Огляд Xiaomi Redmi 5 Plus - відмінний середнячок на 2018 рік - Super G

  1. комплект
  2. Дизайн
  3. дисплей
  4. Технічні характеристики Xiaomi Redmi 5 Plus
  5. продуктивність
  6. камери
  7. відеозапис
  8. якість звуку
  9. Софт
  10. автономність
  11. Де купити
  12. підсумок

Зараз багато розмірковують над покупкою якісного і недорогого смартфона. І перший кандидат на цю роль, звичайно, Xiaomi Redmi Note 4X , Що вийшов влітку 2017 року, але не втратила своєї актуальності й досі. Однак нещодавно вийшов Xiaomi Redmi 5 Plus, який одним махом може змістити порядком засидівся лідера і зайняти його почесне місце. Купити в Китаї (скло і чохол в подарунок за кодом GWSuperG) повернути Кешбек

комплект

Коробка з щільного картону, блок живлення на 2 ампера, кабель Micro USB і простенький чохол - все дуже стандартно і нудно.

Якби не червоний колір упаковки, можна було б взагалі впасти в глухозімнее зневіру. А так, звичайно, веселіше.

Зараз багато розмірковують над покупкою якісного і недорогого смартфона

Xiaomi Redmi 5 Plus без чохла

Xiaomi Redmi 5 Plus без чохла

В чохлі

Дизайн

Спереду смартфон Xiaomi Redmi 5 Plus виглядає просто шикарно!

Свіжий дизайн, величезний екран із закругленими куточками, тонкі рамки - важко повірити, що перед тобою смартфон, вартістю всього 9 тисяч рублів, а не якийсь там флагман з дикою залізом і палючим цінником.

Свіжий дизайн, величезний екран із закругленими куточками, тонкі рамки - важко повірити, що перед тобою смартфон, вартістю всього 9 тисяч рублів, а не якийсь там флагман з дикою залізом і палючим цінником

Розгортаємо апарат спинкою, і тут, звичайно, все вже не так весело. «Сяомей» як «Сяомей» - нічого нового.

Пластикові вставки зверху і знизу, тонкі дзеркальні смужки в зазорах, одна камера, сканер відбитків (працює дуже спритно і завжди коректно) - все на своїх місцях.

Роз'єм для навушників не постраждав, за що Xiaomi можна сказати окреме спасибі. А ось за порт Micro USB дякувати виробника зовсім немає бажання. Що заважає все-таки переїхати на рейки нового і перспективного USB C, я поняття не маю. Доки ми будемо це терпіти ?!

Ще невелике розчарування. Після того як Xiaomi Redmi Note 5A приємно здивував незалежним слотом під картки Nano SIM і Micro SD, я чекав того ж самого і від новинки. Чи не сталося - Xiaomi R5 Plus оснастили все тим же, комбінованим лотком. Печаль.

Печаль

дисплей

Головне достоїнство нашого героя - це 6-дюймовий екран з роздільною здатністю 2160 на 1080 пікселів. Зрозуміло, мова йде не про діагоналі і не про резолюцію. В даному випадку честь і хвала пропорціям і акуратно заокругленим кутах.

Масла у вогонь позитивних емоцій підливає метод виготовлення дисплея - повна ламінація, яка означає відсутність повітряного прошарку між шарами екрану. Складається враження, що ти торкаєшся ні до захисного скла (марка невідома), а прямо до інтерфейсу системи MIUI 9. Просто шик!

Олеофобное покриття дуже якісне, але все-таки не флагманського рівня.

Як і у всіх останніх смартфонах від Xiaomi, мінімальний поріг яскравості можна відрегулювати дуже детально!

Як і у всіх останніх смартфонах від Xiaomi, мінімальний поріг яскравості можна відрегулювати дуже детально

Якраз цього мені і не вистачало на OnePlus 5T , На мінімальному рівні підсвічування екран якого був занадто тьмяним. Варто було трохи посунути повзунок і підсвічування відразу ж перестрибувала на рівень, що випалює очі. Тут такого немає.

А тепер ложка дьогтю. Виробник використав IPS-матрицю, але, на жаль, далеко не найкращу. По-перше, практично завжди присутня ледь помітна бліда пелена. На чорному тлі і під гострими кутами огляду вона забарвлюється в бузковий відтінок і помітна ще сильніше.

В принципі, це не критично. Однак, знаючи, які в природі зустрічаються IPS`и (Xiaomi Mi MIX 2), мене цей факт трохи засмутив.

