Огляд Teclast X98 Plus 3G - Android і Windows 10 в одному флаконі - Super G

  1. Пролог
  2. Комплектація
  3. Дизайн
  4. дисплей
  5. Технічні характеристики Teclast X98 Plus 3G (A6C9)
  6. продуктивність
  7. Ігрова продуктивність
  8. Мультимедіа
  9. якість фото
  10. Софт
  11. Android
  12. Windows 10
  13. Час автономної роботи
  14. Епілог

10-дюймовий планшет з високою роздільною здатністю - це добре. З встановленою ліцензією Windows 10 - ще краще. З Android 5.1 в якості другої операційної системи - так взагалі. Йдеться про Teclast X98 Plus 3G - планшет, який володіє значними характеристиками, а коштує досить невеликих грошей.

Йдеться про Teclast X98 Plus 3G - планшет, який володіє значними характеристиками, а коштує досить невеликих грошей

зміст:
- Пролог
- Комплектація
- Дизайн
- Дисплей
- Технічні характеристики
- Продуктивність
- Якість фото
- Софт
- Час автономної роботи
- Епілог

Пролог

Зараз ринок планшетів стрімко звужується і кінця цьому процесу поки не спостерігається. Всі, хто хотів, давно вже придбали собі девайс з великим екраном, пограли з ними і заспокоїлися. Так було і зі мною.

Я довгий час користувався Apple iPad різних поколінь. Потім перейшов на mini-версію від того ж виробника, тільки першого покоління. Апарат мене абсолютно влаштовував, поки я по дурниці не вирішив оновити його до iOS 7, і по ще більшої дурниці до вісімки. З цією операційною системою таблетка перетворилася на гарбуз. Ні для кого не секрет, що Apple штучно занижує продуктивність нових ОС на старих гаджетах, щоб користувачі йшли в магазин і купували нові девайси. У підсумку я позбувся гаджета і на тому моє особисте спілкування з цим видом пристроїв припинилося. Чи не тягнуло якось, та й оглядів цієї категорії я робив не так багато.

Чи не тягнуло якось, та й оглядів цієї категорії я робив не так багато

Останнім часом бажання купити собі планшет знову прокинулося. Однак ціни на пристрої від A-брендів м'яко кажучи не відрізняються адекватністю. Особливо з огляду на те, що річ дуже специфічна і більшу частину часу буде лежати на тумбочці і збирати пил. Якось не хочеться віддавати 30-40 тисяч рублів за штуку, щоб погратися, потикати пальчиком в екран час від часу.

Довелося звернути увагу на дітища китайських компаній. Шляхом недовгих порівнянь (див. Мук) вирішив зупинитися на Teclast X98 Plus 3G. Характеристики вражають, дизайн цілком собі непоганий, ціна - те, що потрібно!

Загалом, до мене приїхала таблетка звідси . На момент замовлення девайс коштував близько $ 210, що в перекладі на рублі зараз становить приблизно 13 500 рублів. Забавно, що я рік тому продав свій iPad mini в полурабочие стані (спасибі тобі, Apple!) За 14 000 рублів з подряпаним корпусом. Ось такі справи…

Комплектація

Великому девайсу, велику упаковку, а точніше, широку. Усередині розмістився сам апарат, весь обклеєний плівкою. Думаю, їх можна залишити на перший час, поки в господарстві не заведеться відповідний чохол.

На нижньому рівні знайшовся кабель Micro USB і OTG-проводок з повнорозмірним портом USB для підключення периферії. З огляду на те, що в девайсі все робиться через один єдиний Micro USB, виробник міг би докинути в комплект якої-небудь USB-HUB, але не сталося.

З огляду на те, що в девайсі все робиться через один єдиний Micro USB, виробник міг би докинути в комплект якої-небудь USB-HUB, але не сталося

Що дивно, заводська комплектація не містить блоку живлення. Розробники заощадили долар, а нам, простим користувачам доведеться думати, як ділити штатний зарядник від смартфона з новеньким планшетом. Детальніше про це поговоримо в розділі про електроживленні.

Дизайн

У китайських компаніях, таких як Teclast, працюють жартівники. Знаєте чому? Тому що на рендера в Інтернеті девайс виглядає так, а в житті може виглядати зовсім інакше. Однак спасибі Gearbest, який до кожного лоту намагається публікувати реальні фотографії продаються девайсів. Зізнаюся, було лінь залазити в Google і шукати там картинки за запитом «Teclast X98 Plus 3G hands on» або щось подібне. Подивився лот продавця і вирішив зупинитися на цьому «текласте».

