Огляд Xiaomi Redmi Note 4 - самий універсальний смартфон 2017 року

  1. Комплект поставки
  2. Технічні характеристики Xiaomi Redmi Note 4
  3. Перші враження і якість збірки
  4. Операційна система MIUI 8
  5. екран
  6. продуктивність
  7. камери
  8. акумулятор
  9. стільниковий зв'язок
  10. Особливості, які порадували
  11. Висновок

Не так давно компанія Xiaomi запустила в продаж модифікацію смартфона Redmi Note 4, яка оснащена 4 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої флеш-пам'яті. Зауважимо, що це міжнародна модель, призначена для продажу за межами Китаю. Вона базується не на чіпсеті від MediaTek, який працював не кращим чином в оригінальній торішньої моделі, а на базі процесора Qualcomm. Забігаючи вперед відразу скажемо, що різниця між цих смартфоном на базі двох чіпсетів і з кожним обсягом ОЗУ просто колосальна.

Слідом за смартфоном Xiaomi Redmi 4X , На огляд до редакції AKKet.com потрапив смартфон Redmi Note 4 з 4 ГБ оперативної і 64 ГБ постійної пам'яті. Це модель, призначена для міжнародного ринку, тому апарат прямо «з коробки» володіє міжнародною версією прошивки MIUI 8, в яку вже вбудовані російську та українську мови.

Комплект поставки

Смартфон Xiaomi Redmi Note 4 поставляється в якісному білому картонній упаковці, яка радує око своїм мінімалістичним зовнішнім виглядом і компактністю. На її задній частині знаходиться інформація технічного характеру, яка оповідає про ключові характеристики цього мобільного пристрою, а також містить відомості про IMEI і серійний номер, щоб апарат можна було перевірити на справжність .

До речі, в нижній частині упаковки дрібним шрифтом написана інформація про конкретну модифікації, тобто в даному випадку - Redmi Note 4 з 4 ГБ ОЗУ і 64 ГБ ПЗУ в чорному кольорі. Праворуч знаходиться інформація про дату виробництва - квітень 2017 року. саме в цей час на ринок і надійшли перші модифікації цього мобільного пристрою зі збільшеним об'ємом оперативної пам'яті.

Всередині упаковки можна виявити сам смартфон, на лицьовій частині якого наклеєна матова захисна плівка, фірмовий блок живлення в чорному кольорі на 2A (5W), скріпку для відкриття лота під SIM-карту, чорний кабель MicroUSB для підзарядки і синхронізації з комп'ютером, а також гарантійний талон і дуже коротку інструкцію. Більше в коробці нічого немає.

Технічні характеристики Xiaomi Redmi Note 4

Екран IPS, 5,5-дюймів з роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів, 401 ppi Процесор 8-ядерний Qualcomm Snapdragon 625 з тактовою частотою 2,0 ГГц Графічний прискорювач Adreno 506 Оперативна пам'ять 4 ГБ Постійна пам'ять 64 ГБ Основна камера 13 Мп основна камера з подвійним світлодіодним спалахом, фазовим автофокусом і підтримкою HDR Фронтальна камера 5 Мп з підтримкою запису FHD-відео (1080p) Акумулятор 4100 мАг Інтерфейс MicroUSB Модулі Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, Bluetooth 4.1, A-GPS, GPS, ГЛОНАСС , ІЧ-порт, FM-радіо, LTE Слот для карти пам'яті Є Операційна система MIUI 8 Габарити і вага 151 x 76 x 8.5 мм, 165 грам

Перші враження і якість збірки

Завжди цікаво тримати новий смартфон в руках, особливо якщо це продукт Xiaomi. Вся справа в тому, що ця компанія ще ніколи не скупилася на якість матеріалів і якість збірки. Так, шлюб звичайно може бути, але це один випадок на мільйон. Більш того, ймовірність зустріти бракований iPhone набагато вище, ніж навіть бюджетний смартфон під брендом Xiaomi.

Смартфон Xiaomi Redmi Note 4 володіє досить значними габаритами, але причиною тому є великий 5,5-дюймовий екран, який прикритий 2.5D-склом. Корпус мобільного пристрою виконаний з металу, але на верхній і нижній частинах задньої кришки є пластикові частини, під якими знаходяться модулі антен.

Відразу скажемо, що таке рішення, судячи з досвіду експлуатації, дозволило підвищити якість прийому, оскільки в місцях з поганим рівнем сигналу цей апарат впевнено тримає 2-3 палки антени, тоді як iPhone SE або iPhone 7 - тільки одну.