Технічні характеристики Xiaomi Redmi 5 Plus

А тепер увага! Зараз буде важко, а саме, важко розібратися серед моделей, яку наплодив виробник з виходом нової, п'ятої за рахунком лінійкою Redmi.

Для розігріву дивимося, чим відрізняється звичайний Xiaomi Redmi 5 від його Plus-версії. Кожна модель дробиться ще на дві, що відрізняються між собою обсягом пам'яті. Всі нюанси в табличці під катом.

Прихований текст Select Розгорнути> Xiaomi Redmi 5

Xiaomi Redmi 5 Plus

екран

IPS, 5.7 '', 1440 x 720 пікселів, 282 ppi, 18: 9, відповідність палітрі NTSC 72%, яскравість 450 ніт, контрастність 1000: 1

IPS, 5.99 '', 2160 x 1080 пікселів, 403 ppi, 18: 9, відповідність палітрі NTSC 84%, яскравість 450 ніт, контрастність 1000: 1

процесор

Qualcomm Snapdragon 450 (MSM8937, 8 ядер Cortex A53 з частотою 1,8 ГГц, 14 нм)

Qualcomm Snapdragon 625 (MSM8953, 8 ядер Cortex A53 з частотою 2.0 ГГц, 14 нм)

графічний прискорювач

Adreno 506

Оперативна памят

2 або 3 ГБ

3 (після перезавантаження вільно 1,2 ГБ) або 4 ГБ

Сховище даних

16 або 32 ГБ

32 (реально доступно 22,8 ГБ) або 64 ГБ

картки пам'яті

Так, комбінований слот

акумулятор

3 300 мАг (зарядка 5В і 2А)

4 000 мАг (зарядка 5В і 2А)

Основна камера

12 Мп (сенсор OV5675, f / 2.27, фокусна відстань 26 мм, запис FHD-відео)

12 Мп (сенсор OV 12A10i, f / 2.2, розмір сенсора 1,25 мкм, 5-лінзовий об'єктив, PDAF-фокусування, запис 4K-відео при 30 FPS)

Фронтальна камера

5 Мп (матриця OV 5675i, f / 2.0, запис Full HD відео)

ОС (на момент виходу)

Android 7 (MIUI 9.2, глобальна прошивка є)

Android 7.1.2 (MIUI 9.2, глобальна прошивка є)

роз'єми

Micro USB, аудіовихід 3,5 мм

Сенсори

Акселерометр, датчики світла і відстані, гіроскоп

Акселерометр, датчики світла і відстані, гіроскоп, датчик Холла

мережі

LTE (частоти: 1, 3, 5, 7, 8, 34, 38, 39, 40, 41)

SIM-карти

Дві Nano SIM-карти

інтерфейси

Wi-Fi (802.11 a / b / g / n, 2,4 ГГц), Bluetooth 4.2, GPS, ГЛОНАСС, Beidou

Wi-Fi (802.11 a / b / g / n, 2,4 і 5 ГГц), Bluetooth 4.2, GPS, ГЛОНАСС, Beidou

доступні кольори

Чорний, золотий, рожевий, синій

Габарити

151,8 x 72,8 x 7,7 мм / 157 г

158,5 x 75,5 x 8,1 мм / 180 г

Під наступному катом офіційні рендери всіх доступних кольорів обох моделей.

Ні в якому разі не плутайте нашого героя з молодшим представником лінійки - Xiaomi Redmi Note 5A . Це бюджетний, 5,5-дюймовий апарат, у якого також є дві модифікації. Вони відрізняються між собою не тільки співвідношенням пам'яті, але і наявністю сканера відбитків пальців.

Далі не втрачаємо пильність і не плутаємо всі вищеназвані апарати з Xiaomi Redmi 5A (Без «Note» і «Plus»). Це вже 5-дюймова версія Note 5A.

Це вже 5-дюймова версія Note 5A

Xiaomi Redmi 5A

Контрольний в голову? Будь ласка! Смартфона під назвою Xiaomi Redmi Note 5 не існує в природі.

З приводу його виходу ходять чутки, але на момент публікації огляду він офіційно не представлений. Іншими словами, у нас є всі можливі варіації головною моделі року, а її самої немає. Що взагалі відбувається ?!

Ризикну припустити, що Xiaomi Redmi Note 5 вийде навесні, можливо, ближче до літа і буде працювати на базі нового чіпсета - Qualcomm Snapdragon 630.

Ну, і звичайно, ближче до осені 2018 року, впевнений, надійде в продаж:

  • Xiaomi Redmi 5X
  • Xiaomi Redmi 5S

І точне такі ж версії, але з приставкою «Note»

Зрозуміло, у кожної моделі буде ще по кілька модифікацій: на 3 і на 4 ГБ оперативної пам'яті, а може бути навіть додадуть ще одну - Prime-версію, яку щедро оснастять 6 ГБ «оперативки». Так що, готуйтеся, друзі. Буде весело!

