Оголошено рейтинг надійності ноутбуків

При виборі ноутбука досить складно оцінити його надійність При виборі ноутбука досить складно оцінити його надійність. Адже кожен виробник стверджує, що його моделі найнадійніші. Перевірити це вирішило одне відоме аналітичне агентство. Дослідження тривало 3 роки, починаючи з 2009 року.

За цей період було розглянуто 30 тисяч нових ноутбуків від найбільших компаній. Протягом досліджуваного періоду все несправності обраних ноутбуків фіксувалися. В результаті був сформований рейтинг надійності ноутбуків.

Виявилося, що найрідше потрібний ремонт ноутбуків від виробників Asus і Toshiba. Поломки були відзначені тільки у 15,6% ноутбуків цих компаній.

Не сильно відстають від них і компанії Sony, Apple, Dell. Їх ноутбуки виявилися також надійними, тільки ламалися трохи частіше. Протягом трьох років у цих компаній ламаються 16,8, 17,4 і 18,3% ноутбуків відповідно.

У Lenovo ремонт ноутбуків необхідно здійснювати в 21,5% випадку.

Далі в рейтингу надійності ноутбуків розташувалася компанія Acer. Як стало відомо, за три роки експлуатації у цього виробника виходять з ладу 23,3% ноутбуків. А ось найбільш ненадійними фахівці визнали ноутбуки HP. За аналізований період поломки трапилися у 25,6% ноутбуків.

Аналітики не повідомили, які саме поломки за цей час були в ноутбуках. Крім рейтингу компаній-виробників ноутбуків, фахівці надали і іншу інформацію. Наприклад, якщо розглядати бюджетні моделі і ноутбуки преміум-класу, то перші менш надійні. Поломки дорогих ноутбуків за три роки склали 18,1%, тоді як більш дешеві моделі вимагали ремонту в 25,1% випадків. І це цілком зрозуміло, тому що на дорогі моделі встановлюють більш якісні деталі і використовують міцні матеріали корпусу.

Варто також відзначити, що те, наскільки часто доведеться робити ремонт ноутбука, залежить від того, чи правильно буде він експлуатуватися.

Читайте також:

Новости