Окуляри віртуальної реальності. вибираємо правильно

  1. З появою очок віртуальної реальності захоплюючі дух пригоди стануть доступні буквально, не виходячи...

17 березня 2017 о 18:14
Олексій ЧИГИР, менеджер інтернет-магазин ShopVR.by

17 березня 2017 о 18:14   Олексій ЧИГИР, менеджер інтернет-магазин ShopVR З появою очок віртуальної реальності захоплюючі дух пригоди стануть доступні буквально, не виходячи з дому. Звичайно, перегляд в таких окулярах не замінить реальних відчуттів, але подарує відчуття повного занурення у віртуальний світ, створить зоровий та акустичний ефект присутності в заданому просторі.

Найвідомішим на даний момент шоломом віртуальної реальності є Oculus Rift. Хоча слово «шолом» зараз стало досить умовним, адже сучасні моделі більше нагадують окуляри.

Їх використання передбачає підключення до консолі або комп'ютера, що не завжди зручно, тому гідною альтернативою для домашнього використання стали так звані «мобільні» окуляри віртуальної реальності, де в якості головної обчислювальної потужності виступає смартфон.

Окуляри для смартфонів мають ряд переваг: немає проводів, їх можна підключити до більшості сучасних телефонів , Що працюють на ОС Android і iOs, які обладнані акселерометром і гіроскопом. До того ж вартість таких окулярів в кілька разів нижче, що робить їх дуже привабливими для покупців.

До того ж вартість таких окулярів в кілька разів нижче, що робить їх дуже привабливими для покупців

Для досвіду у віртуальній реальності потрібно смартфон на OS Android 4.1 і вище, Windows Phone , Або iPhone 4 і вище. На даний момент для Windows Phone дуже мало додатків з віртуальною реальністю, однак, 3D відео і відео з YouTube будуть доступні.

Дізнатися, чи підтримує Ваш смартфон з VR додатками можна наступним чином: встановіть програму віртуальної реальності, поверніть смартфон навколо себе і зробіть нахили вниз-вгору. Зображення на екрані також має розгортатися слідом за смартфоном по вертикальній і горизонтальній осях. Якщо вправо і вліво не повертається або повертається дуже повільно, значить ваш смартфон несумісний.

При виборі окулярів віртуальної реальності особливу важливість мають параметри екрану. Для більшості сучасних очок віртуальної реальності оптимальна діагональ екрану смартфона - 5 дюймів, дозвіл Full HD (1080 × 1920) або вище. Однак цілком нормальною є сумісність зі смартфонами, екран яких від 4 до 6 дюймів і з дозволом від HD (720 × 1280). Є також модифікація очок віртуальної реальності для 7-дюймового планшета - Durovis Dive 7 .

Сучасні якісні окуляри віртуальної реальності дуже легкі і мають спеціальні лінзи з полем зору 100 ° -110 °. Повністю регульована оптика має також налаштування для людей, які страждають на короткозорість і далекозорість. Взагалі, лінзи - ключова деталь і тому на них необхідно звертати основну увагу. Кращий рада - довіряти іменитим брендам.

Один з лідерів по виробництву очок віртуальної реальності для смартфонів - французька компанія Homido . Лінзи окулярів регулюються на зручну відстань таким чином, що розмір очок можна підлаштувати навіть під дитини 6-8 років, а поле зору досягає 110 °.

Втім, у Homido є вельми гідні конкуренти, це російська розробка Fibrum, а також німецькі окуляри Durovis Dive, створені відомою компанією-виробником Dive, основною сферою діяльності якої є впровадження та використання в своїй продукції різних сучасних інновацій.

Втім, у Homido є вельми гідні конкуренти, це російська розробка Fibrum, а також німецькі окуляри Durovis Dive, створені відомою компанією-виробником Dive, основною сферою діяльності якої є впровадження та використання в своїй продукції різних сучасних інновацій

Різні програми та ігри для окулярів віртуальний реальності доступні в PlayMarket, AppStore і на інших ресурсах. На порталі YouTube також створений розділ для перегляду панорамного відео.

Окуляри віртуальної реальності можуть стати чудовим подарунком для вас і ваших близьких, подарують нові враження і масу позитивних емоцій. Приємного занурення в захоплюючий світ віртуальної реальності!

Окуляри віртуальної реальності на KUPI. TUT.BY >>

Новости