На задній кришці знаходиться одинарна камера, прикрита захисним склом, стійким до появи подряпин, подвійний світлодіодний спалах і сканер відбитків пальців. На її нижній частині знаходиться фірмовий логотип компанії-виробника, а також приклеєна наклейка з інформація про номер моделі і місце виробництва. Її можна легко відклеїти без будь-яких слідів на корпусі.

Лицьова частина мобільного пристрою може похвалитися великим 5,5-дюймовим дисплеєм з невеликими бічними рамками. Прямо під ним розташовуються три сенсорних кнопки, які призначені для навігації в операційній системі Android. Над екраном розташований розмовний динамік, фронтальна камера, датчики наближення і освітленості, а також світлодіодний індикатор, який світиться різними кольорами залежно від подій.

На нижньому торці металевого корпусу Redmi Note 4 розташований роз'єм MicroUSB, а також отвори під динамік і мікрофон. Верхня частина мобільного пристрою володіє звичним 3,5 мм аудіороз'ємом, ще одним мікрофоном та інфрачервоним портом (ІК), який можна використовувати для управління побутовою технікою та електронікою. Правий торець прихистив у себе гойдалку регулювання гучності і кнопку включення / блокування. На лівій частині корпусу розташувався тільки слот під дві SIM-карти, або одну SIM-карту і одну карту пам'яті стандарту MicroSD місткістю до 128 ГБ.

Корпус смартфона зібраний дуже добре. Ніде нічого не скрипить і не люфтить. Всі деталі відмінно підігнані одна до одної, тому за якість збірки можна поставити тверду десятку. Що ж стосується першого враження від смартфона, то воно позитивне. Смартфон відмінно лежить в руці, завдяки округленим 2.5D-склу та заокругленим краях корпусу. Корпус смартфона зібраний дуже добре

Операційна система MIUI 8

При першому включенні смартфона Xiaomi Redmi Note 4 всіх його володарів вітає операційна система MIUI 8, яка, як згадувалося раніше, є глобальною, тому в ній вже є російська, українська і сотня інших мов. Іншими словами, ніяких додаткових проблем з перепрошивкой і оновленнями - все апдейти будуть прилітати «по повітрю».

Розповідати про достоїнства MIUI 8 можна нескінченно довго, але ми постараємося вмістити всі основні факти про цю операційну систему в декількох абзацах. Власнику iPhone вона точно сподобається набагато сильніше, ніж голий Android. Вся справа в тому, що в класичній ОС від Google список встановлених додатків і робочі столи - це дві абсолютно незалежні один від одного речі, тоді як в iOS 10 все це об'єднати в одне ціле.

Система MIUI 8 побудована за таким же принципом, тобто списку програм немає - є тільки робочі столи, на яких відображаються іконки всього встановленого ПЗ. Туди ж можна помістити і будь-які віджети.

Зовнішній вигляд програмної надбудови MIUI 8 не викликає неприємних відчуттів і бажання замінити її на щось інше. Для прикладу, оболонку Samsung UI в Galaxy S8 хочеться відразу ж змінити на якийсь Nova Launcher, але, швидше за все, це залежить від особистих переваг.

Операційна система MIUI 8 приємно дивує своєю красою, мінімалістичністю і простотою. Власники смартфона Redmi Note 4 можуть налаштувати все на свій розсуд, витративши на цю мінімум часу. Це, безумовно, радує, оскільки більшість смартфонів на Android схильні недугу складної настройки, через якого тисячі людей в результаті переходять на iPhone.

Хочеться вірити, що операційна система MIUI буде продовжувати розвиватися в такому напрямку і далі, стаючи з кожним роком все зручніше, швидше і функціональніша. Кстати да, любителів прихильник прошивок порадує величезний асортимент кастомних операційних систем, серед яких є складання Cyanogen Mod. Цей смартфон - справжнісінька мрія для фанатів Android.

екран

Покористувавшись смартфоном якийсь час можна зробити висновки про його IPS-екрані, який володіє великим запасом яскравості. Завдяки останньому, інформацію з екрану можна читати навіть при яскравому денному освітленні. Це може бути особливо актуально в літню пору року, коли більшу частину часу доби на вулиці світло.

Насиченість і контрастність екрану Redmi Note 4 не викликає ніяких нарікань. Матриця з роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів (Full HD) відмінно передає картинку без будь-яких спотворень, а побачити на ній окремі пікселі людське око не здатне. На мінімальній яскравості інформацію з екрану комфортно читати навіть у повній темряві.