Буде весело

Важливий момент для любителів економити і замовляти смартфони з Китаю.

Версія для китайського ринку не має підтримки LTE 20, тим самим, 4G і впевненого прийому всередині будівель у деяких операторів не чекайте.

Особисто у мене з цим здебільшого проблем не було. Один раз в тому місці, де подібного бути не повинно, мережа геть відвалилася - не працювали обидві «сімки». Однак сумніваюся, що це пов'язано саме з відсутності 20-го «банда». Швидше за все, якийсь програмний глюк.

Швидше за все, якийсь програмний глюк

продуктивність

У «Танк» продуктивність на очікувано середньому рівні - 35-40 кадр / с. Якщо ж викриття повзунки графічних параметрів на максимум, то отримуємо більш-менш стабільні 27-34 FPS. Грати все одно можна.

Що стосується інтерфейсу і роботи анімації, то тут причепитися ні до чого.

Ті, хто мав досвід спілкування з пристроями на MIUI, отримають точно такі ж відчуття і на Xiaomi R5 Plus. Більшість смартфонів з цією оболонкою працюють однаково. Однаково добре.

Однак, що стосується програмних нюансів, то тут є на чому зупинитися докладніше. Розберемо це питання трохи пізніше.

камери

Одна єдина камера на задній панелі (матриця від OmniVision 12A10i на 12 Мп) робить цілком непогані фотографії. Для цінової категорії, до якої відноситься наш апарат, зрозуміло.

Кращий результат можна отримати, постійно використовуючи опцію HDR. Так знімки виходять різкіше, з більш вірним балансом білого, до того ж деякі надмірно затемнені кути злегка освітлюються.

без HDR

без HDR

З HDR

З HDR

без HDR

без HDR

З HDR

Вночі все погано. З 5-6 знятих поспіль кадрів більш-менш чітким виходить тільки один. У кращому випадку.

Втім, це стосується і денний зйомки, коли на вулиці похмуро. В такому випадку тримаємо руки міцно, уникаємо тряски і, як наслідок, змазаних фото.

Архів з усіма прикладами без ресайз тут .

Фронтальна камера також від OmniVision (модель 5675i). Селфі виходить досить різкими, з правильним балансом білого, які не переекспонований. Єдиний нюанс - 5 мегапікселів. В такому дозволі фото будуть виглядати добре тільки з екрану смартфона. Банально не вистачає дозволу.

Банально не вистачає дозволу

похмуро

похмуро

сонячно

сонячно

Б'юті-режим

відеозапис

Дивно, але смартфон отримав можливість знімати відео з роздільною здатністю 4K і при 30 кадрах в секунду. Однак це його не рятує. Так, картинка виглядає цілком пристойно, але ось звук ... З ним, як і завжди у Xiaomi, проблеми.

Активне шумозаглушення перетворює будь-який аудиоряд в набір булькающей цифровий каші.

Відключити цей злощасний шумодав не можна (потрібно ставити Root-доступ - тоді можна), програмісти Xiaomi взагалі нічого з цим не роблять уже який рік. Ось так і живуть власники цих китайських смартфонів без нормальної роботи камери.

якість звуку

У навушниках звук абсолютно такий же, як і в більшості сучасних апаратах, тобто хороший. В цьому відношенні можна не переживати.

За зовнішній звук відповідає мультимедійний динамік, що знаходиться праворуч від порту Micro USB. За якістю він нижче середнього, хриплуватий і глухуватий. Навіть якось незвично зустріти такий спікер в смартфоні від Xiaomi, нехай навіть в недорогому апараті. Проте гучність у нього досить висока.

Проте гучність у нього досить висока

Розмовний динамік під час відтворення музики, фільмів та іншого мовчить, іншими словами, стерео тут немає.

Софт

На момент публікації про гляд Xiaomi Redmi 5 Plus смартфон поставлявся тільки з китайською версією прошивки, тобто без російської мови і сервісів Google. Однак глобальна версія ПО вже замаячила на горизонті, але з нею почали відбуватися різного роду дивні речі.

Спочатку прошивку виклали у відкритий доступ, потім прибрали, потім вона знову з'явилася на серверах спільноти. Масла у вогонь додали нові правила Xiaomi, за якими перш ніж змінити офіційну китайську на офіційну глобальну прошивку, потрібно розблокувати завантажувач (Bootloader). Це, звичайно, далеко не новина, а ось час очікування розблокування, яке у деяких користувачів розтягується до 360 годин (це я, власне), засмучує.

