Огляд Samsung Galaxy A3 (2017): повний контрастів

  1. зміст Відео огляд Дизайн Програмне забезпечення Камера Продуктивність і тести висновки...
  2. Програмне забезпечення
  3. Камера
  4. Продуктивність і тести
  5. висновки

зміст
  1. Відео огляд
  2. Дизайн
  3. Програмне забезпечення
  4. Камера
  5. Продуктивність і тести
  6. висновки

Не так часто до нас потрапляють на тест смартфони Samsung середнього і бюджетного сегментів. Навіть якось соромно зізнатися: останній раз нефлагман цієї компанії був у нас майже три роки тому, і це був Galaxy Alpha ( огляд ). Та модель стала в значній мірі переломною для корейців: після вкрай невдалого дизайнерського експерименту в Galaxy S5 ( огляд ) Компанія нарешті перестала вважати пластик єдиним можливим матеріалом корпусу смартфона і почала активно використовувати метал і скло. Успіх Galaxy Alpha привів до народження лінійки стильних «міцних середняків» Galaxy A. На початку 2017 року презентували третє покоління цих пристроїв, з молодшим представником якого ми зараз разом з вами і познайомимося.



Технічні характеристики Samsung Galaxy A3 (2017):


  • Мережа: GSM (850/900 МГц), UMTS / WCDMA (Band 1, 2, 5, 8), FDD-LTE (Band 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20), TDD-LTE (Band 40 )
  • Платформа: Android 6.0 Marshmallow з фірмовою оболонкою
  • Дисплей: 4,7 ", 1280х720 пікселів, 312 ppi, SuperAMOLED з PenTile
  • Камера: 13 Мп, f / 1,9, сенсор Sony IMX258, світлодіодний спалах, запис відео 1080p @ 30fps
  • Фронтальна камера: 8 Мп, f / 1,9, сенсор Sony IMX219
  • Процесор: 8 ядер, 1,6 ГГц, 14 нм, 64 біта, Samsung Exynos 7870
  • Графічний чіп: Mali-T830
  • Оперативна пам'ять: 2 ГБ
  • Внутрішня пам'ять: 16 ГБ
  • Карта пам'яті: microSD (до 256 ГБ)
  • Два слота SIM (nano-SIM + nano-SIM / microSD)
  • GPS, ГЛОНАСС
  • Bluetooth 4.2
  • NFC
  • Wi-Fi (802.11a / b / g / n / ac), 2,4 / 5 ГГц,
  • USB Type-C 2.0
  • Сканер відбитків пальців
  • Акумулятор: незнімний, 2350 мАг
  • Розміри: 135,4х66,2х7,9 мм
  • Вага: 138 г

Відео огляд




Дизайн



Samsung Galaxy A3 (2017) доступний в трьох кольорах - чорною, блакитний і золотистою. Нам на тест дістався найбільш класичний варіант, тобто перший (але для фотосесії ми взяли блакитний). Корпус виконаний зі скла (передня і задня панелі) і металу. Дизайн сповнений заокруглень: 2,5D-скло спереду, 3D-скло ззаду (це означає, що неплоскою є і внутрішня, і зовнішня поверхня), округлені кути корпусу, округлені торці, квадрати з округленими кутами в якості очок камери і спалаху. Велика кількість круглоти, на мою суб'єктивну відчуття, враження від дизайну тільки псує - зовнішність апарату здається занадто м'якою і заспокійливої, мильної. Втім, вам ці особливості можуть сподобатися, це ж чиста смаківщина.



Давайте вивчимо розташування елементів на корпусі, тут чимало цікавого. Зліва тільки клавіші регулювання гучності. Зверху перший сюрприз: крім додаткового мікрофона там опинився лоток для SIM-карт (звичайне розташування для Samsung, але незвичайне для її конкурентів; в санчатах один слот nano-SIM і один комбінований nano-SIM + microSD). Справа другий сюрприз: не тільки клавіша блокування, але і мультимедійний динамік. Здається, розмістити його там міг лише добре напідпитку дизайнер, але насправді місце дуже вдале: перекрити звук можна тільки хватом в портретній орієнтації, і то малоймовірно (швидше за палець ляже в район клавіші блокування). Знизу - 3,5-мм джек під мікрофон, двосторонній роз'єм USB Type-C і мікрофон, взаємне розташування яких викличе гнів у перфекціоніста:



Задня панель (вона незнімна, акумулятор витягнути «легальними» засобами не можна) нудна: тільки камера, спалах і логотип Samsung. Олеофобное покриття на склі відсутня, так що воно швидко покривається неприємними відбитками пальців. Спереду все традиційно для Samsung: логотип, який виступає розмовний динамік, фронтальна камера і датчики над екраном, дві сенсорні кнопки з підсвічуванням і апаратна кнопка «додому» під ним. В кнопку вбудований сканер відбитків пальців, який працює досить добре, якщо ввести палець кілька разів (з брудною і чистою кнопкою, з брудним і чистим пальцем).



