Огляд Xiaomi Redmi Note 5 (Pro): любити не можна ненавидіти

  1. Характеристики Xiaomi Redmi Note 5 (Pro):
  2. дисплей
  3. продуктивність
  4. Камера
  5. Автономність, комунікації, звук
  6. додаткові особливості
  7. конкуренти
  8. висновки
  9. 4 причини купити Xiaomi Redmi Note 5 (Pro):

Задавати планку в співвідношенні ціна / якість бюджетних, а також смартфонів середнього цінового сегмента - прерогатива компанії Xiaomi. Портфоліо бренду містить безліч доступних пристроїв, які вигідно виділяються на тлі конкурентів. Чи буде новинка середнього цінового сегмента Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) черговим бестселером - стане відомо лише згодом, а поки Tehnot.com протестував смартфон і з'ясував, що Xiaomi пропонує на цей раз.

Смартфон технічно називається Xiaomi Redmi Note 5, проте в Індії з таким назвою випустили пристрій, який на нашому ринку продається як Redmi 5 Plus. Формально, приставка Pro не актуальна для нашого ринку, але через плутанину з неймінг в Індії героя огляду знають і як Redmi Note 5, і як Redmi Note 5 Pro.

Характеристики Xiaomi Redmi Note 5 (Pro):

  • Екран: IPS, 5,99 дюймів, дозвіл 2160х1080 пікселів, співвідношення 2: 1
  • Платформа: Qualcomm Snapdragon 636
  • ОЗУ: 3 ГБ, ПЗУ: 32 ГБ (+ microSD)
  • Основна камера 12 Мп (f / 2.2) + 5 (f / 2.0), фронтальна камера: 13 Мп
  • Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, Bluetooth 5.0, microUSB, GPS
  • Акумулятор 4000 мАг
  • Акселерометр, датчик світла, сенсор наближення, сканер відбитку пальців, ІК-порт
  • Габарити: 158,6х75,4х8,1 мм, маса 180 г
  • ОС: Android 8.0, MIUI 9.5

Зовнішній вигляд

Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) залучає мінімум уваги зовнішнім виглядом. На передній панелі немає фізичних клавіш, завдяки чому телефон виглядає елегантно в своєму мінімалізмі. Над екраном із закругленими кутами розташувалися розмовний динамік, камера і спалах, а також датчики освітлення та наближення.

Задня панель багато в чому схожа на попередні пристрої Xiaomi. Зверху і знизу присутні пластикові вставки: комбінування елементів виконано якісно: проводячи пальцем уздовж всієї панелі, практично не відчуваєш швів між металом і пластиком. Правда, матеріал мазкий і накопичує відбитки пальців. У звичному для користувачів місці розташувався сканер відбитку пальців. Знаходиться він швидко, без зайвих невдалих спроб.

Особливість, яка виділяє Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) - вертикально розташований подвійний модуль камери. Абстрагуючись від усіх подібностей з іншими, таке рішення не назвати недоліком або перевагою. Модуль, розташований таким чином, виглядає органічно на тлі довгастого корпусу і не привертає до себе занадто багато уваги.

Традиційно Xiaomi на правому торці розміщує клавіші регулювання гучності і блокування, на лівому - гібридний слот для двох nano-SIM або однієї nano-SIM і microSD. На нижній межі - порт microUSB, зовнішній динамік, мікрофон і 3,5-мм аудіопорти. На верхній грані - мікрофон і ІК-порт.

До збірки і якості виконання Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) претензій немає. Правда, в руках смартфон відчувається важким, а управління однією рукою ускладнює товщина. У комплекті з телефоном є напівпрозорий чохол. З одного боку, він додає смартфону більшої товщини, а з іншого - запобігає вислизанню з рук.

дисплей

Апарат з 5,99-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 1080х2160 пікселів і співвідношенням сторін 18: 9. Дисплей чудовий, кольору передаються яскравими. Кути огляду - широкі: відхиливши смартфон інформацію все одно можна прочитати. При максимальній яскравості кольору залишаються природними, що не перенасиченим, відходять злегка в холодні відтінки.

При максимальній регулюванню яскравості інформація сприймається добре. Фарби не напружують зір: очам комфортно читати з екрану навіть в повній темряві. Тоді ж можна включити «Режим читання», який нівелює фільтр синього.

Однак на сонці навіть максимальної яскравості не вистачає для 100% читабельності. А в приміщенні датчик освітлення часто спрацьовує некоректно, пропонуючи меншу яскравість, ніж потрібно. Матриця прикрита якісним на вигляд 2,5D склом, завдяки якому можна сподіватися на те, що на екрані ще довго не буде подряпин.