Кути огляду, слабка сторона багатьох бюджетних смартфонів Xiaomi, в моделі Redmi Note 4 знаходяться на високому рівні. Якщо дивитися на екран мобільний пристроїв з будь-якої з п'яти сторін, то картинка продовжить залишатися такою ж насиченою і соковитою. Говорячи про екран цього смартфона, можна поставити в приклад такої в iPhone 6s Plus. На наш погляд, вони співставні за всіма показниками, за винятком одного.

Справа в тому, що всі бюджетні смартфони Xiaomi, вартістю менше $ 300, не володіють хорошим покриттям антивідблиску, тому при прямому попаданні сонячних променів картинка може виявитися практично нечитаною. У більш дорогих мобільних пристроях для рішеннях цієї проблеми вже давно застосовується покриття антивідблиску, тому хотілося б побачити його в наступному поколінні всіх смартфонів з лінійки Redmi.

Якщо оцінювати екран смартфона за десятибальною шкалою серед усіх IPS-матриць, то йому можна сміливо поставити 9 з 10. Один бал знятий через відсутність цього самого покриття антивідблиску.

продуктивність

Модифікації смартфона Xiaomi Redmi Note 4 на базі чіпсета MediaTek виявилися провальними, навіть не дивлячись на спроби китайська корпорація виправити ситуацію за допомогою оновлень. Багато процесори від цього виробника активно перегріваються при великому навантаженні, внаслідок чого значно падає їх продуктивність. Цей процес називається тротллінгом.

Потрапила до нас на огляд модель смартфона з 4 ГБ ОЗУ і на базі 8-ядерного процесора Qualcomm Snapdragon 625 до такої недуги не підтверджена. Більш того, змусити це мобільний пристрій гарненько розігрітися - завдання не з легких. Очевидно, що чіпсет від американської корпорації набагато краще, стабільніше і надійніше. Він виділяє менше тепла, потребують менше енергії і навіть трохи продуктивніше. Поки компанія MediaTek не навчиться робити нормальні чіпсети, не хотілося б бачити її продукцію в майбутніх смартфонах Xiaomi, так як це може означати нові проблеми.

Поки компанія MediaTek не навчиться робити нормальні чіпсети, не хотілося б бачити її продукцію в майбутніх смартфонах Xiaomi, так як це може означати нові проблеми

Звичайно, чіпсет Snapdragon 625 далеко не самий потужний у світі, але його продуктивності з запасом вистачає для виконання всіх базових завдань. Грати в GTA San Andreas, World of Tanks Blitz або Minecraft можна на середніх настройках при нативному дозволі 1920 на 1080 пікселів (Full HD). Завдяки тому, що ця модифікація оснащена 4 ГБ оперативної пам'яті, смартфон може одночасно тримати відкритими близько двох десятків «легких» програм, на кшталт калькулятора, пошти, месенджера і т.д.

Проте, варто зауважити, що в операційній системі MIUI 8 є вбудовані налаштування, призначені для автоматичного вивантаження з пам'яті додатків, які не використовуються в перебігу якогось періоду часу. Це дуже зручно, особливо для початківців, оскільки автоматика в системі не дозволить швидко розрядити акумуляторну батарею. Ці настройки можна підлаштувати під свої потреби, відвідавши розділ в настройках під назвою «Енергозбереження».

Установка саме 4 ГБ оперативної пам'яті дозволила зробити зі смартфона Redmi Note 4 пристрій преміального середнього класу. Апарат впевнено виконує всі повсякденні завдання, причому в веб-браузері Google Chrome одноразово можуть бути відкрито близько 25-30 вкладів і всі вони в цей момент будуть перебувати в оперативній пам'яті. Показник хороший, оскільки навіть iPhone 7 таке не під силу.

Звичайно, якщо є можливість, то купувати Xiaomi Redmi Note 4 слід саме в модифікації з 4 ГБ оперативної пам'яті. Різниця в ціні не така велика, щоб втрачати додаткову потужність, яка коли-небудь точно стане в нагоді. Крім того, в такому випадку і обсяг вбудованої пам'яті зросте до 64 ГБ, а її, як відомо, ніколи не буває занадто багато.

камери

Смартфон Xiaomi Redmi Note 4 з 4 ГБ оперативної пам'яті може похвалитися 13 Мп основною камерою, яка здатна записувати відео з роздільною здатністю 1080p. Вона має діафрагму f / 2.0, фазовий автофокус і подвійну світлодіодний спалах. В операційну систему MIUI 8 вбудовано фірмовий додаток «Камера», за допомогою якого можна вручну задати багато параметрів для зйомки.

