Огляд Xiaomi Redmi Note 5 Pro з флагманської камерою

  1. Розбір польотів
  2. комплект
  3. Дизайн
  4. дисплей
  5. Характеристики Xiaomi Redmi Note 5 Pro
  6. продуктивність
  7. камери
  8. Фронтальна камера
  9. відеозапис
  10. фішки
  11. звук
  12. автономність
  13. висновок

Xiaomi продовжує бомбардувати ринок і уми користувачів своїми смартфонами з бадьорими характеристиками і приємними цінниками. Одним з найбільш цікавих девайсів в категорії плюс-мінус 200 доларів - Xiaomi Redmi Note 5 Pro. А з огляду на можливості його камер, апарат сміливо може конкурувати з пристроями на 100-150 баксів дорожче.

Купував тут (купон GWSuperG) Купити в Росії з гарантією повернути Кешбек

Розбір польотів

Оскільки в асортименті смартфонів від Xiaomi сам чорт ногу зломить, непогано б на самому початку розставити всі крапки над і.

Отже, наш герой це флагман лінійки Redmi (середнячки) і називається він в Китаї як Xiaomi Redmi Note 5 - тільки так і не інакше. Приставка Pro пристібається до назви, якщо мова йде про індійську версії. По-великому рахунку, це те ж саме за винятком камер. У індійця гірше задні сенсори, зате краще Фронталки - це головне. А взагалі, ми вже розповідали , Чим відрізняється китайська і індійська версії між собою у всіх подробицях.

Xiaomi продовжує бомбардувати ринок і уми користувачів своїми смартфонами з бадьорими характеристиками і приємними цінниками

Це Xiaomi Redmi Note 5 Pro або просто Xiaomi Redmi Note 5

Йдемо далі.

Серія Xiaomi Redmi 5 - це окремі смартфони. У них по одній задній камері і слабкіше процесори. Огляд младшенького апарату з 5,7-дюймовим екраном тут , А про Redmi 5 Plus (дисплей 5,99 дюймів) читаємо тут .

Огляд младшенького апарату з 5,7-дюймовим екраном   тут   , А про Redmi 5 Plus (дисплей 5,99 дюймів) читаємо   тут

Це Xiaomi Redmi 5

На жаль чи на щастя, але Xiaomi наплодила ще купу смартфонів-клонів. Продовжуємо розбиратися.

Xiaomi Redmi Note 5A - це шикарний бюджетник з екраном в 5,5-дюймів. Його огляд у нас теж є. У нього є дві версії: з пам'яттю 2 + 16 ГБ і без сканера відбитків пальців і точно така ж модель, але зі сканером і обсягами пам'яті побільше (3 або 4 + 32 або 64 ГБ).

У нього є дві версії: з пам'яттю 2 + 16 ГБ і без сканера відбитків пальців і точно така ж модель, але зі сканером і обсягами пам'яті побільше (3 або 4 + 32 або 64 ГБ)

Xiaomi Redmi Note 5A

Але і це ще не все. Прибираємо з назви останнього приставку Note і отримуємо самий бюджетний смартфон - Xiaomi Redmi 5A. Це 5-дюймовий, пластиковий малюк з мінімальними характеристиками (Snapdragon 425 і 2 + 16 ГБ).

Разом ми маємо 6 різних моделей, у кожної з яких (крім самого доступного) є модифікації, що відрізняються пам'яттю або камерами.

Сподіваюся, стало більш-менш зрозуміло. А тому переходимо до основного огляду Xiaomi Redmi Note 5 Pro. До речі, так повелося, що в Росії назва смартфона завжди пишеться з приставкою Pro, навіть незважаючи на те, що куплений девайс був в Китаї.

комплект

Я купив Редмен ноут 5 про для огляду в цьому магазині . Версія була призначена для Китаю, але впевнений, незабаром у продажу з'являться апарати з самого початку встановленими на заводі глобалкамі.

Китайська модель комплектується нудним зарядником на 5 вольт і 2 ампера, кабелем Micro USB (ну скільки можна, Xiaomi ?!) і силіконовим чохлом на перший час.

А ще в комплекті є простенька плівка на екран. Її потрібно клеїти самостійно.

Дизайн

Спереду у нас нічого нового. Відрізнити нашого героя від Xiaomi Redmi 5 Plus практично неможливо.

Так, витягнутий екран - це, звичайно, круто, зручно і дозволяє втиснути в корпус тих же габаритів дисплей побільше. Але все одно якось нудно.