Все це я до того, що зберетеся замовляти якийсь китайський планшет, не полінуйтеся перш пошукати його реальні фото. Не варто керуватися тільки офіційними прес-зображеннями. Вони сильно преукрашівают картину.

Велика частина корпусу нашого героя виконана з алюмінієвого сплаву. Зрозуміло, він намагається бути схожим на те, що ми можемо бачити і чіпати в продуктах від Apple. Однак матеріал все-таки злегка відрізняється. У X98 Plus 3G він трохи грубіше, хоча і не викликає якогось відторгнення.

У X98 Plus 3G він трохи грубіше, хоча і не викликає якогось відторгнення

Тримати апарат в руках приємно, він не дуже слизький, а завдяки кутастому корпусу надійно «сідає» в долоні. Не останню роль в зручності використання грають ще й широкі рамки. Вони не дуже аляпісто і за них зручно тримати таблетку як в портретній, так і в альбомній орієнтації.

Достаток прямих кутів може збентежити. Зрозуміло, це не якийсь там iPad Air, над яким потів Джонні Айв зі своєї дизайнерської братією. З іншого боку, не варто давати своїм внутрішнім естету занадто багато волі. Якщо в Teclast X98 Plus 3G подмечаются будь-які візуальні недоліки, відразу ж згадуємо, скільки він коштує. Чудовим чином недоліки стають просто невеликими нюансами.

На задній стороні є велика кількість всіляких написів: одні про виробника, інші про роз'єми на корпусі. Таким от нехитрим чином розробники вирішили злегка урізноманітнити мінімалістичний дизайн.

У верхній стороні знаходиться пластикова вставка, що прикриває антени. Сюди ж врізаний вічко основної камери.

У нижній частині присутні сітки під два мультимедійних динаміка. Гучність у них різна в залежності то того, в який ОС вони працюють: в Windows тихіше, в Android голосніше. А ось якість завжди однакове - середнє. І не пищалки, а й вухами від задоволення плескати не станеш.

З інших елементів на корпусі знайшлося наступне.

Пластикові кнопки регулювання гучності і включення. Чому пластикові, тому що девайс коштує $ 210. Вимагати більшого за ці гроші ми не в праві.

Хід клавіш дуже чіткий. Сумніватися, натиснув чи ні не доведеться. Завжди є виразний клацання.

Тепер про роз'єми. Вони скучковалісь в одному місці (в лівому нижньому кутку). Перша частина портів: Micro HDMI, 3.5 мм аудіовихід і Micro USB.

І ось тут є один, мабуть, дійсно не продуманий розробниками момент.

Micro USB - це один єдиний роз'єм, через який йде і зарядка, і обмін даними, і підключення периферії.

Іншими словами, або планшет заряджається, або до нього підключена USB-клавіатура або миша, а може бути щось ще. Тільки так.

Хочеш пограти в Counter-Strik 1.6, підключив USB-клаву, пограв дві години, а девайс розрядився. Грати і одночасно заряджати - це не про X98 Plus.

Друга група роз'ємів розташувалася прямо за рогом: цей отвір для установки карти пам'яті Micro SD і SIM-карти. Остання використовується звичайнісінького, повноформатного розміру. Обидві картки вставляються в свої пази до клацання, тим самим, просто випасти звідти вони не зможуть.

Настав час порівняти габарити нашого героя з найактуальнішими на сьогодні планшетами.

ДовжинаШиринаТовщинаВагаTeclast X98 Plus 3G (9.7 '')

240

169

7,8

523

iPad Air 2 (9.7 '')

240

169,5

6,1

444 (версія з SIM-картою) Huawei MediaPad M2 (10.1 '')

239,8

172,8

7,4

490

Samsung Tab S2 (9.7 '')

237,3

169

5,6

392

Найтонший і легкий - це, звичайно, Samsung Galaxy Tab S2. А наш герой за винятком товщини дуже сильно копіює габарити свого «яблучного» конкурента. Ось тільки для користувача досвід у девайсів різниться.

дисплей

Тут X98 Plus є за що похвалити.

В апарат встановлено якісна, красива і дуже приємна IPS-матриця.

Тут немає перегинів у бік надмірної соковитості фарб або контрастності. Передача кольору дуже близька до натуральної, а кути огляду просто відмінні.

