Оксфорди vs дербі. У чому різниця?

Кожен поважаючий себе джентльмен, який любить і вміє красиво і стильно одягатися повинен знати різницю між Оксфорд і дербі. У зв'язку з великою схожістю між цими парами взуття, їх можна переплутати один з одним. Щоб ця помилка не відбулася з вами, ми навчимо вас відрізняти одне від іншого і проллємо світло на темні незвідані сторони цього питання.

І дербі і оксфорди це невід'ємна складова колекції взуття будь-якого чоловіка, в гардеробі якого є хоча б один костюм. Уміння підбирати правильне взуття до комплекту одягу та нагоди вимагає знань і уваги до кожної деталі.

Щоб зрозуміти головна відмінність між цими двома видами туфель необхідно зануритися термінологію.

Що ж таке дербі ? Це туфлі з відкритою шнурівкою. Їх головна відмінність в тому, що бічні сторони нашиті поверх передньої частини, яка становить одне ціле з язичком, а значить, коли шнурки розв'язані, бічні частини вільно розходяться. Дербі можуть мати перфорацію: на миска, з боків, по шву. Так вони вважаються універсальної взуттям, в наші дні її можна носити практично з усім, як з офіційним костюмом, так і з одягом в стилі casual.


особливістю оксфордів навпаки є закритий вид шнурівки, де обидві сторони, які стягнуті шнурком, пришиті під передньою частиною туфлі. Нерідко зустрічаються моделі з перфорацією, називаються вони оксфорди-броги і є менш формальним видом взуття.

Поговоримо докладніше про шнурівці.

Відкрита. Якщо вийнявши шнурки, ви можете пройти пальцем з верхньої частини язичка в самий низ в сторону носка, то це критий вид шнурівки. Саме ця характеристика і визначає дербі. Таке взуття є менш формальною і більш розслабленої, до того ж вона більш зручна в шкарпетці на кожен день. Тому як завдяки такого типу шнурівки ви можете розширити туфель, коли взуваєте його.

Закрита. Повна протилежність відкритою шнурівки. Визначають її таким же способом, провівши палець по які зашнурувати язичку. В Оксфорді ви не зможете дійти пальцем до шва, де починається носок, так як підставу для шнурків прошито до верху взуття. Такі туфлі виглядають більш витончено і формально. Носити краще з класичними костюмами.

Носити краще з класичними костюмами

На сьогоднішній день існує велика кількість моделей оксфордів і дербі. З різною обробкою і перфорацією, але визначальний момент, на який варто звертати увагу, щоб відрізнити цих двох ви вже знаєте.

На фотографія моделі:
1) дербі Loake, BADMINTON DARK BROWN ( http://menshoes.ua/catalog/shoes/_loake_badminton_dark_brown_/ );
2) оксфорди Loake, BUCKINGHAM DARK BROWN ( http://menshoes.ua/catalog/oksfordy/_loake_buckingham_dark_brown_/ ).

Новости