Xiaomi Redmi 5 Plus на фото

Моя вам порада - не беріть білу версію. Широченні бічні рамки видно постійно. Чорне ж обрамлення як би розчиняється, поки ти дивишся на дисплей. З білим раскрасом такий фокус не пройде.

Ззаду нам теж все давно знайоме. Металева кришка, яка затиснута між двома пластиковими вставками зверху і знизу. схожість з Redmi 5 Plus максимальне.

Спинка виглядає нудно, звичайно, але завдяки здоровенному подвійному модулю камер, який випирає мало не на сантиметр, виглядає апарат посередньо. По крайней мере, в світлих кольорах.

До того ж простежується недвозначне схожість з iPhone X . А це той самий випадок, коли, м'яко кажучи, дивний дизайн бездумно скопіювали все. Шкода, що і Xiaomi не встояла.

З іншого боку, якщо купити який-небудь якісний чохол під шкіру, то все це неподобство можна хоч якось прикрити.

За корпусу немає нарікань. Все на звичних місцях в тому числі і порядком набридлий Micro USB. Дуже дивно, що навіть бюджетники вже комплектуються USB З портом ( UMIDIGI A1 Pro ), А компанія, в рот якої дивиться половина Китаю, не бажає йти на зустріч своїм користувачам.

дисплей

Велика (5,99 дюймів) IPS-матриця розкинулася практично на всю лицьову панель. Споживати контент, листуватися в месенджерах на такому екрані одне задоволення. До того ж, на захисному склі (модель не уточнюється) присутній якісне олеофобним покриття, так що пальчики ковзають як треба.

При всьому при цьому дисплей мені не дуже сподобався. IPS-панель тут далеко не кращої якості, а її калібруванням явно ніхто не займався.

Кольори бліді, інверсія присутній досить помітна. В налаштуваннях дисплея можна трохи підкрутити відображення фарб, але кардинально це ситуацію не міняє. Загалом, жити можна, але осад залишається.

До слова, в Xiaomi Redmi 5 Plus була точно така ж, бліда матриця. Тим самим, ми знайшли, на чому компанія економить при виробництві своїх середнячків.

Характеристики Xiaomi Redmi Note 5 Pro

  • чіпсет Qualcomm Snapdragon 636 (8 ядер Kryo 260, частота до 1,8 ГГц, 14 нм)
  • відеоприскорювач Adreno 509
  • оперативка 3, 4 (після перезавантаження доступно 1,9 ГБ) або 6 ГБ
  • внутрішня пам'ять на 32 або 64 ГБ eMMC 5.1 (є на чистому пристрої близько 50,5 ГБ)
  • Micro SD підтримуються (слот комбінований з двома Nano SIM-ками)
  • 18: 9, IPS-дисплей, 5,99 дюймів, 2160 x 1080 (щільність 403 ppi, яскравість 450 ніт, контрастність 1500: 1, відповідність палітрі NTSC 83%)
  • фронтальна камера 13 Мп (сенсор OV13855, розмір матриці 1 / 3.06 '', розмір пікселя 1,12 мкм, запис FHD-відео)
  • основні камери 12 (сенсор Samsung S5K2I7, f / 1.9, матриця 1 / 2.56 '', розмір пікселя 1,4 мкм, фокусування Dual PD, запис FHD-відео) + 5 Мп (Samsung S5K5E8, f / 2.0, розмір 1/5 '', піксель 1,12 мкм)
  • джерело живлення 4 000 мАг
  • Android 8.1.0
  • оболонка MIUI 9.5 (глобальна прошивка вже є)
  • сенсори: акселерометр, датчик світла і відстані, датчик Холла, цифровий компас, гіроскоп, сканер відбитків (ззаду), ІК-порт
  • роз'єми: Micro USB 2.0 (OTG режим працює), аудіовихід на місці
  • габарити: 158,6 x 75,4 x 8 мм
  • вага 181 г

Бездротові можливості:

  • 2G, 3G, 4G (смуги LTE: 1, 3, 5, 7, 8, 34, 38, 39, 40, 41)
  • Wi-Fi (802,11 ac, 2,4 і 5 ГГц), Bluetooth 5.0
  • сервіси геолокації: GPS, ГЛОНАСС, Beidou

0   сервіси геолокації: GPS, ГЛОНАСС, Beidou

Якщо що, китайська модель Xiaomi Redmi Note 5 не підтримує 20-ту частоту LTE. Індійська тим більше, бо у неї немає підтримки навіть 7-го бенду.

продуктивність

Спокійна, плавна, анімація і ні натяку на гальма або лаги в системі. Втім, нічого дивного, адже навіть бюджетний бюджет в особі Note 5A працює плавно і без посмикувань.

