Огляд ігрової гарнітури SteelSeries Siberia 100

  1. Комплектація:

Говорячи про професійні гаджетах для киберспортсменов, неможливо не згадати про відому датської компанії SteelSeries. За 15 років існування ця компанія зробила собі ім'я завдяки чудовим клавіатур, неймовірно якісним навушників, ігровим мишам і коврикам для них. SteelSeries спонсорує безліч популярних команд киберспортсменов, серед яких Na`Vi, Team Fnatic, SK Gaming, Evil Geniuses і інші. Сьогодні я хотів би розповісти вам про ігрову гарнітурі SteelSeries Siberia 100, яка, незважаючи на свою низьку вартість, відрізняється високою якістю.

ігровим мишам

Серія гарнітур SteelSeries Siberia налічує безліч моделей, а Siberia 100 - наймолодша і бюджетна з них. Середня ціна на цю модель сьогодні становить 4490 рублів. Виробник знизив вартість гаджета за рахунок ряду компромісних рішень, намагаючись при цьому не зашкодити якості звуку і мікрофона. У підсумку ми маємо гармонійне пристрій, що відповідає найвищим стандартам якості датської компанії, але при цьому його можуть собі дозволити навіть геймери з достатком нижче середнього.

Коробка з гарнітурою виглядає дуже лаконічно: зображення гаджета, назва моделі і компанії, перелік сумісних пристроїв, куди входять персональні комп'ютери під управлінням Windows і Mac OS, ігрова консоль PlayStation 4 , А також смартфони.

На звороті упаковки містить трохи більше інформації. Виробник ставить нас до відома, що вбудований мікрофон можна відключити одним натисканням кнопки, ергономічна форма навушників розташовує до багатогодинним ігровим сесій, а звук найвищої якості дозволить під час гри почути, як за рогом перезаряджати свій автомат гравець з ворожої команди.

На бічних гранях коробки розміщена інформація про те, що гарнітура виконана з високоміцних матеріалів, завдяки чому пристрій зможе пережити неодноразові падіння на підлогу з пристойної висоти. Таке, як ви розумієте, в повсякденності ні-ні та трапляється. А ось в твердження про те, що шкіряні амбушюри забезпечують максимальний комфорт і прохолоду, я не повірив. Надто вже у мене великий досвід спілкування з цим матеріалом. Вуха в закритих навушниках будуть неминуче пітніти.

А ця позначка свідчить про те, що гарнітура (як і вся серія SteelSeries Siberia) була розроблена з урахуванням побажань і зауважень професійних кіберспортсменів з всесвітньо відомих команд.

Крім самої гарнітури в комплекті мною була виявлена ​​лише папірець-інструкція і крихітна наклейка з логотипом компанії SteelSeries.

Навушники були щільно зафіксовані за допомогою стяжок всередині пластикової форми.

Ось і вона - гарнітура SteelSeries Siberia 100. Дивлячись на неї, складно сказати, що вона відноситься до бюджетного сегменту пристроїв, настільки вражаюче виглядає продуманий до дрібниць дизайн. Я побачив на своєму віку чимало ігрових гарнітур, але Siberia 100 виробляє по-справжньому яскраве перше враження.

Навіть відсутність в корпусі гарнітури металевих деталей або вбудованої підсвічування (як в дорожчої моделі Siberia 150) нітрохи не зменшує цілісності і вишуканості гаджета. Чорний матовий пластик, яскраві помаранчеві вставки і амбушюри зі штучної шкіри формують унікальний характер гарнітури.

Про себе я відразу відзначив, наскільки дизайн пристрою тісно переплітається з його функціональністю. Зверніть увагу на великі літери L і R, розташовані на внутрішній поверхні оголовья з обох сторін. Часто, коли береш гарнітуру в руки, не можеш збагнути, де тут ліво, а де право. Правильне розташування чашок навушників позначається більшістю виробників непростимо дрібним шрифтом десь в самому несподіваному місці. Тепер же таких складнощів у вас виникнути не повинно. Величезні помаранчеві літери вкрай складно не помітити.

Втім, традиційні дрібні буковки R і L теж на місці. Вони нанесені на зовнішню поверхню чашок. Самі чашки мають два ступені свободи і легко підлаштуються під форму вашої голови.

