Огляд Garmin Fenix ​​3 Sapphire edition

  1. Відеоогляд Garmin Fenix ​​3 Sapphire Edition
  2. дисплей
  3. управління кнопками
  4. автономність
  5. Налаштування за все
  6. Адекватне додаток із синхронізацією за все
  7. додатки
  8. Повноцінні смарт-функції
  9. управління музикою
  10. красиві
  11. недоліки

Не буду тримати інтригу, думаю, всі знають, що я вже більше півроку мріяв про Garmin Fenix ​​3 Sapphire Edition (далі буду називати просто Fenix ​​3), і ось, я таки зважився і замовив собі модель на Ebay.com .


Це буде цікавий матеріал, особливо, якщо ти також шукаєш ідеальні годинник як для повсякденного використання, так і для туризму, і спорту.

Відеоогляд Garmin Fenix ​​3 Sapphire Edition

І так, почну з основного, чому я почав хотіти годинник Garmin? Почалося все з перших Pebble. До них я, що логічно, і припустити не міг, що смарт-годинник - це настільки зручно. На жаль, після Pebble я собі так і не зміг завести щось інше, тому що все інше - ні про що.

Точніше як, воно все в тій чи іншій мірі хороше, але конкретно під мої потреби не підходить. А мені потрібні: управління музикою, яка не згорталося б само по собі, автономність більше трьох днів, постійно включений дисплей, управління механічними клавішами, можливість налаштовувати екрани тренування під себе і, звичайно ж, GPS.

Як не дивно, багато з цього є навіть в оригінальних годиннику Pebble, саме тому я бігав з ними. У них інформація завжди відображається на дисплеї, додаток музики не згортається через деякий час, тому ти можеш в будь-який момент зупинити відтворення або перемкнути трек, автономності вистачає на кілька днів, під час пробіжки з запущеним на смартфоні додатком Runkeeper на екрані Pebble відображається потрібна інформація, хоча кастомизировать її і не можна.

Але в них немає GPS, дизайн вкрай небезпечний, вони швидко дряпаються, а згодом починають сипатися матриці дисплеїв. У мене таке сталося з двома годинами, останній раз - зовсім недавно і я не засмутився.

Якщо ви тільки починаєте хотіти Fenix ​​3, я дам вам корисну підказку за версіями цього покоління, тому що я спочатку плутався. Усього доступно 4 версії: звичайні Fenix ​​3, Fenix ​​3 Sapphire Edition (відрізняються наявністю більш міцного корпусу, сапфірового скла, більш якісного основного ремінця і знімного силіконового ремінця в комплекті), Fenix ​​3 HR і HR Sapphire Edition (те ж саме, але ще і з вбудованим датчиком серцебиття), і tactix Bravo, які є просто копією Fenix ​​3 Sapphire Edition, але з іншим ремінцем, трохи зміненим оформленням корпусу і встановленими програмами для військових. Але останні можна встановити і на Fenix ​​3.

Звичайні Fenix ​​3 я не розглядав, хотілося сапфірове скло, тому придбав Fenix ​​3 Sapphire Edition. Чому не HR? Причини прості: знайшов на Ebay вигідну пропозицію саме по SE, датчик все ж трохи швидше розряджає АКБ (але це дрібниця, не суттєво), але сам датчик мені не особливо потрібен.

Він хороший для використання в режимі спокою, але під час спорту немає нічого кращого нагрудного, який можна докупити до будь-яких Фенікс. Тому, будь різниця в ціні менше - я б купив HR, але так вирішив не витрачатися.

Далі я розповім про можливості Garmin Fenix ​​3 і чому вони кращі на мою думку.

дисплей

Власне, про те, за якою технологією зроблений екранчик в Fenix ​​3 я дізнався тільки на MWC в цьому році, де я їх поюзати наживо. І там я зрозумів остаточно - це саме те, що потрібно. Дисплей зроблений за технологією Transflective MIP, це свого роду кольорові електронне чорнило, що не витрачають енергію, поки на екрані нічого не відбувається. Завдяки цьому ми отримуємо два величезних плюси: шикарну автономність, а також постійне відображення інформації.

Який годинник я не використовував до цього, включення екрану по руху - це дурниця. Воно і спрацьовує не завжди, але головне, іноді воно спрацьовує, коли не потрібно, а іноді ти вже дивишся на годинник в правильному положенні, але нічого не бачиш, тому що вони не знають, що ти на них дивишся.

