Огляд Smartbuy S3 - зовнішнього 1.8 "SSD

  1. Теорія і позиціонування
  2. Зовнішній вигляд і особливості Smartbuy S3
  3. Тестування продуктивності Smartbuy S3 256 ГБ
  4. висновки

компанія Smartbuy повністю покрила ринок твердотільних накопичувачів, запропонувавши широкий асортимент пристроїв. Серед продуктів компанії знаходяться як старші представники сімейств, так і бюджетні диски. На вибір для користувача присутні моделі: mSATA, M.2 і SATA 6 Гбіт / с. Проте, Smartbuy також представила досить рідкісний різновид SSD-дисків, яка використовується в зовнішньому корпусі. У цьому огляді ми розглянемо стильний аксесуар і зручний інструмент з найменуванням Smartbuy S3.

Теорія і позиціонування

Цифровий століття наклав свій відбиток на форми доставки інформації. Газети і традиційна паперова пошта поступово втрачають свою колишню актуальність. З'явилося багато цифрового контенту, який потрібно десь зберігати. Стаціонарно цим зайняті ємні жорсткі диски, а якщо потрібно перенести частину інформації, то завжди можна використовувати USB-Flash. Інша справа, що іноді потрібно перенести або мати при собі великий обсяг даних. З цим завданням до недавнього часу справлялися портативні жорсткі диски.

Якщо необхідно тримати якомога більше інформації, і при цьому не важлива висока швидкість роботи з нею, то жорсткі диски USB 3.0 відмінно підходять для цього завдання. Але іноді важлива висока продуктивність, швидкість запуску додатків і файлів з переносного накопичувача, і тут лідирують SSD.

Ринок зовнішніх SSD розвинений досить слабо. Рішення подібного роду коштують дорожче своїх 2.5 "аналогів, але при цьому мають знижене швидкодію. Виняток становлять наддорогі Thunderbolt-рішення, але скористатися їхньою перевагою можуть лише власники відповідних інтерфейсів на своїх комп'ютерах і ноутбуках. Саме тому USB 3.0 є універсальним портом, в тому числі, і для зовнішніх SSD.

Тестована модель оснащена 256 ГБ ємності, але набагато цікавіше те, що вона виконана в дизайнерському корпусі 1.8 ". Тобто, твердотільний накопичувач настільки малий, що може посперечатися за місце в кишені навіть з USB-Flash накопичувачами. Без сумніву, диск виявиться ширше, але хоча б не на багато не товщі.

З іншого боку, USB-Flash набагато повільніше працюють, ніж SSD, навіть при використанні сучасного USB 3.0 роз'єми. Давайте поглянемо на заявлені характеристики:

специфікації виробника специфікації виробника

Як видно з таблички, пристрій випускається в обсязі від 128 ГБ до 1 Тб, при цьому заявлені швидкості близько 400 МБ / с, що в півтора-два рази швидше, ніж навіть швидкі флешки. І набагато швидше, ніж будь-який зовнішній жорсткий диск. Питання тільки у вартості подібного рішення.

Середня вартість зовнішніх SSD ємності рівній 240 - 256 ГБ

Зовнішні SSD обходяться недешево, але навіть серед таких моделей є істотна різниця в ціні. Наприклад, диск Smartbuy S3 виявляється відчутно дешевше інших варіантів. При цьому далеко не всі вони виконані в невеликому 1.8 "корпусі. Тобто, на стороні моделі Smartbuy відразу дві переваги.

Зовнішній вигляд і особливості Smartbuy S3

Накопичувач поставляється у відносно невеликій картонній упаковці. Розробник вивів на неї основну інформацію: фото і характеристики.

Упаковка Smartbuy S3

Усередині коробки SSD надійно зафіксований в спеціальному отворі. Як комплекту поставки присутній тільки USB 3.0 кабель для підключення.

0 кабель для підключення

Комплектація

Чесно сказати, кабель досить жорсткий і короткий, через що підключати диск до комп'ютера не дуже зручно. Краще було б збільшити довжину кабелю, і бажано зробити його більш еластичним. З іншого боку, серйозних нарікань кабель не викликає, головне - надійний в роботі.

