Огляд Xiaomi Redmi 4x (Сяомей Редмен 4х)

  1. Комплектація
  2. Дизайн
  3. дисплей
  4. продуктивність
  5. Технічні характеристики Xiaomi Redmi 4x
  6. Операційна система
  7. Камера
  8. акумулятор
  9. Відео - Огляд Сяомей Редмен 4х

Ринок смартфонів сьогодні настільки сильно змінився, що у більшості покупців вже немає необхідності в покупці дорогої моделі, навіть якщо висуваються досить серйозні вимоги до технічних характеристик. Згадати хоча б, як відносно недавно цілими партіями «розлітався» Redmi 3 , Хоча це всього лише недорогий бюджетник. Зараз наша увага звернена четвертого покоління смартфонів цієї лінійки, а саме - до Xiaomi Redmi 4X.

  1. Комплектація
  2. Дизайн
  3. дисплей
  4. продуктивність
  5. Технічні характеристики
  6. Операційна система
  7. Камера
  8. акумулятор
  9. Відео
  10. підсумки
  11. Відгуки

Комплектація

Комплектація Xiaomi Redmi 4X абсолютно така ж, як і у всіх смартфонів компанії - все та ж картонна невелика упаковка, проте якісна, надійно захищає смартфон при транспортуванні. Додатково коробка запаяна пластиковою плівкою, щоб ніхто не зміг заглянути всередину.

На кришці коробки вказана модель смартфона і обсяг пам'яті, а бічні сторони містять логотип Mi із зазначенням моделі. Трохи більше інформації на нижньому боці упаковки - тут наклеєна наклейка з описом і характеристиками.

Сам смартфон знаходиться відразу під кришкою коробки на картонній підставці, з усіх боків обклеєний захисною плівкою. Щоб дістати смартфон - не потрібно перевертати коробку. Є спеціальний язичок - за нього потрібно потягнути і телефон відразу можна брати в руки.

Є спеціальний язичок - за нього потрібно потягнути і телефон відразу можна брати в руки

До Xiaomi Redmi 4X додається простий комплект аксесуарів, причому всі вони зафіксовані в коробці і не бовтаються:

  • зарядний пристрій;
  • шнурок USB-microUSB;
  • документація та гарантійний талон;
  • скріпка для вилучення лотка для SIM-карт.

Дизайн

Дизайн смартфона зовні мало чим відрізняється від інших моделей Xiaomi. Це звичний моноблок з великим екраном, але при цьому задня частина металева з пластиковими вставками. Фронтальна панель додатково захищена загартованим склом. В цілому, ніяких претензій до Xiaomi Redmi 4X немає - збірка якісна, люфту не спостерігається, матеріали якісні.

Навколо екрану рамки не найтонші, однак за рахунок закругленого скла ми на це не звертаємо уваги. Скло також має олеофобним покриття, яке допомагає впоратися з відбитками пальців і розлученнями.

На верхньому торці розташувався 3.5 мм роз'єм для навушників, ІК-порт і другий додатковий мікрофон для шумозаглушення.

Над дисплеєм встановлені фронтальна камера, розмовний динамік, а також датчики світла і наближення.

Світлодіодний індикатор повідомлень перенесли в нижню частину панелі, під кнопку «Додому». Крім неї, є дві інші традиційні сенсорні клавіші. Всі вони виділені сріблястим кольором.

У нижній частині корпусу встановили розмовний мікрофон з основним динаміком, а також microUSB порт.

Таке ж стандартне розташування клавіш і на бічній правій грані - тут бачимо кнопку включення і гойдалку регулювання гучності.

На іншій стороні - роз'єм для SIM карти і microSD.

Задня панель не цільна - центральна частина металева з пластиковими вставками вгорі і внизу. При цьому дуже помітна колірна різниця між цими елементами.

Модуль основної камери знаходиться в лівому верхньому кутку кришки. Поруч з нею є одинарна світлодіодний спалах. Сканер відбитків пальців встановлений по центру корпусу. Також внизу нанесений логотип Mi і наклейка з ідентифікаторами моделі.

На ринку доступні моделі чорного, рожевого і золотистого кольорів.

дисплей

Екран Redmi 4X можна вільно назвати типовим для недорогих смартфонів - дозвіл всього лише 1280 х 720 пікселів (294 ppi). В результаті отримуємо не найкращу деталізацію картинки, але все ж для бюджетника це не так вже й погано. Дисплей оснащений IPS матрицею з технологією OGS - коли між матрицею і склом немає повітряного прошарку.

Екран підтримує до 10 дотиків одночасно.

Що стосується якості зображення, то дана матриця непогана - при великих кутах картинка помітна, але є помітне затемнення. Екран Xiaomi Redmi 4X має рівномірне підсвічування, натуральне перенесення кольорів, без синяви або жовтизни.

Екран Xiaomi Redmi 4X має рівномірне підсвічування, натуральне перенесення кольорів, без синяви або жовтизни

Дисплей має достатню яскравість підсвічування, щоб можна було користуватися смартфоном на вулиці при яскравому сонячному світлі. Мінімальний рівень також комфортний для читання ночами.
Якщо вас не влаштовує перенесення кольорів екрану Redmi 4X, то в налаштуваннях є можливість її скорегувати і вибрати потрібний режим.