Навіть якщо дивитися на дисплей під нахилом і по діагоналі не виникає ніякого кримінального фіолетового світіння, ніж хворіють багато IPS-панелі . Чорний колір залишається таким під будь-якими кутами огляду.

Чорний колір залишається таким під будь-якими кутами огляду

Крім того, біля екрану дуже високий дозвіл - 2048 x 1536 пікселів. Щільність точок така ж, як і у дисплея iPad Air - 264 ppi. Відповідно, шрифти виглядають гладко, зображення мають прекрасну деталізацію - дивитися фільми і фото на екрані планшета одне задоволення. Головне заздалегідь подбати про контент з високою роздільною здатністю (Full HD - це мінімум), інакше вся краса буде зруйнована величезними артефактами.

Сенсорний шар підтримує десять одночасних дотиків, проте сама чутливість сенсора злегка насторожує. Натискати на екран потрібно завжди чітко і впевнено. Дуже легкий дотик кінчиком пальця дисплей може не розпізнати. Народні умільці навчилися підвищувати чутливість сенсора, я теж спробував. Може бути ситуація і покращилася, а може бути велика сила самонавіювання - я чітко сказати не можу. Проте, комфортно користуватися можна і так.

Апарат похвалили, пора і посварити. Я знайшов тільки два недоліки. Перший полягає в тому, що сендвіч фронтальній панелі виконаний не по модною нині технології повної ламінації. Між склом і підкладкою з світлодіодів присутній повітряний прошарок і під кутом це добре помітно.

Другий нюанс - відсутність олеофобним покриття.

Палець ковзає непогано, проте скло все одно збирає відбитки пальців і через якийсь час стає схоже на це ...

Технічні характеристики Teclast X98 Plus 3G (A6C9)

  • процесор Intel X5-Z8300 (Cherry Trail) з максимальною частотою 1,84 ГГц
  • графіка Intel HD Graphics 8 п'ятого покоління
  • оперативна пам'ять 4 ГБ DDR3L-RS з частотою 1600 МГц (в Android свободно 3 400 МБ!)
  • вбудоване сховище 64 ГБ eMMC
  • дисплей 9,7 дюймів з роздільною здатністю 2048 x тисячу п'ятсот тридцять шість (співвідношення сторін 4: 3)
  • ОС Windows 10 Home і Android 5.1
  • стільникові мережі: 2G, 3G (WCDMA 900 і 2100 МГц)
  • фронтальна і основна камери на 2 Мпікс (без автофокусу і спалаху)
  • бездротові можливості: Wi-Fi (802.11 b / g / n), Bluetooth 4.0
  • роз'єми: Micro USB, Micro HDMI, 3,5 мм аудіовихід для зовнішньої акустики або навушників
  • з сенсорів тільки акселерометр
  • акумулятор 8 000 мАг

Як з'ясувалося, у мене остання ревізія пристрої - A6C9. Це означає, що планшет оснащений 3G (інші модифікації без SIM-карти), має на борту дві операційки і випущений в 2016 рік. Також є кілька конфігурацій, випущених раніше:

  • A5C6 - тільки з попередньо встановленою Windows 10
  • A5C8 - Android + «вінда»
  • A6C7 - те ж саме, тільки зроблене вже в цьому році.

A5C6 - тільки з попередньо встановленою Windows 10   A5C8 - Android + «вінда»   A6C7 - те ж саме, тільки зроблене вже в цьому році

Дізнатися номер моделі дуже просто. Досить встановити яку-небудь системну утиліту (AnTuTu для Android або Aida64 для Windows) або ще простіше: переглянути відомості про зроблені на вбудовану камеру фотографіях.

Трохи розповім про процесор. Intel X5-Z8300 був випущений у другому кварталі минулого року і створений за 14-нанометровій частоті. «Камінь» складається з чотирьох ядер і підтримує набір 64-бітових команд. У EXIF ​​є вся потрібна інформація.

До складу чіпсета входить графічна підсистема Intel HD Graphics з робочою частотою в проміжку 200-500 МГц. Графіка може обробляти до двох дисплеїв одночасно при вирішенні зовнішнього не більше 1920 x 1080 точок. Тим самим, Teclast легко впорається з одночасною роботою як через вбудований, так і через зовнішній екран. Не будемо забувати, що це все-таки комп'ютер з передвстановленою дорослої ОС, який легко перетворюється в повноцінну стаціонарну станцію.

