Огляд електричної стоїть окремо плити Electrolux EKC954908 W: все, що треба, PlusSteam

  1. Характеристики
  2. Комплектація
  3. На перший погляд
  4. Інструкція
  5. управління
  6. експлуатація
  7. догляд
  8. практичні тести
  9. Басма (димлама)
  10. картопляні деруни
  11. Стир-Фрай з яловичиною та брокколі
  12. Бігос а-ля iXBT
  13. Пиріг з листкового тіста з сиром
  14. Пиріг з дріжджового тіста з куркою
  15. Запечена з парою курка
  16. в'ялені помідори
  17. мариновані овочі
  18. чортівня
  19. Висновки
  20. плюси

У нашу лабораторію потрапив цікавий прилад: електрична окремостояча плита Electrolux EKC954908 W. Продукт шановного і відомого бренду в середній ціновій категорії - це вже цікаво, так що ми загорілися можливістю детально досліджувати плиту.

Методика тестування - та ж, яку ми застосовуємо для варильні поверхні і духовок: пристрій встановлюється у тестера будинку, і автор «живе» з приладом разом протягом місяця-півтора. Він готує найрізноманітніші страви, освоюється з особливостями управління, має час, щоб відчути всі плюси і мінуси. В статтю входить кілька прикладів приготованих страв, найбільш ілюстративних з точки зору тестування різних функцій приладу.

В статтю входить кілька прикладів приготованих страв, найбільш ілюстративних з точки зору тестування різних функцій приладу

Плита Electrolux EKC954908 W має набір якостей, притаманних сучасному пристрою. Склокерамічна варильна поверхня оснащена розширюваними в залежності від застосовуваної посуду конфорками, є і овальна конфорка для посуду відповідної форми. Також заявлені широкі можливості духовки, що дозволяє вмістити кілька рівнів з що готуються стравами або заготовками і має широкий температурний діапазон (від 50 ° C). Ще духовка оснащена телескопічними направляючими для одного з рівнів, вентилятором гарячого повітря, таймером і головною особливістю моделі: функцією PlusSteam, що дозволяє робити випічку з парою.

Ось з усім цим багатством ми і збираємося розібратися в процесі тестування.

Характеристики

Виробник Electrolux Модель EKC954908 W Тип плита електрична окремостояча Країна виробництва Румунія Гарантія 1 рік Передбачуваний термін служби 10 років Варильна поверхня склокерамічна Кількість конфорок 4, з них 2 розширюваних Розміри конфорок по 14 см у простих круглих конфорок, 12/18 см у розширюваної круглої і 14/25 см (в довжину) у розширюваної овальної Номінальна потужність конфорок по 1200 Вт у простих круглих конфорок, 700/1700 Вт у розширюваної круглої і 900/2000 Вт у розширюваної овальної Духовка електрична Клас енергоспоживання А Функція пара є Внутрішнє покриття духовки емаль легкого очищення Індикація залишкового тепла для варильних зон є Обсяг духовки 58 л Легка очистка дверцят духовки є Отвір для відводу пара є Ящик для зберігання приладдя є Максимальна температура дверцят духовки 60 ° C Аксесуари духової шафи 2 емальованих дека, 1 хромована вигнута решітка Режими духовки Нижній нагрів, Розморожування, вентилятор + верхній нагрів, вентилятор + верхній нагрів + нижній нагрів (100 ° C), Великий гриль, Гриль + верхній нагрів + вентилятор, Про заповітний, Конвекція з кільцевих нагрівальним елементом + функція пара + вентилятор, Конвекція з кільцевих нагрівальним елементом, Верхній нагрів + нижній нагрів, Верхній нагрів + нижній нагрів + вентилятор Номінальна напруга 230 В Розміри (Ш × В × Г) 50 × 86 × 60 см Середня ціна Роздрібні пропозиції

Комплектація

Упаковка плити виявилася стандартною для великої побутової техніки компанії Electrolux: прилад дбайливо обгорнутий реберної конструкцією з дощок, доповненої картоном і захищеною плівкою.