У синтетиці апарат показав себе з найкращого боку. Qualcomm Snapdragon 636 набагато могутніше свого молодшого побратима QS630 і вже тим більше порядком застарілого, але все ще актуального QS625. Однак з огляду на відмінну оптимізації при переході зі старого процесора до нового ви різниці не помітите. В окремих завданнях - так, але в цілому по системі і в сторонніх додатках - немає.

У «Танк» на високих налаштуваннях графіки грати можна - просадки трапляються максимум до 30 FPS, а значить, комфортні умови бою присутні.

камери

Фотографії з основної камери Xiaomi Redmi Note 5 виходять дуже пристойними. Для середнячка, це дуже крутий показник. Один з кращих в своєму класі - це як мінімум.

Якщо ж порівнювати з топовими рішеннями, то Xiaomi RN5 очікувано програє. Чисто з цікавості, я зіштовхнув лобами нашого героя (фото будуть ліворуч) і Huawei P20 Pro (знімки з нього знаходяться праворуч).

Дивно, але за балансом білого та експозиції Xiaomi RN5 обходить флагман, бо алгоритми виставляють спокійні кольори і рівномірне освітлення по всьому кадру. Huawei ж робить картинку максимально контрастною. Так, це більш привабливо, але до натурального увазі назад її НЕ приведеш. А ось фотку з Xiaomi Redmi Note 5 в будь-який момент можна відредагувати посочнее або якось інакше.

У плані деталізації «редмік» очікувано програє. Причому, начисто. 100-відсоткові кропили все розставляють по своїх місцях.

100-відсоткові кропили все розставляють по своїх місцях

Присутній реально працюючий режим HDR. З «гугловських» динамічним діапазоном він, звичайно, не зрівняється, але витягнути експозицію пересвеченние неба або затемнених кущів на пейзажному фото здатний.

без HDR

без HDR

З HDR

Ніч - це завжди найскладніші умови для будь-якої камери. Однак Xiaomi RN5 пройшов це випробування гідно.

До речі, саме ці кадри доводять, що камера нашого героя набагато вище за якістю, ніж в Redmi 5 Plus (Фото праворуч).

Другий модуль використовується тут тільки для одного - для портретної зйомки з ефектом боке. Оптичного або гібридного зуму тут немає.

Саме розмиття фону апарату вдається не найкращим чином - приблизно на рівні Xiaomi Mi A1 . Об'єкт на передньому плані обрізаються неохайно, хоча на екрані смартфона все може виглядати дуже навіть пристойно. Головне - не скидати все це справа на комп'ютер і не наближати.

Головне - не скидати все це справа на комп'ютер і не наближати

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Xiaomi Mi A1

До речі, всі оригінали наведених прикладів викачуємо одним архівом звідси .

Фронтальна камера

Фронталки у Xiaomi RN5 нічим особливим не вражає. Хороша якість знімків, деталізація на рівні, а й чогось надординарного немає.

відеозапис

Апарат записує лише Full HD відео при 30 FPS. Так, Xiaomi не балує своїх користувачів зйомкою 4K. Зате можна похвалити відмінно працює електронну стабілізацію - картинка максимально плавне, Желейка немає.

фішки

після виходу iPhone X виробники сполошилися і почали слідувати тренду - впроваджувати в свої оболонки управління жестами. У одних це виходить не дуже (смартфони Vivo), у інших просто чудово (Oppo).

У Xiaomi Redmi Note 5 Pro управління жестами реалізовано на відмінно!

У Xiaomi Redmi Note 5 Pro управління жестами реалізовано на відмінно

Все легко налаштовується з налаштувань, а звикання займає день-два. Випадкових натискань немає, все маніпуляції по екрану розпізнаються максимально чітко. Особисто я взяв на озброєння.

Розблокування по обличчю працює в цілому непогано, але і не ідеально. По-перше, є затримка. Тут все залежить від навколишнього освітлення, але в однакових умовах той же Oppo F7 розблокували моментально, а Xiaomi RN5 немає.

По-друге, при внесенні хазяйського особи в пам'ять смартфона, він тричі попереджає, що розблокування по обличчю - спосіб далеко ненадійний. Відповідно, у нас є можливість тричі подумати, а чи треба воно нам взагалі, коли ззаду на корпусі є спритний і безпроблемний сканер відбитків.

Відповідно, у нас є можливість тричі подумати, а чи треба воно нам взагалі, коли ззаду на корпусі є спритний і безпроблемний сканер відбитків

звук

Xiaomi час від часу дурить і випилює з цікавих смартфонів аудіоджек. Найбільше в минулому році постраждав Xiaomi Mi6, якому замість навіть захист IP68 бракує.