Не будемо забувати, що це все-таки комп'ютер з передвстановленою дорослої ОС, який легко перетворюється в повноцінну стаціонарну станцію

Цікаво виходить, що блакитна мрія Microsoft була здійснена китайцями без використання будь-яких полурабочие Windows 10 Mobile або як там зараз називається їх недомобільная ОС?

Чіпсети від Intel, як правило, не мають вбудованого GPS-модуля. Наш випадок не став винятком. Замість цього за визначення місця розташування відповідає вбудована в Android система визначення координат за даними стільникового і Wi-Fi мережі. Загалом, таксистам девайс не підійде.
Чіпсети від Intel, як правило, не мають вбудованого GPS-модуля

Крім того, виявилося, що планшет не вміє дзвонити. Немає ні номеронабирателя, ні інтерфейсу для роботи з СМС. Відповідно, SIM-карта тут тільки для Інтернету. І все спілкування з оператором здійснюємо онлайн, а не через USSD-команди.

З огляду на все це, можна зробити висновок, що ми маємо справу з умовно домашнім пристроєм. Умовне воно тому, що за рахунок встановленого WCDMA-модуля девайс можна періодично виносити з дому і користуватися тільки передачею даних.

продуктивність

Почнемо безпосередньо з самого інтерфейсу. Залежно від завантаженої ОС показники швидкості роботи різні. В Android все працює і задумливо, і якось з невеликими, ледь помітними лагами. Користуватися таблеткою можна цілком комфортно, але реактивної швидкості роботи тут немає. П'ятий «зелений робот» чудово працює на практично будь-якої конфігурації, але з досвіду спілкування з цим Teclast розумієш, що оптимізації під конкретне залізо тут приділено не так багато уваги, як повинно було б.

Windows 10 прекрасно налагоджена, відповідно, девайс не гальмує і не затикається. Анімація пурхає, як і повинна. А ось при запуску програм деяка задума все-таки присутня. Те меню яке-небудь хитре буде відкриватися 3-4 секунди, то додаток перед запуском вирішить розкинути мізками на абстрактні теми. Але це не критично. Користуватися можна без проблем.

Ігрова продуктивність

З ігровими можливостями все не так здорово, як хотілося б. Очевидно, винна графічна підсистема в особі Intel HD Graphics, яка на голову відстає від схожих відеочипів типу Mali і Adreno.

У Assassin`s Creed: Identity грати неприємно. У самому тайтли можна вибрати налаштування графіки, так як все підлаштовується автоматично під існуюче залізо. В результаті частота кадрів не перевищує 10-15 fps, що дуже мало для комфортної гри. До слова, гальмує не тільки сам геймплей, але і навіть меню.

У Assassi`s Creed Identity все сумно

Asphalt 8 без проблем запускається, але на високих установках в нього краще не ганяти. Оптимальне значення - середнє, тільки тоді іграшка починає йти більш-менш плавно. Але тут є одне важливе уточнення - все це справедливо для «вінди». Під Android ситуація краща - в «асфальт» ганяється без проблем і на високих параметрах графіки.

Під Android ситуація краща - в «асфальт» ганяється без проблем і на високих параметрах графіки

World of Tanks Blitz ніколи не розчарувала мене. Вона відмінно оптимізована і дуже багато, нехай навіть посередні смартфони тягнуть іграшку на частоті не нижче 30 кадрів в секунду. Це стосується і X98 Plus, тільки якщо гра запущена під Android. У Windows fps не перевищувала 15 кадрів в секунду, як наслідок, грати було неможливо.

Мультимедіа

Перевірити можливості вбудованого «заліза» можна дуже легко через відтворення різних відеороликів.

Android без проблем проковтує Full HD відео, причому, як локальні, так і потокові з мережі.

У Windows все по-різному. Локальні 4K-ролики апарат клацає, як горішки.

А ось в онлайн-режимі все залежить від браузера. Chrome, наприклад, може затикатися і на перегляді звичайного Full HD відео в Youtube, не кажучи вже про щось більше.

А ось Microsoft Edge взагалі не хвилює, якого дозволу контент відтворюється на екрані. Навіть 2160p програється без проблем, що особливо радує око. Таким чином, стандартний браузер не варто списувати з рахунків і видаляти його іконку з панелі швидкого запуску.

якість фото

Мабуть, це самий короткий розділ огляду Teclast X98 Plus 3G. І все тому, що вбудовані камери (обидві на 2 Мпіксел = 1600. x 1200 пікселів) тут дуже слабкі. Так, фронтальна годиться для відеоконференцій, але для любителів Селфі вона буде марна. Хіба що на крихітну аватарку сфоткати, яка ніде не буде світитися в збільшеному форматі.

