Оподаткування в Ізраїлі | Пільги для нових репатріантів

  1. Податкова реформа для репатріантів
  2. Прибутковий податок в Ізраїлі
  3. Сходинки прибуткового податку, встановлені на 2017 рік
  4. Оподаткування бізнесу в Ізраїлі
  5. Пенсійна програма Ізраїлю
  6. Податки на майно в Ізраїлі

Ізраїльська податкова система грунтується на принципі резидентства, який встановлює для громадян пріоритетність у сплаті податків. Основним правовим актом податкової сфери Ізраїлю є закон "Про оподаткування". Населення держави ділиться на 10 категорій купівельної спроможності, серед яких тільки приватні підприємці і наймані працівники підлягають оподаткуванню.

Уряд Ізраїлю прагне вдосконалити податкову систему і проводить реформи. Одна з останніх, запропонована Міністерством абсорбції і Податковим управлінням, торкнулася репатріантів. Згідно зі змінами в законі, нові громадяни Ізраїлю отримали ряд істотних податкових пільг.

Податкова реформа для репатріантів

Для минулих Алію громадян передбачено право на пільги в оподаткуванні протягом перших 10 років проживання в Ізраїлі. Реформа відноситься також до ізраїльтян, які повернулися на батьківщину після тривалого перебування за кордоном. Прийняті поправки до законодавства збільшують перелік податкових привілеїв і суттєво спрощують процес подачі звітності. Репатріантам надаються такі пільги:

Величина пільгової податкової одиниці становить 50 євро на місяць. Протягом 1,5 року субсидія репатріанта дорівнює 3-м пільговим одиницям (150 євро). У наступні 2 роки скорочується до 1 одиниці. Некудот зікуй активуються після подачі репатріантів в податкове управління відповідної форми.

Від податкової мита звільняються всі категорії доходів, що отримуються за кордоном, - зарплата, прибуток від бізнесу, дивідендів, здачі майна в оренду або продажу. Термін надання пільги починається в момент прибуття репатріанта в Ізраїль. Департамент підтримки ділової ініціативи надає пройшли Алію громадянам всебічну консультативну підтримку з питань оподаткування, розвитку і створення підприємств на ізраїльській території.

Прибутковий податок в Ізраїлі

Оподаткування Ізраїлю передбачає нарахування прибуткового податку за прогресивною шкалою. Чим більший дохід ізраїльського громадянина, тим вище процентна ставка стягується мито. Мінімальний прибутковий податок в Ізраїлі становить 10% і відповідає доходу менше 1540 євро. Відповідно до рівня прибутку мито може досягати 50%. Ізраїльтянин набуває статусу платника податку після досягнення 16 років. Кожен громадянин має право отримати субсидію в розмірі 2,25 пільгової одиниці. Для репатріантів цивільні субсидії підсумовуються з пільгами, наданими Міністерством абсорбції.

Сходинки прибуткового податку, встановлені на 2017 рік

Дохід Податкова ставка Менш 1540 євро 10% 1540 - 1928 євро 14% 1928 - 3182 євро 20% 3182 - 4606 євро 31% 4606 - 9633 євро 35% Більш 9634 євро 47%

Щороку ступені прибуткового податку в Ізраїлі перераховуються відповідно до економічної ситуації. Раз в 5 років проводиться дослідження споживчого кошика і визначається прожитковий мінімум. У кожного громадянина Ізраїлю є можливість подати заяву на перерахунок прибуткового податку за новітніми ставками. Мито стягується як з фізичних, так і з юридичних осіб. Підприємства подають звіти в кінці року і оподатковуються, розрахованим виходячи з суми чистого доходу.

Оподаткування бізнесу в Ізраїлі

Кожна компанія, яка веде підприємницьку діяльність на ізраїльській території, зобов'язана раз на рік надавати повний звіт про податки. Документи подаються в Податкову інспекцію і Відомство національного страхування щорічно до кінця квітня. Витрати компанії, пов'язані з веденням підприємницької діяльності, віднімаються із загальної суми податку, яку потрібно сплатити.