Висота оголовья налаштовується за допомогою розсувного механізму. Хочеться відзначити, що пластикова дуга укріплена кількома ребрами міцності, що робить конструкцію більш надійною і виключає її передчасну поломку. Siberia 100 справляє враження досить міцного пристрою. Цьому сприяють якісні матеріали та напрочуд розумна збірка гаджета. Нічого в ньому не скрипить і не люфтить.

У верхній частині оголовья розміщена м'яка підкладка, що розподіляє тиск гарнітури по поверхні голови. Саме по собі пристрій дуже легке, а якщо додати сюди всі супутні зручності, то користуватися ним дійсно можна годинами безперервно без будь-якого дискомфорту.

Як я вже говорив, шкіряні амбушюри неминуче призводять до запотівання вушних раковин. У випадку з Siberia 100 запотівання не так сильне, як у більшості інших моделей, що використовують в конструкції шкіряні елементи. Вже не знаю, з чим конкретно це пов'язано: з якимось особливим шкірзамінником або ж з особливостями конструкції корпусу. Проте запотівання все одно присутній. Це загальна хвороба для всіх моделей охоплюють навушників закритого типу.

Зате шкіряні амбушюри забезпечують прекрасну звукоізоляцію від навколишнього світу. В цьому плані гарнітура повинна сподобатися тим геймерам, які не люблять, щоб під час мережевих матчів їх відволікали сторонні звуки. Амбушюри легко знімаються і надягають назад.

У чашках гарнітури встановлені 40-міліметрові динамічні випромінювачі з неодимовими магнітами. Нагадаю вам, що ці магніти використовуються в пристроях середнього і високого рівня, тоді як в дешевих навушниках застосовуються ферритові магніти. Звук гарнітури виявився напрочуд чистим і, якщо можна так висловитися, соковитим. Я не відчув просідання якихось окремих частот, що не виявив звукових спотворень і перешкод і залишився вельми задоволений. Гаджет прекрасно продемонстрував себе не тільки у відеоіграх, на яких я тестував його два тижні поспіль, але ще й під час перегляду фільмів і навіть при прослуховуванні музики. Siberia 100 сміливо можна назвати універсальним рішенням для сучасного геймера. Порадувало прекрасне позиціонування джерел звуку в іграх. З найменшого шурхоту відразу стає зрозуміло, з якого боку йде загроза і де ховається ворог.

Гарнітура позбавлена ​​традиційного гнучкого або повертається мікрофона. Замість цього крихітний мікрофон вбудований прямо в ліву чашку, а про його наявності нагадує лише невелика опуклість на корпусі з невеликим отвором в ній. Мікрофон всенаправленний, так що ваші співрозмовники чутимуть особливо гучні звуки з вашого оточення, якщо тільки попередньо не налаштовані його чутливість. В гарнітуру вбудована система автоматичної оптимізації звуку, тому деяка частина фонових шумів буде обрізатися, а голос користувача буде звучати максимально природно і чисто. В принципі, мікрофон дуже якісний, навіть незважаючи на досить незвичайне виконання. Для мережевих ігор і спілкування в Skype його більш, ніж достатньо. Деякі блогери навіть стверджують, що за допомогою цієї гарнітури можна записувати подкасти, а це багато про що говорить.

На жаль, в гарнітурі немає вбудованого механізму регулювання гучності. Гучність вам доведеться міняти в налаштуваннях джерела звуку, будь то ігрова консоль, комп'ютер або смартфон. Зате в ліву чашку вбудована непримітна кнопка, за допомогою якої ви можете практично миттєво відключити мікрофон, відповісти на вхідний дзвінок, якщо використовуєте гарнітуру в дуеті з телефоном, а також запустити / зупинити музику або змінити трек в плей-листі.