Задній модуль позбавлений автофокусу, що робить його присутність марним. Ні оголошення біля під'їзду НЕ сфоткати, ні конспект лекцій, ні ще щось корисне.

Не буду довго розписувати мої претензії до фоточасті, просто самі оціните приклади фото.

І відео, звичайно. Воно записується в дозволі 1280 x 720 пікселів при 30 кадрах в секунду. Формат файлу 3GP.

Софт

Як вже стало зрозуміло, у мене на тесті виявилася DualBoot версія самої останньої на даний момент ревізії, тобто з двома встановленими операційними системами і підтримкою SIM-карт. Відповідно, частина внутрішньої пам'яті займає ОС від Google (доступно близько 19 ГБ), а друга половина віддана на відкуп Windows.

Android

З коробки апарат працював на Android 5.1. Для поновлення бездротовим чином є спеціальний додаток, проте в моєму випадку утиліта повідомила, що встановлено найсвіжіше ПО на даний момент - збірка 1.03_20160307. На просторах Інтернету присутній пізніша збірка 1.05, однак я не став заморочуватися з її установкою.

За замовчуванням в пам'ять встановлена ​​тонна-інша різних китайських програм відповідною мовою. Вони забивають пам'ять пристрою, всіляко дратують, але, на щастя, легко видаляються.

На жаль, «операційка» не може похвалитися стабільністю роботи. Взяти хоча б Google Play. Не знаю, в чому була причина. Чи то пакет сервісів був не повний, то чи була встановлена ​​якась несумісна версія. Загалом, при введення хоча б однієї букви в рядок пошуку утиліта вилітала. На щастя, рішення знайшлося швидко.

Заходимо в спеціальний (див. Китайський) магазин програм. Його іконка є на головному екрані і виглядає так.

Тут в рядок пошуку вбиваємо «google» і завантажуємо другий пакет зверху. У моєму випадку він важив близько 54,2 МБ.

Коли файл скочується, система запропонує його встановити - погоджуємося. Після цього тикаємо на іконку Play Store, магазин покаже вітальний екран і все почне працювати як належить.

Однак на цьому глюки не закінчилися. Через пару хвилин девайс завис прямо на екрані блокування. Екран ні на що не реагував секунд тридцять, після чого благополучно прийшов до тями і все запрацювало. Але все це ще квіточки.

Ягідки складалися ось у чому.

Ні з того, ні з сього апарат вирішив піти в сплячку і повністю виключився при установці звичайного застосування з Google Play.

Я намагався пробудіті его різнімі методами: затискав кнопки в зелених сандалів один з одним и поодінці, ставив гаджет на зарядку - Нічого НЕ допомагать. Через 10 хвилин таких маніпуляцій девайс прокинувся і завантажився в штатному режимі як ніби нічого й не було. Така поведінка пристрої мене насторожило.

На щастя, за час решти тіста ніяких подібних глюків мені не траплялося, тому-то я і не став заморочуватися з установкою більш свіжої ОС. Спрацювало правило: працює - не чіпай. Та й бездротовим чином (OTA) нічого не прилітало. Загалом, мені стало ліньки.

Windows 10

На девайс встановлена ​​система Windows 10 Home. Після першого запуску її потрібно активувати з налаштувань системи. У мене цей процес уже був зроблений (не мною, може китайцями?), Тому я пішов далі.

Система англійською мовою, тому варто завантажити пакет російської мови. Для цього відкриваємо «Пуск», переходимо в настройки і вибираємо категорію «Time & Language». У лівій колонці заходимо у вкладку «Region & language», де виставляємо розташування - Russia і натискаємо по плюсик «Add a language». Вибираємо потрібну мову і чекаємо закачування пакета.

Після цього активуємо локалізацію для чого буде потрібно увійти в обліковий запис Microsoft і перезавантажити планшет. Тепер все російською. Можна продовжити первинну настройку таблетки під свої потреби: встановити Google Chrome, наприклад, і так далі.

Потім я вирішив встановити всі оновлення штатним шляхом, перезавантажив девайс і все продовжило працювати як і повинно. Відверто кажучи, не знаю, навіщо користувачі на форумі 4pda ставили різні твіки по забороні установки оновлень, оновлювали ОС на пристрої до Pro версії. Для звичайного використання можливостей ОС з коробки більш ніж достатньо.

