Огляд зовнішнього жорсткого диска WD My Passport

  1. фірмове ПО
  2. WD My Passport в роботі
  3. І що в результаті?

Рано чи пізно кожен власник цифрової камери стикається з питанням де зберігати відзнятий матеріал. А з урахуванням того, що сучасні камери мають неймовірно великою роздільною здатністю, сховище для таких файлів має бути досить об'ємним.

Яким повинен бути ідеальний жорсткий диск для фотографа? Можливість підключення флешок і автоматичне копіювання їх на диск, підключення по Wi-Fi, підключення смартфона і ще і ще багато всяких фішок? Досвідченому користувачеві можливо. Але один з головних параметрів, на мій погляд, є надійність. І бажано не висока ціна. Є такі, хто любить перечитувати вартість гігабайта в рублях? Я знаю багато таких;)

Герой цього огляду, простий, надійний і недорогий WD My Passport 2TB і до того ж червоного кольору!

Герой цього огляду, простий, надійний і недорогий WD My Passport 2TB і до того ж червоного кольору

До нас в редакцію потрапила версія червоного кольору, хоча ще існує 5 колірних рішень даної моделі і чотири модифікації ємності - 4 ТБ, 3 ТБ, 2 ТБ і 1 ТБ

WD Passport зірок з неба не хапає. Це портативний жорсткий диск 2.5 дюйма без зайвих наворотів. Для підключення до комп'ютера використовує сучасний інтерфейс USB 3.0. У комплектації також нічого зайвого: кабель USB 3.0 (відповідного кольору!), Пам'ятка і безпосередньо сам жорсткий диск з установочними файлами фірмового ПО.

Корпус WD My Passport виготовлений із пластику, який злегка поскрипує якщо на нього натиснути знизу (можливо, це проявилося саме тільки у цього виробу), проте це анітрохи не позначається на роботі диска. І не розраховуйте на ударостійкість даного пристрою. Будьте обережні, його тут немає.

Наш тестовий зразок оснащений диском 2 террабайта (2 тисячі гігабайт). Зауважу, що корпус модифікації з об'ємом пам'яті 1Тб тонше трохи більше ніж на 5 мм і становить 16.3мм, на відміну від нашого зразка (і модифікацій 3Тб, 4ТБ), товщина яких становить 21.5 мм. Такий ось важкий цеглинка :)

Жорсткий диск спочатку має форматування в файлової системі NTFS, для використання на комп'ютерах Apple доведеться диск відформатувати. Що я і зробив. Але на початку встановив фірмове ПО, щоб потім його не викачувати з сайту.

фірмове ПО

Окремо хотілося б розповісти про що поставляються програмах разом з цим диском. Повторюся, оскільки у мене комп'ютер з операційною системою Mac OS, я спочатку встановив програми, а потім вже відформатував файлову систему диска в ExFat.

При першому запуску диска ви побачите приблизно таку картинку:

При першому запуску диска ви побачите приблизно таку картинку:

Вибираємо інсталяційний файл відповідний вашій системі. Якщо що читайте Readme.txt.

Установка WD Discovery Установка WD Discovery   Установка WD Discovery Установка WD Discovery

Після установки я відформатував диск за допомогою фірмової утиліти. Це зайняло буквально пів хвилини. Потім раджу зареєструвати пристрій і виконати оновлення фірмової утиліти WD.

Основне вікно WD Discovery Основне вікно WD Discovery   WD Drive Utilities WD Drive Utilities

Програма WD Discovery містить в собі WD Security для установки пароля доступу до даних на жорсткому диску, WD Drive Utilities для налаштувань накопичувача (можна відключити індикатор на жорсткому диску, дрібниця, а приємно), WD Backup для автоматичного бекапа даних. Остання у мене викликала найбільший інтерес і як раз з нею у мене виникла проблема. Коли була встановлена ​​WD Discovery я не виявив в наборі програму WD Backup. Покопавшись в різних інструкціях я так нічого і не зміг зробити. Довелося писати в службу підтримки. Віддам належне, служба підтримки працює дуже швидко! Я написав їм ввечері, а відповідь отримав в першій половині наступного дня. Молодці!

Виявилося, що програма бекапу не підтримує систему Mac OS. Але про це не сказано ніде. Скрізь в системних вимогах зазначений і Windows і Mac OS, дуже дивно. Так що нам, «маководов», залишається використовувати стандартне системне рішення Time Machine.

WD My Passport в роботі

Найважливішим параметром будь-якого жорсткого диска є швидкість роботи. Як уже писалося раніше, WD My Passport оснащений швидкісним портом USB 3.0

Озброївшись програмою Blackmagic Disk Speed ​​Test для тестування швидкості роботи будь-якого файлового сховища, я вирішив перевірити швидкість роботи на різних портах. USB другої і третьої версії.

При підключенні до комп'ютера з USB 3.0 диск показав максимальну швидкість запису 98.1 Мбіт / с, а пікова швидкість читання склала 116.8 Мбіт / с. Це вражаючі результати для недорогого 2.5-дюймового магнітного жорсткого диска.

5-дюймового магнітного жорсткого диска

Тестування швидкості USB 2.0 WD My Passport

При підключенні до USB 2.0 результати виявилися передбачуваними. Швидкість запису склала 34.7 Мбіт / с, а швидкість читання 35.4 Мбіт / с., Що теж непогано.

І що в результаті?

І що в результаті

WD My Passport - це просте і недороге портативний сховище. Якщо вам потрібен диск з захистом для частої транспортування, цей диск не для вас. Якщо вам потрібен швидкісний диск для перегляду / редагування високоякісного відео-контенту безпосередньо з диска, цей диск не для вас. Western Digital пропонує велику кількість різних рішень для різних ситуацій, ви з легкістю зможете підібрати щось підходяще.

А для WD My Passport залишимо привілей зберігання RAW-файлів, відео-початкових кодів. Загалом це відмінне рішення для щоденного бекапа ваших цінних медіафайлів або зберігання архіву фотографій і відео.

Спасибі, що дочитали до кінця. Всім удачі і збереження ваших файлів!)

Слідкуйте за новинами журналу фотарії: Facebook , Вконтакте і Telegram

comments powered by HyperComments

Яким повинен бути ідеальний жорсткий диск для фотографа?
Можливість підключення флешок і автоматичне копіювання їх на диск, підключення по Wi-Fi, підключення смартфона і ще і ще багато всяких фішок?
Є такі, хто любить перечитувати вартість гігабайта в рублях?
І що в результаті?

Новости