Огляд розумного світильника Xiaomi Philips LED Ceiling Lamp

  1. Де купити
  2. Що в коробці
  3. розбирання
  4. споживана потужність
  5. Програмне забезпечення
  6. контролер управління
  7. як світить

Привіт, друзі

Будучи щасливим володарем першого стельового світильника Yeelight Celling Light - я не міг обійти увагою новинку - спільне дітище Philips і Xiaomi. І хочу поділитися з Вами своїми враженнями від цього чудового світильника.

Де купити

GearBest - лампа пульт

Aliexpress - лампа пульт

JD.ru - лампа пульт

доставка

Доставили посилку в термін, ніяких проблем, незважаючи на деякі мої побоювання, чи не виникло. Кур'єр приніс досить велику коробку в обгорткового паперу.

Кур'єр приніс досить велику коробку в обгорткового паперу

Під папером знаходиться коробка з картону з логотипами Philips і значком Mija

Під папером знаходиться коробка з картону з логотипами Philips і значком Mija

Всі написи, що пояснюють - на китайському, продукт орієнтований на внутрішній ринок. Але основні характеристики зрозуміти не складно. Заявлена ​​максимальна потужність в 33 Ватта і світловий потік до 3000 Лм

Заявлена ​​максимальна потужність в 33 Ватта і світловий потік до 3000 Лм

На задній стороні коробки - більш докладні характеристики, до вказаних можна прівосокупіть - діапазон робочої напруги 100 - 240 В, колірна температура від 2700 до 5700 К, а так само кількість діодів - 4 групи по 15 0,45 ватних діодів і для нічника 4 - 0,012 Ватт діода

На задній стороні коробки - більш докладні характеристики, до вказаних можна прівосокупіть - діапазон робочої напруги 100 - 240 В, колірна температура від 2700 до 5700 К, а так само кількість діодів - 4 групи по 15 0,45 ватних діодів і для нічника 4 - 0,012 Ватт діода

Що в коробці

Упакований світильник надійно. Крім 4х вставок утримують його по центру коробки

Крім 4х вставок утримують його по центру коробки

ще його захищає додаткова картонна кришка

ще його захищає додаткова картонна кришка

Крім самого світильника і комплекту кріплення до нього (3 самореза з дюбелями, 6 мм)

Крім самого світильника і комплекту кріплення до нього (3 самореза з дюбелями, 6 мм)

У комплекті є тільки інструкція на китайському. Особливою цінністю не представляє

Особливою цінністю не представляє

Як я і сказав на початку огляду - додатково зі світильником був і замовлений спеціальний пульт управління до нього. Детальніше буде трохи далі в огляді.

Детальніше буде трохи далі в огляді

розбирання

На відміну від попереднього світильника Yellight - плафон Філіпса знімається дуже легко - просто зрушенням проти годинникової стрілки. Як і було зазначено на коробці - діоди розбиті на 4 групи по 15 штук в кожній

Як і було зазначено на коробці - діоди розбиті на 4 групи по 15 штук в кожній

Крупним планом

Крупним планом

Під центральною пластиковою кришкою - знаходиться додаткові 4 малопотужних діода для нічника

Під центральною пластиковою кришкою - знаходиться додаткові 4 малопотужних діода для нічника

Діоди згруповані в шаховому порядку по діагоналі спиною один до одного (тут треба сміятися) - але це кращий опис яке я зміг підібрати - білі і жовті. Перше включення лампи:

Перше включення лампи:

споживана потужність

На максимумі, в залежності від колірної температури - від 28 до 32 Ватт

На максимумі, в залежності від колірної температури - від 28 до 32 Ватт

На мінімумі (але не нічник - основна група діодів) - від 3 до 3.5 Ватта

5 Ватта

Світло з надітим плафоном. Хочу зауважити що завдяки формі плафона - поширення світла краще ніж у Yeelight Celling Light - у тій, через більш «каструльний» форми - гірше бічне освітлення. Філіпс таким не страждає абсолютно.

Філіпс таким не страждає абсолютно

Програмне забезпечення

Для управління лампою використовується все той же старий добрий ПО - Mi Home. Процес підключення стандартний - додаток виявляє пристрій, підключає його до місцевої Wi-Fi мережі і викачує плагін управління.

Плагін має 4 вкладки і меню налаштувань.

Перша вкладка - включення / вимикання світильника натисканням на зображення лампочки. Свайпамі - вгору / вниз регулюється яскравість, вправо / вліво - колірна температура. Будь-яке з встановлених значень можна зберегти у вигляді сцени.