Усередині коробки виявилися:

  • плита в зборі;
  • 2 емальованих дека;
  • 1 хромована вигнута решітка;
  • телескопічні напрямні для установки на один з рівнів духовки;
  • інструкція і гарантійний талон.

На перший погляд

На перший погляд пристрій схожий на звичайну плиту.

На перший погляд пристрій схожий на звичайну плиту

Зверху - склокерамічна варильна поверхня. Придивившись, можна побачити, що вона не зовсім звичайна. Одна з чотирьох конфорок (ліва нижня) - кругла, що розширюється до кола більшого діаметра і дозволяє більшу варіативність у використанні посуду (грубо кажучи, звичайна редкоіспользуемая конфорка для ковша або джезви може ставати повноформатної). Ще дві конфорки мають вигляд цілком звичайний, а от права верхня - теж розширюється, причому до форми овалу (привіт, качатниці, латки і довгасті казани).

Зверху на задній стінці розташовані отвори для виходу пари, які при використанні функції PlusSteam виконують свою роль досить активно.

Панель управління - це шість поворотних ручок, дисплей, кнопка PlusSteam і кнопки управління таймером / установки годин.

Панель управління - це шість поворотних ручок, дисплей, кнопка PlusSteam і кнопки управління таймером / установки годин

Духовка має чотири рівні для листів і решітки. Окремо додаються телескопічні направляючі для самого популярного рівня, які дозволять з більшою зручністю маніпулювати виїжджають листом. Зазвичай цей рівень - другий знизу.

Зазвичай цей рівень - другий знизу

У задній стінці духовки видно вентилятор, який ганяє нагріте повітря, а знизу розташовано поглиблення, куди наливається вода, потрібна для утворення пари. Під поглибленням, в яке наливається вода, знаходиться нагрівальний елемент, який при нагріванні дна, дозволяє воді випаровуватися, утворюючи пар в духовці в перші 10 хвилин старту програми з парою. Це дуже важливо, тому що пар необхідний для підняття тесту саме в перші 10 хвилин.

Якщо просто налити воду в деко в плиті без функції пара, то вода буде випаровуватися протягом всієї програми, що не зовсім правильно, тому що в середині і в кінці циклу випічки потрібно тільки сухе гаряче повітря для активного зарумянивания і освіти правильної скоринки на хлібі.

Усередині духовки - підсвічування. Лампочка не вимагає виклику спеціально навченого людини зі стоугольной викруткою і запросто змінюється руками.

Дверцята відкривається на кут до 90 градусів. Можна зафіксувати дверцята і прочиненими, якщо ви хочете, наприклад, допомогти духовці випустити пар або оперативно знизити температуру.

Знизу знаходиться висувний ящик. Очевидне, але від цього нітрохи не менш зручне рішення.

Очевидне, але від цього нітрохи не менш зручне рішення

Інструкція

Прикладена до приладу 40-сторінкова чорно-біла інструкція написана російською мовою. Крім заходів безпеки, опису управління і догляду за приладом, тут містяться відомості про підключення, про існуючі режимах і ціла джерело рад. Поради стосуються приготування різних продуктів при самих різних режимах: гриль, конвекція, приготування заморожених продуктів, дегідратація та консервування.

Нескладно уявити собі людей, які зможуть і захочуть в перший час користуватися інструкцією в якості настільної брошури при готуванні.

Ще до інструкції додається окрема кольорова картка з одним-єдиним рецептом: випічки звичайного хліба з використанням пара.

управління

Управління плитою нескладне. Є кілька моментів, з якими слід ознайомитися, але після цього забути, як управляти плитою, навряд чи вийде.

Конфорки звичайного розміру управляються поворотними ручками найочевиднішим чином - за допомогою повороту відповідної конфорці ручки до цифри, що означає ступінь бажаного нагрівання. У разі розширюваних конфорок внутрішній контур включається аналогічним чином, а для включення зовнішнього потрібно повернути ручку за годинниковою стрілкою до упору і повернути назад до потрібної цифри нагріву.