Приклади фотографій:

Приклади фотографій:

Тут є безліч режимом - «Поліпшення», «Голос», «Тілт-шифт», «Таймер», «Вирівнювання», «Сцена», «Панорама», «Управління» і навіть «Нічний режим». Всі вони, по суті, дозволяють домогтися певних ефектів або задіяти якісь функції.

Всі вони, по суті, дозволяють домогтися певних ефектів або задіяти якісь функції

Основна камера робить непогані фотографії в умовах гарної і середньої освітленості, але варто джерела світла кудись пропасти, як якість знімків відразу ж відчутно падає. Теж саме можна сказати і про записи відео - чим гірше рівень освітленості, тим нижче деталізація.

Відзначимо, що якщо освітлення хороше, а об'єкт знаходиться поруч, то фотографія на основну камеру Redmi Note 4 вийде дуже хорошою за якістю. Відбувається навіть розмиття заднього плану, що зазвичай властиво тільки дорогим мобільним пристроям, або моделям з подвійною камерою.

Фронтальна камера смартфона має 5 Мп дозволом з діафрагмою f / 2.0 і підтримкою запису відео в 1080p. Зірок з неба вона не вистачає, але забезпечити непогані селф-знімки все ж може. Звичайно, ні про яку високої деталізації навіть при середній освітленості і мови йти не може, але для публікації знімків в Instagram або соцмережі вона цілком згодиться.

В операційну систему MIUI 8 вбудована можливість, яка дозволяє вибирати один з декількох фотофільтри і накладати його на фотографію в момент зйомки. Функція, безумовно, вкрай корисна і зручна.

Всі фотографії в оригінальній якості доступні тут .

акумулятор

В цей смартфон встановлена ​​акумуляторна батарея ємністю 4100 мАг з підтримкою функції швидкої зарядки на швидкості 2A / 5V. Як можна помітити, її ємність досить велика, проте її все ж замало для забезпечення двох робочих днів без підзарядки. Виною тому є великий 5,5-дюймовим IPS-екран, який на максимальній яскравості споживає велику кількість електроенергії.

За одну ніч при активованої мережі (одна SIM-карта), підключенні до Wi-Fi і активованому модулі Bluetooth, смартфон Redmi Note 4 втрачає близько 3-5% заряду батареї. Це хороший показник, який можна значно скоротити при перекладі мобільного пристрою в авіарежім на час сну.

Якщо говорити про повсякденному використанні, то пристрої вистачає приблизно на 7-9 годин роботи екрану при середній яскравості. Знову ж таки, це дуже значний показник, який дозволить відмовитися від підзарядки смартфона протягом усього робочого дня. До кінця другого смартфон може вже не дотягнути, але якщо активувати режим енергозбереження, вбудований в прошивку MIUI 8, то точно зможе.

У підсумку, смартфону Xiaomi Redmi Note 4 на процесорі Snapdragon 625 за автономність можна поставити 9 балів з 10 можливих. Все ж хотілося б, щоб часу автономної роботи вистачало на 2 повних робочих дні, як смартфону Redmi 4X. Домогтися такого можна було б за допомогою встановлення не IPS-матриці, а OLED. Таке рішення знизить рівень енергоспоживання екраном, але підвищить собівартість всього смартфона.

стільниковий зв'язок

Смартфон Redmi Note 4 в міжнародній модифікації (Global Version) відмінно працює у всіх мережах четвертого покоління LTE 4G в Росії. Пристрій має підтримку HD-дзвінків, які забезпечують високу якість переданого звуку. Мікрофони справляються зі своїм завданням добре - відмінно записують звук, а за допомогою додаткових мікрофонів на корпусі відсікаються практично всі зовнішні шуми, будь то шум від проїжджаючого поїзда, рев від мотора або потужний вітер.

У пристрої є слот для установки двох SIM-карт, або однієї SIM-карти і однієї карти пам'яті MicroSD до 128 ГБ включно. При використанні двох «сімок», тільки одна з них може працювати в мережі четвертого покоління LTE 4G. При цьому, вони обидві можуть одночасно працювати в мережах 2G і 3G, що особливо актуально для віддалених районів, розташованих далеко від великих міст.

За якістю прийому сигналу мережі до смартфону немає ніяких нарікань. Він ловить мережі 3G і 4G LTE навіть там, де це не під силу iPhone 7 або iPhone SE. Ось це, однозначно, великий плюс, який для багатьох людей може стати визначальним фактором при виборі смартфона.

