Огляд кращих Smart TV-приставок за версією «Алло»

  1. зміст
  2. Smart TV Nomi AB5116-01
  3. Smart TV Xiaomi Mi Box 3
  4. Smart TV OzoneHD Wi- Fi
  5. Smart TV Strong SRT 2021
  6. Smart TV Vinga S905 X
  7. Smart TV Xiaomi Mi TV Bar
  8. Smart TV Apple TV A1625 32 ГБ
  9. підсумки

Живучи в епоху технічних інновацій (а може навіть і технічних революцій), перестаєш дивуватися змінюють один одного технологіям. Залишається лише слідувати новим стандартам і насолоджуватися все більш продуманими і витонченими плодами цивілізації.

Якщо говорити про еволюцію музичних програвачів, то буквально за століття людство пройшло шлях від грамофонів і патефонів до цифрового формату музики, пройшовши такі етапи, як поява бобінних програвачів, касетних магнітофонів і CD-плеєрів. Тут «старички» можуть трохи поностальгувати і пустити скупу сльозу з думкою: «А адже був час ...».

Домашнє телебачення теж не стояло на місці, перетворюючись з кожним десятиліттям Домашнє телебачення теж не стояло на місці, перетворюючись з кожним десятиліттям. Телевізори трансформувалися з незграбних і важких «ящиків» з маленькими чорно-білими екранами (на зорі яких заповнена водою лінза була невід'ємним атрибутом) в ультратонкі плазмові панелі, усередині яких ховається доступ практично до всієї інформації світу!

Отже, ера Smart TV зараз в самому розпалі, з кожним днем ​​прихильників «розумних» технологій стає все більше Отже, ера Smart TV зараз в самому розпалі, з кожним днем ​​прихильників «розумних» технологій стає все більше. Щоб йти в ногу з часом і не уславитися «динозавром», є два варіанти вирішення завдання.

По-перше, можна відразу розжитися новим телевізором з вбудованим Smart TV . Це зручно, так як всі вже є «в одному флаконі», однак комфорт вимагає жертв. У нашому випадку - фінансових.

Якщо досить великі інвестиції в новинки техніки Вами ще не планувалися, є більш раціональне рішення -   Smart TV-приставки Якщо досить великі інвестиції в новинки техніки Вами ще не планувалися, є більш раціональне рішення - Smart TV-приставки . Ці компактні «коробочки» здатні за розумну плату трансформувати вже наявний телевізор в сучасне розумний пристрій. При чому дружать вони не тільки з останніми моделями «тонких» телевізорів - багато приставки з'єднуються і з більш старими «ящиками».

Ми зібрали в нашому огляді найбільш вдалі девайси такого роду і постаралися розглянути їх під різними кутами Ми зібрали в нашому огляді найбільш вдалі девайси такого роду і постаралися розглянути їх під різними кутами. Під приціл потрапили як бюджетні пристрої з базовими характеристиками, так і більш серйозні смарт-центри, можливості яких куди різноманітніше. Давайте подивимося, чим зараз радують користувачів різні виробники. Зі світовим ім'ям і без.

Зі світовим ім'ям і без

зміст

  1. Smart TV Nomi AB5116-01
  2. Smart TV Xiaomi Mi Box 3
  3. Smart TV OzoneHD Wi-Fi
  4. Smart TV Strong SRT 2021
  5. Smart TV Vinga S905X
  6. Smart TV Xiaomi Mi TV Bar
  7. Smart TV Apple TV A1625 32 ГБ
  8. підсумки

Smart TV Nomi AB5116-01

Доступна і функціональна - саме так можна коротко охарактеризувати Android-приставку   AB5116-01   від Nomi Доступна і функціональна - саме так можна коротко охарактеризувати Android-приставку AB5116-01 від Nomi. Пристрій підключається до домашньої мережі за допомогою LAN-кабелю або Wi-Fi-з'єднання. Для підключення до телевізора Nomi обладнана HDMI-портом і підтримує роздільну здатність 1920 × 1080 пікселів.

