Охороняти культурну спадщину Києва буде людина без профільної освіти (документ)

Виконуючим обов'язки начальника Управління охорони культурної спадщини КМДА призначили Олександра Никоряк, сина власника будівельної компанії "Містобуд" Дмитра Никоряк. Олександр також виступає як співак - під псевдонімом Олександр Фортадо.

Про це йдеться в статті Катерини Липи " Пам'яткопохоронна бригада ".

Інформацію про звільнення попереднього начальника Управління, Яків Діхтяр, і про призначення Никоряк на цей пост підтверджує Громадське.TV і призводить відповідний документ:

Виконуючим обов'язки начальника Управління охорони культурної спадщини КМДА призначили Олександра Никоряк, сина власника будівельної компанії Містобуд Дмитра Никоряк

Фото: hromadske.tv

За інформацією LB.ua , Олександр Никоряк не має відповідної профільної освіти для поста начальника Управління охорони спадщини в Києві. Никоряк закінчив Університет банківської справи при НБУ, а, за інформацією Громадського, також має диплом КНУ культури і мистецтв.

Крім того, відомо, що Олександр Никоряк одружений на внучці екс-спікера ВР Володимира Рибака.

Новопризначений в.о. начальника Управління призначив керівників підвідомчого Київського науково-методичного центру з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури і заповідних територій. Ними також стали люди, які не мають профільної освіти та досвіду роботи.

Заступник гендиректора Центру з охорони пам'ятників став Віктор Астаф'єв, завідуючої відділу інформації - Ірина Черненко, а головним бухгалтером - Микола Красильников.

Крім того, за інформацією LB.ua, люди, призначені в Центр з охорони пам'яток культури, зайняли свої пости 15 вересня, не надавши вчасно трудових книжок.

Детальніше про призначення в сфері охорони пам'яток культури і архітектури в Києві читайте в статті " Пам'яткопохоронна бригада ".

Нагадаємо, що державний Департамент з питань культурної спадщини при Мінкульті був розформований, а пости начальника і заступників - скасовані.

Новости