Особливості, які порадували

У цьому мобільному пристрої не обійшлося і без деяких особливостей, які дійсно сильно радували. Першою серед таких став ІК-порт, за допомогою якого можна управляти побутовою технікою. Вся настройка проводиться через встановлене на смартфон додаток Mi Remote. Це зручно, коли замість кілька пультів від ТБ-приставки, телевізора і музичного центру він всього один, і це смартфон, який завжди і скрізь перебуває під рукою.

Як ми згадували раніше, прямо над екраном смартфона знаходиться світлодіодна лампочка зовсім невеликих розмірів. Вона може світитися різними кольорами, а також швидко або повільно кліпати. Так, наприклад, сидячи за комп'ютером можна відразу ж зрозуміти, що на телефон хтось дзвонив, або прийшло важливе повідомлення - все це налаштовується в рамках операційної системи MIUI 8. Якщо комусь базових налаштувань здасться мало, то завжди можна встановити сторонні розширення з Google Play, які дозволять налаштувати кожну деталь на свій розсуд.

Якщо комусь базових налаштувань здасться мало, то завжди можна встановити сторонні розширення з Google Play, які дозволять налаштувати кожну деталь на свій розсуд

Сканер відбітків пальців, розташованої на задньої кришки, спрацьовує на диво Швидко. Більш того, ВІН працює даже тоді, коли смартфон перебуває в стадії глибокого сну. Досить прикласти до сканера палець, як пристрій миттєво розблокується і буде готове до роботи. Далеко не всі смартфони мають такою функціональністю. Як приклад візьмемо iPhone 7, в якому потрібно обов'язково спочатку активувати екран, а тільки потім розблокувати пристрій за допомогою Touch ID.

Як приклад візьмемо iPhone 7, в якому потрібно обов'язково спочатку активувати екран, а тільки потім розблокувати пристрій за допомогою Touch ID

Дуже приємно, що смартфон Redmi Note 4 підтримує можливість «гарячої» заміни SIM-карт і карт пам'яті MicroSD. Це вкрай зручно, особливо коли потрібно регулярно переставляти картки операторів. Пристрій, після кожної такої операції, не потрібно перезавантажувати - все починає працювати відразу і практично моментально. Для порівняння, флагманський Galaxy S8, за 54 990 рублів, доводиться після кожної такої операції перезавантажувати, що сильно дратує.

Висновок

Смартфон Xiaomi Redmi Note 4 - це універсальний в своєму роді апарат для тих покупців, які хочуть купити собі просунуте мобільний пристрій на всі випадки життя. Він універсальний у всіх відносинах, починаючи від продуктивності і закінчуючи часом автономної роботи. Наявність слотів для SIM-карт і карти пам'яті MicroSD дозволяє використовувати його відразу з двома стільниковими операторами, або розширити пам'ять до 128 ГБ, на яку потім можна закачати сотні ігор, програм, фільмів і серіалів. Якщо співвіднести всі плюси і мінуси, то перше буде набагато більше.

плюси:

  • якісна збірка
  • стильний дизайн
  • Високий рівень сканер відбитків пальців
  • Зрозуміла ОС MIUI 8
  • Відмінний IPS-екран з хорошими кутами огляду
  • Сигнал покриття 2G / 3G / 4G
  • значна автономність
  • ІК-порт
  • Підтримка MicroSD до 128 ГБ
  • Висока продуктивність
  • непогані камери

мінусі:

  • Відсутня покриття антивідблиску на екрані
  • Немає безконтактного модуля NFC
  • Роз'єм microUSB (хотілося б USB Type-C)

Купити смартфон Redmi Note 4 можна в декількох модифікаціях, топової серед яких є версія з 4 ГБ ОЗУ і 64 ГБ ПЗУ. Вона коштує трохи дорожче інших, але переплата того варто. Додаткова оперативна і постійна пам'ять зайвий ніколи не буде, тим більше що від першої залежить продуктивність і швидкість роботи операційної системи MIUI 8.

Придбати Xiaomi Redmi Note 4 з 4 ГБ оперативної пам'яті і 64 ГБ накопичувачем можна в офіційному онлайн-магазині mi-shop.com за ціною 16 990 рублів.

Приєднуйтесь до нас в Twitter , Facebook , ВКонтакте , YouTube , Google+ и RSS щоб буті в курсі останніх новин зі світу технологій майбутнього.

Новости