Приставка отримала 16 ГБ флеш-пам'яті, яку можна використовувати для зберігання особистих медіафайлів Приставка отримала 16 ГБ флеш-пам'яті, яку можна використовувати для зберігання особистих медіафайлів. Розширити обсяг можна за допомогою карт microSD до 64 ГБ. Також в пристрої передбачені три порти USB для підключення флешок, один з яких вміє працювати за стандартом OTG, що дозволить переглядати відео прямо з телефону.

Nomi AB5116-01 працює під управлінням ОС Android 5 Nomi AB5116-01 працює під управлінням ОС Android 5.1 і оснащена процесором Rockchip RK3229 ARM Cortex-A7 з частотою 1,46 ГГц і відеоприскорювачем ARM Mali-400MP2. Приставка поставляється в комплекті зі зручним пультом, а якщо його функціональності виявиться недостатньо, за допомогою USB-портів завжди можна підключити клавіатуру і мишку.

Як підсумок, Nomi AB5116-01 пропонує гідне співвідношення ціни і якості і є хорошим рішенням, яке оснастить домашній телевізор сучасної інтернет-функціональністю Як підсумок, Nomi AB5116-01 пропонує гідне співвідношення ціни і якості і є хорошим рішенням, яке оснастить домашній телевізор сучасної інтернет-функціональністю. До слова, обсяг внутрішнього накопичувача у неї вдвічі вищі за середньостатистичні моделей.

Smart TV Xiaomi Mi Box 3

Mi Box 3   від   Xiaomi   - це справжня знахідка Mi Box 3 від Xiaomi - це справжня знахідка. Приставка портативна, з ефектним дизайном і гідною поваги функціональністю. Підключити пристрій до телевізора можна за допомогою HDMI-кабелю. Не дивлячись на цілком компактні розміри (101,0 × 101,0 × 19,5 мм), в девайсі передбачений AV-відеовихід, що дозволить підключати Xiaomi Mi Box 3 до застарілих на сьогоднішній день телевізорів.

Програмна начинка TV-приставки представлена ​​спеціальною версією Android TV 6 Програмна начинка TV-приставки представлена ​​спеціальною версією Android TV 6.0 з безліччю встановлених профільних програм. Завдяки підтримці Google Play, персоналізувати та доповнити програмну частину пристрою не складе ніяких труднощів.

Девайс володіє свого роду штучним інтелектом - фірмовою функцією PatchWall Девайс володіє свого роду штучним інтелектом - фірмовою функцією PatchWall. Mi Box 3 вивчає потреби користувача, відстежуючи і аналізуючи переглянутий контент. Ще одна фірмова фішка Xiaomi Mi Box 3 - з нею можна «спілкуватися» за допомогою голосових команд.

За продуктивністю приставка має всі шанси бути на рівні з більш дорогими пристроями. Апаратним «серцем» виступає потужний 4-ядерний процесор Cortex-A53, що працює на частоті 2 ГГц. У парі з графічним прискорювачем Mali 450 і 2 ГБ оперативної пам'яті, Xiaomi Mi Box 3 дозволяє «без гальм» відтворювати відео з роздільною здатністю 4K з частотою 60 кадрів в секунду.

Окремої похвали заслуговує пульт Окремої похвали заслуговує пульт. Мінімалістичний дизайн із закругленими гранями порадує навіть естетів. Незважаючи на відсутність звичного безлічі кнопок, пультом користуватися зручно - всі дії відбуваються за допомогою колеса управління курсором або кнопки голосового управління.

Ще однією цікавою особливістю Mi Box 3 є фірмовий контролер Xiaomi Mi Game Controller Ще однією цікавою особливістю Mi Box 3 є фірмовий контролер Xiaomi Mi Game Controller. Завантаживши гри з Play Market (для зберігання яких ви можете використовувати 8 ГБ внутрішнього накопичувача) і підключивши контролер по Bluetooth, можна коротати вечори не тільки за улюбленими фільмами, а й іграми.