Духовка управляється відразу двома поворотними ручками: вибір режиму і вибір температури. Щоб додати функцію пара в поглиблення на дні духовки потрібно налити 100 грамів води і натиснути кнопку пара.

Щоб додати функцію пара в поглиблення на дні духовки потрібно налити 100 грамів води і натиснути кнопку пара

На дисплеї відображається поточний час в вимкненому стані, а в працюючому - відомості про процеси, що відбуваються. Для установки часу і таймера використовуються три кнопки під дисплеєм, які також освоюються елементарно.

Для установки часу і таймера використовуються три кнопки під дисплеєм, які також освоюються елементарно

Таймер можна налаштувати різними способами. Можна встановити відстрочку початку приготування, задати певну тривалість процесу або задати конкретний час закінчення, після закінчення чого плита вимкнеться, а можна включити звуковий сигнал, який, не змінюючи режиму роботи плити, просто нагадає звуком, що до приладу пора б підійти. У нас під час тестів найбільш затребуваною виявилася остання функція.

експлуатація

Перед початком експлуатації пристрою його необхідно підключити до електромережі. Для цього потрібно зняти захисний кожух, що знаходиться з тильного боку, щоб отримати доступ до контактної групи.

Там же, на кожусі, наведені схеми підключення для різних варіантів електричної мережі.

Контактна група не являє собою нічого складного, все що вам знадобиться - це хрестова викрутка.

А ось 2 замикають перемички нам довелося виготовити самостійно, тому що при нашій схемі підключення їх потрібно 3, а в комплекті з плитою йде тільки одна.

Перед першою експлуатацією духову шафу і аксесуари рекомендують очистити, а потім прогріти духовку 45 хвилин на максимальній температурі. У нашому випадку під час прогріву ніяких сторонніх запахів не спостерігалося.

Діаметр «звичайних» конфорок становить 14 см, кругла конфорка розширюється з 12 до 18 см, а овальна - з 14 до 25 см в довжину. З точки зору розміру конфорки виявилися зручними для більшості використаних за час експлуатації предметів посуду: каструль, сковорідок, кухлик і т. Д.

Індикатор залишкового нагріву відображає, яка з конфорок ще не охолола - тут все логічно.

Індикатор залишкового нагріву відображає, яка з конфорок ще не охолола - тут все логічно

Неочевидна ж річ, на яку варто звернути увагу - це отвори для виходу пари. При готуванні з використанням функції PlusSteam пар виходить досить активно, що варто враховувати при установці плити. На фото нижче добре видно, як деформувалася від пара папір після першого дня роботи. Навряд чи, звичайно, у вас на кухні в якості оздоблювального матеріалу в зоні готування використовується папір, але не попередити про активність парового струменя з нашого боку було б нечесно :)

Навряд чи, звичайно, у вас на кухні в якості оздоблювального матеріалу в зоні готування використовується папір, але не попередити про активність парового струменя з нашого боку було б нечесно :)

Про експлуатацію вручений панелі в цілому можна сказати, що тестований варіант виявився зручним не тільки з точки зору використання різної посуду, а й за доступною потужності нагріву: це явно не професійна плита, але з усіма домашніми завданнями вона впоралася.

Експлуатація духовки, мабуть, ще цікавіше. Розташування направляючих і наявність аксесуарів дозволяє при бажанні приготувати на різних рівнях цілу гору їжі - наприклад, в разі відзначення свят з великою кількістю гостей або коли на дачі на вихідні з'їхалося кілька поколінь.

Взагалі, для дачного використання плита здається дуже цікавим рішенням. Регулювання температури духовки починається від 50 ° C, що дозволяє робити в духовці заготовки: сушити фрукти, гриби і трави, в'ялити томати. Можна запікати низькотемпературне м'ясо, щоб потім залишилося лише швидко обсмажити його і подати до столу, соковите і ніжне. Можна робити расстойку тесту, заквашувати молочні продукти і отримувати кефір, ряжанку, йогурт.