У будь-якому випадку, середнячків неприємна тенденція поки мине - в Xiaomi RN5 аудіовихід є, можна видихнути. Тим більше, що звучання через навушники як завжди пристойне, навіть меломани будуть задоволені.

Тим більше, що звучання через навушники як завжди пристойне, навіть меломани будуть задоволені

Зовнішній динамік один, розташувався товариш поруч з Micro USB виходом - справа. Він гучний і мелодію з таким спікером не пропустити навіть на параді Перемоги 9 травня. Однак якість не дуже. На максимальній гучності чутно, як спікер надривається щосили. Не варто його мучити, тому виставляємо гучність на 80 відсотків. В такому випадку хрипи пропадають.

автономність

Xiaomi Redmi Note 5 - один з кращих в плані автономної роботи смартфонів.

Девайс отримав акумулятор на 4 тисячі «махів», сам смартфон тонкий (не як Vernee X ), А енергоспоживання налагоджено практично ідеально. В результаті девайс без проблем працює два дня на одному заряді. Вірніше, зняв девайс з зарядки в понеділок, у вівторок ввечері апарат наказав довго жити. При цьому час світіння екрану складає близько 7 годин.

З усіх смартфонів Xiaomi більш довгограючим був хіба що Mi Max 2 . Але це здоровенна лопата, користуватися якою, м'яко кажучи, незручно.

Яка ціна такої шикарної автономності? Звичайно, повідомлення. Вони то приходять, то немає. Для кожної програми потрібно виставляти пріоритети вручну, а найкраще час від часу заходити в них самому щоб перевірити нові листи.

Xiaomi заявляє про швидкої зарядки. Правда, в комплект поклали блочок всього на 2 ампера і 5 вольт - це ні разу не швидка зарядка вже років зо два. Проте, від зарядного пристрою з підтримкою Quick Charge 3.0 девайс повністю зарядився за 1 годину 50 хвилин. Для ємності 4 000 мАг результат хороший.

висновок

Мінуси у смартфона дійсно незначні. Перший - це Micro USB порт замість давно вже очікуваного USB C. Другий нюанс - огидний, вертикальний модуль подвійний камери ззаду. Xiaomi скопіювала у Apple найневдаліше дизайнерське рішення останніх років і пишається тут нічим. З іншого боку, значна частина користувачів, впевнений, не помітить нічого страшного в цих випирають камерах. Ну, стирчить, ну виглядають недоладно, ну і що?

У підсумку, причепитися до Xiaomi Redmi Note 5 Pro просто ні до чого. Це шикарний смартфон за свої гроші, включаючи дуже пристойну якість знімків.

Тепер про головне.

Зараз смартфон можна купити за ціною в 185 доларів за версію 3 + 32 ГБ. Я користувався проміжної модифікацією (4 + 64 ГБ), а вона в даний момент стоїть $ 209.99 (Код для знижки GWsuperG). Чорна варіація, але теж з глобальної прошивкою обійдеться трохи дорожче - $ 219.99 (купон той же). Причому, обидві моделі - це офіційні міжнародні версії з повноцінною глобальної прошивкою всередині, так що переживати не через що.

Я привів у приклад ціни, на мій погляд, кращого інтернет-магазину Aliexpress, де я сам замовив вже зо два десятки смартфонів, не менше. Якщо немає бажання чекати, то можна купити і в Росії з гарантією. наприклад, тут .

Для порівняння нижче офіційні ціни Xiaomi Redmi Note 5 Pro в Китаї:

  • 3 + 32 ГБ коштує 1099 юанів або $ 173
  • 4 + 64 ГБ обійдеться в 1399 юанів або $ 220 (рівно стільки ж, скільки і у Goldway )
  • 6 + 64 ГБ вийде в 1699 китайських юанів або $ 267 (у перекупок навіть дешевше )

Виходить наступне. Якщо потрібен просто хороший, стабільно працює і недорогий смартфон, то краще вибрати Xiaomi Redmi 5 Plus . Якщо хочеться заощадити, але отримати максимально можливу якість фото плюс портретний режим, то вибирати слід Xiaomi RN 5 Pro. Бонусом піде більш сучасний і бадьорий процесор.

купував тут Купити в Росії з гарантією повернути Кешбек купував тут   Купити в Росії з гарантією   повернути Кешбек

Ну скільки можна, Xiaomi ?
Яка ціна такої шикарної автономності?
Ну, стирчить, ну виглядають недоладно, ну і що?

Новости