Наприклад, їжу я за кермом, дивлюся на екран, який дивиться на мене, але він вимкнений, тому що я не піднімав руку, вона вже на кермі. І щоб з'явилася інформація потрібно рухати руками. Тому, я в будь-якому випадку хотів саме такий екран, нехай навіть монохромний. Хоча тут він кольоровий і навіть дозвіл хороше - 218 x 218 точок на 1,2 ".

управління кнопками

У Garmin Fenix ​​3 екран не сенсорний і я радий цьому. У годиннику він не потрібен, зовсім. Проте, навіть якщо він і був би - нічого страшного, головне, щоб збереглося і повноцінне керування механічними кнопками. Під час бігу ти не можеш керувати сенсорними елементами - це просто нереально, а ось на кнопочку натиснути можна; взимку в спортивних рукавичках на стадіоні теж, що вже говорити про тріатлоністів або плавців, їм підходять тільки механічні елементи керування.

Після Pebble користуватися Apple Watch, Gear Fit 2 і деякими іншими не так зручно саме для спорту. В Fenix ​​3 все відмінно, у вас є цілих 5 клавіш для керування та навігації.

В Fenix ​​3 все відмінно, у вас є цілих 5 клавіш для керування та навігації

З недавнього згадав цікавий випадок. Мені дали на тест спортивно-туристичні годинники TomTom Runner 2, які, як виявилося, створювалися рукожопамі. Наприклад, підсвічування екрану в них включається з накриття долонею дисплея. Причому потрібно доторкнутися саме теплою рукою, щоб підсвічування не спрацьовувала на накриття одягом, наприклад.

В першу ж пробіжку я зрозумів, наскільки невдалий це рішення, тому що було прохолодно і руки стали холодними, екран на них не реагував. А взимку в рукавичках про підсвічування взагалі можна забути. В Fenix ​​3 підсвічування може включатися за різними сценаріями: з підняття руки, по підняттю руки тільки після заходу сонця, після натискання на окрему клавішу. Всі задоволені!

автономність

У більшості смарт-годин є один величезний недолік - вони мало живуть від одного заряду. Найчастіше - день-два, а якщо в них є GPS, то заряду вистачає на годину-дві тренування. І це величезна проблема, особливо на тренуваннях в холодну пору року.

У мене браслет Gear Fit 2 влітку сідав зі 100% до 25-30% за одну пробіжку на 10 км. Тому, якщо у вас в смарт-годинах або браслеті навіть і є GPS, то на напівмарафон заряду вже, швидше за все, не вистачить. Як і на двогодинну тренування на велосипеді.

Fenix ​​3 живуть дуже довго: до 6 тижнів в режимі годинника, близько 12 днів в режимі смарт-годин з постійно законнекченним смартфоном, і до 20 (!!!) годин в режимі активного GPS-трекінгу. За мою стандартну дистанцію бігу в 10 км вони втрачають всього 4% заряду. Чотири!!! Це космос. Стільки у мене ще жоден годинник не жили і це дуже круто.

Налаштування за все

Як я сказав - кастомизация дисплеїв під час занять спортом для мене вкрай важлива. Я не хочу дивитися на ті дані, які вирішив розмістити виробник, тому що, судячи з досвіду, зі спортсменами розробники не радяться. У деяких годиннику на одному екрані під час пробіжки може виводитися тільки один тип інформації, як на Gear Fit 2. В Fenix ​​3 все продумано до дрібниць.

До будь-якого виду спорту ти можеш створити кілька кастомізованих екранів, на кожному з яких буде відображено від 1 до 4 полів, причому з можна конфігурувати за розміром. Мені для бігу потрібен один екран з трьома полями: темп, відстань і час тренування.

І я для себе саме так все і налаштував. Але це я вам дуже поверхнево розповів, так як тільки для темпу є кілька параметрів, як середній на всій пробіжці, поточний, середній на км. І так для кожного параметра - є підпункти.

Адекватне додаток із синхронізацією за все

Garmin Connect доступний як для смартфонів, так і в браузері. Також є десктопних програм для синхронізації, якщо ви з якихось причин не використовуєте смартфон. Але я користуюся тільки мобільною версією і мені це повністю підходить.