Можна робити расстойку тесту, заквашувати молочні продукти і отримувати кефір, ряжанку, йогурт

Окремо варто відзначити і позитивний досвід експлуатації PlusSteam - функції пара, яка в даній ціновій категорії плит взагалі присутній, здається, тільки у Electrolux - і одну з таких моделей ми якраз і тестуємо. Реалізовано з точки зору експлуатації всі просто: наливаємо воду на дно, включаємо кнопку «пар», 20 хвилин відбувається інтенсивне пароутворення, а надлишки пара відправляються назовні через спеціальні отвори.

Реалізовано з точки зору експлуатації всі просто: наливаємо воду на дно, включаємо кнопку «пар», 20 хвилин відбувається інтенсивне пароутворення, а надлишки пара відправляються назовні через спеціальні отвори

Це зручно для випічки з парою, яка дозволяє виробам придбати велику пишність, сприяє збереженню соковитості м'яса і птиці, а також забезпечує можливість зручно і безпечно пастеризувати банки з заготовками.

догляд

Догляд за плитою виявився справою досить приємним. Склокерамічна поверхня після охолодження легко відмивається губкою з миючим засобом. Інструкція попереджає, що робити, якщо після приготування залишаться плями молочного кольору з металевим відливом: для їх видалення потрібно дати конфорці охолонути, тобто дочекатися, поки згасне індикатор залишкового тепла, і протерти поверхню вологою ганчіркою, змоченою в оцті.

Інструкція попереджає, що робити, якщо після приготування залишаться плями молочного кольору з металевим відливом: для їх видалення потрібно дати конфорці охолонути, тобто дочекатися, поки згасне індикатор залишкового тепла, і протерти поверхню вологою ганчіркою, змоченою в оцті

Камеру духової шафи рекомендують очищати після кожного використання, використовуючи м'яку вологу тканину зовні і спеціальні засоби для духовок зсередини. Якщо на поверхні дна утворюється вапняний наліт від води, що випарувалася, можна налити в поглиблення оцту, почекати, поки розчиниться наліт, і витерти оцет.

Якщо ви не ангел у плоті і іноді забуваєте, що духова шафа варто мити після кожного використання, вам рано чи пізно буде потрібно робити грунтовну очищення, і в цьому випадку у нас для вас хороша новина: і напрямні для дек, і скляні панелі духової шафи легко знімаються без жодних складних інструментів, повністю витягується і нижній ящик.

практичні тести

Наведені тут практичні тести дозволяють проілюструвати можливості і особливості як вручений поверхні плити, так і духової шафи. В якості тестових страв ми приготували наступні:

  1. Басма (димлама)
  2. картопляні деруни
  3. Стир-Фрай з яловичиною та брокколі
  4. бігос
  5. Пиріг з листкового тіста з сиром
  6. Пиріг з дріжджового тіста з куркою
  7. курча смажений
  8. в'ялені помідори
  9. мариновані овочі
  10. «Чортівня»

Басма (димлама)

Це красиве, смачне і дуже просте блюдо. Традиційно воно готується в казані, але ми скористалися каструлею з плоским дном і цілком досягли успіху. Мета - базовий тест, спостерігаємо за тим, наскільки рівномірно тримається температура і наскільки комфортно змінювати режими в процесі приготування.

Курдюком (тонко нарізаними смужками) вистелена дно каструлі, далі нарізані довільно продукти клали шарами, періодично підсолюючи, посипаючи шари чорним меленим перцем і зирой.

Шари по порядку вийшли такі: баранина (1,5 кг), цибулю (3 шт.), Морквина (2 шт.), Картопля (3 шт.), Айва (1 велика), баклажан (1 великий), гострий перець, зверху вкрили листами капусти, придавили перевернутої кришкою з лежачим на ній вантажем і поставили на «великий вогонь». Коли по булькання стало чутно, що закипіло, збавили нагрів до мінімального і залишили нудитися на дві години.