Трояндова пропорції, насичені природні кольори, оптимальна щільність пікселів, максимальні кути огляду. Таких характеристик досить, щоб назвати екран якісним і вартісним. Серед приємних фішок - можливість використання режиму «Безмежного екрану» шляхом приховування навігаційних клавіш. Смартфон пропонує покрокову інструкцію з поясненням жестів для зручної навігації.

продуктивність

За продуктивність Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) відповідає восьміядерний Qualcomm Snapdragon 636, відеоприскорювач Adreno 509, 3 ГБ оперативної пам'яті. Ємність вбудованого накопичувача - 32 ГБ. Середній клас видається в бенчмарках:

При максимальних налаштуваннях графіки Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) видає в іграх Asphalt 8 і Modern Combat 5 стабільні 30 к / c. PUBG за замовчуванням запускається з мінімальними налаштуваннями графіки і видає майже безперервні 25 к / с з частковим просіданням в моменти перестрілок до 17 к / с. Протягом десятихвилинної ігрової сесії смартфон істотно нагрівається і грати стає некомфортно.

Інтерфейс працює стабільно. Користувач навряд чи помітить просідання кадрів, зафіксовані в синтетичних тестах. Невеликі посмикування помітні людському оку під час тривалого перегортання сторінок в браузері. Кількості ОЗУ вистачає для ефективної роботи смартфона з десятком одночасно відкритих додатків.

Продуктивність смартфона відповідає класу. У помірно вимогливих іграх все працює відмінно. Інтерфейс також радує плавністю і стабільністю роботи. В ході тестування смартфон втримав в пам'яті відкриту ігрову сесію, вкладки в браузері і кілька запущених додатків. Більшість сценаріїв використання (серед яких і ігрові сесії) і повинні бути під силу Xiaomi Redmi Note 5 (Pro).

Більшість сценаріїв використання (серед яких і ігрові сесії) і повинні бути під силу Xiaomi Redmi Note 5 (Pro)

Камера

Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) отримав подвійний основний фотомодуль (12 Мп + 5 Мп). Додаткова камера на 5 Мп потрібна для визначення параметрів глибини і створення ефекту розмитого фону (боке). Фронтальний модуль камери отримав дозвіл 13 Мп.

При денному освітленні фотографії, зняті на Redmi Note 5 (Pro), можна назвати якісними: присутній правильна передача кольорів, відмінне визначення дрібних предметів. В портретному режимі глибина різкості виходить реалістичною, завдяки чому можна отримати гарний ефект боке.

В умовах недостатнього освітлення камера промахується в балансі білого, однак зберігає деталізацію невеликих об'єктів. Фронтальний модуль видає нормальні фото при денному освітленні.

У режимі HDR зйомка відбувається швидко, але сам динамічний діапазон не дуже широкий. HDR допоможе позбутися засвічених зон, занадто контрастних тіней, але розраховувати на максимальне поліпшення знімків не варто.

Без HDR Без HDR HDR

Всі фото в оригіналі тут .

Не помітити прогрес фотомодулів китайського виробника неможливо. Якщо раніше навіть флагмани Xiaomi не пропонували якісних фотографій, то тепер і в середньому ціновому сегменті китайці випускають непоганий камерофон за свої гроші.

Автономність, комунікації, звук

Вражаюча автономність завжди була властива смартфонам лінійки Redmi Note, і Redmi Note 5 (Pro) не став винятком. В смартфон встановлений акумулятор ємністю 4000 мАг. За сценарієм активного використання (інтернет, месенджери, нетривалі ігрові сесії, перегляд відео, дзвінки) заряду вистачило на повноцінні 2 дня роботи.

У комплекті звичайний блок живлення 5В / 2A, з яким смартфон заряджається від 10% до 100% за 2 години, 35 хвилин. Від 0% за 15 хвилин до 13%, а ще за 20 хвилин до 30%. «Спить» телефон міцно:, за сім годин втратив всього 1% заряду (від 98% до 97%). Xiaomi все ще не впроваджує роз'єм USB Type-C для пристроїв середнього класу: смартфон оснащений застарілим microUSB портом.

Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) отримав Bluetooth версії 5.0, Wi-Fi з підтримкою 5 ГГц, а також LTE. Підтримки NFC (а, отже, і безконтактних платежів Google Pay) смартфон позбавлений. Якість прийому Wi-Fi і мобільного зв'язку - відмінна. Звук розмовного динаміка теж радує: співрозмовника чути добре, останній теж не скаржиться на якість звуку.