Xiaomi представляє свій пристрій як TV-приставку, оснащену мінімальним набором портів, проте це не заважає девайсу перетворити телевізор в повноцінний центр розваг Xiaomi представляє свій пристрій як TV-приставку, оснащену мінімальним набором портів, проте це не заважає девайсу перетворити телевізор в повноцінний центр розваг. До мінусів Mi Box 3 можна віднести невеликий обсяг накопичувача та неможливість розширити його за допомогою карт пам'яті.

Smart TV OzoneHD Wi- Fi

Якщо Ви не хочете витрачатися на дорогі TV-приставки і інтернет-центри, або ж Вам просто необхідно розширити можливості додаткового телевізора, тоді пристрій OzoneHD Wi-Fi буде найбільш розумним і доступним вибором Якщо Ви не хочете витрачатися на дорогі TV-приставки і інтернет-центри, або ж Вам просто необхідно розширити можливості додаткового телевізора, тоді пристрій OzoneHD Wi-Fi буде найбільш розумним і доступним вибором.

OzoneHD є медіа-приставку, поєднану з інтернет-центром Android OzoneHD є медіа-приставку, поєднану з інтернет-центром Android. До слова, користуватися її функціональністю можна і без підключення до мережі інтернет: досить вставити флешку з фільмом в один з чотирьох USB-роз'ємів, і можна насолоджуватися переглядом на своєму телевізорі.

Підключається девайс за допомогою HDMI- або AV-кабелю (для старіших моделей телевізорів). OzoneHD Wi-Fi вміє відтворювати відео тільки в HD-дозволі (1280 × 720), чого, втім, «позаочі» вистачить для більшості простих телевізорів.

Не дивлячись на свою простоту, OzoneHD Wi-Fi може запропонувати більше Не дивлячись на свою простоту, OzoneHD Wi-Fi може запропонувати більше. Варто підключити пристрій до інтернету (за допомогою Wi-Fi або кабелю), і пристрій перетворюється в повноцінну інтернет-приставку. Операційна система Android 4.4.2 з передвстановленим Google Play дозволить користуватися практичними будь-якими додатками.

Пам'ять пристрою налічує 8 ГБ, її можна розширити за допомогою карт SD або MMC Пам'ять пристрою налічує 8 ГБ, її можна розширити за допомогою карт SD або MMC. Приємним бонусом буде підтримка 3D-контента (завдяки графічним прискорювачем Mali-450 GPU) і IPTV.

Android-приставка OzoneHD Wi-Fi представлена ​​базовим набором функцій і має приємний цінник, що підійде для тих користувачів, які не хочуть переплачувати за додаткові навороти.

Smart TV Strong SRT 2021

Що важливо для багатьох покупців при виборі Smart TV-приставок Що важливо для багатьох покупців при виборі Smart TV-приставок? Зрозуміло, компроміс між доступністю і сучасними можливостями. Цей баланс постаралася реалізувати компанія Strong в своїй приставці SRT 2021 . Що ж вийшло в результаті?

Завдяки тандему 4-ядерного процесора Cortex-A53 і відеоприскорювача Mali-450 Penta Core GPU, Strong SRT 2021 відтворює відео з роздільною здатністю 4K Завдяки тандему 4-ядерного процесора Cortex-A53 і відеоприскорювача Mali-450 Penta Core GPU, Strong SRT 2021 відтворює відео з роздільною здатністю 4K. До слова, таке поєднання апаратної частини дозволить без проблем користуватися різними додатками, які можна буде встановити на внутрішній накопичувач (8 ГБ). За традицією, сховище розширюється картою пам'яті.

Пристрій підтримує як сучасні HDMI-стандарти, так і йде в минуле AV-роз'єм. Наявність Wi-Fi і Bluetooth - як само собою зрозуміле.