Результат: відмінно.

Після закипання ми виявили, що зниження нагріву відбулося досить оперативно і температура трималася рівномірно всі дві години приготування. В результаті отримали ароматне і дуже смачна страва.

картопляні деруни

Далі ми приступили до тестування лівої нижньої, тобто круглої розширюється конфорки. Готуємо просту їжу - деруни. Вони ідеально підходять, щоб вивчити інтенсивність нагріву, а також те, наскільки рівномірно плита нагріває страву в середині і по краях.

Взяли кілька картоплин, цибулину і яйце, картопля і цибуля потерли на крупній тертці, посолити і додали трохи борошна - приблизно по одній столовій ложці на кожну задіяну картоплину.

Перемішали всі інгредієнти в мисці.

Почали смажити на першому, внутрішньому контурі, викладаючи тісто ложкою на сковороду з розігрітим маслом. Переконалися, що потужності в 700 Вт замало, і включили обидва контуру. Справа моментально пішло жвавіше.

Деруни рівномірно присмажився, і хоча деяка різниця в швидкості прожарювання ближче до центру і до країв сковорідки помічена була, нівелювати її при перевертанні вдалося легко.

Вийшло чудово: швидко, дуже смачно, з ніжною структурою в середині і хрусткою засмаженою скоринкою зовні.

Результат: відмінно.

Стир-Фрай з яловичиною та брокколі

Продовжуємо працювати з плитою. На цей раз використовується найпотужніший варіант нагріву круглої посуду: на що розширюється круглої конфорці спробуємо зробити м'ясо з овочами по технології Стир-Фрай, яка вимагає високої температури.

Ми взяли шматок тонкого краю яловичини, цибулину, великий болгарський перець і невеликий качан брокколі. Брокколі розібрали на маленькі качанчики, все інше нарізали соломкою.

Розігріли в воке на максимальному нагріві звичайне рафінована олія і кинули туди смажитися цибулю, нарізану «пір'ям». Поки все йде нормально: цибуля смажиться досить активно.

Потроху додаємо м'ясо: це момент головної інтриги даного тесту, якщо навіть не підсумків тестування вручений поверхні в цілому. М'ясо смажиться, температури достатньо, щоб воно не пускало сік і не тушкувалось.

Додаємо болгарський перець. Політ нормальний.

Додаємо брокколі. Зараз вже ясно, що наш Електролюкс з нагріванням для стир-Фрая впорався.

Залишається відшліфувати результат: додаємо часник і насіння кунжуту, сіль і трохи цукру, устричний соус і розведену в 100 грамах води столову ложку крохмалю.

Результат: відмінно.

Головний результат отримано: наша тестуєма підопічна не з тих електричних плит, про які говорять, що для високотемпературних страв вони не годяться. Впоралася. Ну, а нам в результаті тесту дістався ароматний, відмінно збалансований за смаком вок їжі.

Бігос а-ля iXBT

Знавці і любителі польської класичної кухні готують бігос протягом трьох діб, по набагато більш складного, ніж наш, рецептом. Громадське харчування штампує бігос по більш простому, ніж у нас, рецептом. Ми ж вибрали рецепт, який нам просто подобається і який допоможе досліджувати можливості роботи нашої вручений поверхні з посудом з овальним дном.

Що найперше спадає на думку з посуду з овальним дном? Правильно: качатницю, вона ж латка.

Ми роздобули чавунну гусятницю, а потім підготували найпростіші продукти: нарізали пару великих цибулин, кілограм свинячої грудинки, 400 г мисливських ковбасок, дві хороших смачних помідоріни. Почистили кілька зубчиків часнику, помили кілька різнокольорових перчиком різної гостроти.

Розжарили на максимальному нагріві овальної конфорки нашу утятницу, налили туди трохи масла і стали обсмажувати цибулю.