Що мені подобається - це величезна кількість інформації, яку ви отримуєте про свої активностях і нетопорность додатки. Справа в тому, що це не сам по собі трекер, як Runkeeper або Strava, GC не може сам трекать активності. Це тільки хаб, який збирає інформацію з пристроїв Garmin. Наприклад, у мене є велокомп'ютер годинник - в сервісі буде інформація з них.

І круто тут те, що немає платних версій, йде розрахунок на те, що ти вже витратив гроші на пристрій і тепер повинен мати доступ до всіх можливостей. Це круто, раніше я бачив тільки урізану інформацію, доступну в безкоштовних версіях сервісів.

додатки

Прямо з Garmin Connect ви можете користуватися магазином додатків для годин. Причому не тільки Fenix ​​3, але і інших моделей, що підтримують Garmin IQ. Дивно, але я не очікував побачити такої великої кількості додатків для Garmin, причому якісних, найрізноманітніших і оновлюються регулярно.

Є функціональні «вотчфейси», які можна налаштовувати і кастомизировать під себе, є повнофункціональні додатки, є віджети. Різниця в них наступна: циферблати - з ними все зрозуміло; додатки встановлюються в той же меню, де і основні: біг, велоспорт і так далі, тобто це можуть бути знімають тренувальні дані додатка; а віджети - це погода, компас і так далі.

Повноцінні смарт-функції

Купуючи годинник я знав, що мене чекає безкомпромісний досвід використання під час занять, але переживав на рахунок смарт-функцій. Я думав, що годинник буде показувати зовсім стандартні дії, як дзвінок, СМС і, можливо, пошту. Але все виявилося просто шикарно - смарт-можливості не поступаються ні кому. Сповіщення приходять з усіх додатків на моєму iPhone, це радує. Ви можете їх переглядати навіть після згортання в спеціальному меню.

управління музикою

Для мене це важливий пункт, особливо взимку, коли бездротові навушники заховані під шапкою і капюшоном, а смартфон в кишені і тягнутися за ними, щоб переключити трек, або вимкнути музику, некомфортно.

Управління музикою є, напевно, у всіх розумних годинах, але проблема в тому, що екран управління згортається (перемикається на домашню сторінку), якщо не чіпати його. І мене це не влаштовує, я хочу мати можливість зупинити музику або перемкнути трек в будь-який момент, не переходячи повторно в додаток музики. І тут реалізовано саме так. Засмучує лише те, що, на відміну від Pebble, на екрані управління музикою не видно часу, а також назви треку.

Засмучує лише те, що, на відміну від Pebble, на екрані управління музикою не видно часу, а також назви треку

красиві

Зізнаюся, дизайн для мене не так важливий, як якість і функціональність. Я міг ходити з абсолютно будь-якими годинами або браслетом, але носив Pebble, тому що вони мене підходили найбільше. Але якщо годинник функціональні і повністю влаштовують мене, та ще й гарні - це джекпот! І Fenix ​​3 - саме такі. Без перебільшення виглядають шикарно, правда для людей невеликої комплекції будуть завеликі, дівчатам - тим більше. І навіть наявність забарвлення Rose Gold не допоможе!

недоліки

Мінуси теж є, як і в будь-якому іншому продукті. І вартість я не називаю недоліком, все ж, перед нами найтехнологічніші електронний годинник. Але при такій кількості сенсорів і датчиків, виробник тупо забив на внутрішній простір, є всього 23 МБ. МЕГАБАЙТ !!! Це звучить смішно. Пам'ять потрібна була б для карт, для музики та ін.

Можливості завантажувати треки на годинник також немає, а було б дуже круто. З Fenix ​​3 я і так не беру смартфон на тренування, але після пробіжки все ж хочеться послухати музику. Тому, було б круто мати хоча б 4-8 ГБ простору і можливість підключення бездротових навушників. У Gear Fit 2 так і зроблено.

У Gear Fit 2 так і зроблено

Я не скажу, що Garmin Fenix ​​3 - годинник для всіх. Ні, це просто саме просунуте пристрій на ринку, це справжні мультиспортивні годинник, але цей факт не означає, що всі повинні їх купити, тому що багатьом вистачить і можливостей Pebble або трекера, типу Xiaomi Mi Band 2.

Fenix ​​3 - це комбайн для людей, які ведуть активний спосіб життя, до яких я себе зараховую, яким необхідно все і відразу: найточніші заміри, автономність, зручність і безліч одержуваних даних після кожного заняття.

Купити годинник ви можете на Ebay.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Чому не HR?

Новости