Розраховувати на якісне прослуховування музики через основний динамік не варто. Він хоч і гучний, однак це не перекриває брак виразності звучання, просідання басів і характерного скрипу. Через зовнішній динамік краще прослуховувати музику на середній гучності.

додаткові особливості

Смартфон оснащений дактилоскопічний сканером. Датчик точно і швидко зчитує палець і розблокує пристрій. Розташування сканера оптимальне, а сама майданчик зручного розміру і для малого, і для більшого пальця.

У Redmi Note 5 (Pro) гібридний лоток для nano-SIM / microSD, а це значить, що користувачеві доведеться визначатися з пріоритетами або на користь другої SIM, або на користь карти пам'яті. Традиційно Xiaomi зберігає для своїх пристроїв ІЧ-порт для управління побутовими пристроями (телевізором, кондиціонером і т.д.).

Телефон працює під управлінням ОС Android 8.1.0. і фірмової оболонки MIUI 9.5. Інтерфейс пропонує максимально варіативні і детальні настройки. Серед цікавих функцій - оптимізація використання інтернету конкретним додатком.

конкуренти

Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) продається за ціною від 5999 грн в 2 модифікаціях: 3/32 ГБ і 4/64 ГБ . Вибрати можна серед чорного, золотого , Рожевого і блакитного кольорів.

Мінімальні відмінності поділяють героя огляду з Xiaomi Redmi 5 Plus , Який зараз можна придбати за 5299 грн в модифікації 3/32 ГБ. Найбільш ймовірно, що користувач не помітить різниці в продуктивності обох смартфонів, незважаючи на те що в Redmi Note 5 (Pro) встановлено більш новий чіпсет. З новим Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) користувач отримує подвійний фотомодуль і, як наслідок, кращі фотознімки.

З новим Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) користувач отримує подвійний фотомодуль і, як наслідок, кращі фотознімки

Moto G5 Plus в модифікації 3/32 ГБ зараз стоїть 5495 грн. Moto, на відміну від Redmi Note 5 (Pro), підтримує NFC, але має менш цікавий дисплей і менш ємний акумулятор, ніж Redmi Note 5 (Pro).

Moto, на відміну від Redmi Note 5 (Pro), підтримує NFC, але має менш цікавий дисплей і менш ємний акумулятор, ніж Redmi Note 5 (Pro)

Ціна на спільну розробку Xiaomi і Google у вигляді Xiaomi Mi A1 Зараз стартує від 5199 грн в версії 4/32 ГБ. Причина відмовитися від Redmi Note 5 (Pro) на користь Mi A1 - значно доступніша вартість і нова оболонка від Google на китайському телефоні. З Redmi, в свою чергу, отримаємо більший екран і вражаючу автономність.

З Redmi, в свою чергу, отримаємо більший екран і вражаючу автономність

висновки

Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) сприймається якісним, збалансованим апаратом. Такі риси, як продуктивність, класний екран 2: 1, автономність, нормальна камера вигідно виділяють смартфон на тлі конкурентів.

Очевидні недосконалості, такі як відсутність USB Type-C, NFC, якісного зовнішнього динаміка, викликані вартістю смартфона. Але знову ж таки, якщо порівняти з конкурентами, то за вказану вартість Xiaomi пропонує максимальну комплектацію.

Але знову ж таки, якщо порівняти з конкурентами, то за вказану вартість Xiaomi пропонує максимальну комплектацію

Форму смартфона не назвати ергономічною і однією рукою їм не покористуєшся. Виправдана причина відмовитися від придбання Redmi Note 5 (Pro) - небажання користуватися габаритним фаблет або неприйняття алюзії на iPhone X у вигляді вертикально розташованого модуля.

Xiaomi не прагне виділятися самобутнім дизайном, а натомість вибирає тактику слідувати трендовим віянням. Зрештою, існує широке коло користувачів, яким в меншій мірі важливий дизайн, а замість цього потрібно отримати надійний смартфон з претензією в плані продуктивності і автономності.

4 причини купити Xiaomi Redmi Note 5 (Pro):

  • Продуктивність і автономність
    Якісний екран 2: 1
    Bluetooth 5.0
    Відсутність конкурентів у співвідношенні ціна / якість

2 причини не купити Xiaomi Redmi Note 5 (Pro):

  • Відсутність USB Type-C, NFC
    Непереносимість китайського виробника

Tehnot.com дякує інтернет-магазин Stylus.ua за наданий Xiaomi Redmi Note 5 (Pro) для огляду.

Новости