Для звичайного використання можливостей ОС з коробки більш ніж достатньо

Час автономної роботи

Є один цікавий нюанс, точніше, навіть кілька. По-перше, в комплекті не знайшлося блоку живлення. Тільки Micro USB кабель і OTG-перехідник для підключення USB-периферії. Відповідно, я заряджав планшет від стороннього З.У. (5В, 2.5А). Робить він це, до речі, вкрай довго - близько 5 годин. Від «зарядника» з виходом 1 А процес зарядки і зовсім може розтягнутися на 6 і навіть більше годин. Вихід простий - підключати апарат до мережі на ніч.

Блоку живлення на 5В і 1А абсолютно не вистачає. Під час навіть звичайної роботи (завантаження фонових оновлень, веб-серфінг в мережі) рівень заряду був абсолютно нерухомий. Якщо запустити якусь іграшку, то відсотки батареї взагалі почнуть потихеньку танути. Щоб девайс заряджався, потрібно залишити його в спокої і вимкнути екран, зрозуміло.

Щоб девайс заряджався, потрібно залишити його в спокої і вимкнути екран, зрозуміло

Батарея тут незнімна і на 8 000 мАг. При активному використанні планшета в режимі Android варто розраховувати на пару днів автономної роботи - не більше. За моїми відчуттями, девайс працює в півтора рази довше середньостатистичного смартфона.

На рахунок відтворення відео можу сказати наступне. Я виставив максимальну якрость, завантажив в MX Player відео з роздільною здатністю 1440p і в такому положенні апарат крутив відео протягом 6 з невеликим годин. Цілком непоганий результат. Якщо відтворювати менш якісний контент і відключити фонову передачу даних, то можна домогтися і більш цікавих результатів.

Епілог

Teclast X98 Plus 3G - це планшет, в якому вдалим чином зійшлося відразу декілька відповідних під мої потреби параметрів (їх можна розглядати в якості плюсів):

1. Дві ОС. Windows 10, яку при підключенні клавіатури, миші і зовнішнього монітора можна «розтягнути» до повноцінної робочої станції. У такому режимі девайс без проблем тягне більшість офісних і онлайн-додатків. Для всього іншого є Android 5.1.

2. Екран вирішує! 9,7 дюймів - це дуже комфортна діагональ, яка ідеально підходить як для споживання, так і для створення певного роду контенту. Не останню роль відіграє високий дозвіл і відмінна, дуже близька до натуральної передача кольору.

3. Чому ще було вирішено взяти саме Teclast X98 Plus 3G? Логіка дуже проста. Він підтримує передачу даних через стільникового оператора. Хай не LTE, але 3G - цього більш ніж достатньо. Не розумію, в чому сенс гнатися за 4G, якщо і на третьому поколінні все тягнеться цілком собі добре, включаючи Youtube, додатки Google Market і так далі.

4. Зрозуміло, це ціна - трохи чи не найголовніший аргумент на користь конкретної таблетки. Все вишеперічісленних отримуєш за $ 200 баксів або 13 000 рублів. З Кешбек можна заощадити ще й на пару чохлів і захисну плівку.

А взагалі, що таке тринадцять тисяч рублів? Тільки уявіть. Півтори поїздки в Ашан? Місячна комуналка плюс витрати на бензин? Половина палаючого туру в Туніс на одну людину? Загалом, це гроші, які не страшно витратити, придбавши, тим самим, приємний і корисний в господарстві гаджет. З ним і комуналку порахуєш, і на відпочинок бюджет сплануєш, ось тільки в продовольчий він сам не ходить. Але не все коту масниця.

До мінусів (якщо їх, звичайно, можна так обізвати з оглядкою на ціну) я б відніс наступне: може бути не дуже стильний, але задовільний дизайн, мазке захисне скло, нікакущій задню камеру, яка в планшеті по суті і не потрібна, і, мабуть, чи не допіленную до блискавичної швидкість роботи в ОС Android.

Уже в продаж Ціна: приблизно $ 210 Цікаво почитати:

Знаєте чому?
Цікаво виходить, що блакитна мрія Microsoft була здійснена китайцями без використання будь-яких полурабочие Windows 10 Mobile або як там зараз називається їх недомобільная ОС?
Не мною, може китайцями?
3. Чому ще було вирішено взяти саме Teclast X98 Plus 3G?
А взагалі, що таке тринадцять тисяч рублів?
Півтори поїздки в Ашан?
Місячна комуналка плюс витрати на бензин?
Половина палаючого туру в Туніс на одну людину?

Новости