Корпус Smartbuy S3 - вид зверху

Корпус диска виконаний у форм-факторі 1.8 ", в чорному варіанті. Використовується матова софт-тач поверхню, приємна на дотик. У ролі дизайнерського елемента виступає золота смужка, що проходить по периметру SSD. Диск практично нічого не важить, як невелика флешка.

Диск практично нічого не важить, як невелика флешка

Smartbuy S3 - вид знизу

З торця однієї зі сторін розташовані роз'єми для підключення кабелю.

Smartbuy S3 - вид збоку

Збоку диск також має невелику товщину, що вигідно відрізняє його від деяких "пухких" аналогів. В цілому, габарити пристрою - ще одна перевага Smartbuy S3.

Що стосується начинки пристрою, про неї відомо небагато. Контролер диска - Phison PS3111 - популярна серед моделей Smartbuy (і не тільки) керуюча мікросхема, забезпечує гідну продуктивність. Наприклад, як ми це бачили в огляді SSD S11 OEM. Контролер розроблений Phison для дисків початкового і середнього сегмента, працює з усіма актуальними видами NAND Flash пам'яті і архітектурно трохи спрощений. Проте, даний SSD-процесор прекрасно зарекомендував себе, в тому числі, і в швидкості роботи. Також відомий тип NAND Flash пам'яті - TLC, але іншої інформації немає.

Тестування продуктивності Smartbuy S3 256 ГБ

Тестування продуктивності Smartbuy S3 256 ГБ

SSD-Z

Даний диск визначається утилітою, і практично не відрізняється від будь-якого стандартного 2.5 "SSD. Програма також визначає версію прошивки SSD і підтримувані технології. Ми також переконуємося, що диск побудований на базі контролера Phison.

Ми також переконуємося, що диск побудований на базі контролера Phison

стійкість записи

Було проведено тест стійкості швидкостей запису, де диск показав, що непогано справляється з цим завданням. Треба сказати, що це досить важливо, адже на зовнішній накопичувач такого обсягу напевно будуть записувати безліч, в тому числі ємних файлів. Незважаючи на складальну NAND Flash з TLC осередками пам'яті, швидкість залишається в розумних рамках навіть після падіння. А до цього, 5 ГБ записалися на повній швидкості.

Результати Smartbuy S3 в CrystalDiskMark

Основним тестом для SSD в даному випадку стане саме CrystalDiskMark. По-перше, це і без того комплексний тест, по-друге, заміряти IOPS на зовнішньому Flash-накопичувачі великого сенсу немає.

Судячи з результатів CrystalDiskMark, диск Smartbuy S3 демонструє впевнені показники швидкостей на лінійних операціях читаннях і записи. Обидва показники трохи перевищили заявлені значення, за що великий плюс виробнику. При довільній вибірці на 4К блоках, показники трохи нижчі від середньостатистичних SSD і складають 18 МБ / с. Проте, це значенням багаторазово вище, ніж у жорстких дисків (як переносних моделей, так і стаціонарних з 1 - 3 МБ / с), завдяки чому будуть досягнуті всі переваги твердотільного накопичувача.

висновки

Зовнішній SSD Smartbuy s3 одночасно пропонує користувачеві і достатню ємність, і високу швидкодію. Крім того, накопичувач надзвичайно легкий і компактний, може стати стильним аксесуаром для свого власника. Але, мабуть, одним з головних достоїнств S3 є співвідношення всіх якостей до ціни. Ціна на пристрій нижче конкурентів, хоча диск Smartbuy може обійти багатьох з них за цілою низкою параметрів.

Зовнішній твердотільний накопичувач Smartbuy S3 отримує нагороду Cost Effective за поєднання своїх характеристик, можливостей і вартості, дійсно гідний вибір.

Дякуємо компанії Smartbuy за наданий на тест зразок.


Share On

Новости