Огляд FiiT VR - якісний китайський шолом віртуальної реальності

  1. Оптика / FoV
  2. Підводячи підсумок…

Китайський гарнітуру Fit VR є продукт, виготовлений з міцного і стійкого штучного матеріалу (пластика). Конструкція окулярів віртуальної реальності дуже схожа на Samsung Gear VR . Застосовувана оптика хороша, а окуляри зручні і легкі.

Останнім часом на VRvision з'явилося кілька оглядів VR очок китайського виробництва. Ми вирішили перевірити таке обладнання, як VR Box і Baofeng IV 4 . Всі ці згадані продукти є повним сміттям. У кожному огляді я намагався бути об'єктивним, і спробував оцінити реальну вартість продукції, але, на жаль, майже всі тести привели до негативних думок. Деякі думають, що я легко прискіпливий, але повірте мені, я з нетерпінням чекав моменту, коли знайду китайський шолом до вподоби. Кожен раз, коли я одержав посилку з новими окулярами, я охоче сподівався, що сьогодні буде саме той момент. На жаль, завжди мої надії перетворилися в розчарування.

Одного разу я отримав посилку з окулярами FiT VR. Після розпаковування посилки, я швидко оцінив окуляри, встановив телефон до комплекту, прикріпив обладнання до своєї голови і ... в один момент, мої мрії збулися! Нарешті я можу оголосити про успіх в своїх пошуках. Це був перший продукт, що стоїть мого і вашого уваги.

Окуляри віртуальної реальності FiiT VR зроблені з відповідного матеріалу. Окуляри мають відступи, які захищають особу від прямого контакту з жорсткими елементами. Оббивка була зроблена з губки і матеріалу, подібного флісу, який приємний в контакті. Навіть під час тривалого використання ми не будемо відчувати будь неприємне тиск на нашому обличчі. Крім того, це матеріал не буде завдавати шкоди або рани. Після гри, ми не будемо мати ніяких слідів на лобі, на відміну від інших моделей очок (наприклад. Weebo3D). Матеріал, з якого була зроблена оббивка, дуже приємний, але я помітив, що вона лущитися і залишає невеликі грудки. Але, по правді, це не є великою проблемою :).

Ремені в наборі повинні бути прикріплені до очкак самостійно. На щастя, це не складна операція, тому напевно всі зможуть виконати її. У ременів є velcros, тому що їх можна дуже легко і швидко регулювати. Ремені всього 3 - два бічних і один над головою, щоб уникнути ковзання очок на носі. Бічні ремені виконані з гуми, що на мій погляд не зовсім правильно: матеріал повинен бути більш гнучким, так як важко надіти його, і він погано відчувається на голові. Це тому, що ми змушені коригувати ремені максимально точно. Ремінь над головою не є гнучким і не розтягується, що є великим недоліком. Кожен користувач повинен налаштувати ремені захисних очок «належним чином перед її використанням». Насправді, це не проблема, якщо обладнання використовується тільки однією людиною. В іншому випадку, нам потрібно налаштовувати поїздок кожен раз перед використанням.

VR окуляри FiiTVR мають напівпрозору заслінку клапана, який закріплений на шарнірах. У внутрішній стороні стулки є м'яка, товста губка, яка фіксує наш телефон до кришки після її закриття. На початку, я не був переконаний в подібному рішенні виробника, але зараз я вважаю, що це самий зручний механізм, з яким я коли-небудь стикався. Це дуже просто - ви кладете телефон у комплект і закриваєте кришку, це все ... Рішення ідеально підходить по своїй простоті. Крім того, воно ефективно і не викликає теліпання телефону. Смартфон ставиться на спеціальні не ковзаючі кріплення, які регулюються по боках, так що буде легко відрегулювати їх належним чином до розміру телефону. Легко налаштувати телефону - навіть з товстим (броньований) корпусом.

Устаткування VR має великі 40-мм асферичні лінзи. У нижній частині пристрою є повзунки, які дають змогу регулювати лінзи в сторони. Завдяки цьому, ми можемо налаштувати оптику для власних потреб. Лінзи кріпляться на скручуються болти. Вся конструкція легка, вона важить близько 300 г, тому ми не будемо відчувати неприємні втому і дискомфорт. В комплекті (понад очок) знаходиться додаткова рама, яка може бути встановлена ​​під кришкою. Виробник не пояснює, навіщо вона. Проте, я думаю, що вона необхідний для установки менших телефонів, а також додаткового охоплення незайнятого поля зору. Завдяки цьому, дивлячись через лінзи, ми бачимо світлий простір навколо екрану. Виробник написав в керівництві, що можна помістити телефон в розмірі від 4 «і 6,5», а смартфон не може бути більше, ніж 90мм х 175 мм.

Виробник написав в керівництві, що можна помістити телефон в розмірі від 4 «і 6,5», а смартфон не може бути більше, ніж 90мм х 175 мм

Оптика / FoV

На мою думку, візуальний аспект є найбільш важливим елементом в цих продуктах. Тому я дуже суворий, коли оцінюю цю частину очок. Горизонт зображення (FOV) в FiiT VR становить 85º. Цього результат ми можемо досягти з 5,6 «розміром екрану. Я перевірив окуляри за допомогою телефону Motorola Moto X, який має дисплей з діагоналлю 5.2 «. Дивлячись через лінзи бачив тільки маленьку чорну кордон з обох сторін (тунельний ефект), що є відмінним результатом в порівнянні з іншими тестованих очками. Лінзи розташовані близько до екрану, тому відображається картинка є повнішим. Завдяки чому, ми будемо відчувати себе більш глибоко зануреними в віртуальний світ. Оптика може бути недосконалою, але, безумовно, є прийнятною.

Підводячи підсумок…

Комплект Fiit VR містить VR окуляри, додаткову раму, яка може бути розміщена між лінзами і нашим телефоном, ремені, керівництво і тканину для чищення лінз. Конструкція окулярів виготовлена ​​з пластику. Дизайн гарнітури дуже приємний. Ми можемо порівняти його з Samsung Gear VR. Оббивка дуже м'яка, приємна, а також пропускає повітря, тому ми не повинні відчувати запотівання лінз. Установка телефону в комплект відбувається дуже швидко, просто і дуже зручно - ви просто відкриваєте кришку, встановлюєте телефон на спеціальні кріплення і закриваєте кришку. Прикріплюються ремені є негнучкими, що створює деяку незручність. Використовувана оптика могла бути і краще, але великі лінзи і широке поле зору (FOV) дозволить нам зануритися у віртуальну реальність з великим задоволенням.

Як ви бачите, окуляри FiiT VR мають недоліки, але я думаю, що можна подумати над їх покупкою. Якщо мене запитають, рекомендую я комплект FiiT VR, моя відповідь прозвучить: так, цей продукт заслуговує на увагу. Звичайно, ця модель окулярів не ідеал, але для ринку китайських шоломів віртуальної реальності - справжня знахідка.

джерело: happyvr.eu

Новости