продуктивність

Телефон Сяомей Редмен 4х на недорогому восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 435 з частотою 1.4 ГГц і графічним прискорювачем Adreno 505. Так що ця модель не сильно відрізняється від оригінального Redmi 4. Спочатку було випущено дві модифікації смартфона з 2 і 3 Гб оперативної пам'яті, але через два місяці, в травні 2017 року, з'явилася версія Xiaomi Redmi 4x 4 ГБ з внутрішньою пам'яттю ємністю 64 ГБ.

Молодша модель показує такі результати:

  • Geekbench 3 - 690/2954 бала;
  • AnTuTu - 42900 балів.

Навіть ці результати однозначно свідчать про те, що Redmi 4X недалеко пішов від Redmi 4. Це не рекордні показники для бюджетника, але цілком достатні, щоб спокійно очікувати від нього непогану продуктивність при щоденних завданнях. Єдиний момент, який може розладнати любителів пограти на смартфоні - важкі 3D гри доведеться запускати на мінімальних налаштуваннях.

Помітний також нагрів при сильному навантаженню, але тепло поширюється по задній металевій кришці рівномірно.

Технічні характеристики Xiaomi Redmi 4x

Xiaomi Redmi 4X AnTuTu

42900 кодове ім'я Xiaomi Santoni Дата анонса 2017, Лютий Підтримка мереж GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE - 2G GSM 850/900/1800/1900 - SIM 1 і SIM 2 - 3G HSDPA 850/900/1900/2100 - 4G LTE band 1 ( 2100), 3 (1800), 5 (850), 7 (2600), 8 (900), 38 (2600), 39 (1900), 40 (2300), 41 (2500) Bluetooth v4.2, A2DP, LE Wi-Fi Wi-Fi 802.11 b / g / n, Wi-Fi Direct, точка доступу Розміри 139.2 x 70 x 8.7 мм (5.48 x 2.76 x 0.34 дюймів) Вага 150 г (5.29 унції) Акумуляторна батарея Незнімна, Li-Po 4100 мАг Дисплей 5.0 дюймів (~ 70.7% поверхні смартфона) - дозвіл 720 x 1280 пікселів (~ 294 ppi) Процесор Qualcoмм MSM8940 Snapdragon 435 - частота процесора Octa-core 1.4 ГГц Cortex-A53 - графіка Adreno 505 Пам'ять 16 ГБ, 2 ГБ оперативної; 32 ГБ, 3 оперативної; 64 ГБ, 4 оперативної USB microUSB v2.0 Камера - основна 13 MP, f / 2.0, фазовий автофокус, LED спалах - фронтальна 5 MP, f / 2.2, 1080p Операційна система Android OS, v6.0.1 (Marshmallow)

Операційна система

У Xiaomi Redmi 4X встановлена ​​прошивка MIUI 8 на базі Android 6.0.

Спочатку офіційна прошивка тут встановлена ​​китайська, але при бажанні ви зможете оновити смартфон на глобальну.

Про прошивках MIUI окремо ви можете дізнатися зі статті:

Що таке глобальна прошивка Xiaomi?

Камера

Тут встановили основну 13-мегапіксельну камеру і 5-мегапіксельну фронтальну.

При порівнянні Redmi 4X і Redmi 4 будь-яких відмінностей немає. Очевидно, що смартфони отримали ідентичні модулі. Так що не варто чекати від 4X фотографій високої якості при слабкому освітленні. Знімки вийдуть хорошими тільки при хорошому освітленні вдень.

акумулятор

Ємність акумуляторної батареї в смартфоні становила 4100 мАг.

При тестуванні в Geekbench смартфон протримався майже 17 годин, що трохи гірше за показники Redmi 4. Що цікаво, в AnTuTu Tester картина зворотна - показники нашого героя огляду виявилися кращими. Мабуть в Xiaomi вирішили спеціально поліпшити параметри Redmi 4, щоб модель була при порівнянні трохи краще, а тому привабливішим, виправдовуючи більш високу ціну.

Під час тестування смартфон показує наступні результати:

  • при максимальному навантаженні - 6.5 годин;
  • при відтворенні відео з HD якістю - 14.5 годин;
  • при відтворенні музики з вимкненим дисплеєм - більше доби;
  • при веб-серфінгу - 13 годин.

Щоб повністю зарядити батарею, доведеться почекати близько 3 годин використовуючи стандартну зарядку з комплекту.

Відео - Огляд Сяомей Редмен 4х

підсумки

плюси

  • недорогий;
  • якісна збірка;
  • якісний дисплей;
  • швидкий і точний сканер відбитків пальців;
  • тривалий час автономної роботи.

мінуси

  • слабка камера вночі і в сутінках.

Xiaomi Redmi 4X - приклад недорогого збалансованого смартфона, який чесно виграє за всіма параметрами у попередника. За фактом, це практично Redmi 4, але з невеликими відмінностями.

[Flat_ab id = "16"]

Для бюджетника у нього дуже якісний корпус і такий же якісний звук.

Інші смартфони лінійки:

Новости