Разом з прибутковим податком всі підприємства Ізраїлю платять ПДВ. Відсоткова ставка податку на додану вартість для всіх компаній становить 17%, за винятком сфер нерухомості, туризму і банківської справи. Придбання земельної ділянки під будівництво оподатковується в розмірі 2,5% від вартості споруди. На придбання землі для агротехнічної діяльності мито не передбачена. Податок на дивіденди становить від 25 до 32% і може бути знижений до 15%, якщо діяльність компанії підпадає під закон "Про стимулювання інвестицій".

Для бізнесменів і інвесторів існують розроблені програми заохочення підприємницької діяльності на території Ізраїлю. Метою ініціативи є зниження рівня податкових виплат. Компанії, що працюють в певних урядом сферах, наприклад, будівельної, можуть отримати пільги на 10 років або повне звільнення від сплати податку на прибуток.

Пенсійна програма Ізраїлю

Пенсійні виплати нараховуються ізраїльським громадянам з двох джерел - Державної системи страхування (біту Леумі) і податкових відрахувань. Розмір податків на пенсію і пенсійних допомог переглядається щороку.

При досягненні віку 67 років для чоловіків і 64 роки для жінок біту Леумі починає виплачувати пенсіонеру допомогу по старості. Мінімальна щомісячна виплата становить 356 євро для осіб, які пропрацювали на території Ізраїлю 9 років і менше. За кожен рік роботи понад 9 років пенсіонер отримує надбавку в 2% до максимальних 523 євро в місяць. Громадянин Ізраїлю може відкласти виплату допомоги по старості до досягнення нею 70 років і в цьому випадку отримати додаткову виплату в розмірі 5% за кожен рік відстрочки. У разі проживання пенсіонера за кордоном, допомога по старості виплачується при наявності спеціальних домовленостей між іноземною державою та Ізраїлем.

У відповідності до системи оподаткування Ізраїлю, кожен громадянин перераховує 6% заробітної плати до фонду страхування. З боку роботодавця на страховий рахунок співробітника переводяться суми в розмірі 6,5% від зарплати на пенсію і 6% відрахувань на випадок звільнення. В Ізраїлі існує 3 страхових пенсійних фонди, що відрізняються один від одного розміром комісійних, величиною щомісячних відрахувань і видом страхування: Керен пенсія, купати гемель і біту манаелім. Всю інформацію про пенсійні накопичення можете дізнатися, звернувшись в нашу компанію.

Податки на майно в Ізраїлі

Оподаткування в Ізраїлі передбачає виплату податків власниками нерухомості як при покупці, так і подальшому володінні. Мито на придбання житла становить 3,5-10% залежно від вартості. У разі купівлі земельної ділянки процентна ставка податку становить від 0,5 до 6%. Нові репатріанти мають перевагу в придбанні житла, оскільки максимальне мито становить 5%.

Єдиний податок на нерухомість в Ізраїлі відсутня, замість нього власники виплачують муніципальний збір - Арнон. На розмір мита впливає розташування і площа будинку або квартири. В середньому Арнонського становить близько 46 євро в місяць. Дохід, що отримується власником від оренди, оподатковується за ставкою від 31 до 50% залежно від величини.

Продаж нерухомості також обкладається податком. Мито сплачується продавцем після здійснення угоди. Розмір податку становить 25% від різниці між вартістю купівлі та продажу житла. Система оподаткування Ізраїлю передбачає ряд податкових пільг, що дозволяють скоротити величину виплати аж до повного звільнення.

Ізраїльський уряд надає репатріантам істотне зменшення оподаткування для полегшення переїзду та облаштування в країні. Переваги в оплаті державного мита є лише невеликою частиною програми Ізраїлю щодо заохочення повернення євреїв на етнічну батьківщину. Детальну інформацію про можливості отримання додаткових пільгових одиниць дізнавайтеся у фахівців нашої компанії. Ми допоможемо Вам успішно адаптуватися в новому суспільстві.

Новости