Огляд ноутбука HP Pavilion g6

  1. Дизайн
  2. Ергономіка
  3. функціональність
  4. Відеоогляд ноутбука HP Pavilion g6
  5. Технічні характеристики ноутбука HP Pavilion g6-1206er

У сімействі ноутбуків Pavilion від компанії Hewlett-Packard присутні не тільки мультимедійні моделі для будинку з яскравим дизайном, високою функціональністю і вражаючим цінником, але і більш приземлені моделі У сімействі ноутбуків Pavilion від компанії Hewlett-Packard присутні не тільки мультимедійні моделі для будинку з яскравим дизайном, високою функціональністю і вражаючим цінником, але і більш приземлені моделі. Про одну з них, среднеформатніке HP Pavilion g6-1206er вартістю всього $ 550 ми і поговоримо в даному огляді.

Дизайн

HP Pavilion g6 виглядає дорожче своєї вартості, це не просто "ще один среднеформатнік", а пристрій, до створення якого явно доклав руку дизайнер. Левова частка подібного ефекту досягається за рахунок масованого використання глянцю - якщо ви не миріться з цим типом обробки, то краще відразу зверніть увагу на якийсь інший варіант.

До нас потрапив найбільш нейтральний варіант оформлення, проте також доступні куди більш життєрадісні кольори, включаючи синій, червоний, рожевий, пісочний і т.д. Кришка з невеликим логотипом HP в нижньому кутку оброблена високоглянцевим пластиком сірого кольору, який дуже успішно приховує відбитки пальців.

Основа корпусу HP Pavilion g6 виготовлена зі звичайного матового пластика. У задній частині днища розташований акумулятор ємністю 47 Втч, під Г-образним люком для апгрейда приховані модулі пам'яті і Wi-Fi, а також вінчестер.

На днище присутні кілька зон перфорації, а в дальньому лівому кутку знаходиться основний вентилятор, видуває відпрацьоване повітря через радіатор на лівій боковині.

Тут зосереджені практично всі наявні роз'єми: два відеовиходи, мережевий RJ45, пара USB і два аудіопорти, а також кард-рідер, плюс сюди ж винесені індикатори живлення і активності жорсткого диска. На лівій боковині HP Pavilion g6 розміщений DVD-привід і третій USB, а також гніздо для зарядного пристрою з індикатором, який світиться червоним під час заряду і білим після досягнення 100% рівня.

Задня грань порожня, на передню винесена пара стереодинамиков SRS Premium Sound.

Ергономіка

Окантовка екрану ноутбука HP Pavilion g6 виконана з матового пластика, в її верхню частину інтегровані веб-камера і мікрофон, а також два з чотирьох гумових валиків, що перешкоджають виникненню потертостей на робочій панелі.

Остання цілком виконана з двокольорового глянцевого пластика - чорного по периметру і сірого всередині. Ноутбук укомплектований глянсовою 15-дюймовою матрицею зі стандартною роздільною здатністю, якість зображення середнє, недоліки є типовими для технології TN.

Класична клавіатура моделі HP Pavilion g6 виділяється практичною матовою поверхнею, оригінальною дворівневої формою клавіш і фірмовим скруглением крайніх клавіш. Клавіші додаткової навігації винесені в правий стовпець, блок стрілок більш зручний для горизонтальних, а не вертикальних, переміщень. Функціональні кнопки за замовчуванням мають зворотну розкладку, так що налаштувати яскравість і гучність звуку або ж функції відтворення без використання клавіші-модифікатора.

Тачпад з розділеними апаратними кнопками позначений прямокутним масивом мініатюрних пупиришків, які відмінно визначаються на дотик на тлі глянсової подладонной панелі. Тачпад можна швидко відключити подвійним тапом по виїмці в кутку панелі, про що просигналізує червоний світлодіод під пропуском.

функціональність

Модель HP Pavilion g6 може бути заснована на процесорах від Intel або AMD, але в будь-якому випадку використовується дискретна графіка останньої компанії.

Наприклад, розглянута конфігурація оснащена процесором AMD Llano A4-3300M, здвоєною відкритий Radeon HD 6510G2 і працює під управлінням Windows 7 Home Basic. Подібний рівень оснащеності дозволяє без проблем займатися офісною роботою і навіть грати в сучасні ігри на мінімальних налаштуваннях графіки.

Можливість перемикання графічних ядер дозволило ноутбуку відпрацювати понад чотири з половиною годин в режимі читання, а ось при максимальному навантаженні автономність склала всього годину п'ятнадцять.

Тестова експлуатація не виявила особливих недоліків конструктиву HP Pavilion g6. Це типова недорога робоча конячка, яка може не сподобатися хіба що через велику кількість глянсовою обробки. Разом з тим в більш яскравих колірних варіантах цей ноутбук цілком може виконувати іміджеві функції.

Відеоогляд ноутбука HP Pavilion g6

підсумки

HP Pavilion g6 - симпатичний среднеформатнік з великою кількістю апаратних конфігурацій і досить доступним цінником. У сірому варіанті стане вдалою що не відволікає від роботи офісної конячкою, а в одному з яскравих колірних варіантів - відмінним вибором для творчої особистості.

сподобалося
+ Доступна вартість
+ Поєднання інтегрованої і дискретної графіки
+ Приємний дизайн в стилі лінійки HP Pavilion
+ Яскраві кольорові варіанти оформлення
+ Повний набір необхідних роз'ємів

Не сподобалося
- велика кількість глянцевих поверхонь
- ковзання по сенсорній панелі тачпада

Технічні характеристики ноутбука HP Pavilion g6-1206er

Процесор AMD A4-3300M (1,9 / 2,5 ГГц, 2 ядра, 35 Вт TDP) Чіпсет AMD A60M, K12 Інтегрована графіка AMD Radeon HD 6480G (Sumo) Дискретна графіка AMD Radeon HD 6470M (Seymour) Перемикання графіки AMD Radeon HD 6510G2 (AMD Dual Graphics) ОЗУ 4 ГБ, DDR3-1333 (2 × SODIMM) [Samsung M471B5273DH0-CH9] HDD 500 ГБ, 5400 rpm, SATA [Hitachi HTS545050B9A300] SSD - Екран 15,6 "(1366 × 768), глянсовий [LG Philips LP156WH4-TLC1] Яскравість екрану, хв. / макс. 10/130 кд / м2 (10 градацій) Привід DVD ± RW [HP DVD A DS8A5LH SATA] Роз'єми 3 × USB 2.0, D-subi, HDMI, RJ45, SD (HC / XC) / MMC, mic-in / head- out Мережа Fast Ethernet [Realtek RTL8139 / 810x] Wi-Fi 802.11 b / g / n [Atheros AR9485] Bluetooth Bluetooth 4.0 [Atheros AR3012] 3G - Вебкамера VGA Акустика Altec Lansing Акумулятор 4200 мА • год, 10,8 В (47 Вт • год) Автономність 1 год 17 хв / 4 ч 42 хв Габарити і маса 374 × 245 × 36,3 мм, 2,55 кг Попередньо встановлено ОС Microsoft Windows 7 Home Basic Модифікація HP Pavilion g6-1206er (A1R05EA) Особливості кілька колірних варіантів

Продукт наданий HP, www.hp.ua

Новости