Огляд бездротової колонки JBL Playlist

  1. висновок

Wi-Fi акустика має безліч переваг в порівнянні з Bluetooth-моделями, але тільки не з точки зору вартості. Мабуть, лише Sonos Play: 1, ціна якої становить близько $ 200, є більш-менш можна порівняти за вартістю з Bluetooth-колонками, але в цілому не схоже, щоб Wi-Fi-моделі дешевшали.

Sonos вважається однією з найпопулярніших марок на ринку мультирум-аудіо, але вельми серйозним конкурентом для неї стає Google з донглом Chromecast Audio вартістю $ 35. Нам подобається ця технологія, що дозволяє передавати звук з будь-яких аудіозастосувань на смартфонах, але для повноти щастя нам не вистачало колонки, яка б сама по собі підтримувала Chromecast.

При вартості близько $ 150 JBL Playlist є найбільш доступною за вартістю колонкою з технологією Chromecast, яку ми бачили на даний момент, і вона відповідає за класом моделі Sonos Play: 1. Її головною перевагою в порівнянні з окремим донглом є те, що це вже закінчене рішення для прослуховування музики. Вам не треба піклуватися про включення стереосистеми або виборі на ній правильного входу. У випадку з JBL Playlist все що вам необхідно, це натиснути Play в вашому улюбленому мобільному додатку, і все запрацює.

JBL Playlist дуже схожа на JBL Boost TV, хоча трохи крупніше (316 х 147 х 131 мм). Колонка схожа на м'яч для американського футболу. JBL Playlist не може похвалитися розкішною зовнішньою обробкою і має пластикову захисну сітку, а також помаранчеве гумова основа. Колонка досить легка (120 грам), але не забудьте, що це не портативна модель - у неї немає акумулятора і для прослуховування музики JBL Playlist необхідно підключити до електричної мережі. У колонці встановлена ​​пара динаміків діаметром 2,25 дюйма і пасивний радіатор, який знаходиться на задній панелі.

Набір підключень в акустичній системі досить простий, в нього входять Bluetooth, Wi-Fi і лінійний вхід на роз'ємі mini-jack 3,5 мм. Найцікавішою функцією в JBL Playlist є підтримка Chromecast через Wi-Fi-підключення. Установка не дуже проста з використанням Google Home - після установки додатка відповідний значок покаже наявність Playlist в системі і з'являться підказки для подальших дій. Це одна з найпростіших в підключенні систем, яка здатна в цьому відношенні конкурувати з Sonos.

Chromecast має десяток власних додатків, найбільш відомі з них це Spotify, Pandora, iHeartRadio і YouTube Music - плюс можливість транслювати музику з будь-яких Android-додатків або браузера Chrome. Натисніть іконку Cast в вашому улюбленому додатку і через короткий час звук почне транслюватися. На колонку. Як і Chromecast Audio, JBL Playlist підтримує записи в High resolution з параметрами до 24 біт / 192 кГц при передачі через мережу. При використанні Google Home ви можете створити на базі сумісних пристроїв мультирум-систему.

При вартості близько $ 150 ви не має права очікувати занадто багато від цієї колонки з точки зору якості звуку. Однак я був здивований, як гідно JBL Playlist виглядала на тлі моєї Sonos Play: 1 вартістю $ 200.

При прослуховуванні досить складної композиції Full Stop групи Radiohead відмінності у звучанні двох колонок були цілком очевидні. На початку треку звучить партія баса, і Sonos передавала її впевнено і достовірно навіть на середній гучності. JBL здатна звучати голосніше без чутних спотворень і більш відкрито, ніж Sonos. В цілому JBL Playlist поводиться як більша колонка, ніж можна було б очікувати при її розмірах.

Жодна з колонок не звучала особливо комфортно при відтворенні напівакустичної версії The House of Rising Sun у виконанні Ali-J. Хоча JBL Playlist мала досить просторовий звук для правильної передачі гітари, загальна атмосфера цього запису і лінія баса відтворювалися не в повній мірі. Sonos володіла достатньо потужними басами, але і в цьому випадку вокал Джо Ньюмена звучав не цілком натурально.

Щільно записаний фанк Dare групи Gorillaz, з хльостко звучить бас синтезатором і холоднокровним вокалом дав Sonos більше шансів проявити себе з кращого боку. JBL ж звучала з неприємною металевим фарбуванням голосів і синтезаторів, і з обмеженнями на більш низьких частотах.

Як найбільш відкрито звучить колонка серед порівнянних за вартістю, так і більш дорогих, JBL Playlist відмінно підходить для прослуховування такої музики, як Arcade Fire at Madison Square Garden, а також акустичних записів. Якщо вам подобаються оркестрова музика, джаз або шансон, то JBL Playlist - це ваша колонка. З іншого боку, електронна поп-музика звучить на цій АС не так переконливо і з неприємною забарвленням на високій гучності.

Однак в цілому при вартості $ 150 колонка JBL Playlist є найкращою моделлю з підтримкою Chromecast з усіх, які нам доводилося бачити.

сподобалося

JBL Playlist є найбільш доступною за вартістю колонкою з підтримкою Chromecast з усіх, які мені доводилося бачити. У неї самий відкритий звук серед всієї акустики даного класу. Налаштування дуже проста в порівнянні з Wi-Fi-моделями, завдяки додатку Google Home, і за допомогою декількох JBL Playlist можна створити доступну за вартістю систему мультирум. В якості додаткових можливостей підключення можна використовувати Bluetooth і лінійний вхід.

Не сподобалося

Колонка не дуже підходить для прослуховування композицій з насиченими басами, танцювальної або поп-музики. Якість виготовлення поступається деяким конкурентам. Немає вбудованої батареї для автономного використання.

висновок

Якщо ви хочете побудувати мультирум на базі Chromecast, то колонка JBL Playlist безумовна може бути рекомендована до придбання.

оцінки
Дизайн - 7
Функції - 8
Звучання - 7
Якість / ціна - 10
Загальна оцінка - 8,2

При підготовці огляду використовувалися матеріали з www.cnet.com (переклад з англійської - hifiNews.RU)
оригінал: https://www.cnet.com/products/jbl-playlist/review/

10.08.2017, Микола Сергєєв








|| Огляд навушників Oppo PM-3 >>

Всі тести категорії "Портативна аудіотехніка (навушники, акустика, радіоприймачі)"

Новости