Огляд airport extreme / time capsule

  1. Одночасна робота у двох діапазонах
  2. Дизайн
  3. компактність
  4. роз'єми
  5. підсумки

26 червня 2014

В рамках останньої конференції WWDC були представлені фірмовий роутер AirPort Extreme і мережеве сховище Time Capsule нового покоління. Головною зміною стала підтримка стандарту Wi-Fi 802.11ac на обох пристроях.

Для початку розберемося в моделях і конфігураціях. Обидва пристрої виглядають красиво і стильно.

Airport Extreme - це фірмовий роутер від Apple.

Airport Time Capsule - це все той Airport Extreme, але тільки з жорстким диском на 2 або 3Тб.

Всі пристрої нової лінійки оснащені супершвидким Wi-Fi нового покоління 802.ac, він в 2 рази швидше, ніж попередня версія (n). Швидкість пересилання інформації тут вимірюється в гігабайтах в секунду, зокрема, офіційно заявлена ​​пропускна здатність обох гаджетів дорівнює 1,3 Гб / сек.

Одночасна робота у двох діапазонах

AirPort Extreme забезпечує одновремено двох-діапазонний режим роботи. Це означає, що він передає як на 2,4, так і на 5 ГГц частотах одночасно. Незалежно від того, на якому діапазоні працюють ваші пристрої, вони будуть автоматично підключатися до того діапазону, який забезпечить максимальну швидкість передачі даних.

Незалежно від того, на якому діапазоні працюють ваші пристрої, вони будуть автоматично підключатися до того діапазону, який забезпечить максимальну швидкість передачі даних

Для забезпечення стабільного з'єднання використовується 6 вбудованих антен, по 3 для кожного діапазону.

AirPort Time Capsule працює з вбудованими жорсткими дисками ємністю 2 або 3 ТБ. Крім того, додана сумісність з Time Machine в OS X, погодьтеся, теж непогано!

Дизайн

Новий Time Capsule вийшов вельми незвичайним, адже він значно зменшився. Новинка аналогічна за розмірами з Apple TV, проте мережеве сховище виявилося вище. З боків пристрою - білий матовий пластик, зверху розташовується традиційна емблема Apple, а знизу - чорна прогумована підставка.

компактність

Більше місця на робочому столі. Новий вертикальний дизайн не тільки покращує продуктивність Wi-Fi, але і заощаджує дорогоцінний місце на робочому столі. Площа підстави AirPort Extreme менше 4 квадратних дюймів, що на 64 відсотки менше, ніж у його попередника. Важливо відзначити, що тепер блок живлення вмонтований в пристрій, що також економить місце і робить гаджет зручніше для домашнього використання.

роз'єми

  • 1 Гігабітний порт;
  • 3 Мережевих порту;
  • 1 Usb вхід;
  • Роз'єм для роботи від мережі;
  • Кнопка RESET;
  • Кольоровий індикатор стану роботи пристрою.

Усередині коробки ми виявили нечисленну літературу по гарантії, встановлення та налаштування пристрою, а також кабель для підключення до мережі.

Налаштування гаджета можна зробити як з iPhone, так і з домашнього комп'ютера. Перед покупкою необхідно дізнатися у провайдера чи працюватиме Airport у вашій мережі.

функціональність

Величезна кількість пам'яті в Time Capsule можна використовувати як додатковий жорсткий диск, зберігаючи на ньому потрібні файли. Вони передаються з максимально можливою для вашого з'єднання швидкістю.

Також рекомендуємо задіяти програму Time Machine, вона є на кожному Mac і дозволяє робити бекапи системи кожен певний період часу, а потім ви можете легко відновити всю інформацію.

На даний момент тільки один ноутбук Apple Macbook Air 2013 оснащений чіпом, що підтримує зрослу швидкість. З огляду на все це, новий «повітряний» ноутбук і «капсула» часу є непоганий запас на майбутнє. Згодом Apple перебудує все ноутбуки на нову архітектуру (Hashwell), звичайно, всі пристрої отримають підтримку Wi-Fi нового покоління.

Згодом Apple перебудує все ноутбуки на нову архітектуру (Hashwell), звичайно, всі пристрої отримають підтримку Wi-Fi нового покоління

Гаджет вийшов досить хорошим і зручним. Якість збірки і упаковки на висоті!

Ми рекомендуємо новинку всім користувачам техніки Apple. Airport Extreme / Time Capsule легко об'єднає всі ваші iOS пристрою в мобільну екосистему. Гаджет налаштовується лише один раз, а потім працює безперебійно протягом багатьох років, забезпечуючи миттєвий і надійний доступ в інтернет на максимальній швидкості.

підсумки

  • Після тривалого тесту ми виявили численні плюси пристрою, а саме:
  • Приголомшливий вид (новий дизайн);
  • Стабільна робота;
  • Відсутність нагрівання;
  • Вбудований блок живлення;
  • Можливість підключення пристроїв через USB, будь то принтер, або ще один жорсткий диск.

Після тривалого тесту ми виявили численні плюси пристрою, а саме:   Приголомшливий вид (новий дизайн);   Стабільна робота;   Відсутність нагрівання;   Вбудований блок живлення;   Можливість підключення пристроїв через USB, будь то принтер, або ще один жорсткий диск

Купити Airport / Time Capsule можна прямо зараз! Для цього виберіть гаджет і перейдіть за посиланням!

  1. Apple Time Capsule 2TB
  2. Apple Time Capsule 3TB
  3. Apple Airport Extreme

Новости