Екран Samsung Galaxy A3 (2017) має діагональ 4,7 "і дозвіл 1280х720 пікселів. 312 ppi - це хороша щільність пікселів, але ... Samsung використовує SuperAMOLED-екрани з особливою будовою пікселів (PenTile), через що показник щільності пікселів розумно ділити на півтора. і правда, на 208 ppi це набагато більше схоже: діагональна сітка помітна неозброєним оком, шрифти пухкі і з червоними ореолами. у екрану відмінна максимальна яскравість, ясний день йому не перешкода, і прекрасна мінімальна. Читання з екрану в темряві - це взагалі не проблема, особливо при включеному фільтр синього. Кути огляду чудові, але вже під невеликими нахилами є незначні колірні інверсії. Втім, при посиленні нахилу вони не ростуть, тому серйозним мінусом вважати це не варто. Чорний колір дуже глибокий, а білий, як водиться біля екранів на органічних светодідах, брудний . Режимів роботи екрану чотири - «адаптивний», «фільм», «фото» і «основний». на відміну від флагманських Galaxy, де всі режими робочі, у Galaxy A3 через невисокий дозволу тільки «адаптивний» можна рекомендувати до використання. Інші три видають сильно вже брудні світлі кольори.


Програмне забезпечення



Samsung Galaxy A3 (2017) заснований на операційній системі Android 6.0 Marshmallow, готується оновлення до Nougat. Як і всі інші смартфони корейського гіганта, наш сьогоднішній герой використовує фірмову оболонку Samsung. Це одна з найбільш багатофункціональних і захаращений прошивок, що я зустрічав. Описати її скільки-небудь докладно неможливо, обмежуся необхідним мінімумом. Отже, в оболонці є традиційні робочі столи з іконками і віджетами, а самий лівий стіл - це новинний агрегатор Briefing, спрощений Flipboard. У меню додатків теж є робочі столи і папки. У шторкою перемикачі відкриваються повторним свайпом, але п'ять найбільш важливих (за вашим вибором) доступні відразу. Скріншоти виходять затисненням «додому» і клавіші блокування, однією рукою їх зробити практично неможливо.



На смартфон встановлено 45 додатків, і майже всі з них можна видалити (виняток становлять Яндекс, UBANK і пара фірмових програм Samsung). Багато можна відключити, але це схоже на видалення ярликів з робочого столу - ресурси девайса це не сильно звільняє. Що це за програми? Стандартні для всіх смартфонів утиліти (все до однієї перероблені Samsung), фірмові програми Samsung (голосовий помічник S Voice, отслежіватель здоров'я Samsung Health, техпідтримка + новини Samsung Members, Подарунки від Samsung Galaxy (безкоштовні додатки), інтернет-магазин товарів Samsung, «Захищена папка »на базі KNOX і магазин додатків Galaxy Apps), набір додатків Google, пакет Microsoft Office, хмара OneDrive, Skype, Facebook, засіб платежів Samsung Pay, Яндекс і Ubank.



В «Налаштуваннях» не так вже й багато пунктів, але це пояснюється тим, що багато згруповано. Так, параметри ОЗУ, ПЗУ, батареї і безпеки заховані в єдиний розділ «Оптимізація». У «Звуках і вібрації» є еквалайзер і аудіофільскій фішки на зразок реверберації, в «Дисплей» - можливість включити простий режим і Always On Display (показує годинник, календар або картинку за вашим вибором). Швидкість розряду в Always On невисока, за це можете не боятися. «Додаткові функції» - це в основному жестової управління, відстеження очей (невимикання екрану, поки ви на нього дивіться і так далі), а також фішки для зменшення екрану (вони майже не приносять користі на 4,7 "). Є й ігрові функції - скрінкасти , блокування кнопок і так далі. у самому додатку багато перехресних посилань, що дуже зручно - якщо шукана функція не в тому розділі, куди ви заглянули, то ви все одно знайдете цей пункт за посиланням.



В цілому прошивка справляє враження чогось цільного, але дуже перевантаженого та надлишкового. І справа не тільки в 45 встановлених додатках - в оболонці за кожним меню криються нові два, через що вона здається нескінченною в своїх захованих підпунктах. З іншого боку, за кількістю функцій ховається зручність, бо будь-яка дрібниця, яка може вам стати в нагоді, напевно десь знайдеться. А ще оболчка лагает в меню, так, як же інакше?


Камера


Samsung Galaxy A3 (2017) оснащений 13-Мп камерою на базі сенсора Sony IMX258. Вона відрізняється хорошою світлосилою - f / 1,9. Додаток камери не балує широкими можливостями: звичайні фото, панорами, HDR, їжа та нічна зйомка. Є професійний режим, але в ньому можна налаштовувати тільки баланс білого, ISO і експокоррекцию. Всі знімки нижче зроблені в автоматичному режимі. Якість знімків можете оцінити по серії прикладів. Можу сказати, що деталізація у них не найкраща (більше схоже на 8 Мп), що камера намагається виправити перешарпом, а ось з передачею кольору і шумами проблем не зафіксовано. Не сподобалося те, що в неідеальних умовах освітлення (кафе, будинок) камера може робити знімок до 2-3-4 секунд, намагаючись розібратися з алгоритмами і витримкою, ніяк не реагуючи на клавішу затвора. Після цього кадр виходить хороший, але тільки в тому випадку, якщо ви знімали нерухомий об'єкт.