Розробники SRT 2021 не залишили без уваги і пульт пристрою Розробники SRT 2021 не залишили без уваги і пульт пристрою. Він добре продуманий, ергономічний і має повноцінну qwerty-клавіатурою на тильній стороні. Управляти TV-приставкою можна також за допомогою функції Air Mouse, невимушено переміщаючи курсор за допомогою пульта.

На перевірку SRT 2021 виявилася продуктивною і симпатичною Android TV-приставкою за цілком прийнятною ціною На перевірку SRT 2021 виявилася продуктивною і симпатичною Android TV-приставкою за цілком прийнятною ціною. Вдале поєднання характеристик і тлумачного керування не обмежить зручність під час серфінгу по просторах всесвітньої павутини або навіть при спілкуванні в соціальних мережах.

Smart TV Vinga S905 X

Vinga S905X   також виправдовує звання повноцінної TV-приставки з підтримкою більшості сучасних функцій, включаючи відтворення 4К-контенту Vinga S905X також виправдовує звання повноцінної TV-приставки з підтримкою більшості сучасних функцій, включаючи відтворення 4К-контенту.

Девайс працює під керівництвом процесора AML S905X Cortex-A53 (4 × 1,5 ГГц) укупі з графічним процесором Penta-Core Mali-450 і 2 ГБ оперативної пам'яті Девайс працює під керівництвом процесора AML S905X Cortex-A53 (4 × 1,5 ГГц) укупі з графічним процесором Penta-Core Mali-450 і 2 ГБ оперативної пам'яті. Обсяг флеш-пам'яті цілком стандартний для приставок Smart TV - 8 ГБ з можливістю розширення картами SD і MMC.

Роз'єми представлені трьома портами USB 2.0 (включаючи один OTG), HDMI, AV, SPDIF і LAN, а бездротові інтерфейси - Bluetooth 4.0 і Wi-Fi 802.11 b / g / n.

У S905X встановлена ​​операційна система Android 6 У S905X встановлена ​​операційна система Android 6.0 з доступом до Google Play. Можна сказати, що пристрій «заточене» під українського користувача: крім підтримки IPTV, приставка має встановлені популярні сервіси Megogo, HD VideoBox, LazyMedia, Українське онлайн ТБ і Divan.TV.

Окремо варто відзначити рішення з керуванням - пульт з вбудованим гіроскопом дозволяє «керувати процесом» як звичайної мишкою, а на зворотному боці розташувалася qwerty-клавіатура Окремо варто відзначити рішення з керуванням - пульт з вбудованим гіроскопом дозволяє «керувати процесом» як звичайної мишкою, а на зворотному боці розташувалася qwerty-клавіатура.

Підводячи риску, можна сказати, що український бренд Vinga пропонує відмінне і конкурентну пристрій, зроблений «своїми для своїх» Підводячи риску, можна сказати, що український бренд Vinga пропонує відмінне і конкурентну пристрій, зроблений «своїми для своїх». Підтримаємо українського виробника?

Smart TV Xiaomi Mi TV Bar

Ще один гідний представник від Xiaomi -   Mi TV Bar Ще один гідний представник від Xiaomi - Mi TV Bar . Це вже не просто TV-приставка, а справжній Smart-центр, здатний перетворити абсолютно будь-який телевізор і наділити його серйозними можливостями.

Основна відмінність Mi TV Bar від інших Smart TV-приставок полягає в тому, що Xiaomi мультифункціональний і дозволяє підключати до себе безліч сторонніх пристроїв, таких як DVD-програвачі, ноутбуки, проектори, додаткові екрани та навіть окуляри віртуальної реальності Основна відмінність Mi TV Bar від інших Smart TV-приставок полягає в тому, що Xiaomi мультифункціональний і дозволяє підключати до себе безліч сторонніх пристроїв, таких як DVD-програвачі, ноутбуки, проектори, додаткові екрани та навіть окуляри віртуальної реальності.

