

Відео

Full HD і інші відеоролики дозволом нижче відтворюються без проблем. Однак уже на 1440p контенті починаються затики і гальма. Зрозуміло, 4K і зовсім недоступно нашому герою.

Якість фото і відео

Знімки з фронтальної камери виходять досить пристойними. Для публікації в соцмережах точно згодяться.

  • матриця OmniVision OV 5675
  • дозвіл 5 Мп (2592 x 1944)
  • cветосіла f / 2.2

Є накладення фільтрів в реальному часі, функція поліпшення особи і визначення віку - все це працює без проблем. Хоча я не є прибічником усього цього щастя.

А ось основна камера мене розчарувала. І справа не в деталізації, шумодава та інші речі. З цим тут якраз все в повному порядку.

  • cенсор OmniVision OV 13850
  • резолюція 13 Мп (4160 x 3120)
  • діафрагма f / 2.2
  • запис 1080p-відео при 30 кадр / с

Автоматика просто огидно визначає експозицію і нахабним чином спотворює кольори.

Зверніть увагу на пару прикладів нижче. На фотографії зі скелею все чомусь насичено синє, а на знімку з голубками сніг на задньому плані кислотно-блакитний забарвлення. Хіба це нормально?

І справа тут явно в алгоритмах обробки поста, які, я сподіваюся, виправлять в майбутніх оновленнях ПЗ. Все-таки можливості вбудованих камер досить пристойні, особливо для 70-доларового смартфона.

Панорама

Панорама

Гарне, вечірнє освітлення

Гарне, вечірнє освітлення

Макро

Макро

Макро при слабкому освітленні

Макро при слабкому освітленні

Макро

Макро

У приміщенні (освітлення не найкраще)

У приміщенні (освітлення не найкраще)

ніч

ніч

Кращий нічний знімок

Кращий нічний знімок

Відмінне денне освітлення

Відмінне денне освітлення

З функцією HDR

З функцією HDR

без HDR

без HDR

Слабке освітлення

Слабке освітлення

Свято до нас приходить

Свято до нас приходить

кафе Гастроном

кафе Гастроном

денне освітлення

денне освітлення

Денне освітлення (тінь)

Денне освітлення (тінь)

Макро

Макро

ніч

ніч

Слабке освітлення

Ось вам посилання , По якій можна скачати весь архів з оригіналами, без ресайз.

З відеозаписом все погано.

Так, ролики «на папері» виглядають відмінно: дозвіл 1920 x 1080 пікселів, 30 кадрів в секунду. Проте, звук або пишеться з колосальними помилками, або взагалі відсутнє. Дивимося приклад.

Знову варто нарікати на прошивку. Подібне мені вже зустрічалося раніше в Xiaomi Mi Max . Там замість відеоряду можна було спостерігати, як пікселі грали один з одним в квача. Пізніше програмісти все поправили. Думаю, історія повториться.

програмні фішки

Новинка вже працює на базі останніх версій MIUI 8.1. Поки в основі всього лежить Android 6.0.1, однак в майбутньому планується оновлення до 7-го «Андрійка» і я не сумніваюся, що смартфон отримає MIUI 9.

Просунуті користувачі, ті, хто вже мав досвід спілкування з девайсів від Xiaomi, і так все знають про цю систему. Я розповім про основні нюанси для новачків, бо Xiaomi Redmi 4A - це дуже доступний смартфон, з якого почати вивчення світу MIUI - саме воно.

Отже, за замовчуванням ніяких мов крім рідної китайської та англійської в системі немає і бути не може.

Підтримка інших мовних пакетів з'являється з виходом глобальних версій прошивки. Якщо Xiaomi вирішить продавати XR4A де-небудь за межами Китаю, наприклад, в Індії, означає «глобалке» бути.

Якщо Xiaomi вирішить продавати XR4A де-небудь за межами Китаю, наприклад, в Індії, означає «глобалке» бути

Якщо до вас приїхав роздрукований Redmi 4A і вже з російською мовою, значить продавець його самостійно перепрошили на якусь самопальную збірку. Такі вже з'явилися і, в принципі, в цьому немає нічого страшного. Єдине, вам гарантована відсутність оновлень по бездротовому зв'язку. Перепрошити такий «кастом» можна тільки вручну. Так що я за те, щоб продавці товар не чіпали, нічого там не шили без нашого відома. Про це завжди можна написати заздалегідь, перед покупкою.

Так як Google в Піднебесній - це один з явних представників вселенського зла, то і їх сервісів, а також фірмового магазину в системі немає. Однак все це виправляється дуже легко і в лічені хвилини.

Відкриваємо фірмовий магазин Xiaomi App Store на головному екрані (оранжево-рожева іконка). У пошуковому рядку вводимо «Google». Магазин нічого не знайде і запропонує перейти в альтернативний каталог (синя іконка з лапою). Звідси викачуємо невелику утиліту на 167 КБ, яка послідовно встановить всі необхідні сервіси пошукового гіганта, включаючи Play Маркет. Ну, а далі налаштовуємо все як завжди.

