Охоронні відеокамери: рекомендації по вибору


Планування установки нової або реінжиніринг вже пропрацювала кілька років системи охоронного відеоспостереження - питання складне. При його вирішенні доводиться вирішувати завдання, на перший погляд не мають до нього відношення - розводка проводів електроживлення, вибір розташування приміщення операторської кімнати ... Тема вибору системи відеонагляду може зайняти сотні листів докладної інструкції, ми ж обмежимося рекомендаціями з такого питання, як вибір охоронних камер відеоспостереження.

Відзначимо, що навіть для самого складного випадку на ринку обов'язково знайдеться модель відеокамери , Яка зможе з ним «впоратися». Тому не варто поспішати при виборі і камера з оптимальним співвідношенням технічних характеристик і вартості обов'язково знайдеться.

На першому етапі визначаємося з параметрами об'єкта, який необхідно контролювати. На карті відзначаються зони контролю, їх характеристика - це дах, вхідна група, в'їзд на територію, внутрішні приміщення - кабінет, вестибюль, виробничі приміщення і т.д.
Планування установки нової або реінжиніринг вже пропрацювала кілька років системи охоронного відеоспостереження - питання складне
Від цього залежить:

  • вибір кількості камер відеоспостереження;
  • Характеристики відеореєстратора (На скільки камер розрахований);
  • визначення їх типу - камери для внутрішньої або зовнішньої (вуличні) установки, наявність у них термокожухів;
  • можливість підключення електроживлення камер (12, 220 В, за технологією PoE);
  • спосіб їх кріплення і інші характеристики.


На другому етапі приділяється увага забезпеченню якості продукції, що поставляється камерою «картинці». В першу чергу враховується ступінь освітленості на об'єкті, відстань від об'єктива відеокамери до контрольованої зони, необхідність в високої чіткості зображення і т.д. Після чого потрібно розглянути такі параметри камери відеоспостереження:

  1. Роздільна здатність. Її вимірюють в ТВЛ (телевізійних лініях) - величиною, що визначає здатність камери передавати зображення з певною деталізацією. Зрозуміло, що високе значення ТВЛ визначає високу «різкість» відеокартинки. На ринку існують камери зі значенням ТВЛ до 6000 (ч / б відеокамери) і до 450 (для кольорових). На роздільну здатність можуть впливати такі фактори, як якість об'єктива, кабелів, харчування. Як правило, намагаються вибрати камери «із запасом» в ТВЛ, при наскільки можна меншою різницею в ціні обладнання.
  2. Кольоровість. Відеокамери можуть передавати як чорно-біле, так і кольорове зображення. Для роботи в умовах темного часу доби або в неосвітленому приміщенні вони можуть бути обладнані ІК-підсвічуванням (інфрачервоним прожектором). Яку з цих камер вибирати - залежить від важливості фіксується ними обстановки на об'єкті.
  3. Конструктивне виконання камер. Розрізняють камери зовнішньої і внутрішньої установки (відрізняються наявністю корпусу, антивандальним виконанням, термокожухом і т.п.), роботизовані (керовані оператором), з вбудованим об'єктивом, з автоматичною або фіксованою діафрагмою і т.д.


Існують способи значно здешевити проект системи відеоспостереження
Існують способи значно здешевити проект системи відеоспостереження. Для цього застосовують принцип розумної достатності. Наприклад, встановлюють аналогову відеокамеру замість цифрової, замість стаціонарних двох-трьох камер встановлюють одну керовану, яка самотужки здатна «розглянути» всі сектори об'єкта і т.д.

А якщо Вам все ще складно зробити остаточний вибір, менеджери інтернет-магазину Фортер, нададуть кваліфіковану консультацію та допоможуть купити систему відеоспостереження, грунтуючись на Ваших індивідуальних технічних перевагах.

Новости