Відео пишеться в 1080p @ 30fps. Деталізація на висоті, звук записується якісно. Є автофокусування. Вона настільки плавна, що швидше за повільна, ніж плавна. Тряска від ходьби не компенсується.



Фронтальна камера мене порадувала. Вона має роздільну здатність 8 Мп і ту ж светосилу, що і задня - f / 1,9. Використовується сенсор Sony IMX219. Селфі виходять з відмінною деталізацією і гарною передачею кольору. Любителям автопортретів сподобається. Є украшатель особи, він розширює очі, вибілює шкіру і згладжує зморшки.


Не забувайте, що швидко запустити камеру можна з будь-якої програми по подвійному натисненню на Home. Вкрай зручна можливість.



Продуктивність і тести


Samsung Galaxy A3 (2017), згідно з офіційними характеристиками, використовує восьміядерний чіпсет з частотою 1,6 ГГц. Модель системи-на-чіпі корейці традиційно не називають, але від AIDA64 не сховаєшся - це Samsung Exynos 7 Octa 7870. Він виконаний по 14-нм техпроцесу, а за графіком відповідає відеоприскорювач Mali-T830. З 16 ГБ вбудованої пам'яті в розпорядженні користувача знаходяться всього 6,5 ГБ, обсяг вільної ОЗУ - 0,9 ГБ. Ось що ця начинка показує в бенчмарках:



Яка ситуація в іграх? Найрізноманітніша. На максимальних налаштуваннях Asphalt Екстрім працює добре, а Unkilled пригальмовує навіть на середніх. З іграми простіше, Hungry Shark World і тим більше Ninja Spinki Challenges !!, все чудово. Ну це якщо не записувати відео з екрану - при активації цієї фішки лага починає все, навіть найпростіші двовимірні іграшки.



Чим чіпсет мене приємно вразив, так це поєднанням відсутності троттлінга (результати в AnTuTu згодом тільки ростуть!) З мінімальним нагрівом. Зовсім без нагріву нікуди, тут навіть 14 нм не врятують, але навіть після годинного випробування в Asphalt Екстрім смартфон практично не змінив свою температуру. У Unkilled нагрів позаметнее, але навіть з ним смартфон максимум «трохи теплий». Та й остигає він в лічені миті, спасибі металу і скла.



Акумулятор - сильне місце Galaxy A3 (2017). Ті, хто читав на початку характеристики пристрою, напевно, зараз визнали мене божевільним, раз я похвалив батарейку на 2350 мАг. Але скромні мілліамперчаси не показник: SuperAMOLED-екран невисокого дозволу, енергоефективний процесор і хороша оптимізація здатні на чудеса. У режимі відтворення відео на максимальній яскравості з вимкненим звуком і всіма включеними бездротовими модулями смартфон простягнув - готові? - 17 годин. Китайські довгожителі на 6000 мАг розряджаються швидше! За годину в грі Asphalt Екстрім розряд становив лише 11%, це теж прекрасний показник. При реальному використанні мені вдалося витягнути з смартфона аж 5,5 годин екрану за два дні. Якщо користуватися смартфоном не так активно, він протягне і третій день.


Є підтримка LTE, але у мене смартфон надавав перевагу 3G, а часом і просто втрачав мережу. Можливо, справа в Yota.


Можливо, справа в Yota

висновки


Samsung Galaxy A3 (2017) сповнений контрастів. У корпусі з відмінних матеріалів реалізовані несподівані інженерні знахідки на кшталт динаміка на торці, а ще він захищений від води, проте в чорному кольорі ашка ну зовсім як шматок мила, на любителя. У екрану відмінна яскравість і прекрасна глибина чорного, але білий колір йому невідомий, а PenTile помітний неозброєним оком. В оболонці Samsung дуже багато корисних функцій, але вона від цього здається перевантаженою, та до того ж важить майже 10 ГБ. Чіпсет примітний відсутністю троттлінга і мінімальним нагрівом, але з іграми справляється не дуже. На противагу акумулятора сказати нічого - це дійсно маленький шедевр. Порадували і камери.



Але ось одного ми так і не зрозуміли. Чому цей бюджетний по своїй суті смартфон коштує в офіційній роздробі 23 тисячі рублів. Актуальну ціну дивіться в М відео , зв'язковому , Samsung Online і МТС . Пам'ятайте, що ви можете повернути частину грошей з покупки за допомогою Кешбек .


© Олег Лазарєв і Євген Макаров. Mobiltelefon


Що це за програми?
А ще оболчка лагает в меню, так, як же інакше?
У режимі відтворення відео на максимальній яскравості з вимкненим звуком і всіма включеними бездротовими модулями смартфон простягнув - готові?

Новости