В параметрах знайдете вкрай корисну фічу Dual App. Для тих хто не знає, зараз розповім що це таке. Інструмент дозволяє клонувати будь встановлене додаток і створити, наприклад, два Viber`а або два клієнта VK. Тим самим, на одному смартфон можна використовувати пару своїх акаунтів в тій чи іншій програмі. По-моєму, дуже потрібна річ.

Є ще одна дуже гідна фішка - Second Space. Пам'ять пристрою можна розбити на два розділи. Припустимо, одна обліковий запис у нас для особистого життя, інша для роботи. Таким чином, отримуємо два смартфона в одному. Благо і SIM-карти тут дві.

Оскільки XR4A - дуже бюджетне рішення, його запросто можна подарувати людині, яка жодного разу в житті не спілкувався зі смартфоном. Щоб було простіше все освоїти, розробники передбачили режим відображення Lite mode. Всі необхідні іконки робочих столів і настройки стають великих розмірів, так що розгледіти окремі елементи інтерфейсу не складе труднощів, та й відволікати нічого не буде.

Ось так виглядають, на мій смак, найкорисніші фішки фірмової оболонки. Однак це далеко не повний перелік всіх корисностей, бо MIUI - одна з найбільш зручних і настроюються систем з існуючих.

І ще кілька порад. Якщо Google Play Маркет не хоче завантажувати додатки через стільникову мережу, то заходимо в окрему утиліту Downloads в папці Tools, переходимо в настройки і відключаємо ліміт на завантаження або ставимо щось вище, ніж 1 МБ.

Також корисно відрубати повідомлення докучливих програм Video і Games. Вони для китайського ринку і стандартними засобами їх видалити не вийде. У розділі Installed Apps знаходимо порушників спокою і вимикаємо потрібний тумблер. Тепер вони будуть сидіти тихо.

Однак є у всій це красі і ложка дьогтю. Наприклад, варто відключити параметр Wallpaper Carousel. В іншому випадку ризикуєте виявити на екрані блокування ось таку «радість»:

Запросто може бути така ситуація, коли ні одне або декілька встановлених додатків не захоче надсилати вам повідомлення.

Рішення є, але, на жаль, воно не є панацеєю.

Отже, ставимо всі можливі варіанти повідомлень для кожної потрібної нам програми в меню Installed Apps, а також переносимо їх в список автозавантаження в окремій утиліті Security. У моєму випадку, не допомогло, а в вашому все може бути інакше. Як пощастить.

Як пощастить

якість звуку

З цим тут все в повному порядку. В якості портативного плеєра XR4A підійде відмінно. Вбудований підсилювач здатний розгойдати і досить щільні в плані опору навушники. Відповідно, і запас по гучності присутній пристойний.

Як і в інших смартфонах компанії, тут у нас є різні профілі під конкретні «вуха» і всякі улучшалкі звуку. Особисто я їх все неприйнятний, бо звук хороший сам по собі.

Час автономної роботи

Xiaomi Redmi 4A - це хороший приклад смартфона-довгожителя. Завдяки акумулятору на 3 120 мАг і вельми скромну в плані енергоспоживання залозу, апарат здатний протриматися на плаву півтора-два дня. При цьому будуть включені всі інтерфейси, включаючи передачу даних по 4G / Wi-Fi, GPS у фоновому режимі, а час світіння екрана досягає 5 годин.

При цьому я не користувався ніякими режимами енергозбереження, як ви вже зрозуміли, не відключав ніякі бездротові стандарти, які не оптимізував роботу програм в фоні. Думаю, якщо погратися з настройками, можна вичавити і 6-ий час роботи екрану. І це чудово!

підсумок

Я намагались тестуваті НЕ только топові и Середні смартфони, но и Бюджетні моделі, Які, як правило, залішаються за бортом уваги з боку IT-спільноті. І даремно! Аджея Такі апарати много хто може Собі дозволіті, а тому смороду цікаві людям. Зрозуміло, я пробував не всі актуальні нині бюджетники, але ключові пристрої все-таки оглядав. І треба зізнатися, такої якості і за такі гроші я ще ніколи не зустрічав.

Xiaomi Redmi 4A - унікальний смартфон. Він стоїть дуже небагато, а пропонує набагато більше. У плані характеристик «на папері» він не поганий, проте за фактом виявився ще краще. Відмінна збірка, приємний досвід використання, хороший екран і прекрасно оптимізована оболонка. Смартфон можна купити буквально на здачу і, можливо, потрібно це зробити, якщо є потреба в другому, дешевому, але якісному апараті. І нехай це буде XR4A.

Зрозуміло, купити Xiaomi Redmi 4A за офіційною ціною в $ 71 за межами Китаю російській людині практично неможливо. Та й перебуваючи в Піднебесній це зробити не завжди виходить, особливо з новинками. Варто дивитися в бік популярних інтернет-магазинів. Я купив свій екземпляр тут . У нас багато хто знає Goldway , Та й майданчик багаторазово перевірена мною особисто, тому я буду радити саме його.

Ціна: $ 70-95

Цікаво почитати:

Ще не в шоці?
Чого вже там говорити про найдешевшому телефоні компанії?
Куди без нього?
Але за що під роздачу потрапила срібляста забарвлення?
Однак такий сценарій використання досягається далеко не завжди, та й хто заважає періодично вивантажувати зайві додатки з фону?
Хіба це нормально?

Новости