А потім - свинячу грудинку, додаючи її невеликими порціями. З таким нагріванням, як ми з'ясували по тому, як поводився і з якою швидкістю обсмажувалося м'ясо, можна приготувати будь-яку страву - потужності вистачить. До рівномірності обсмаження також ніяких претензій не виявилося.

М'ясо додавали до тих пір, поки в латку не влізло все.

Коли м'ясо досить зарум'янилося, не знижуючи нагрівання, обсмажили нарізані часточками помідори. Потім посолити і посипали копченої солодкою паприкою.

Потім в хід пішли порізані кружальцями ковбаски.

Слідом, поверх попередніх продуктів, без перемішування вирушила квашена капуста, а нагрів збавили майже на мінімум.

Через півтори години ми визнали, що блюдо повністю готове. Так і виявилося - і це було дуже смачно.

Результат: відмінно.

Овальна конфорка проявила себе чудово, та й наш рецепт бігосу виявився досить непоганим.

Пиріг з листкового тіста з сиром

Відчуваємо духовку на найпростішої випічці з функцією пара. Готовому листкового тіста дали відтанути, для начинки натерли 300 грамів адигейського сиру, додали до нього пару зубчиків часнику і трохи вершкового масла.

Сформували майбутній пиріг, нічим не змащуючи, налили на дно духовки сто грамів води і включили духовку на 180 градусів з функцією пара.

Півгодини - і ми отримали рум'яний пиріг небувалою пишності.

Простота приготування - дачно-гуртожитського. За смаком відмінно. Вирішіть повторити - важливо знайти тісто з вершковим маслом в складі, а не з маргарином.

Результат: відмінно.

Пиріг з дріжджового тіста з куркою

Продовжуємо випікати з парою.

На цей раз ми самі зробили звичайне дріжджове тісто (1 кг), а в якості начинки зняли м'якоть з 1,5 кг курячих стегенець (разом зі шкіркою), нарізали її досить великими шматками, додали три середніх нарізаних цибулини, посолити і поперчити.

Поки піднімалося тісто, курка маринувати, просочуючись ароматом цибулі. Потім більшу частину тесту розкатали, сформувавши дно пирога, а зверху помістили всю масу начинки. Так, прямо сирої, так, пропечеться.

Частину, що залишилася тесту розкатали і використовували в якості кришки для нашого пирога. Накололи в декількох місцях виделкою, щоб було куди виходити пару зсередини пирога, що не деформуючи його.

190 градусів, PlusSteam, 1 година часу - і пиріг готовий.

Начинка повністю приготувалася, смак цибулі при цьому зник, станувши в курці і надавши їй соковитість. Тісто з вийшло особливе, з хрусткою скоринкою зовні і ніжне, просочене курячим соком з боку начинки.

Результат: відмінно.

Запечена з парою курка

Продовжуємо досліджувати нашу духовку і приготування з парою.

Взяли хорошого фермерського курчати, просто натерли сіллю зсередини і зовні, поставили на 190 градусів і, як повелося, включили пар.

За ідеєю, пар дозволяє птахові не втратити багато вологи на початку приготування, а досить висока температура - зарум'яниться в кінці.

Так воно і вийшло. Через годину соковита всередині і підрум'яниться зовні курка виявилася готова. При цьому і стегенця пропеклися, і грудка залишилася ніжною і соковитою.

Результат: відмінно.

в'ялені помідори

Наявність низькотемпературних режимів дозволяє за допомогою духовки дегидрированной продукти, тобто в'ялити і сушити. Дачні овочі, фрукти, ягоди, гриби і трави - все це можна сушити. Потренуємося для прикладу на помідорах.

Нарізали помідори кружечками.

Розклали на сбризнутий маслом пергамент, трохи посолити і поставили в духовку на 60 градусів.

Дверцята відкривати не треба, тому що в нашій підопічної є отвори для виходу пари.

Через 12 годин отримали результат. Такі помідори можна просто з'їсти або використовувати для гарячих страв, а можна щільно набити в банку, додати часнику і улюблених трав, залити гарячим маслом і настояти кілька місяців - вийде делікатес світового рівня.

