охорона периметра

  1. Вимоги до систем охорони периметра
  2. Види систем охорони периметра

Головна Головна   Охоронно-пожежна сигналізація   Системи охорони периметра   Приватний або комерційний об'єкт, що дає певну цінність повинен знаходитися під охороною периметра Охоронно-пожежна сигналізація Системи охорони периметра

Приватний або комерційний об'єкт, що дає певну цінність повинен знаходитися під охороною периметра. Дана система призначена для фіксації спроби незаконного проникнення на територію, що охороняється на першому рубежі охорони. На сьогоднішній день такі системи є ефективним засобом захисту від несанкціонованих вторгнень, адже сигнал тривоги видає зловмисника ще до того, як він проникне на територію об'єкту, що охороняється. Системи охорони периметра сьогодні є незамінними, а в сукупності з іншими системами, наприклад, сигналізацією або відеоспостереженням вони зроблять об'єкт абсолютно захищеним.

Вимоги до систем охорони периметра

Кожна система охорони периметра повинна відповідати певним вимогам:

  • Можливість прихованої установки обладнання
  • Точне проходження всіх контурах периметра
  • Відсутність «мертвих» зон
  • Стійкість до змін кліматичних умов
  • Відсутність виникнення перешкод

Системи охорони периметра, які будуть відповідати всім перерахованим вище характеристикам, є надійними і якісними. Саме вони зможуть оптимально захистити периметр об'єкта і запобігти несанкціоноване проникнення на його територію.

Звичайно ж, не все залежить лише від систем охорони периметра. Велике значення має висота огорожі, його жорсткість, матеріал, з якого виготовлений паркан. А ще дуже важливо здійснити правильний монтаж охоронної системи, для цієї роботи необхідно залучити команду фахівців.

Види систем охорони периметра

В даний час існує велика кількість охоронних систем по периметру, тому новачкам в цій справі зробити свій вибір буде вкрай непросто. Спробуємо розібратися в їх різновидах.

вібраційні системи

Основою вібраційної системи охорони периметра є електромагнітний мікрофон у вигляді сенсорного кабелю. При будь-яких коливаннях даного елемента починає відбуватися генерація звукового сигналу. Вбудований в систему аналізатор повідомляє про це сигналом фізичної охорони. При необхідності вони можуть прослухати даний сигнал, відсіяти зайві шуми і самостійно прийняти рішення, чи варто їм реагувати. Вібраційні системи охорони широко застосовують як для легких, так і для грунтовних огорож. Вони є ефективними для охорони стін і дахів, виявлення підкопу і руйнування паркану.

ємнісні системи

Ємнісні системи діють у такий спосіб: при наближенні до них зловмисника починає змінюватися електромагнітне поле, що викликає сигнал тривоги. Сама система являє собою контур електрики по всьому периметру огорожі, який підключений до головного пристрою, що управляє. Як правило, дані системи охорони периметра використовуються на протяжних територіях.

інфрачервоні системи

Дані системи охорони діляться на два види - це пасивні і активні. Перші реєструють зміна теплового фону при русі тварин і людей і реєструють дані сигнали. А другі випромінюють промені, невидимі для людини. При їх перериванні створюється тривожний сигнал.

радіохвильові системи

Радіохвильові системи являють собою два паралельних фідера, які розташовуються з різних кінців периметра. Через них пропускається струм, завдяки йому в периметрі створюється сильне електромагнітне випромінювання. При попаданні в нього сторонніх суб'єктів поле обурюється, а сигнал про це реєструється.

радіопроменеві системи

Робота даних систем схожа з радіохвильовими системами, так як вони теж створюють електромагнітне поле. Але є і відмінності: це поле має еліптичну форму і воно об'ємно. Рухомий об'єкт, потрапляючи в поле, викликає зміна його частоти, яке реєструється приймачем.

Всі перераховані вище системи охорони периметра здатні забезпечити об'єкту надійний захист, завдяки їм можна виявити порушника в найкоротші терміни. Разом з тим, системи охорони дають незрівнянні переваги своєму власникові, наприклад, знижують його витрати на фізичну охорону і підвищують рівень безпеки об'єкта.

Новости