Огляд ігровий клавіатури Tesoro Colada Evil

Створення механічної клавіатури - справа, на сьогоднішній день, не хитра

Створення механічної клавіатури - справа, на сьогоднішній день, не хитра. І якщо раніше клавіатури кожна компанія створювала з нуля власні перемикачі та контролери, то сьогодні компоненти для створення механічної клавіатури стандартизовані і широко доступні в вузьких колах.

Любителі навіть збирають їх на дому, замовляючи запчастини через інтернет (хоч і за пристойні гроші). Практично всі сучасні механічні клавіатури грунтуються на перемикачах компанії Cherry. Яка розділяє їх тактильні властивості по колірною ознакою. Самих перемикачів у компанії є дев'ять типів. На жаль, в широкому продажі поширені тільки клавіатури на Cherry MX black і Cherry MX red перемикачах. Тим і цікава молода компанія Tesoro Technology USA Inc, яка зовсім недавно, в 2011 році, з'явилася на ринку ігрових аксесуарів. Але її модельний ряд вселяє повагу. Для кожної моделі клавіатури пропонують на вибір не тільки MX red і MX black перемикачі, але і MX blue, і MX brown. Подібний вибір дозволяє підбирати для себе зручний інструмент як для багатогодинних баталій, так і для Тривалість введення тексту. Унікальність такого розмаїття складно описати виключно через низький поширення механічних клавіатур в принципі.

Вже згадана клавіатура має довгу назву «   Tesoro Colada Evil Aluminum Backlit Mechanical Gaming Keyboard   », Або просто« model TS-G3NL (B) »
Вже згадана клавіатура має довгу назву « Tesoro Colada Evil Aluminum Backlit Mechanical Gaming Keyboard », Або просто« model TS-G3NL (B) ». У модельному ряду компанії є її близнюк з світло-сірим корпусом. Упакована клавіатура в солідну картонну коробку. На якій перераховано основний функціонал і колір використовуваних в поставляється варіанті перемикачів.

У комплекті c клавіатурою пропонується диск з програмним забезпеченням і дві брошурки з описом і інструкцією російською. На офіційному сайті є новіша версія ПО, так що компакт-диск можна не діставати. Після розпакування перед нами постає досить масивна клавіатура з підсвічуванням клавіш, каркасом з шліфованого анодованого алюмінію і з незнімним півтораметровим кабелем в оплетке чорного кольору. У клавіатури є такі додаткові функціональні клавіші і їх комбінації:
[H1], [H2], [H3] - додаткові функціональні клавіші, які однаково доступні як для лівої так і правої руки.
[G] і [R] сховалися поруч з індикаторами, призначені для включення ігрового режиму і швидкого запису макросу.
[Fn] + [F1] - [F6] - мультимедійні.
[Fn] + [F8] - [F12] - для перемикання п'яти профілів.
[Fn] + [Numpad 8] і [Numpad 2] - для зміни стилів підсвічування.
[Fn] + [Ins] - [Del] - перемикання між 6 key і N-key rollover. Не зовсім зрозуміла їхня функція. Якщо вже реалізована можливість розпізнавання великої кількості одночасних натискань, то для чого перевести клавіатуру в інший режим?

Після підключення клавіатури, установки програми управління «Colada Configuration» і перезавантаження - в системному треї з'являється іконка програми настройки клавіатури
Після підключення клавіатури, установки програми управління «Colada Configuration» і перезавантаження - в системному треї з'являється іконка програми настройки клавіатури. Після чого клавіатура повністю функціональна і готова до роботи. До речі про програму. Її інтерфейс не відразу зрозумілий і рясніє зливаються з фоном кнопками різної форми. Наприклад, фіолетовий трикутник праворуч від малюнка клавіатури - кнопка дозволяє змінити колір підсвічування бічних граней в залежності від обраного профілю. Та й часті запрошення кількох пар кнопок [Ok] і [Cancel] в діалоговому вікні тільки заплутує. Але це тільки на перших порах і з часом можна розібратися в логіці програми.