Результат: відмінно.

мариновані овочі

Хоч і травень на дворі, а протестувати режим, рекомендований інструкцією для пастеризації при консервуванні, цікаво.

Ми набили банки асорті свіжих нарізаних овочів, додали до них часник, кріп, петрушку. Окремо зварили маринад: на літр води по столовій ложці солі і цукру, по кілька горошин запашного і чорного перцю, по 3-4 шт. гвоздики, кардамону, лаврового листа. Відразу після закипання вливаємо в маринад 1 столову ложку оцту і заливаємо вміст банок.

Оцту настільки мало, що в готових овочах він майже не відчувається. Це плюс з точки зору смаку, але є і мінус: при такій кількості оцту заготовки потрібно пастеризувати, і тоді можна зберігати не в холодильнику.

Поставили температуру 160 градусів з функцією пара. Банки всередині духовки, при цьому кришки на них не закриті - просто лежать поверх банок. Через сорок хвилин завершили процес, дістали банки з духовки, закрили кришки.

Результат порадував. По-перше, це асорті «закусончік» точно красиве, по-друге, з дня тестування до моменту написання статті банки провели вже три тижні в кімнатній температурі, що не забродили і не помутніли - тобто мета досягнута.

Результат: відмінно.

чортівня

Назва трохи викликає, але з пісні слів не викинеш. Продовжуємо консервувати. 2,5 кг помідорів пропустили через м'ясорубку разом з корінцем хрону, голівкою очищеного часнику і парою гострих перців. Додали столову ложку солі з гіркою.

Перемішали і залили в банки.

Пастеризували разом з маринованими овочами на 160 градусах з функцією пара 40 хвилин, потім закрили банки.

Результат - смачний соус до чого завгодно від шашликів до пельменів. Пастеризація дозволила зберігати його не в холодильнику, смак через три тижні виявився ідеальним: помідори не заквасити, а залишилися в «первісному смаку».

Результат: відмінно.

Висновки

Electrolux EKC954908 W - хороша окремостояча плита з електричною духовкою і склокерамічною поверхнею. За свою ціну вона надає користувачеві всі очікувані зручності і навіть трохи більше: наприклад, це єдина в своєму ціновому сегменті плита з функцією пара.

Варильна поверхня - це чотири конфорки, дві з яких можуть змінювати область нагріву в залежності від використовуваної посуду. Всі конфорки, як показало тестування, працюють рівномірно, як в плані підтримки температури, так і від краю до центру. Потужність виявилася достатньою, щоб готувати складні страви, що вимагають сильного нагріву посуду і її вмісту.

Духовка зручна в обслуговуванні, забезпечена напрямними на різних рівнях і додатковими аксесуарами: набором телескопічних направляючих, листами і гратами. Крім звичайних функцій, нам здалися цікавими наявність широкого діапазону температур і функція PlusSteam. Перший дозволяє готувати в духовці низькотемпературні страви, сквашувати молочні продукти, займатися сушінням і в'яленням овочів, трав, фруктів і грибів. З парою ж виходить відмінна пишна випічка, соковите м'ясо, а також стає можливим займатися пастеризацией заготовок без турбот і клопоту.

Плита ідеально впоралася з покладеними на неї завданнями і відмінно пройшла всі тести. Нам здається, вона буде цікава жителям міських квартир з недорогим ремонтом, які віддають перевагу окремостоячі плити, однак не гірше підійде і для обладнання заміського будинку або дачі.

плюси

  • легко освоїтися з керуванням
  • зручні розміри конфорок
  • достатня потужність конфорок для побутових цілей
  • наявність у духовки широкого діапазону температур
  • наявність функції пара
  • легкість догляду

мінусі

  • пар, що виходить в отвір зверху, може пошкодити деякі покриття

Електрична плита Electrolux EKC954908 W надана на тестування виробником

Що найперше спадає на думку з посуду з овальним дном?

Новости