Як і належить, пристрій володіє повним набором телевізійних інтерфейсів Як і належить, пристрій володіє повним набором телевізійних інтерфейсів. На борту в нього три порти HDMI, VGA, два USB і AV. До Xiaomi Mi TV Bar можна підключити кабельне телебачення, ігрову приставку і комп'ютер. Одночасно! TV Bar обробляє сигнали від всіх підключених девайсів і стане головним TV-центром в будинку.

Для всіх цих завдань необхідна добротна апаратна частина, яка представлена ​​4-ядерним процесором Mstar 6A928 Cortex-A17 (1,4 ГГц) в парі з графічним прискорювачем Mali-760 MP4 GPU і 2 ГБ оперативної пам'яті Для всіх цих завдань необхідна добротна апаратна частина, яка представлена ​​4-ядерним процесором Mstar 6A928 Cortex-A17 (1,4 ГГц) в парі з графічним прискорювачем Mali-760 MP4 GPU і 2 ГБ оперативної пам'яті.

Ще одним принциповою відмінністю Mi TV Bar стала вбудована Hi-Fi аудіосистема Ще одним принциповою відмінністю Mi TV Bar стала вбудована Hi-Fi аудіосистема. Так як сучасні ультратонкі телевізори не в змозі вміщати в себе якісну акустику, наявність такої у центру від Xiaomi - величезний плюс.

Фірмові функції аудіо, такі як Dolby Audio, Virtual Surround і Deeper bass, зроблять звучання кристально чистим і природним. Важливо відзначити і автоматичне регулювання гучності, задіявши яку динамічні і спокійні сцени у фільмі більше не будуть яскраво виділятися.

Чи не обділена модель і фірмовими фішками Чи не обділена модель і фірмовими фішками. Так, наприклад, підключивши до Mi TV Bar свій смартфон, можна переглядати його вміст на екрані телевізора, використовуючи для управління миша і клавіатуру. Пристрій інтегрується в додаток Mi Smart Home, ексклюзивний софт від Xiaomi, що дозволяє об'єднати в одній програмі всі пристрої даного виробника і управляти ними віддалено.

Ще однією родзинкою Xiaomi Mi TV Bar є, безумовно, дизайн Ще однією родзинкою Xiaomi Mi TV Bar є, безумовно, дизайн. Виконана в строгому металевому корпусі, приставка буде органічно виглядати в різних інтер'єрах. Модель також передбачає кріплення на стіну.

Xiaomi Mi TV сама по собі не є звичною Smart TV-приставкою Xiaomi Mi TV сама по собі не є звичною Smart TV-приставкою. TV Bar - це смарт-центр для всього будинку, централізований пульт управління для всіх підключених до нього пристроїв. За всіма параметрами девайс претендує на преміум-клас, як по характеристикам, так і по ціновій політиці.

Smart TV Apple TV A1625 32 ГБ

Купертіновци поповнили лінійку «яблучних» пристроїв, представивши світу Smart TV-приставку   Apple TV A1625 Купертіновци поповнили лінійку «яблучних» пристроїв, представивши світу Smart TV-приставку Apple TV A1625 . Вийшло лаконічне, функціональний і стильний пристрій, як і личить продуктам Apple.

Більшість представлених на ринку ТВ-приставок працюють під управлінням ОС Android, але Apple - це не більшість. Девайс працює на власній системі tvOS, яка наділяє додатковими перевагами користувачів продукції Apple. Що це дає?

В першу чергу, A1625 підтримує установку софта з App Store В першу чергу, A1625 підтримує установку софта з App Store. До того ж, при установці універсальних додатків на iPhone, вони автоматично будуть встановлюватися і на Apple TV. Smart-приставка вміє синхронізуватися і з iCloud - тепер улюблені фото та інший збережений контент буде доступний на великому екрані телевізора.