Друга вкладка - сцени. Є 4 попередньо встановлені сцени - яскрава, сцена для перегляду ТБ, тепле світло і нічник - режим в якому світять тільки 4 центральних діода.

Четверта вкладка - для контролера управління придбаного окремо і спочатку порожня. Якщо ви придбали контролер - то додаємо його в систему, слідуючи екранним підказкам затискаємо праву і нижню кнопку пульта і підключаємо його до світильника. Після цього на 4й вкладці відображається значення температури і вологості - ось така додаткова «фішка» у контролера.

В налаштуваннях світильника є наступні опції -

Smart Midnight Light - автоматичне включення світильника в режимі нічника в нічний час.

Auto CCT - автоматичне регулювання колірної температури в залежності від часу доби

Adjust Scenes with Wall Switch - можливість циклічно вибирати одну з трьох сцен світіння за допомогою настінного вимикача - включаючи і вимикаючи його з інтервалом в 3 секунди. Цю особливість не перевіряв - так як подав харчування на світильник безпосередньо - управління виключно логічне.

Режим Auto On / Off - для власників браслетів Xiaomi Mi Band.

Для цього режиму потрібно в додаток Mi Fit включити видимість браслета, після цього перебуваючи біля світильника - виявити його і додати в список пристроїв. У моєму випадку - Mi Band 2 (але в плагіні написано чомусь Mi Band 1 - може це просто порядковий номер). Режим працює наступним чином - лампа автоматично включається як тільки виявляє сигнал браслета і вимикається - коли його втрачає. Причому чутливість сигналу - налаштовується вручну - ближче далі.

Так само є функція автоматичного вимкнення - по отриманню сигналу від Mi Band - що носій спить.

У вкладці Automation - список сценаріїв в яких задіяний світильник. Світильник може використовуватися в сценаріях тільки як дія, і має 13 варіантів дій, 4 з яких - плавне регулювання, доступна для управління наприклад з Xiaomi Magic Cube для умови - Move on a Plane.

На жаль дії сценаріїв - на китайському, але я не полінувався їх перевести. В принципі всі дії типові для розумних світильників екосистеми Xiaomi.

контролер управління

Додам кілька слів про контролер управління. Виконаний він в круглій формі, по центру - кнопка включення / виключення, верх і них служать для регулювання яскравості, право / ліво - для регулювання колірної температури.

Виконаний він в круглій формі, по центру - кнопка включення / виключення, верх і них служать для регулювання яскравості, право / ліво - для регулювання колірної температури

Діаметр контролера - близько 6.5 см

5 см

Позаду - прогумована кришка. Якогось варіанти кріплення на стіну я не виявив. У нижній частині - отвори для датчика температури - вологості.

У нижній частині - отвори для датчика температури - вологості

Харчується контролер від батарейки CR2450

Харчується контролер від батарейки CR2450

Постійно дислокації я йому ще не придумав, поки лежить на столі

Постійно дислокації я йому ще не придумав, поки лежить на столі

як світить

Якщо коротко - то дуже яскраво :) Значно перевершує Yeelight і набагато краще в бічному освітленні. Встановив я його на кухні - висота стель 2.75 м, площа - 12 кв. м. Раніше висіла люстра з трьома 7 ватними LED лампами - було темнувато для деяких завдань з дрібними продуктами.

Раніше висіла люстра з трьома 7 ватними LED лампами - було темнувато для деяких завдань з дрібними продуктами

З цим світильником - 100% яскравість навіть надлишкова для постійного використання. Хіба що включити коли гречку перебрати, але постійно - використовуємо десь 60% яскравості

Хіба що включити коли гречку перебрати, але постійно - використовуємо десь 60% яскравості

Думаю що світильника цілком вистачить для освітлення кімнати до 20 квадратних метрів.

Думаю що світильника цілком вистачить для освітлення кімнати до 20 квадратних метрів

Режим нічника - дуже делікатний і м'яке світло, підійде для нічних походів до холодильника :))) не турбуючи інших домочадців. Можна використовувати в сценарії з датчиком руху.

Можна використовувати в сценарії з датчиком руху

Так само багато додаткової інформації, прикладів освітлення і багато іншого можна почерпнути з мого відеоогляду. На відміну від попередніх моїх відеоогляди - він не є повним повторенням текстового, і містить багато унікальної інформації, в тому числі і по освітленню кімнати в різних режимах

Дякую за увагу, всі посилання на мої огляди по темі розумного будинку - тут

Новости