З іншого боку, програма має пристойним функціоналом і цікавими знахідками
З іншого боку, програма має пристойним функціоналом і цікавими знахідками. Записати макрос можна декількома способами. Найпростіший спосіб - через клавішу [R] (біля світлодіодних індикаторів). Потрібно натиснути на клавішу [R]. Вибрати одну з трьох клавіш [H1] - [H3], після чого починається запис всіх наступних натискань клавіш, їх комбінацій і навіть проміжків часу між їх натисканням. Завершення запису провадиться повторним натисканням клавіші [R]. Використовуючи програму можна змінити функціонал і всіх інших клавіш на клавіатурі. Для цього призначено цілих п'ять профілів, активність кожного з яких відображається кольором світяться бічних граней. Але цей процес більш трудомісткий для опису і вже докладно розглянуто в довідці до програми. Експериментувати можна сміливо, так як в будь-який момент можна переключитися на стандартну розкладку за допомогою режиму «PCMODE» клавішею [G]. Після будь-яких дій натискання в ПО «Colada Configuration» на клавішу [OK] записує в клавіатуру всі внесені зміни. Триває це досить тривалий час, секунд 15.

Клавіатура зібрана добротно і продумано
Клавіатура зібрана добротно і продумано. З розкладкою нічого нового вигадувати не стали, що вже можна записувати в плюси. Під час роботи приємна прохолода алюмінієвого каркаса постійно нагадує про себе. Пластикові ніжки допомагають змінювати кут нахилу клавіатури в широких межах. А велика кількість прогумованих ніжок на дні клавіатури дозволяє їй надійно утримуватися на будь-якій поверхні.

В огляд потрапив передпродажний екземпляр без кириличної розкладки, але, в будь-якому випадку, підсвічування клавіш традиційно захоплює тільки частина кожної клавіші. Хоч метал використовується тільки у верхній частині каркаса клавіатури, але це вже дозволило зробити її досить важкою надавши їй вагомих півтора кілограма. Підсвічування клавіш має чотири режими, де поєднані зміна яскравості і включення підсвічування певних зон.

Підсвічування клавіш має чотири режими, де поєднані зміна яскравості і включення підсвічування певних зон


При перемиканні профілів бічні грані клавіатури змінюють свій колір відповідно до кольору обраного профілю. Виглядає це наступним чином.

Використовувані перемикачі MX black широко поширені, так що їх тактильні особливості добре відомі
Використовувані перемикачі MX black широко поширені, так що їх тактильні особливості добре відомі. Ці лінійні перемикачі мають підвищене зусилля натискання в порівнянні з MX red. На відміну від них MX brown і MX blue мають виражений нелінійний хід вказує на спрацьовування механізму. У даній же реалізації перемикачі кріпляться до пластмасової пластини, що надає їм певну дзвінкість при натисканні. Що не повинно бентежити, оскільки механічні клавіатури досить гучні по суті своїй.

Додатково на верхній межі клавіатури є два порти USB 2
Додатково на верхній межі клавіатури є два порти USB 2.0 і два роз'єми для навушників і мікрофону. Що знаходиться поруч з ними роз'єм для відсутнього в комплекті блоку живлення не повинен бентежити. З одного боку, це зроблено для дотримання стандарту, адже кожен порт USB 2.0 повинен забезпечувати споживачів струмом не менше 0.5А, що не одержати від комп'ютера без зовнішнього блоку живлення. З іншого боку, в повсякденному використанні проблем не повинно виникнути, адже подібний ток зажадають хіба що ненажерливі USB-HDD накопичувачі і мобільні телефони для своєї зарядки.

З іншого боку, в повсякденному використанні проблем не повинно виникнути, адже подібний ток зажадають хіба що ненажерливі USB-HDD накопичувачі і мобільні телефони для своєї зарядки

Що потрапив на огляд екземпляр залишив хороше враження, він не має будь-яких серйозних недоліків. Додаткові функції обов'язково знайдуть застосування. А нюанси в роботі так чи інакше пов'язані з особливостями використовуваних перемикачів. Таким чином, якщо ви раніше використовували клавіатури з механічними перемикачами, то ви вже знаєте чого можна очікувати від Tesoro Colada . Якщо немає - є хороший шанс познайомитися і підібрати собі помічника за кольором, формою і тактильному відгуку.

Автор: Aizenn Simple

Якщо вже реалізована можливість розпізнавання великої кількості одночасних натискань, то для чого перевести клавіатуру в інший режим?

Новости