Але найсерйознішим змінам піддалося додаток Apple Music - сервіс адаптували для великих екранів, і управляти своєю музичною колекцією стало набагато приємніше.

Як і будь-який пристрій від Apple, TV A1625 працює спритно Як і будь-який пристрій від Apple, TV A1625 працює спритно. Управляє всім процесор A8 з 64-х бітної архітектурою. До слова, модель представлена ​​в двох варіаціях: на 32 і 64 ГБ. Природно, про розширення пам'яті мови не йде.

Набір портів у приставки досить сучасний, але прагнення компанії не перевантажувати свої пристрої «зайвим» і тут дає про себе знати Набір портів у приставки досить сучасний, але прагнення компанії не перевантажувати свої пристрої «зайвим» і тут дає про себе знати. Доступний всього один HDMI-роз'єм версії 1.4, що дозволяє передавати на телевізор захищений контент. Зв'язок із зовнішнім світом відбувається через LAN-кабель або Wi-Fi, а також пристрій оснащений четвертою версією Bluetooth.

Тепер трохи про дизайн Тепер трохи про дизайн. І корпус пристрою, і пульт управління виконані в дусі мінімалізму. Останній, до речі, гідний окремої уваги. Дивлячись на пульт, мимоволі задаєшся питанням - як же керувати приставкою при такому малому наборі кнопок? Відповідь проста, як все геніальне: у верхній частині пульта розмістилася скляна Touch-поверхню і з її допомогою можна виконувати маніпуляції на екрані. Сенсорної панелі доступні такі ж жести, як і на смартфоні - гортати контент стало неймовірно швидко і зручно.

Однак, без мінусів не обійшлося Однак, без мінусів не обійшлося. Навіть за допомогою такого продуманого пульта ДУ вводити текст за допомогою екранної клавіатури - процес не для людей зі слабкими нервами. І якщо введення пошукових запитів ще якось можна пережити, то спілкування в соцмережах радості принесе навряд чи.

Гарна новина для геймерів: можна додатково придбати фірмовий ігровий контролер SteelSeries Nimbus (приставка підтримує до 4-х джойстиків одночасно), і насолоджуватися улюбленими іграми в поодинці або з компанією Гарна новина для геймерів: можна додатково придбати фірмовий ігровий контролер SteelSeries Nimbus (приставка підтримує до 4-х джойстиків одночасно), і насолоджуватися улюбленими іграми в поодинці або з компанією.

В цілому, не дивлячись на деякі недоробки, Smart TV-приставка A1625 вийшла цілком вдалою В цілому, не дивлячись на деякі недоробки, Smart TV-приставка A1625 вийшла цілком вдалою. Глибока інтеграція з Apple-сервісами, серйозна функціональність і неперевершена якість навряд чи залишать байдужими любителів Apple. І навряд чи для когось буде подивом, що за «яблучний» девайс доведеться викласти чутливу суму.

підсумки

Розглянувши популярні моделі Smart TV-приставок, можна прийти до логічного висновку - варіанти є для кожного Розглянувши популярні моделі Smart TV-приставок, можна прийти до логічного висновку - варіанти є для кожного. Ринок «мізків для телевізора» пропонує девайси як поціновувачам пристроїв «all inclusive» (щоб аж wow!), Так і менш досвідченим і вимогливим користувачам. На смак і на колір, як то кажуть.

Природно, кожна приставка має свій набір характеристик, в кожної є свої переваги і недоліки Природно, кожна приставка має свій набір характеристик, в кожної є свої переваги і недоліки. Але якщо визначитися з конкретними необхідними функціями, то вибір може звузитися буквально до кількох моделей. А далі - справа техніки.

Що ж вийшло в результаті?
Підтримаємо українського виробника?
Що це дає?
Дивлячись на пульт, мимоволі задаєшся питанням - як же керувати приставкою при такому малому наборі кнопок?

Новости