У будь-якому випадку, все це тимчасові труднощі і той же, найвідоміший продавець з Aliexpress - Hongkong Goldway вже почав продавати смартфони, з попередньо встановленою «глобалкой» прямо на заводі Xiaomi. Так що всім новим власникам нашого апарат не доведеться морочитися з перепрошивкой і розблокуванням завантажувача.

На даний момент я можу лише сказати, що китайська прошивка працює відмінно. Навіть повідомлення приходять вчасно. Ну, практично. Глюків, лагов та інших безглуздих помилок немає. Навіть сервіси Google встали і контакти синхронізувалися як годиться. І все це через стандартний установник, знайдений в фірмовому магазині додатків Mi App Store.

автономність

Вона приголомшлива!

Смартфон спокійно протримався на одному заряді при двох встановлених SIM`ках півтора дня. Найбільш вражаюче з цього - час світіння екрана, яке склало без малого 7 годин !!!

На моїй пам'яті тільки один апарат показував кращий результат (монстра в особі Oukitel K10000 Pro в розрахунок не беремо) - це був Xiaomi Mi Max 2.

Хоча б тільки з цієї причини можна купити Xiaomi Redmi 5 Plus.

Хоча б тільки з цієї причини можна купити Xiaomi Redmi 5 Plus

Незважаючи на те, що платформа Qualcomm Snapdragon 625 підтримує швидку зарядку QC 3.0, за фактом її тут немає. Смартфон заряджається довго. За 30 хвилин акумулятор набирає ємність в 33%, за годину 57%. Далі швидкість зарядки тільки збільшується, тому по-швидкому перехопитися енергією з ранку, поки чистиш зуби, не вийде.

Де купити

Офіційна ціна Xiaomi Redmi 5 Plus в Китаї 999 юанів або $ 155 за мінімальну версію, тобто з пам'яттю 3 ГБ + 32 ГБ. За старшу конфігурацію просять 1 299 або $ 202. Абсолютно нормальна вартість для смартфона від Xiaomi, але, звичайно, безпрецедентно низька, якщо порівнювати її з рішеннями від A-брендів, які роблять неймовірну націнку за бренд, але порівняльної якості і набору характеристик не пропонують. Той же Samsung Galaxy A8 (2018) тому найяскравіше підтвердження.

Зрозуміло, купити апарати через офіційний сайт компанії, перебуваючи в Росії, неможливо, тому на допомогу приходять продавці з Aliexpress та інших майданчиків. Я свій смартфон замовляв у Hongkong Goldway (Ті, хто хоч раз щось купували в Китаї онлайн, напевно знають цього продавця). Без задньої думки можу порекомендувати саме цей майданчик , Бо купую у них смартфони Xiaomi вже півтора року. Адекватні ціни, оперативні поставки апаратів з попередньо встановленими «глобалкамі» і перевірений сервіс (на собі особисто перевірений, можливо, як-небудь напишу про це докладніше).

Адекватні ціни, оперативні поставки апаратів з попередньо встановленими «глобалкамі» і перевірений сервіс (на собі особисто перевірений, можливо, як-небудь напишу про це докладніше)

підсумок

Xiaomi Redmi 5 Plus - це відмінний смартфон за свої гроші. Кращого співвідношення ціни і якості просто не знайти. Нещодавно я тоже самое стверджував про OnePlus 5T , Але це був флагман, а серед середніх апаратів R5 + однозначно топовий варіант.

Девайс вдало замінює легендарний смартфон Xiaomi Redmi Note 4X . У новинки екран нового типу, більш вузький, отже, ергономічний корпус. Все це дає новий досвід експлуатації, нехай навіть з використанням не найбільш свіжого заліза.

Єдине, чого не вистачає нашому герою - підтримки NFC і, як наслідок, безконтактних платежів. Мабуть, цю фішку вирішили приберегти для так ще й неанонсоване Xiaomi Redmi Note 5. Однак цей девайс напевно буде коштувати дорожче, а значить, випаде з цінової категорії до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, в якій зараз безроздільно панує Xiaomi Redmi 5 Plus 32 ГБ. За версію Xiaomi Redmi 5 Plus 4 + 64 ГБ доведеться доплатити ще 1-2 тисячі зверху, навіть якщо замовляєш з Китаю. Однак зайвої пам'ять ніколи не буває, самі знаєте.

Купити в Китаї повернути Кешбек

Доки ми будемо це терпіти ?
Що взагалі відбувається ?

Новости