Окуляри для водіїв - безпека і комфорт на дорозі

  1. Розмір і форма
  2. колір лінзи
  3. Чутливість до світла
  4. градиентная тонування
  5. Додаткові функції

Окуляри для водіїв - то, без чого не обійдеться жоден учасник дорожнього руху

Окуляри для водіїв - то, без чого не обійдеться жоден учасник дорожнього руху. Адже від чого залежить безпека на дорозі? Не тільки від адекватності водіїв, правда? 🙂 Уважність і якість зору - одні з ключових чинників безпечного управління автомобілем. Найчастіше водії використовують звичайні сонячні окуляри за кермом, припускаючи, що вони надійно захищають їх від сонячних променів і відблисків. Почасти це - правильно. Але існують деякі фактори, на які варто звернути особливу увагу. Далі ми про них розповімо.

Розмір і форма

Габаритні окуляри категорично не підходять для водіїв. Справа в тому, що елементи декору або широкий завушник можуть шкодити периферійному зору, від чого перешкоди з боків стануть непомітними. Окуляри для водіння краще вибирати невеликі і при цьому з тонкими заушнікамі. Прикладом такого аксесуара - Ray-Ban RB3025 Aviator з поляризаційними градієнтними лінзами в золотій оправі. До речі, на окулярах Ray-Ban з такими лінзами біля гравіювання бренду повинна бути англійська літера "Р", яка позначає ефект поляризації.

колір лінзи

Насправді, цей фактор важливий не тільки для чіткої видимості на дорозі, але і для контрастного сприйняття навколишнього середовища. Адже не розрізняючи кольори світлофора і дорожніх знаків, неможливо забезпечити безпеку дорожнього руху. Не рекомендується водити автомобіль в окулярах з рожевими, синіми і зеленими лінзами. Вони можуть спотворювати сприйняття червоного, а це загрожує аварією. Придивіться до спеціалізованих чоловічим очками для водіння Serengeti Cosmopolitan NORCIA з особливими коричневими лінзами. У таких окулярах можна водити автомобіль в будь-яку погоду.

Чутливість до світла

Для водіїв краще підійдуть фотохромні окуляри з лінзами Transitions® XTRActive, так як вони регулюють ступінь затемнення лінз в залежності від інтенсивності світлового потоку. У сонячних день вони будуть темніші, а в похмуру осінню погоду - світліше. Також можна замовити окуляри-хамелеони з діоптріями. Вони надійно захистять очі від VA і UVB випромінювання (до 98-100%) і відкоригують зір. До слова, унісекс модель Polaroid PLD 6031 / S можна використовувати як спеціальні окуляри для водіння, так і за бажанням замовити з діоптріями. Зручно, правда?

градиентная тонування

Окуляри з градієнтом для автомобілістів зручні тим, що їх світла частина лінз забезпечує чіткий огляд дороги, а темна захищає від сонячного світла. Такий аксесуар став затребуваним не тільки серед чоловіків. Жінки, напевно, порадіють яскравим очками Tom Ford FT0506 в модній круглій формі.

Додаткові функції

Для водіїв з проблемами зору рекомендуємо придивитися до Vista S9091 With Magnetic Polarized Sunglasses Clip-on з сонцезахисними поляризаційними кліпсами, які надягають на окуляри з діоптріями. Такий бюджетний варіант зручний, якщо потрібно одночасно і зір коригувати, і від сліпучих променів сховатися. Для водіїв з проблемами зору рекомендуємо придивитися до   Vista S9091 With Magnetic Polarized Sunglasses Clip-on   з сонцезахисними поляризаційними кліпсами, які надягають на окуляри з діоптріями

Якщо ви ще не їздите за кермом в окулярах, рекомендуємо спробувати. У них видимість поліпшиться, очі будуть менш схильні до втоми і напруги. Адже хороший зір - запорука вашої безпеки.

Адже від чого залежить безпека на дорозі?
Не тільки від адекватності водіїв, правда?
Зручно, правда?

Новости