Найбільш слабким місцем SteelSeries Siberia 100 став кабель. По-перше, він непристойно короткий. І якщо для використання з ігровою консоллю PlayStation 4 (там штекер встромляється прямо в геймпад) або зі смартфоном довжини в 1,2 метра буде цілком достатньо, то для підключення гарнітури до ПК цього може не вистачити. Багато користувачів вважають за краще підключати гарнітури до роз'ємів в задній частині системного блоку, та й не всі корпуси забезпечені фронтальними аудіопортами. Так що в даному випадку без подовжувача ніяк не обійтися. По-друге, кабель начисто позбавлений будь-якої обплетення, а це призводить до того, що він постійно перекручується і заплутується. По-третє, 3,5-міліметровий штекер, хоч він і покритий модної нині позолотою, вимагає наявності на корпусі комп'ютера універсального 4-пинового роз'єму. А такий є далеко не у всіх. У комплекті, зрозуміло, немає перехідника з 4-пинового штекера на два 2-піновий, адже гарнітура-то бюджетна. Купити перехідник можна в будь-якому магазині електроніки, але це, знову ж таки, додаткові рухи тіла. З ігровими консолями і смартфонами таких складнощів не виникає, адже там роз'єми за замовчуванням універсальні. Ну і, нарешті, по-четверте, L-подібний штекер не всім може припасти до душі. Це рішення дуже зручно у випадку зі смартфонами, а ось коли ти користуєшся гарнітурою під час гри на PlayStation 4, кабель неприродно згинається в нижній частині ігрового контролера і постійно відволікає від ігрового процесу.

Це рішення дуже зручно у випадку зі смартфонами, а ось коли ти користуєшся гарнітурою під час гри на PlayStation 4, кабель неприродно згинається в нижній частині ігрового контролера і постійно відволікає від ігрового процесу

Комплектація:

  • Гарнітура SteelSeries Siberia 100
  • Інструкція з експлуатації
  • фірмова наклейка

Характеристики навушників:

  • Колір: чорний / помаранчевий
  • Тип навушників: охоплюють, закритого типу
  • Матеріал: пластик
  • Випромінювачі: динамічні, 40 мм
  • Особливості випромінювачів: неодимові магніти
  • Частотна характеристика: 20-20000 Гц
  • Опір: 32 ± 3 Ω
  • Чутливість: 97 ± 3 дБ
  • Маса: 212 г
  • Кабель: 1,2 м
  • Штекер: L-подібний, 4-полюсний (TRRS), 3,5 мм

Характеристики мікрофона:

  • Діаграма спрямованості: ненаправленої, з шумозаглушенням
  • Опір: 2,2 кОм
  • Частотна характеристика: 50-16000 Гц
  • Чутливість: -38 ± 3 дБ
  • Можливість відключення немає

плюси:

  • Виразний звук в іграх, при прослуховуванні музики і перегляді фільмів.
  • Відмінний дизайн, якісні матеріали та на совість зібраний корпус.
  • Вбудований мікрофон, незважаючи на розміри, чудово передає голос.
  • Гарнітура чудово позиціонує джерела звуку щодо гравця.
  • Сумісність гарнітури з сучасними ігровими консолями і смартфонами.
  • Доступна ціна, за яку ви отримуєте професійний ігровий гаджет.
  • Гарнітура дуже легка, що дозволяє користуватися нею по кілька годин поспіль.
  • Якісна звукоізоляція від дратівливих шумів навколишнього світу.

мінуси:

  • Гарнітура оснащена 4-полюсним TRRS-штекером, але перехідника в комплекті немає.
  • L-подібний штекер може здатися незручним деяким користувачам.
  • Провід занадто короткий для використання гарнітури з ПК без подовжувача.
  • Відсутність можливості регулювати гучність безпосередньо на гарнітурі.
  • Вуха в амбушюра зі штучної шкіри досить швидко запотівають.

Давайте підіб'ємо підсумки. У SteelSeries вийшло створити досить цікаве і, що важливо, якісне пристрій. Siberia 100 - ідеальний варіант для тих геймерів, які вважають за краще грати на консолях, а також для любителів якісного звуку під час прогулянок, адже гарнітура ідеально заточена під використання зі смартфонами. ПК-гравцям для повного щастя знадобиться перехідник (якщо тільки у вас немає універсального TRRS-порту) і подовжувач. Нереально якісний звук, міцний корпус і привабливий дизайн - ось ключові переваги Siberia 100. Якщо ж згадати, що ціна пристрою не перевищує 4500 рублів, стає зрозуміло, що це справжній подарунок для любителів якісного звуку в іграх, при перегляді фільмів і прослуховування музики, що для професійних ігрових пристроїв - велика рідкість. У цьому плані у SteelSeries вийшло створити по-справжньому якісний універсальний гаджет, здатний догодити практично всім.

Новости